Best beoordeelde gietvloer specialist met 268 reviews!

Verschillen pvc vloer en een gietvloer look

Design in alle ruimtes Een pvc vloer wordt nog steeds vaak gekozen. Dit is opvallend want deze vloer is niet geschikt voor iedere ruimte. Een gietvloer daarentegen kent heel veel verschillende toepassingen en kan daardoor praktisch overal gelegd worden. Ten opzichte van een pvc vloer heeft de gietvloer ook veel meer uitstraling. …

Voor design & industrie
Duurzame gietvloeren
Brede technische kennis
Showroom in Amsterdam

Verschillen pvc vloer en een gietvloer look

Gladde vloeren zijn het helemaal in vloerenland. Dit is heel begrijpelijk, want een gladde vloer is veel makkelijker schoon te houden dan bijvoorbeeld tapijt. Ook op het gebied van hygiëne is een gladde vloer aantrekkelijk. Vandaar dat veel mensen met allergieën voor dit type vloer kiezen. Op het gebied van gladde vloeren komt u al snel voor de keuze te staan tussen een pvc vloer en een gietvloer. We zetten de verschillen tussen een pvc vloer gietvloer look voor u op een rijtje.

gietvloer in appartement
gietvloer woonkamer

Design in alle ruimtes

Een pvc vloer wordt nog steeds vaak gekozen. Dit is opvallend want deze vloer is niet geschikt voor iedere ruimte. Een gietvloer daarentegen kent heel veel verschillende toepassingen en kan daardoor praktisch overal gelegd worden. Ten opzichte van een pvc vloer heeft de gietvloer ook veel meer uitstraling. Dit komt omdat een gietvloer vanuit veel meer verschillende materialen samengesteld kan worden. Hierdoor ontstaat een robuuste look die met een pvc vloer helaas niet gecreëerd kan worden.

Naadloos versus lasnaden

Met een pvc vloer in huis heeft u te maken met lasnaden. Dit komt omdat deze vloer is opgebouwd uit banen materiaal. Naast het feit dat dit natuurlijk uit esthetisch oogpunt niet zo fraai is, is dit verre van praktisch met schoonmaken. Deze naden trekken vuil en stof aan en dit kan de hygiëne in huis doen verminderen. Een gietvloer daarentegen is strak en volledig naadloos.

Prijs pvc vloer gietvloer look

De reden dat nog veel mensen voor een pvc vloer kiezen is de prijs. Op het eerste gezicht lijkt de prijs voor een vloer van pvc namelijk goedkoper. Dit geldt echter alleen op korte termijn. Een gietvloer is namelijk veel duurzamer. Een gietvloer is wat dat betreft een grotere investering, maar naar verhouding voordeliger. Ook vergeten mensen vaak de onderhoudskosten van een pvc vloer. Doordat een gietvloer zo slijtvast is, zijn de onderhoudskosten van deze vloer 30% lager dan die van een pvc vloer.

Duurzaamheid en opties

Een gietvloer gaat zoals gezegd veel langer mee. Dit komt omdat de vloer gemaakt is van heel stevig elastisch materiaal dat bijna onverslijtbaar is. Een vloer van pvc is minder belastbaar en kan simpelweg minder hebben. Als laatste over pvc vloer gietvloer look kunnen we zeggen dat de opties bij de vloeren anders zijn. Zo kunt u bij een gietvloer bijvoorbeeld kiezen voor vloerverwarming of een antisliplaag. Bij een vloer van pvc is dit allemaal anders.

We hopen dat de verschillen tussen pvc vloer en gietvloer look duidelijk zijn geworden. Benieuwd wat het kost om zo’n prachtige gietvloer in uw woning te laten leggen?

Klik op de oranje knop, vul het formulier in en u ontvangt een vrijblijvende offerte in uw mailbox.

Offerte

Vraag hier uw vrijblijvende prijsopgaaf aan en ontvang deze binnen één werkdag in uw mailbox.

Showroom
Coating Vloer & Company BV
Duivendrechtsekade 62
1096 AH Amsterdam

Op afspraak te bezoeken

Contact
Postbus 23282
1100 DT Amsterdam

Snelle offerte aanvraag

Laat uw gegevens achter en ontvang een geheel vrijblijvende offerte.

Als het alleen om een badkamer gaat, kunnen wij u helaas niet verder helpen.