Best beoordeelde gietvloer specialist met 268 reviews!

Is een gietvloer duurder dan pvc?

Tegenwoordig kiezen steeds meer mensen voor een gladde vloer. En dit is ergens ook wel heel erg begrijpelijk, want een gladde vloer is namelijk een stuk hygiënischer en makkelijker om schoon te houden dan tapijt bijvoorbeeld. Dit is tevens de reden dat veel mensen met allergieën kiezen voor een gladde vloer. Als het gaat om het kiezen voor een gladde vloer, komt u al snel voor de keuze: “Ga ik voor een gietvloer of voor een pvc vloer?”. De meeste mensen laten deze keuze leiden door de kosten die erbij komen kijken, daarom beantwoorden we op deze pagina de vraag “Is een gietvloer duurder dan pvc?” voor u.

Prijsverschil: is een gietvloer duurder dan pvc of niet?

Een pvc vloer kost gemiddeld tussen de 5 euro en 25 euro per vierkante meter. De exacte prijs van een pvc vloer hangt af van verschillende factoren, zoals bijvoorbeeld de kwaliteit van het pvc, de kleur van het pvc en de eventueel gekozen print. De prijs van een goede gietvloer begint vanaf zo’n 22 euro per vierkante meter. Ook deze prijs hangt af van verschillende factoren, zo kan de prijs bijvoorbeeld oplopen door de dikte of extra opties.

Is een gietvloer duurder dan pvc?

Als u alleen kijkt naar de prijs dan oogt de gietvloer in eerste instantie dus duurder. Maar een gietvloer gaat over het algemeen een stuk langer mee, waardoor deze op lange termijn goedkoper kan uitvallen dan een pvc vloer. Laten we even een kantoorvloer nemen als voorbeeld, deze worden over het algemeen veel belopen. Na een aantal jaar is een veel belopen pvc vloer al aan complete vervanging toe, terwijl er bij een gietvloer eens in de zoveel jaar een korte behandeling nodig is voor de vernieuwing van de toplaag. Op de lange termijn bent u met pvc dus duurder uit dan met een gietvloer.

Andere verschillen tussen een gietvloer en pvc vloer

Naast de prijs zijn er nog een aantal andere verschillen tussen een gietvloer en een pvc vloer, om de keuze voor u nog wat makkelijker te maken hebben we ook deze voor u op een rijtje gezet:

Verschil in toepassing

Een van de verschillen is een verschil in toepassing, gietvloeren kennen namelijk veel meer toepassingen dan pvc vloeren. Pvc materiaal is namelijk niet geschikt voor elke ruimte. Een pvc vloer kan bijvoorbeeld niet gebruikt worden in een bedrijfshal, een gietvloer wel.

Lasnaden vs geen naden

Een groot nadeel van pvc vloeren is dat u hierbij te maken krijgt met lasnaden. Dit omdat een pvc vloer opgebouwd is uit “banen”. Deze lasnaden halen natuurlijk een beetje het idee van een gladde vloer weg, deze naden kunnen bijvoorbeeld vuil of stof aantrekken wat de hygiëne in huis vermindert. Een gietvloer is echter strak en u zult in dit type vloer geen naden terugvinden.

Interesse in een gietvloer?

Wij hopen dat door het lezen van deze pagina de verschillen tussen een gietvloer en pvc vloer u ook duidelijk zijn geworden, wellicht dat u zelfs interesse heeft gekregen in het laten leggen van een prachtige gietvloer.

Benieuwd, of heeft u nog meer vragen over onder andere de prijs? Neem dan even contact op.

Offerte

Vraag hier uw vrijblijvende prijsopgaaf aan en ontvang deze binnen één werkdag in uw mailbox.

Showroom
Coating Vloer & Company BV
Duivendrechtsekade 62
1096 AH Amsterdam

Op afspraak te bezoeken

Contact
Postbus 23282
1100 DT Amsterdam

Snelle offerte aanvraag

Laat uw gegevens achter en ontvang een geheel vrijblijvende offerte.

Als het alleen om een badkamer gaat, kunnen wij u helaas niet verder helpen.