Best beoordeelde gietvloer specialist met 268 reviews!

Keukenvloer

De ideale keukenvloer kiezen Soms heeft u geen keuze en ligt er al een vloer, maar als het kan doen we het allemaal: eerst de keuken kiezen en dan pas de vloer. Er zijn ook zo ongelooflijk veel soorten vloeren en vloerkleuren dat deze makkelijker aan te passen is aan …

Voor design & industrie
Duurzame gietvloeren
Brede technische kennis
Showroom in Amsterdam

Keukenvloer

Van de grote gaarkeukens tot het walhalla van de thuiskok. In iedere keuken vormt de keukenvloer een belangrijke basis. De vloer dient uiteraard gemakkelijk in onderhoud te zijn en aan hygiënische eisen te voldoen. Een naadloze keukenvloer van Coatingvloer.nl biedt in dat geval uitkomst. De vloeren die wij voor u beschikbaar hebben, zijn ideaal om toe te passen in uw keuken.

  • Zorgeloos kokerellen met een waterafstotende vloer
  • Hygiënisch en gemakkelijk in onderhoud
  • Praktisch, maar ook een esthetisch en smaakvol design

De ideale keukenvloer kiezen

Soms heeft u geen keuze en ligt er al een vloer, maar als het kan doen we het allemaal: eerst de keuken kiezen en dan pas de vloer. Er zijn ook zo ongelooflijk veel soorten vloeren en vloerkleuren dat deze makkelijker aan te passen is aan het uiterlijk van de keuken dan andersom. Maar welke vloer past het beste in uw keuken en aan welke eisen moet de keukenvloer voldoen? De keukenvloer moet in ieder geval praktische eigenschappen combineren met een mooi plaatje. Hier vindt u meer informatie over belangrijke eigenschappen van keukenvloeren en helpen we u bij het kiezen van de ideale vloer voor uw keuken.

Milieuvriendelijke keukenvloeren

Onze gietvloeren zijn niet alleen duurzaam en sterk, maar ook milieuvriendelijk. In onze BIO Lavasteen Gietvloer maken we bijvoorbeeld gebruik van natuurlijke materialen en deze vloeren bevatten geen vluchtige organische stoffen (VOS). Dit betekent dat onze vloeren geen schadelijke stoffen uitstoten en veilig zijn voor u en uw gezin.

Bij het kiezen van een milieuvriendelijke keukenvloer is het ook belangrijk om te letten op de productiemethode en de levensduur van het materiaal. Het is altijd raadzaam om te kiezen voor materialen die lokaal geproduceerd worden en een lange levensduur hebben. Alle materialen voor de gietvloeren van Coatingvloer.nl worden in Nederland geproduceerd. Tot slot is het belangrijk om te onthouden dat de milieuvriendelijkheid van een vloer niet alleen wordt bepaald door het materiaal zelf, maar ook door de wijze van installatie en het onderhoud gedurende de levensduur van de vloer. Let ook op milieuvriendelijke afwerkingen en volg de aanbevelingen voor het onderhoud van de vloer nauwgezet op.

bio lavasteen woning

Een naadloze keukenvloer

Of de keuken nou een aparte ruimte is of onderdeel van uw woning, een gietvloer in uw keuken heeft vele voordelen. Niet alleen omdat het een hygiënische vloer is, maar ook door de prachtig strakke uitstraling. De gietvloer brengen we naadloos aan over de verschillende ruimtes, waardoor u direct een eenheid creëert. Schoonheid en rust door de naadloze eenvoud van een gietvloer kan veel doen voor een interieur. Alle aandacht gaat naar de keuken met een gietvloer in een solotint.

Bekijk ter inspiratie ook ons blog over gietvloeren in de keuken.

Keukenvloer bescherming

Een gietvloer is om meerdere redenen de perfecte vloer voor in uw keuken. Het hygiënische karakter van onze keukenvloeren is bijzonder groot. Er zijn geen poriën of naden waar vuil en stof zich kunnen ophopen en het spreekt voor zich dat het schoonmaken op een naadloos oppervlak dan ook gemakkelijk is. Natuurlijk is het mogelijk om de vloer naar wens af te werken, zoals met holle plinten of antislipgradatie. Antislip vloeren bieden extra bescherming tegen glijden, vooral wanneer de keukenvloer nat is. Ook met betrekking tot het decoratieve effect bieden we meerdere opties.

Antislip in uw keuken

Vetspetters en olie op uw keukenvloer kunnen gevaarlijke situaties opleveren. Antislip zorgt voor meer grip en verhoogt de veiligheid. We creëren de antisliplaag door grove korrels door de gietvloer te mengen. De antislip brengen we naar wens aan over gedeeltes van de vloer. Zo kunt u bijvoorbeeld voor een gecombineerde gietvloer gaan met een standaard toplaag in de woonkamer en een antislip coating op de keukenvloer. We adviseren antislip ook voor in uw sanitaire ruimtes.

keukenvloer: gietvloer in de keuken

Beste vloer voor keuken

Een keukenvloer moet aan de volgende eisen voldoen:

  • Vochtbestendig
  • Onderhoudsvriendelijk
  • Gripbestendig

Gietvloeren zijn een favoriet voor in de keuken, omdat het een waterdicht vloersysteem is dat u gemakkelijk schoonmaakt, weinig onderhoud nodig heeft en in extreem slijtvaste varianten verkrijgbaar is. Wanneer we de gietvloer aanleggen voordat uw keuken geplaatst wordt biedt onze gietvloer bovendien bescherming tegen lekkage. Dankzij de waterafstotende eigenschap kan er geen waterschade aan uw woning ontstaan.

Keukenvloer ideeën

Met de gewenste eigenschappen voor een keukenvloer in ons achterhoofd gaan we op zoek naar geschikte vloertypes. Binnen ons keukenvloer aanbod vindt u allerlei stijlen. Van betonvloeren tot een betonlook vloeren en van duurzame PU gietvloeren tot een gietvloer met steentjes. We zetten de mogelijkheden hieronder voor u op een rij.

  • Keukenvloeren van beton of met betonlook
  • Kunststof keukenvloeren
  • Steentapijt voor in de keuken

1.     Betonnen keukenvloer of betonlook?

Voor uw keuken & living bieden we zowel echte betonvloeren aan als polyurethaan (PU) vloeren met een betonlook. Een betonnen keukenvloer geeft een moderne en robuuste uitstraling. Onze betonvloeren bestaan voor 90% uit beton en 10% uit PU. Deze samenstelling zorgt ervoor dat de betonvloer licht elastisch is, waardoor er geen scheuren ontstaan en de vloer waterdicht blijft. Dat maakt deze betonnen vloeren geschikt als woonvloer en keukenvloer. Klassieke betonvloeren nemen namelijk vloeistof op en zijn daardoor niet water- of vlekbestendig. Daarentegen zijn cementgebonden gietvloeren zo ontworpen dat ze over veel van dezelfde eigenschappen beschikken als een gietvloer van PU. Voor meer informatie:

2.     Keuken met kunststof vloer

Net als PVC is de polyurethaan gietvloer een kunststof vloer. Kunststof in de keuken pakt altijd goed uit, omdat het voor een sterke vloer zorgt. Daar komt in het geval van een kunststof gietvloer nog een voordeel bij: het naadloze oppervlak dat weinig onderhoud nodig heeft en makkelijk schoonmaakt. Voor keukens aan huis is de PU Gietvloer Green Line een geliefde kunststof keukenvloer. In professionele keukens plaatsen we vaker kunststof vloeren van epoxyhars, omdat deze soort kunststof extreem slijtvast is. Aan huis zou dat ook een fijne eigenschap zijn, maar epoxy is ook erg hard en dat zorgt voor minder woonplezier. Lees verder op ons blog en ontdek het verschil tussen kunststof en cementgebonden gietvloeren.

3.     Keukenvloer met steentjes

Steentapijt, korreltapijt en siergrindvloer, al deze namen verwijzen naar dezelfde soort vloer: een gietvloer met steentjes. Kleine grindkorrels en een kunsthars vormen samen het mengsel dat we aanbrengen om een keukenvloer met steentjes te creëren. We sealen de keukenvloer met een PU toplaag om een egale vloer zonder reliëf te maken voor hygiëne en schoonmaakgemak. Een steentapijt in de keuken draagt bij aan een levendige sfeer en door al die kleine steentjes ziet u minder snel kruimels en spetters op de keukenvloer. Of dat een voordeel of een nadeel is, laten we aan u over.

gietvloer keuken

Eerst de vloer of eerst de keuken plaatsen?

Wanneer u de keuze heeft, raden we aan eerst uw keukenvloer aan te laten brengen. Daarna kan u de keuken erop laten plaatsen, waardoor de gietvloer direct een waterdichte laag vormt onder het keukenblok. Hoewel de vloer eerst dus de voorkeur heeft, is het ook geen probleem om de gietvloer aan te brengen als de keuken al geïnstalleerd is. We begrijpen dat de volgorde in sommige gevallen buiten uw macht ligt.

Keukenvloer coaten

Een gietvloer noemt men ook wel een coatingvloer of vloercoating. Er zijn verschillende benamingen voor. In wezen coaten we uw keukenvloer af met een bepaald systeem, waardoor u geniet van een waterafstotende vloer. De diverse typen gietvloeren hebben ieder zo hun eigen samenstelling. Iedere samenstelling bestaat uit een andere laagopbouw. De gietvloeren die we aanraden voor in uw keuken zijn speciaal ontwikkeld voor in uw living en keuken. Deze vloeren zijn bijvoorbeeld ook perfect te combineren met vloerverwarming.

Wat kosten deze keukenvloeren?

De prijzen van een keukenvloer bepalen we bij Coatingvloer.nl aan de hand van meerdere factoren, zoals: het oppervlakte, het materiaal, de voorbereidingen aan de ondergrond etc. Een goed voorbereide ondergrond is de basis van uw gietvloer. Voor een overzicht van de kosten per vierkante meter kijkt u eens bij de pagina gietvloer prijs. Voor iedere keukenvloer geldt: hoe meer vierkante meters u afneemt, des te voordeliger u uitkomt. Voor de meest actuele prijzen vraagt u een vrijblijvende offerte bij ons op.

De oppervlakte van uw keukenvloer

De oppervlakte van de complete verdieping van uw keuken nemen we als uitgangspunt als het gaat om het vaststellen van de vierkante-meter-prijs van uw keukenvloer. Zowel voor u als voor ons is dit anders niet rendabel. Hoe groter uw oppervlakte, hoe meer korting u geniet per vierkante meter. Trekt u in een nieuwbouwwoning? Dan kan de korting nog verder oplopen door samen met uw buren te kiezen voor een nieuwe gietvloer!

De materiaalkeuze van uw keukenvloer

De materiaalkeuze is een punt van belang bij het bepalen van de keukenvloer prijs. Logisch, want het ene materiaal kost meer in verhouding tot het andere materiaal. We maken keukenvloeren op basis van kunstharsen zoals polyurethaan en epoxy, maar het is ook mogelijk om een betonnen keukenvloer te laten leggen. Ook voor de materiaalkeuze geldt dat wij u graag uitgebreid informeren over de verschillende mogelijkheden.

gietvloer betonlook voor in de keuken

Keukenvloer onderhoud

Het onderhouden van een gietvloer is relatief eenvoudig. Door het naadloze en gladde oppervlak is het makkelijk schoon te maken en te houden. Het is belangrijk om de vloer regelmatig te stofzuigen en dweilen. Gebruik voor het dweilen een pH-neutraal reinigingsmiddel. Vermijd agressieve schoonmaakmiddelen, omdat deze de beschermlaag van de vloer kunnen aantasten. Voor het verwijderen van hardnekkige vlekken kunt u een speciale vloerreiniger gebruiken. Zorg er ook voor dat u de vloer beschermt tegen krassen door viltjes onder meubels te plaatsen en gebruik een goede deurmat om zand en vuil buiten te houden.

Horeca vloeren

We bieden naast particuliere vloeroplossingen ook keukenvloeren aan voor bedrijven die met strenge hygiëneregels (HACCP) te maken hebben.  Onze vloersystemen hebben in de basis al een aantal voordelen die gunstig zijn voor keukens. Zo zijn al onze gegoten vloeren onder andere naadloos en voorzien van een vuilafstotende topcoating. Lees verder over restaurantvloeren.

Aanbrengen van de keukenvloer in uw bedrijf

Bij het aanbrengen van een keukenvloer dient uw bedrijf of organisatie er uiteraard zo min mogelijk hinder aan te ondervinden. Dat is ook de reden dat we een speciale keukenvloer hebben die we in een tijdsbestek van een dag aan kunnen brengen. Als we daarbij gebruikmaken van acrylaathars dan is de keukenvloer al binnen 24 uur uitgehard. Na uitharding is de vloer alweer volledig belastbaar en kan de keuken direct weer worden betreden.

Keukenvloeren van Amsterdam tot Utrecht en Rotterdam

Coatingvloer.nl legt in heel Nederland keukenvloeren. Als specialist in keukenvloeren zijn wij onder meer actief in onderstaande regio´s:

Keukenvloer inspiratie opdoen?

Voor u een vloer gaat kiezen is het altijd handig en bovendien ook leuk om keukenvloer inspiratie op te doen. Want het gaat natuurlijk niet alleen om de praktische eigenschappen, maar ook om het totaalplaatje van de vloer en de keuken. Maak een moodboard of sla inspirerende afbeelding op in uw keukenvloer-bord op Pinterest. Of vergelijk verschillende keukenvloeren in onze showroom. Vraag direct een offerte op om een afspraak te maken.

Ontvang een offerte

Hebben we uw interesse gewekt? Klik dan op de oranje knop (rechtsboven) en u ontvangt binnen 24 uur een vrijblijvende offerte in uw inbox. Indien u na ontvangst benieuwd bent naar de verschillende gietvloeren en kleuren, dan nodigen we u van harte uit voor een afspraak in onze showroom te Amsterdam.

Offerte

Vraag hier uw vrijblijvende prijsopgaaf aan en ontvang deze binnen één werkdag in uw mailbox.

Showroom
Coating Vloer & Company BV
Duivendrechtsekade 62
1096 AH Amsterdam

Op afspraak te bezoeken

Contact
Postbus 23282
1100 DT Amsterdam

Snelle offerte aanvraag

Laat uw gegevens achter en ontvang een geheel vrijblijvende offerte.

Als het alleen om een badkamer gaat, kunnen wij u helaas niet verder helpen.