Best beoordeelde gietvloer specialist met 268 reviews!

Welke gietvloer is de beste keuze?

  1. Breng de ruimte in kaart
  2. Vergelijk verschillende gietvloeren
  3. De definitieve keuze

1. Breng de ruimte in kaart

Om te beginnen is het belangrijk om uw ruimte in kaart te brengen. Voor welke ruimte bent u op zoek naar een nieuwe gietvloer? Wat zijn uw wensen? Hoe groot moet de vloer zijn? Is het een vochtige ruimte? En hoe groot is de belasting? Stel dat u een gietvloer in uw keuken wilt leggen. Dan is het belangrijk dat de vloer vocht-, hitte- en vlekbestendig is. En wat te denken van antislip of onderhoudsvriendelijkheid? Als u in de speelkamer van uw (klein)kinderen een gietvloer wilt leggen, worden er weer hele andere eigenschappen gevraagd. Denk bijvoorbeeld aan belastingsbestendigheid en geluidsdemping. Zodoende verschilt de keuze voor een gietvloer sterk per ruimte.

Wilt u weten op welke manieren een gietvloer nog meer geschikt is voor uw kind? Bekijk “Is een gietvloer kindvriendelijk?”

Welke-gietvloer-is-de-beste-keuze

2. Vergelijk verschillende gietvloeren

Nu u weet wat u zoekt, is het tijd om te onderzoeken wat er allemaal te koop is. Gietvloeren komen voor in verschillende typen, waaronder epoxy, troffel, cementgebonden, acrylaat en polyurethaan. We zetten de belangrijkste eigenschappen van deze vijf soorten voor u op een rij:

Epoxy: deze gietvloeren zijn bestand tegen chemische middelen en gemaakt voor zwaar industrieel verkeer. Ze zijn vooral geschikt als bedrijfsvloeren, in diverse sectoren. Denk hierbij aan bijvoorbeeld bedrijven in de industriële sector, horeca, retail en bouw.

  • Troffel: voor sterkte en slijtvastheid moet u troffel hebben. Deze vloer is gemaakt op basis van acrylaat. Met deze vloer heeft u de mogelijkheid om verschillende gradaties antislip aan te brengen. Deze vloer is ideaal als bedrijfsvloer, zoals in bakkerijen en keukens. Ook wanneer u op zoek bent naar een vloer die voldoet aan de HACCP-norm, is dit type ideaal.
  • Cementgebonden: met cement als basis hebben cementgebonden gietvloeren een robuuste uitstraling. Het zijn duurzame vloeren die eenvoudig in onderhoud zijn. Deze vloeren komen regelmatig voor op kantoren en scholen.
  • Acrylaat: voor een spoedgeval biedt acrylaat de oplossing. Dit type droogt super snel, zonder dat het ten koste gaat van de kwaliteit. Acrylaat wordt zeer gevarieerd toegepast, van woonruimtes tot toiletruimtes.
  • Polyurethaan: met de krasbestendige en geluiddempende eigenschappen is polyurethaan voor de meeste ruimtes geschikt. U ziet dit type dan ook regelmatig in woon-, speel- en kantoorruimtes.

Het is belangrijk om in deze stap één of enkele types te kiezen die goed passen bij de specifieke eigenschappen van uw ruimte. Wilt u meer weten over een van deze soorten? Of bent u benieuwd naar andere types? Neem gerust contact met ons op. Onze professionals helpen u graag verder.

Welke-gietvloer-is-de-beste-keuze

3. De definitieve keuze

Als het goed is, heeft u na de eerste twee stappen één of enkele types in gedachten. In stap drie is het tijd om uw definitieve keuze te maken. Hierbij kiest u het type dat goed past bij de specifieke eigenschappen van uw ruimte, maar ook het type dat overeenkomt met uw budget, stijlwensen en advies van ons team.

De beste gietvloer kiezen is behoorlijk lastig. Het hangt niet alleen in grote mate af van de eigenschappen van uw ruimte, maar ook van de beschikbare types, uw budget en uw stijlwensen. Door met deze drie stappen aan de slag te gaan, komt u uiteindelijk tot de beste keuze. Schakel hierbij gerust de hulp van onze professionals in.

Offerte

Vraag hier uw vrijblijvende prijsopgaaf aan en ontvang deze binnen één werkdag in uw mailbox.

Showroom
Coating Vloer & Company BV
Duivendrechtsekade 62
1096 AH Amsterdam

Op afspraak te bezoeken

Contact
Postbus 23282
1100 DT Amsterdam

Snelle offerte aanvraag

Laat uw gegevens achter en ontvang een geheel vrijblijvende offerte.

Als het alleen om een badkamer gaat, kunnen wij u helaas niet verder helpen.