Best beoordeelde gietvloer specialist met 268 reviews!

Een gietvloer, hoelang moet die drogen?

De verschillende lagen van een gietvloer De verschillende lagen van een gietvloer maken de vloer, ondanks dat deze erg dun is, sterk en toch ook comfortabel. Een gietvloer aanbrengen duurt even, maar het is het wachten zeker waard. In de volgende stappen wordt een gietvloer aangebracht: Voordat een gietvloer wordt aangebracht, wordt …

Voor design & industrie
Duurzame gietvloeren
Brede technische kennis
Showroom in Amsterdam

Een gietvloer, hoelang moet die drogen?

Een gietvloer is een vloer die uit meerdere lagen bestaat. Elke laag wordt met de hand aangebracht en moet volledig indrogen voordat er een volgende laag kan worden aangebracht. Hierdoor neemt het aanbrengen van een gietvloer meerdere dagen in beslag.

De verschillende lagen van een gietvloer

De verschillende lagen van een gietvloer maken de vloer, ondanks dat deze erg dun is, sterk en toch ook comfortabel. Een gietvloer aanbrengen duurt even, maar het is het wachten zeker waard. In de volgende stappen wordt een gietvloer aangebracht:

  • Het voorbehandelen van de ondervloer

Voordat een gietvloer wordt aangebracht, wordt de ondervloer eerst nagekeken en zo nodig bewerkt. Het is belangrijk dat de ondervloer volledig egaal en droog is. Ook moet de ondervloer schoon zijn. Pas als dit het geval is, kan overgegaan worden tot het aanbrengen van een gietvloer. Hier komt geen droogtijd aan te pas, maar het eventueel machinaal opruwen van de vloer kost ook enkele uren.

  • De primer

De primer is de laag die de gietvloer aan de ondervloer verbindt en die er ook voor zorgt dat de gietvloer niet in de ondervloer zakt. Een primer moet minstens 12 uur drogen voordat de volgende laag kan worden aangebracht.

  • De schraplaag

De schraplaag is de tweede laag van een gietvloer. Ook deze laag is belangrijk, want de schraplaag is taai en maakt de gietvloer sterk en toch ook comfortabel. Ook vult deze laag de laatste oneffenheden op die nog op de vloer te zien zijn. Het is een perfecte basis voor de gietvloerlaag. De schraplaag heeft een droogtijd van 18 uur.

  • De gietvloer

Pas bij stap vier wordt overgegaan tot het aanbrengen van de gietvloer. Deze laag bepaalt de uitstraling van de vloer. Deze laag wordt net als alle andere lagen met de hand aangebracht. De gietvloerlaag heeft een gemiddelde droogtijd van 15 uur.

  • De topcoating

Als laatste wordt er een topcoating aangebracht. Deze laag geeft een mooie matte afwerking aan de vloer en beschermt de gietvloer. De topcoating heeft een gemiddelde droogtijd van 24  uur.

gietvloer dikte systeemopbouw

Hoelang moet een gietvloer drogen?

Een gietvloer moet in principe 3 tot 5 dagen drogen. Maar omdat er ook voorbehandeltijd bijkomt en de vloer ook nog laag voor laag met de hand moet worden aangebracht, duurt het hele proces ongeveer anderhalve week voordat u weer gebruik kan maken van de ruimte.

Offerte

Vraag hier uw vrijblijvende prijsopgaaf aan en ontvang deze binnen één werkdag in uw mailbox.

Showroom
Coating Vloer & Company BV
Duivendrechtsekade 62
1096 AH Amsterdam

Op afspraak te bezoeken

Contact
Postbus 23282
1100 DT Amsterdam

Snelle offerte aanvraag

Laat uw gegevens achter en ontvang een geheel vrijblijvende offerte.

Als het alleen om een badkamer gaat, kunnen wij u helaas niet verder helpen.