Best beoordeelde gietvloer specialist met 268 reviews!

Transparante vloercoating

Transparante vloercoating voor toepassing op vele ondergronden Er zijn vele soorten steenachtige en andersoortige ondergronden die geschikt zijn voor het aanbrengen van transparante vloercoating. Bijvoorbeeld een betonvloer, anhydriet of cementdekvloer, maar ook tegelvloeren of zelfs houten vloeren. Een bestaande gietvloer die slijtage vertoont, is uiteraard eveneens te voorzien van een transparante vloercoating. …

Voor design & industrie
Duurzame gietvloeren
Brede technische kennis
Showroom in Amsterdam

Transparante vloercoating

Transparante vloercoating is een naadloze deklaag met een waterdicht karakter. Deze vloerafwerking is geschikt voor vele toepassingen. Bijvoorbeeld als u de ondergrond in een fabriek praktisch en onderhoudsarm wenst te maken. Of als u de bodem in een werkplaats wilt beschermen en het voor de esthetische kant niet uitmaakt of de ondergrond nog te zien is.

Het verschil met een gekleurde coating is namelijk dat de ondergrond zichtbaar blijft net als de structuur en het reliëf. Een extra voordeel van onze transparante vloercoating is dat deze slijtvast en duurzaam is. Het aanbrengen van deze doorzichtige coating is bovendien snel te realiseren. Het is namelijk een vloerafwerking die wij heel dun aanbrengen. Dat zorgt voor een beperkte droogtijd en voor een snelle belastbaarheid.

Transparante vloercoating voor toepassing op vele ondergronden

Er zijn vele soorten steenachtige en andersoortige ondergronden die geschikt zijn voor het aanbrengen van transparante vloercoating. Bijvoorbeeld een betonvloer, anhydriet of cementdekvloer, maar ook tegelvloeren of zelfs houten vloeren. Een bestaande gietvloer die slijtage vertoont, is uiteraard eveneens te voorzien van een transparante vloercoating. Er zijn veel soorten ondergronden die van nature niet vloeistofdicht zijn, zoals beton en cementdekvloeren. De transparante vloercoating is dan een uitstekende keuze voor een waterdichte vloerafwerking. Bijvoorbeeld voor uw fabriek of als praktische vloerafwerking in een magazijn. Of om uw bestaande vloerafwerking zo lang mogelijk mee te laten gaan.

woonbeton

Vuilafstotende en stofwerende transparante vloercoating

Een transparante vloercoating in uw bedrijf legt de basis voor groot onderhoudsgemak. Het is namelijk zo dat er sprake is van een vuilafstotend en stofwerend karakter. Cement, stenen of beton zijn zonder bewerkt te zijn lastig schoon te maken. Het vuil kleeft vaak snel aan beton en stof nestelt zich zelfs tot in de natuurlijke poriën. De doorzichtige coating zorgt ervoor dat de vloer wel eenvoudig is te reinigen en dat zorgt dus voor extra onderhoudsgemak. Transparante vloercoating is bovendien slijtvast en blijft de ondergrond gedurende een lange periode bescherming bieden. Vloeistof blijft als het ware op het oppervlak liggen zonder erdoor te dringen. Er is zelfs sprake van bestendigheid tegen chemicaliën, olie en zuur.

Transparante vloercoating: mat of glanzend

Het is mogelijk om bij de aanschaf van transparante vloercoating deze door ons mat of glanzend te laten uitvoeren. Bij een ondergrond van beton die er zo natuurlijk mogelijk uit moet blijven zien, is bijvoorbeeld een matte coating aan te raden. Bij de toepassing van een glanzende coating gaat het natuurlijke effect van het beton snel verloren. Het hangt van de situatie en van uw wensen af welke optie het meest geschikt is. Uiteraard is het mogelijk om met ons de verschillen te bespreken en in het echt te zien in de showroom van Coatingvloer.nl. Het is bij het maken van een keuze overigens van belang om de verschillen tussen epoxy en polyurethaan te weten.

transparante vloercoating

Epoxy of polyurethaan

Epoxy gebruiken wij als vloercoating voor industriële toepassingen. Of voor ruimtes waar sprake is van een zware belasting van de vloer. Epoxy is slijtvast en op chemisch en mechanisch vlak zwaarder te belasten. Het is voor woningen meer geschikt om polyurethaan toe te passen net als dat doorgaans het geval is voor winkels en kantoren. De transparante vloercoating op basis van polyurethaan vergroot het loopcomfort doordat het materiaal een lichte loopervaring biedt. Wij geven u uiteraard advies bij het maken van een keuze voor de transparante vloercoating. Daarnaast laten wij u graag kennismaken met de extra mogelijkheden voor een specifieke afwerking. Wij zorgen wat dat betreft altijd voor een transparante vloercoating op maat voor bedrijven, organisaties, instellingen en particulieren.

transparante vloercoating

Extra opties voor de afwerking van transparante vloercoating

Een transparante vloercoating is naar wens verder samen te stellen met een antislip toplaag. Dat is een van de extra opties op het gebied van de specifieke afwerking van transparante vloercoating. Er zijn tevens opties om antistatische eigenschappen toe te voegen. Dat biedt uitkomst in het geval er sprake is van statische ontlading in de ruimte waar wij de vloer plaatsen. De vloer voert de statische ontlading veilig af. Overigens krijgen wij vaak de vraag of een transparante vloercoating hetzelfde is als het impregneren van de vloer. Dat is niet hetzelfde. De coating is een kunstharslaag die wij aanbrengen op de bestaande vloer. Bij het impregneren is er sprake van een bewerking van het vloeroppervlak waarbij de vloeistof erin trekt. Transparante vloercoating zorgt bovendien voor een frisse uitstraling en is waterdicht.
Wilt u meer weten over de mogelijkheden? Neem dan contact op of vraag direct een offerte transparante vloercoating aan.

Offerte

Vraag hier uw vrijblijvende prijsopgaaf aan en ontvang deze binnen één werkdag in uw mailbox.

Showroom
Coating Vloer & Company BV
Duivendrechtsekade 62
1096 AH Amsterdam

Op afspraak te bezoeken

Contact
Postbus 23282
1100 DT Amsterdam

Snelle offerte aanvraag

Laat uw gegevens achter en ontvang een geheel vrijblijvende offerte.

Als het alleen om een badkamer gaat, kunnen wij u helaas niet verder helpen.