Best beoordeelde gietvloer specialist met 268 reviews!

Een gietvloer in combinatie met een houten vloer

Kan je niet kiezen tussen een houten vloer of een gietvloer? Kies dan voor beide! Beide soorten vloeren hebben elk hun eigen specifieke eigenschappen en uitstraling. Ze staan erg mooi bij elkaar. Een combinatie van een gladde en strakke gietvloer met een natuurlijke houten vloer geeft een uniek effect.

Hoe combineer je een gietvloer met een houten vloer?

Je kunt een gietvloer op allerlei manieren combineren met een houten vloer. Maar een gietvloer heeft enkele praktische voordelen boven een houten vloer waarmee je rekening kunt houden bij de inrichting van jouw woning. Zo is een gietvloer vloer erg duurzaam en makkelijk in onderhoud. Een gietvloer is volledig vlak waardoor de vloer makkelijk schoon te houden is. Daarom kan je er bijvoorbeeld voor kiezen om een gietvloer aan te brengen in een (open) keuken en om deze te laten overlopen in hout in de woonkamer. Hout is namelijk minder bestend tegen vocht en wordt makkelijker beschadigd. Daarom is een gietvloer beter geschikt voor de keuken of andere plekken in huis waar sneller iets valt of vocht op de grond kan komen.

Waar rekening mee houden?

Beide type vloeren hebben verschillende diktes. Een houten vloer is dikker dan een gietvloer. Om de vloeren waterpas in elkaar te laten overlopen is het belangrijk dat er de juiste aanpassingen worden gemaakt aan de ondergrond. Er zijn hierin verschillende opties mogelijk. Wij geven je hier graag meer advies over. Ook reageert een houten vloer op mogelijke temperatuursverschillen. Een houten vloer kan hierdoor uitzetten. Hier houden wij ook rekening mee bij het aanbrengen van de gietvloer in combinatie met een houten vloer. We zorgen ervoor dat dit niet voor problemen zorgt.

Voorbeelden van een gietvloer in combinatie met een houten vloer

Dit zijn enkele voorbeelden van een gietvloer in combinatie met een houten vloer. Gietvloeren in een grijstint zijn erg populair in combinatie met een houten vloer. Dit heeft dan ook een prachtige rustige uitstraling.


Gietvloer en houten vloer combinatie

Bij deze woning is ervoor gekozen om de gietvloer aan te brengen in de keuken. Het houten keukenblok zorgt voor een mooi geheel samen met de houten vloer.


houten vloer en een gietvloer

Hier is juist voor de tegenovergestelde mogelijkheid gekozen. De vloeren lopen mooi over op de lijn waar de deuren sluiten. De houten vloer en de gietvloer creëren duidelijk twee verschillende delen van de woning.


Deze prachtige woning heeft een lichte gietvloer in de grote woonkeuken en een houten vloer in de rest van de woonkamer. Ook hier wordt op een rusitge manier een apart deel van de ruimte gecreëerd met de houten vloer.


Grijze gietvloer samen met houten vloer

Ook een donkergrijze gietvloer staat erg goed bij een houten vloer. Bij een donkerdere gietvloer is ook een donkerdere tint houten vloer aan te raden. De gietvloer loopt ook hier bij de deuren over in een houten vloer. Dit maakt een duidelijk verschil tussen de twee ruimtes.


Bron afbeelding 1: Pinterest
Bron afbeelding 2: Pinterest
Bron afbeelding 3: Pinterest
Bron afbeelding 4: Pinterest

Foto van auteur

Gietvloer Specialist

Onze gietvloer specialist deelt zijn kennis en expertise in informatieve blogs. Benieuwd wat de laatste trends zijn in de wereld van gietvloeren? Wilt u graag advies over de beste gietvloer voor een bedrijfsruimte? Of bent u benieuwd hoe u die nieuwe gietvloer zo lang mogelijk mooi en vrij van scheuren houdt? Onze specialist in gietvloeren weet het als de beste en legt u alles uit.Meer weten over gietvloeren en welke vloer bij uw project past? Ook in onze showroom staan gietvloer specialisten klaar om u te helpen. Maak een afspraak en kom gauw langs! Neem contact met ons op.

Offerte

Vraag hier uw vrijblijvende prijsopgaaf aan en ontvang deze binnen één werkdag in uw mailbox.

Showroom
Coating Vloer & Company BV
Duivendrechtsekade 62
1096 AH Amsterdam

Op afspraak te bezoeken

Contact
Postbus 23282
1100 DT Amsterdam

Snelle offerte aanvraag

Laat uw gegevens achter en ontvang een geheel vrijblijvende offerte.

Als het alleen om een badkamer gaat, kunnen wij u helaas niet verder helpen.