Best beoordeelde gietvloer specialist met 268 reviews!

Industriële vloer

Industriële vloer in verschillende soorten Een industriële vloer wordt door Coatingvloer.nl in verschillende soorten aangeboden. Voor de toepassing in een industriële ruimte passen wij onder meer de EP gietvloer HQ, Troffelvloer HQ en MMA vloer toe. Deze vloeren beschikken over overeenkomstige eigenschappen, maar kennen ook elk unieke kenmerken. In ieder geval zijn deze vloeren onder …

Voor design & industrie
Duurzame gietvloeren
Brede technische kennis
Showroom in Amsterdam

Industriële vloer

Een industriële vloer is zo ontwikkeld dat deze een uitstekende basis vormt in een industriële omgeving waar hoge of extreme eisen worden gesteld. Coatingvloer.nl biedt een ijzersterke basis met een industriële vloer die bestand is tegen hitte, zuren en chemicaliën. Dit zijn niet de enige typerende kenmerken. De ijzersterke vloeren zijn namelijk ook nog een vloeistofdicht, stofvrij en tegen extreme belasting bestand, zoals in het geval van grote machines of thermische apparatuur. Een voordeel is ook dat u met de aanschaf verzekerd bent van een vloer die een lange levensduur heeft. Wij hebben overigens voor uiteenlopende industriële toepassingen verschillende vloersystemen beschikbaar. Zo kan voor iedere ruimte de perfecte vloerafwerking worden toegepast

vloercoating industrievloer

Industriële vloer in verschillende soorten

Een industriële vloer wordt door Coatingvloer.nl in verschillende soorten aangeboden. Voor de toepassing in een industriële ruimte passen wij onder meer de EP gietvloer HQTroffelvloer HQ en MMA vloer toe. Deze vloeren beschikken over overeenkomstige eigenschappen, maar kennen ook elk unieke kenmerken. In ieder geval zijn deze vloeren onder meer naadloos, onderhoudsvriendelijk en ijzersterk. Vuil en stof krijgen geen kans om zich in naden of poriën te nestelen en dat maakt deze industriële vloeren ook weer geschikt voor bijvoorbeeld een clean room. Het hygiënische karakter is groot. Het aanbrengen van een extra geluiddempende laag is mogelijk net als antislip met keuze uit meerder gradaties. De volgende voordelen zijn altijd van toepassing:

  • Naadloos
  • Snel belastbaar
  • Hygiënisch
  • Vloeistofdicht
  • Extreem belastbaar
  • Bestand tegen hitte en zuren
  • Veilig en slijtvast
  • Aantrekkelijk geprijsd
  • In alle kleuren beschikbaar

De beste industriële vloer kiezen

Als u op zoek bent naar een geschikte industriële vloer, dat de vloer niet alleen praktisch en duurzaam is, maar ook past bij uw specifieke industriële behoeften. Er bestaan veel soorten vloeren die geschikt zijn voor industriële toepassingen. Hieronder zetten we een aantal van de populairste vloertypen voor de industrie op een rij. Advies nodig bij uw keuze? Aarzel dan niet om contact op te nemen met onze experts. We denken graag met u mee over de beste vloer voor uw bedrijf.

Epoxy gietvloer

Als u op zoek bent naar een oersterke, moderne en onderhoudsarme industriële vloer, dan is een epoxy gietvloer een slimme keuze. De duurzame epoxy gietvloeren kunnen tegen intensieve belasting zoals zware machines en chemicaliën. Doordat deze vloeren volledig naadloos, slijtvast en vloeistofdicht zijn, vormen ze de perfecte keuze voor industriële toepassingen. Een epoxyvloer is leverbaar in alle mogelijke kleuren en kan helemaal op maat worden afgewerkt. Denk bijvoorbeeld aan belijning of een bedrijfslogo, maar ook functionele uitvoeringen zoals antislip, hoogglans en holle plinten voor vloeistofdichtheid.

industriele vloer

Vloercoating

Bent u in principe tevreden met uw huidige vloer, maar wilt u deze verbeteren met een sterke toplaag? Kies dan voor een epoxy vloercoating. Met deze voordelige en veelzijdige optie voorziet u uw vloer van een naadloze en vloeistofdichte laag die vele voordelen en mogelijkheden met zich meebrengt. Zo heeft u weinig omkijken naar het onderhoud en kunt u de vloer met een gerust hart intensief belasten in een industriële omgeving. U kunt de vloercoating bovendien ook laten plaatsen met antislip, geluiddemping of een antistatische werking. Vloercoating is in vele kleuren en afwerkingen verkrijgbaar, maar kan ook transparant aangebracht worden om de onderliggende vloer zichtbaar te laten.

Troffelvloer

Wilt u voor een duurzame, praktische en extra hygiënische vloer gaan? Dan is een troffelvloer een slimme keuze. Deze industriële vloer bestaat uit een combinatie van grind en kunsthars. Het resultaat is een vloer die zeer duurzaam en bestand is tegen zware belasting. Troffelvloeren worden daarom vaak gebruikt in industrieën waar de vloeren intensief worden gebruikt, zoals bijvoorbeeld in de voedselindustrie. Een groot voordeel van troffelvloeren is dat ze hygiënisch zijn en weerstand bieden tegen bacteriën en schimmels. Troffelvloeren zijn bovendien bestand tegen zware reinigingsmiddelen en hoge temperaturen, wat zorgt voor een grondige en effectieve reiniging.

esd gietvloer

ESD vloer

In ruimtes waar gewerkt wordt met elektronische apparatuur en waar statische ontlading kan optreden, is veiligheid extra belangrijk. Om te voorkomen dat statische ontlading op personen of apparaten wordt overgebracht, kunt u een ESD-vloer installeren. ESD staat voor Electro Static Discharge. Deze antistatische vloer gaat het ophopen en ontladen van statische elektriciteit tegen, zodat u voorkomt dat werknemers gevaarlijke schokken krijgen of dat er storingen in de apparatuur ontstaan. Een ESD-vloer is een belangrijke investering voor bedrijven die werken met elektronica. Hiermee draagt u effectief bij aan een veilige en efficiënte werkomgeving.

Een industriële vloer die snel uithardt

Wilt u zo min mogelijk bedrijfshinder ondervinden bij het plaatsen van uw nieuwe vloer? Met een industriële vloer die snel droogt en uithardt, zoals een MMA vloer of Polyurea vloer, kunt u in no time de bedrijfswerkzaamheden hervatten. De uithardtijd van deze vloeren bedraagt namelijk slechts twee uur. Daarna kunt u de vloer weer volledig belasten zoals u dat gewend bent.

Kleurtoepassing bij industriële vloer

Bij de keuze voor een industriële vloer is er veel mogelijk ten aanzien van de kleurtoepassing. In principe zijn alle kleuren leverbaar, maar er zijn ook speciale uitvoeringen mogelijk van de industriële vloer. U kunt dan onder meer denken aan het aanbrengen van pictogrammen of afbeeldingen in het vloeroppervlak. Er kan ook routing worden aangebracht in de vloer, zodat de weg gewezen wordt. Verder is het mogelijk om de vloer in kleur en afwerking zo te realiseren dat de bedrijfsidentiteit duidelijk naar voren komt.

Prijzen

De prijzen van een industriële vloer worden in de eerste plaats bepaald aan de hand van het type vloer in combinatie met het oppervlak. De materiaalkeuze beïnvloedt de prijs, want het ene materiaal brengt meer kosten met zich mee dan het andere materiaal. Voorbereidingskosten om de ondergrond gereed te maken, tellen eveneens mee net als extra opties die op basis van maatwerk worden uitgevoerd.

Oppervlakte

In een industriële ruimte is er over het algemeen sprake van een groot oppervlak en dat maakt de aanschaf van een industriële vloer extra voordelig. Grote projecten hebben namelijk het voordeel te profiteren van een korting op de m2 prijs. Schaalvoordeel is al van toepassing bij een aantal van 51 m2.

Materiaalkeuze

Een troffelvloer als industriële vloer kent een andere samenstelling in vergelijking met een MMA vloer of epoxy gietvloer. De materiaalkeuze is dan ook een factor waarmee rekening gehouden wordt bij de berekening van de kosten.

Aanbrengen van industriële vloer

De werkwijze bij het aanbrengen van een industriële vloer is onder meer afhankelijk van het type vloer dat is gekozen. Een MMA vloer kent bijvoorbeeld een zeer snelle uithardingstijd en is sneller belastbaar in vergelijking met het aanbrengen van een epoxy gietvloer. Hiervoor worden namelijk meerdere lagen aangebracht die een droogtijd kennen. Uiteraard bespreken wij graag met u de wijze van aanbrengen per industriële vloer, zodat u dit mee kunt nemen in de overwegingen bij het maken van een keuze.

Werkzaam in heel Nederland

Coatingvloer.nl heeft alle provincies in Nederland als werkgebied en is specialist in het aanbrengen van industriële vloeren. Wij zijn onder meer werkzaam in onderstaande regio´s:

Maak een afspraak

U kunt voor een industriële vloer online een afspraak maken bij Coatingvloer.nl U kunt onze industriële vloeren dan zelf in de praktijk zien en ervaren en uiteraard van onze kant op deskundig advies rekenen.

Offerte

Vraag hier uw vrijblijvende prijsopgaaf aan en ontvang deze binnen één werkdag in uw mailbox.

Showroom
Coating Vloer & Company BV
Duivendrechtsekade 62
1096 AH Amsterdam

Op afspraak te bezoeken

Contact
Postbus 23282
1100 DT Amsterdam

Snelle offerte aanvraag

Laat uw gegevens achter en ontvang een geheel vrijblijvende offerte.

Als het alleen om een badkamer gaat, kunnen wij u helaas niet verder helpen.