Een 4,7 op basis van 231 Google reviews!

Routebeschrijving info@coatingvloer.nl 020 - 845 26 50
Offerte

Gietvloer combineren met hout

Een gietvloer in combinatie met een houten vloer

Kunt u niet kiezen tussen een houten vloer of een gietvloer? Of vindt u een soort vloer gewoon te saai? Kies dan voor beide! Beide soorten vloeren hebben elk hun eigen specifieke eigenschappen en uitstraling. Bovendien staan ze erg mooi bij elkaar. Een combinatie van een gladde en strakke gietvloer met een natuurlijke houten vloer geeft een uniek effect.

Hoe combineert u een gietvloer met een houten vloer?

U kunt een gietvloer op allerlei manieren combineren met een houten vloer. Maar een gietvloer heeft enkele praktische voordelen boven een houten vloer waarmee u rekening kunt houden bij de inrichting van uw woning. Zo is een gietvloer vloer erg duurzaam en makkelijk in onderhoud. Een gietvloer is volledig vlak waardoor de vloer makkelijk schoon te houden is. Daarom kunt u er bijvoorbeeld voor kiezen om een gietvloer aan te brengen in een (open) keuken en om deze te laten overlopen in hout in de woonkamer. Hout is namelijk minder bestand tegen vocht en raakt makkelijker beschadigd. Daarom is een gietvloer meer geschikt voor de keuken of andere plekken in huis waar sneller iets valt of vocht op de grond terecht kan komen.

Waar rekening mee houden?

Beide type vloeren hebben verschillende diktes. Een houten vloer is dikker dan een gietvloer. Om de vloeren waterpas in elkaar te laten overlopen is het belangrijk dat er de juiste aanpassingen worden gemaakt aan de ondergrond. Er zijn hierin verschillende opties mogelijk. Wij geven u hier graag meer advies over. Ook reageert een houten vloer op mogelijke temperatuurverschillen. Een houten vloer kan hierdoor uitzetten. Hier houden wij ook rekening mee bij het aanbrengen van de gietvloer in combinatie met een houten vloer. We zorgen ervoor dat dit niet voor problemen zorgt.

Voorbeelden van een gietvloer in combinatie met een houten vloer

Dit zijn enkele voorbeelden van een gietvloer in combinatie met een houten vloer. Gietvloeren in een grijstint zijn erg populair in combinatie met een houten vloer. Dit heeft dan ook een prachtige rustige uitstraling.


Gietvloer en houten vloer combinatie

Bij deze woning is ervoor gekozen om de gietvloer aan te brengen in de keuken. Het houten keukenblok zorgt voor een mooi geheel samen met de houten vloer.


houten vloer en een gietvloer

Hier is juist voor de tegenovergestelde mogelijkheid gekozen. De vloeren lopen mooi over op de lijn waar de deuren sluiten. De houten vloer en de gietvloer creëren duidelijk twee verschillende delen van de woning. Doordat hier is gekozen voor twee vloeren combineren die beide een warme tint hebben, ontstaat er ondanks de splitsing van ruimtes toch een harmonieuze basis voor de rest van het interieur. Gietvloeren kleuren zijn dus ook van belang bij het combineren van twee vloeren.


 

Deze prachtige woning heeft een lichte gietvloer in de grote woonkeuken en een houten vloer in de rest van de woonkamer. Ook hier wordt op een rustige manier een apart deel van de ruimte gecreëerd met de houten vloer.


Grijze gietvloer samen met houten vloer

Ook een donkergrijze gietvloer staat erg goed bij een houten vloer. Bij een donkerdere gietvloer is ook een donkerdere tint houten vloer aan te raden als u deze twee vloeren combineren wil. De gietvloer loopt ook hier bij de deuren over in een houten vloer. Dit zorgt voor een duidelijk onderscheid tussen de twee ruimtes. Zoals het doortrekken van een soort vloer zorgt voor eenheid, is het combineren van twee vloeren juist een handige manier om duidelijke afbakeningen in huis te maken.

Twee vloeren combineren

Naast het beeld dat twee vloeren combineren erg mooi is, is het ook erg praktisch. Vaak kiest men voor gietvloer combineren met hout of tegels, of allebei. In de keuken, badkamer en het toilet is een vloer die gemakkelijk schoon te maken is, zoals een gietvloer, een praktische oplossing. Maar ook in de slaapkamer zou u om praktische redenen voor de gietvloer kunnen kiezen, omdat deze vloer bijdraagt aan een stofvrije en dus gezondere nachtrust. Naast een houten vloer in de woonkamer kan dus op allerlei plekken een mooie gietvloer toegevoegd worden aan het interieur. Bovendien is het mogelijk om een gietvloer over hout of over tegels aan te laten leggen.

Twee vloeren combineren: gietvloer of visgraat

Als u nog in dubio zit over het soort vloer dat u laat aanleggen dan is het ook de moeite waard om te overwegen om twee vloeren te combineren. Maar op welke plaats kiest u voor welke soort vloer? Op plaatsen waar vocht, stof en vuil verzamelt raden we altijd een gietvloer aan. Andere tips vindt u in ons artikel met ideeën voor een stofvrij huis. Verder helpt het om te bedenken of de kamer minimalistisch ingericht wordt of juist helemaal vol komt te staan met meubels en persoonlijke spullen. Als de kamer relatief leeg blijft, dan kunt u op de gehele of het grootste deel van de vloer visgraat laten leggen zonder dat dit druk wordt. Maar gaat u de kamer vullen met veel spullen, dan is een egale gietvloer een ideale manier om het geheel van de inrichting in evenwicht te houden.


Bron afbeelding 1: Pinterest
Bron afbeelding 2: Pinterest
Bron afbeelding 3: Pinterest
Bron afbeelding 4: Pinterest

Coating Vloer & Company BV

Vrijblijvende offerte
aanvragen

Snelle offerte aanvraag

Laat uw gegevens achter en ontvang een geheel vrijblijvende offerte.

Als het alleen om een badkamer gaat, kunnen wij u helaas niet verder helpen.