Best beoordeelde gietvloer specialist met 268 reviews!

Routebeschrijving info@coatingvloer.nl 020 - 845 26 50
Offerte
Gietvloer prijs en kosten per m2
Gietvloer prijs en kosten per m2

Beoordeeld met een 4,8 / 5 uit 256 beoordelingen

Hoge kwaliteit vloeren op maat

Ruime keuze aan gietvloeren

Showroom in Amsterdam

Gietvloer prijs

De gietvloer prijs is afhankelijk van verschillende factoren, zoals het aantal vierkante meters, de arbeidskosten, de staat van de ondervloer en eventuele extra’s. Doorgaans betaalt u voor meerdere vierkante meters een lagere totaalprijs. De vloeren zijn daarom zeer interessant voor bedrijven met grote showrooms, garages, magazijnen of winkelpanden, maar ook voor nieuwbouwwoningen.

Zodra wij informatie van u ontvangen over de grootte van het oppervlak en uw persoonlijke wensen, maken wij voor u een voorstel op maat. Vul het offerteformulier in en u ontvangt binnen 5 werkdagen een vrijblijvende offerte.

Bereken direct mijn prijs

Snel naar:

Kosten gietvloer

Bij de aanschaf van een vloer komen verschillende dingen om de hoek kijken. Staat een gietvloer mooi in het interieur, hoelang gaat hij mee en is de vloer praktisch? Maar natuurlijk speelt ook het kostenplaatje een rol. Want wat kost een gietvloer nou precies? Zoals hierboven al uitgelegd, hangt dit van verschillende factoren af. Hieronder behandelen we de belangrijkste factoren en in hoeverre ze invloed hebben op de totaalprijs.

In onderstaande tabel vindt u enkele richtlijnen wat betreft de kosten voor verschillende gietvloeren. Deze prijzen zijn ter indicatie, aangezien de gietvloer prijs onder andere afhankelijk is van de ondergrond en het aantal vierkante meters. De prijzen zijn per vierkante meter, excl. btw.

Gietvloer prijs
Type gietvloer Laagdikte Prijs €/m2, excl. BTW Toepassing Vloerverwarming mogelijk? Betonlook mogelijk?
PU gietvloer 2-3 mm €60-80 Design ja ja
Epoxy gietvloer 2-3 mm €45-72 Industrieel ja nee
Woonbeton 5-6 mm €73-97 Design ja ja
Vloercoating 0,5 mm €24-41 Industrieel ja nee
Betonvloer 5-6 mm €73-97 Design ja nee
Beton Cire 2-3 mm €73-97 Design ja ja
Microcement 2-3 mm €73-97 Design ja ja
Grindvloer 4-6 mm €26-41 Design ja nee
ESD Gietvloer 2-3 mm €60-80 Industrieel ja nee
Troffelvloer 5-6 mm €60-80 Industrieel ja nee

Voor meer informatie over de gietvloer prijzen op onze website, neemt u contact met ons op via 020 845 2650 of u vraagt direct een vrijblijvende offerte aan.

Bereken direct mijn prijs

 

Gietvloer kosten: welke factoren bepalen de prijs?

Zoals al even kort benoemd, zijn er meerdere factoren die de gietvloer prijs bepalen. Onze gietvloerspecialisten leveren voor iedere klus maatwerk en dat betekent dat we bij iedere vloer moeten kijken naar onder andere onderstaande factoren.

Factor 1. Voorbereidingswerkzaamheden

Voor het mooiste resultaat is de vloer helemaal vlak en zonder gaten of scheuren. Daarnaast is het belangrijk dat de ondergrond niet zuigend is, anders kost het u extra materiaal om een egaal resultaat te krijgen. De voorbereidingswerkzaamheden zijn dan ook veelal afhankelijk van het type ondergrond.

Indien u een gietvloer in een nieuwbouwwoning laat plaatsen, dan hebben we tegenwoordig te maken met eenzelfde type ondergrond. Betreft het bestaande bouw, dan is er vaak meer werk aan de winkel. Vooral wanneer u een bestaande hout- of tegelvloer nog heeft liggen. Om de voorbereiding zo goed mogelijk in te schatten komen we bij u langs voor een voorinspectie.

Geen nieuwbouwwoning maar een bestaande tegel – hout of plavuizen vloer? Geen nood aan de man, op vrijwel iedere ondervloer is het mogelijk voor ons om een gietvloer te plaatsen. De ene ondervloer vergt echter iets meer tijd en voorbereiding dan de ander. We zetten hier de verschillende mogelijkheden op een rij:

  • Gietvloer op hout. De ondergrond van een gietvloer moet glad en vlak zijn en dient te worden afgewerkt met Fermacell, mes en groef gelegd. Om deze reden is een houten vloer helaas geen ideale basis voor het plaatsen van een gietvloer. Zo kan een houten vloer gaatjes bevatten, slecht verbonden zijn of los zitten. Allemaal factoren die allereerst opgelost moeten worden door één van onze specialisten voordat een gietvloer geplaatst kan worden. We raden dan ook aan een houten vloer eerst te (laten) verwijderen om tijd en kosten te besparen alvorens een gietvloer aan te brengen. Lukt dit niet? Dan is er nog geen man over boord en zal coatingvloer.nl allereerst de huidige houten vloer aan een voorinspectie onderwerpen en deze waar nodig bewerken.
  • Gietvloer op plavuizen. Een plavuizen vloer kan als prima ondergrond dienen voor een gietvloer. Echter zal er ook in het geval van plavuizen wel voorbereidingswerk moeten plaatsvinden om een gietvloer te kunnen leggen. Zo wordt de gehele vloer vooraf opgeruwd en zal er een egalisatielaag geplaatst worden om een zo strak mogelijk resultaat te realiseren.
  • Gietvloer op tegels. Tegels zijn geen ideale ondergrond voor een gietvloer, echter kunnen onze specialisten met het juiste voorwerk ook hiermee uit de voeten. De bestaande tegelvloer zal voornamelijk goed geëgaliseerd en geschuurd moeten worden om hoogteverschillen en oneffenheden uit te bannen. Uiteraard kan coatingvloer.nl hierbij assisteren, en komen we vooraf langs om de situatie te beoordelen en een passende prijsopgave te maken.

Factor 2. Toepassing van meerdere kleuren

Wanneer u voor een gietvloer gaat, heeft u de keuze uit één of meerdere kleuren. Bij een effen kleur creëert u een strak resultaat, dit noemen we ook wel een solo tint. Het toepassen van een solo tint zorgt voor rust in de woning en wordt dan ook voornamelijk toegepast in een werkkamer of slaapkamer. Het nadeel van een gietvloer in één enkele kleur is dat er sneller vuil op te zien is.

Bent u op zoek naar een betonlook? Dan mengen we twee kleuren door elkaar heen: een lichte en donkere tint. Een gietvloer met betonlook hoeft hierdoor niet uit beton te bestaan, zodat u alsnog van een zachte vloer geniet. De twee kleuren vlinderen we ter plekke op de vloer, zoals bij specialistisch stucwerk ook het geval is. De betonlook is erg populair en heeft nog een extra voordeel: vuil is minder snel te zien op deze vloer dan wanneer u gebruik maakt van een solo tint. U kunt bij een betonlook voornamelijk kiezen uit verschillende grijs – zand – en groene tinten, voor een mooi natuurlijk resultaat.

Deze toepassing vergt vakwerk, daarom is een enkele kleur voordeliger.

Factor 3. Persoonlijke wensen, zoals vloerverwarming

U heeft altijd de mogelijkheid om extra opties aan uw gietvloer toe te brengen. Een populaire keuze is bijvoorbeeld vloerverwarming. Vloerverwarming is anno 2021 een slimme investering om uw huis duurzamer te maken en uw ecologische voetafdruk te verkleinen.

Houd er wel rekening mee dat niet iedere gietvloer even geschikt is voor vloerverwarming. Dit komt omdat de geleiding van de vloer afhankelijk is van het soort samenstelling. Het is daarom verstandig u van te voren goed te laten informeren over de mogelijkheden, en uw vloerkeuze aan te passen op uw plannen met betrekking tot vloerverwarming. Zo gaan de PU Gietvloer Green Line en Design Betonvloer perfect samen met vloerverwarming, en is ook de Woonbeton een prima keuze.

Andere opties zijn: het toepassen van kleurvlokken, belijning of een geluiddempende laag met 15 DB reductie aan laten brengen.

Factor 4. Grootte van het oppervlak

De gietvloer prijs is afhankelijk van het aantal vierkante meters dat u laat leggen. Deze prijs ligt niet vast, maar is naar verhouding voordeliger naarmate u meer meters afneemt. Of wij een enkele ruimte aanleggen of meerdere ruimtes op dezelfde verdieping meenemen, zorgt voornamelijk voor meer materiaal in plaats van arbeidskosten. We adviseren u dan ook om de complete verdieping te laten leggen.

Factor 5. Arbeidsuren voor het leggen van de gietvloer

Naast de materiaalkosten kijken we naar het aantal arbeidsuren dat onze specialisten nodig hebben voor de aanleg. Hoe minder voorbereiding benodigd is, des te lager de arbeidsuren zullen zijn. In de industrie gaan we gemakkelijker en sneller te werk, omdat dit veelal grote, open, vierkante ruimtes betreft. Afhankelijk van het type ondervloer zijn we korter of langer bezig om deze gereed te maken.

Factor 6. Materiaalkeuze

We bieden verschillende typen gietvloeren aan. Ieder hebben zo hun eigen voor- en nadelen. Sommige vloeren zijn enkel geschikt in de industrie of in woningen. Het type vloer die u kiest is bepalend voor de uiteindelijke gietvloer prijs. Een duurdere gietvloer hoeft niet per se te betekenen dat het een hogere kwaliteit gietvloer betreft. Sommige typen gietvloeren zijn simpelweg beter geschikt voor bepaalde doeleinden.

Wilt u bijvoorbeeld een hele nieuwe gietvloer mét vloerverwarming, dan zijn we uw partner voor beide services! Lees meer over wat Coatingvloer.nl voor u kan betekenen.

Gietvloer prijs

Gietvloer prijs voor bedrijven

Hoe groter de ruimte is waar de vloer wordt gelegd, des te lager de prijs per m2. Het aanleggen van een gietvloer is zeer interessant voor bedrijven met grote showroomsgaragesmagazijnen of winkelpanden, maar ook voor nieuwbouwwoningen en -complexen. We worden regelmatig ingeschakeld door onder andere architecten en bedrijven die in hun eigen pand een nieuwe gietvloer willen laten leggen.

Gietvloer prijs voor particulieren

Ook voor particulieren is de gietvloer prijs op een positieve manier te beïnvloeden. Kiest u bijvoorbeeld voor een nieuwe gietvloer in uw woonkamer én in uw keuken, dan betaalt u een lagere prijs per vierkante meter! Bovendien kunt u met uw buren samen kiezen voor een nieuwe gietvloer in één of meerdere kamers. We kijken dan uitsluitend naar het aantal vierkante meters. U mag natuurlijk helemaal uw eigen gietvloer kiezen, onafhankelijk van wat uw buren kiezen. Voor meer informatie over de gietvloer prijs of voor het aanvragen van een offerte neemt u contact met ons op via telefoonnummer 020 845 2650. Of gebruik onderstaande button voor een directe prijsberekening.

Bereken direct mijn prijs

Verschillende typen gietvloeren

U kunt bij ons kiezen uit verschillende soorten gietvloeren. De materialen en samenstellingen verschillen in kwaliteit en prijs. Daarnaast heeft de keuze voor het ontwerp invloed op de prijs. Wanneer u kiest voor een effen vloer, dan komen we op een andere prijs uit dan wanneer u een vloer kiest met meerdere kleuren of patronen. We bekijken graag samen met u welk materiaal het geschiktste is voor uw situatie. U kiest bij ons uit de volgende gietvloersoorten:

Staat de gietvloer prijs per m2 vast?

Naast het materiaal van de vloer bepaalt natuurlijk het aantal vierkante meters de uiteindelijke gietvloer prijs. Bij Coatingvloer.nl geldt, hoe meer vierkante meters, hoe lager de prijs per vierkante meter. Daarom is het vaak aantrekkelijk om gelijk meerdere ruimtes in een pand aan te pakken. Het antwoord op de vraag ‘wat kost een gietvloer’ hangt bovendien af van de ondergrond onder de vloer. Als er nog veel werkzaamheden moeten gebeuren, alvorens de vloer gelegd kan worden, valt de vloer natuurlijk ook duurder uit. Denk hierbij aan het egaliseren van de ondervloer of het slopen van een oude vloer.

Gietvloer prijzen per type gietvloer

Hieronder vindt u de richtprijzen per m2 voor de verschillende gietvloertypes. Bij een gietvloer van minder dan 50 m2 betaalt u een vaste prijs. Het is daarom voordeliger om een grotere oppervlakte te laten voorzien van een gietvloer.

Gelijk naar de tabel van de:

PU gietvloer prijs

De polyurethaan gietvloer is een schitterende designvloer die in elke ruimte het beste naar boven haalt. De PU gietvloer is uitstekend te combineren met vloerverwarming en af te werken met een betonlook. Zo combineert u een industriële look met een strak oppervlak.

Kosten gietvloer per m2 excl. btw Prijs
PU Gietvloer 20 – 50 m2 € 3.938,-
PU Gietvloer 51 – 100 m2 € 79,76 per m2
PU Gietvloer 101 – 150 m2 € 66,03 per m2
PU Gietvloer 151 – 200 m2 € 59,85 per m2

Epoxy gietvloer prijs

De epoxy gietvloer is oorspronkelijk gemaakt voor industrieel gebruik. Dit is te danken aan de krachtige eigenschappen van de vloer. Doordat de vloer tegen een stootje kan en geschikt is voor een hoge loopbelasting, zien we de epoxyvloer tegenwoordig ook veel terug in woonhuizen en kantoorpanden.

Kosten gietvloer per m2 excl. btw Prijs
Epoxygietvloer 20 – 50 m2 € 3.150,-
Epoxygietvloer 51 – 100 m2 € 72,05 per m2
Epoxygietvloer 101 – 150 m2 € 49,90 per m2
Epoxygietvloer 151 – 200 m2 € 44,90 per m2

Lees meer over de prijs van een epoxyvloer.

Woonbeton prijs

De naam doet vermoeden dat woonbeton alleen geschikt is voor woonruimtes.  Een woonbetonvloer is inderdaad de perfecte vloer voor thuis, maar past ook goed in zakelijke ruimtes waar een representatieve en chique vloer gewenst is.

Kosten gietvloer per m2 excl. btw Prijs
Woonbeton 20 – 50 m2 € 4.675,-
Woonbeton 51 – 100 m2 € 96,83 per m2
Woonbeton 101 – 150 m2 € 80,15 per m2
Woonbeton 151 – 200 m2 € 72,66 per m2

Lees meer over de prijs van woonbeton.

Vloercoating prijs

Een vloercoating heeft een zeer dunne laagdikte van 0,5 mm. Hierdoor is een voercoating zeer scherp geprijsd ten opzichte van bijvoorbeeld een betonvloer (die een laagdikte heeft van 5-6 mm). Voor een ruimte tussen de 20 en 50 m2 betaalt u een vaste prijs van € 2.000,-. Bij grote oppervlakten tussen de 151 en 200 m2 geldt een vanafprijs van € 24,14 per vierkante meter.

Kosten gietvloer per m2 excl. btw Prijs
Vloercoating 20 – 50 m2 € 2.000,-
Vloercoating 51 – 100 m2 € 40,35 per m2
Vloercoating 101 – 150 m2 € 27,94 per m2
Vloercoating 151 – 200 m2 € 24,14 per m2

Lees meer over de prijs van een vloercoating.

Beton Cire prijs

Een strak en naadloos design dat u gemakkelijk kunt doortrekken naar uw wanden realiseert u eenvoudig met Beton Cire. Doordat Beton Cire zeer veelzijdig is en in alle denkbare kleuren leverbaar is, kunnen we complete woningen of bedrijfspanden voorzien van een naadloos oppervlak. In woonhuizen zien we Beton Cire vooral terug in het toilet, de badkamer en de keuken.

Kosten gietvloer per m2 excl. btw Prijs
Beton Cire 20 – 50 m2 € 4.675,-
Beton Cire 51 – 100 m2 € 96,83 per m2
Beton Cire 101 – 150 m2 € 80,15 per m2
Beton Cire 151 – 200 m2 € 72,66 per m2

Microcement prijs

Een vloer van microcement kent een hoog designgehalte en heeft zeer slijtvaste eigenschappen. Met microcement haalt u een uniek loopoppervlak in huis met een schitterende uitstraling. Onze ervaren applicateurs brengen een microcementvloer op ambachtelijke wijze aan in uw woning of kantoor. U profiteert al van een microcementvloer vanaf € 72,66 per m2.

Kosten gietvloer per m2 excl. btw Prijs
Microcement 20 – 50 m2 € 4.675,-
Microcement 51 – 100 m2 € 96,83 per m2
Microcement 101 – 150 m2 € 80,15 per m2
Microcement 151 – 200 m2 € 72,66 per m2

Betonvloer prijs

Een betonvloer is de dikste vloer in ons assortiment. Met een laagdikte van 5-6 mm bent u verzekerd van een zeer stevige vloer. De betonvloer is geschikt voor zowel particuliere als zakelijke toepassingen en is een aanwinst in elke omgeving. Bent u voor uw bedrijf of woning op zoek naar een robuuste vloer? Laat u dan informeren over de mogelijkheden van een betonvloer van Coatingvloer.nl.

Kosten gietvloer per m2 excl. btw Prijs
Betonvloer 20 – 50 m2 € 4.675,-
Betonvloer 51 – 100 m2 € 96,83 per m2
Betonvloer 101 – 150 m2 € 80,15 per m2
Betonvloer 151 – 200 m2 € 72,66 per m2

Grindvloer prijs

Een grindvloer is een designvloer die bestaat uit kleine grindkorreltjes en kunsthars. Het is een unieke vloer die leverbaar is in elke vorm en elke kleur. Een grindvloer verandert iedere woonkamer in een gezellige ruimte en iedere winkel in een behaaglijke plek.

Kosten gietvloer per m2 excl. btw Prijs
Grindvloer 20 – 50 m2 € 3.150,-
Grindvloer 51 – 100 m2 € 66,32 per m2
Grindvloer 101 – 150 m2 € 54,90 per m2
Grindvloer 151 – 200 m2 € 49,76 per m2

ESD-gietvloer prijs

Voor ruimtes waar wordt gewerkt met statische ontlading, is een electrostatic discharge vloer de geschiktste vloer. De ESD-vloer werkt als een geleider en zorgt ervoor dat elektronische schokken niet worden overgedragen aan personen of machines.

Kosten gietvloer per m2 excl. btw Prijs
ESD Gietvloer 20 – 50 m2 € 3.500,-
ESD Gietvloer 51 – 100 m2 € 74,11 per m2
ESD Gietvloer 101 – 150 m2 € 59,88 per m2
ESD Gietvloer 151 – 200 m2 € 53,88 per m2

Troffelvloer prijs

Een van de meestgekozen vloeren voor de industrie is de troffelvloer. Met een laagdikte van 5-6 mm is deze vloer geschikt voor zwaar industrieel gebruik. De troffelvloer is leverbaar in elke RAL-, Sikkens- en NCS-kleur. Daarnaast kunnen we de vloer afwerken met een antisliplaag en hem antistatische eigenschappen geven.

Kosten gietvloer per m2 excl. btw Prijs
Troffelvloer 20 – 50 m2 € 3.750,-
Troffelvloer 51 – 100 m2 € 90,78 per m2
Troffelvloer 101 – 150 m2 € 62,89 per m2
Troffelvloer 151 – 200 m2 € 57,22 per m2

Snel naar:

De prijs van een gietvloer vergeleken met andere vloeren

De kosten van een gietvloer klinken wellicht wat abstract als u geen referentiekader heeft. Daarom vergelijken we de prijs van een gietvloer met enkele van de populairste vloertypen.

Prijs gietvloer vs. tegels

Over het algemeen zijn er tegels voor ieder budget. U heeft al mooie tegels vanaf € 20,- per vierkante meter. Weet echter wel dat u hiermee geen opperbeste kwaliteit in huis haalt. Wilt u mooie, stevige en – bovenal duurzame tegels, dan kijkt u naar prijzen vanaf € 85,- per vierkante meter. Qua stevigheid en onderhoud komen tegels grotendeels overeen met een gietvloer. Het grote voordeel van een gietvloer ten opzichte van tegels zit hem in de prijs. U heeft namelijk al een duurzame én onderhoudsarme gietvloer vanaf € 24,- per vierkante meter. En laat u de gietvloer aanbrengen door een ware specialist, dan profiteert u van optimale duurzaamheid en kwaliteit.

Prijs gietvloer vs. laminaat

Een gietvloer en laminaat verschillen op veel vlakken van elkaar. Zo is een vloer van echt hout minder goed bestand tegen temperatuurverschillen en werkt hout meer dan een gietvloer. Ook op het gebied van vloerverwarming zijn er enkele verschillen. Zo moet laminaat op een bepaalde manier geplaatst worden – vaak door een professional – om optimaal samen met vloerverwarming te kunnen werken. Op het gebied van duurzaamheid en onderhoud is een gietvloer de ware winnaar. Laminaat moet eens in de zoveel tijd behandeld worden en gaat een jaartje of 25 mee. Een gietvloer, daarentegen, heeft zeer weinig onderhoud nodig en gaat een leven lang mee. Doorgaans heeft een gietvloer een duurzaamheid van 60 jaar. En dan is er nog de prijs. Voor laminaat + legservice betaalt u al gauw € 40,- per vierkante meter. De prijs van een gietvloer – inclusief legservice – begint bij Coatingvloer.nl al bij € 24,- per vierkante meter. En daarvoor doet hij niet onder aan de kwaliteit. We maken gebruik van onze eigen goedgekeurde producten en garanderen hiermee een zeer lange levensduur en uitstekende prijs-kwaliteitverhouding.

Prijs gietvloer vs. pvc

Pvc zit, net als laminaat, in het lage segment wat betreft aanschafwaarde. Beide vloeren hebben bovendien nagenoeg dezelfde uitstraling, maar bij een pvc vloer moet u goed kijken of hij gecombineerd kan worden met vloerverwarming. Bij een gietvloer heeft u dit probleem niet. Alle typen gietvloeren van Coatingvloer.nl zijn uitstekend te combineren met vloerverwarming en hebben een warmteoverdracht van nagenoeg 100%. Qua prijs betaalt u voor een pvc vloer gemiddeld € 23,95 per vierkante meter. Dat verschilt € 0,05 vergeleken met een gietvloer van Coatingvloer.nl. En daarbij profiteert u wel van alle voordelen van een gietvloer ten opzichte van pvc. Twijfelt u nog? Laat onze specialisten u overtuigen en maak een afspraak om onze immense showroom te bezoeken. Hier kunt u alle gietvloeren vrijblijvend bekijken en belopen.

Gietvloer prijs doe het zelf

Bent u een ervaren klusser? Dan is het wellicht een optie om uw gietvloer zelf te leggen. De prijs van uw gietvloer zal dan lager uitvallen, omdat u geen arbeidskosten betaalt. Daarentegen moet u wel alle gereedschappen aanschaffen; die u overigens vaak maar een enkele keer nodig heeft. Bij het bepalen van uw budget voor een gietvloer is het dus goed om te bedenken of het de investering in gereedschap waard is of dat u het fijner vindt dat wij alles meenemen, uw vloer leggen en de gereedschappen vervolgens weer meenemen.

Gietvloer all-in prijs

Wij bij Coatingvloer.nl houden van transparantie. Daarom zijn de uiteindelijke kosten een all-in prijs. U komt dus nooit achteraf voor vervelende verrassingen te staan. Bovendien maken we gebruik van onze eigen producten. Door de productie zelf te overzien, kunnen we deze hoge kwaliteit garanderen en uw gietvloer voor een aantrekkelijke prijs leggen.

Gietvloer herstellen kosten

Heeft uw gietvloer beschadigingen opgelopen of heeft hij vanwege langdurig en intensief gebruik herstelwerkzaamheden nodig? We komen graag bij u langs om uw gietvloer op professionele manier te herstellen. De kosten hiervan hangen af van de oppervlakte, de uit te voeren werkzaamheden, het benodigde materiaal en het type gietvloer. Door een offerte aan te vragen, krijgt u een vrijblijvend en zeer concurrerend prijsvoorstel voor de herstelwerkzaamheden van uw gietvloer.

Gietvloer verwijderen kosten

Wilt u een nieuwe vloer en moet daarvoor uw huidige gietvloer verwijderd worden? Of zijn de beschadigingen aan uw huidige dusdanig dat verwijderen de enige optie is? Ook dan staan de specialisten van Coatingvloer.nl voor u klaar! De kosten hiervan verschillen nogal, aangezien iedere vloer een eigen project is. Neem contact met ons op voor meer informatie of vraag een offerte aan voor een zeer concurrerend prijsvoorstel. Wilt u uw oude gietvloer laten verwijderen en een nieuwe laten plaatsen? Dan is renoveren wellicht een betere keuze. We informeren u graag over alle mogelijkheden.

Extra opties voor uw gietvloer

Het is mogelijk om extra opties te kiezen voor uw gietvloer om uw vloer persoonlijk en uniek te maken. Bekijk hieronder alle mogelijkheden.

Logo integreren

Laat een afbeelding of tekst integreren om uw vloer te personaliseren. Dit is vooral leuk in een kinderkamer. Ook voor bedrijven is dit zeer interessant: u versterkt de uitstraling van uw bedrijf door uw bedrijfslogo in de gietvloer te verwerken.

Vloerverwarming

Een gietvloer voelt van zichzelf al zeer comfortabel en warm aan. Toch is vloerverwarming wel prettig wanneer het in de wintermaanden flink koud wordt. Een gietvloer zorgt namelijk voor optimale warmteoverdracht, waardoor u geen rendement verliest. Wij bouwen gemakkelijk vloerverwarming voor u in bij het plaatsen van de vloer, zodat u nooit meer last heeft van koude voeten.

Antisliplaag

Een antisliplaag voorkomt dat u uitglijdt. Daarnaast heeft een antisliplaag een vuil- en waterafstotende functie. Onze specialisten maken de antisliplaag door een dunne toplaag over de gietvloer aan te brengen. U kunt er ook voor kiezen om extra patronen in uw vloer te laten aanbrengen of uw gietvloer geluiddempend te maken. Geef aan ons door wat wij voor u kunnen betekenen en wij zullen dit meenemen in de offerte. Stuur ons een e-mail of bel naar 020 845 2650.

Weet u precies welke gietvloer u wilt en met welke extra’s wij u kunnen helpen? Vraag dan direct een prijsberekening op!

 

Hoe kan ik besparen op de gietvloer kosten?

Wij bieden u graag een gietvloer aan van de hoogste kwaliteit tegen de scherpste prijs. Met de onderstaande tips bespaart u flink op uw gietvloer prijs.

1. Kies voor vloercoating

Om de prijs per vierkante meter laag te houden, is het mogelijk om voor een coatingvloer of vloercoating te kiezen. De prijs van een coatingvloer is namelijk standaard lager dan die van een gietvloer. Dit komt doordat een coatingvloer minder dik is en uit minder materiaal bestaat. Met een vloercoating geeft u uw huidige vloer toch beschermende eigenschappen mee om hem zo lang mogelijk mooi te houden.

2. Betrek uw buren bij het project

Wanneer u een gietvloer laat aanleggen, bespreek dan gelijk met uw buren of zij ook zo’n vloer willen. Zodra meerdere bewoners uit uw straat een gietvloer aanschaffen, kunnen wij efficiënter te werk gaan. Hierdoor daalt de gietvloer prijs per m2 aanzienlijk. Vooral bij nieuwbouwwoningen is dit een uitgelezen kans om tezamen van te profiteren. Het komt dan ook geregeld voor dat wij meerdere huizen in eenzelfde complex of straat voorzien van een nieuwe gietvloer. Indien gewenst leveren we uw gietvloeren op verschillende data op. Informeer daarom bij uw buren of uw VvE. Lees meer over onze burenkorting.

3. Egaliseer uw vloer zelf

Bent u een handige klusser? U kunt eventuele gaten of scheuren zelf dicht plamuren. Zorg ervoor dat dit wel met het juiste materiaal gebeurt, zodat de eerste laag van de gietvloer niet alsnog weglekt. Indien uw vloer verre van egaal is of u een geluiddempende laag wenst, kunt u ook zelf een egalisatiemiddel aanbrengen. Hiervoor dient u wel de juiste primer te gebruiken voor een sterke hechting.

4. Laat uw complete verdieping gieten

Omdat de gietvloer prijs per m2 voordeliger is bij een groter oppervlak, is het verstandig om meerdere ruimtes in één keer te laten voorzien van een gietvloer. Bekijk daarom in uw woning of er meerdere kamers zijn die een nieuwe vloer nodig hebben. Ook voor bijvoorbeeld projectontwikkelaars van nieuwbouwpanden is onze projectkorting een aantrekkelijke deal.

5. Investeer in vloerverwarming

Met vloerverwarming bespaart u indirect op het totale kostenplaatje. Dit is dan ook een fantastische investering. U heeft de kosten van uw vloerverwarming in gemiddeld 10 jaar terugverdiend. Van dan af aan trekt u de bespaarde kosten van uw gietvloer prijs af. U heeft structureel een lagere energierekening én maakt uw woning direct milieuvriendelijker.

 

Gietvloer kosten van renovatie

Bij Coatingvloer.nl leggen we niet alleen nieuwe gietvloeren, maar onderhouden we deze ook voor u. Gemiddeld eens per vijftien jaar heeft uw gietvloer een opfrisbeurt nodig. De levensduur is afhankelijk van de mate van het gebruik, de hoeveelheid licht die op uw gietvloer schijnt en uw eigen onderhoudswerkzaamheden. Wanneer we uw gietvloer renoveren halen we de bovenste toplaag van uw gietvloer eraf en gieten er een nieuwe toplaag in.

U hoeft dus niet uw complete gietvloer opnieuw te laten leggen en dat scheelt aanzienlijk in de kosten. Dit terwijl u er wel een compleet nieuw uitziende vloer voor terugkrijgt. Ook bij de renovatie van uw vloer geldt dat de gietvloer prijs afhankelijk is van verschillende factoren:

  • De oppervlakte van uw vloer of de arbeidsduur.
  • Het type gietvloer of het benodigde materiaal.

Gietvloer reparatie

Mogelijk heeft u schade aan uw gietvloer en is er dus niet een volledige onderhoudsbeurt noodzakelijk, maar alleen onderhoud aan één of enkele plekken. We renoveren uw gietvloer ook wanneer u uw vloer bij een andere partij heeft laten leggen en u ontevreden bent over het resultaat. In deze situaties hebben we een duidelijk beeld van uw schade nodig om de gietvloer kosten voor u te berekenen. Soms lukt de vaststelling van de schade aan de hand van een paar foto’s en in andere gevallen komen we bij u langs ter inspectie.

 

Veelgestelde vragen

Wat kost een gietvloer?

Dit is afhankelijk van het type gietvloer, het aantal vierkante meters, de ondergrond etc. Onze gietvloeren liggen tussen de €24 en €97 per vierkante meter.

Hoe bereken ik mijn gietvloer prijs?

U vindt op deze pagina wat de actuele gietvloerprijzen zijn per m2. Indien u weet hoe groot uw ruimte is, leest u aan de hand van de tabellen af wat de indicatie van uw kostenplaatje is. Per type gietvloer bestaat een andere prijstabel. Voor meer informatie kijkt u op de bijbehorende gietvloerpagina om tot uw keuze te komen.

Wat is de gietvloer prijs per m2?

Er bestaat geen vaste gietvloer prijs per vierkante meter. Dit is afhankelijk van het type gietvloer en de grootte van uw oppervlakte. Onze gietvloeren variëren van €24 tot €97 per vierkante meter. U leest aan de diverse tabellen af welke prijs voor uw oppervlakte van toepassing is.

Waarom verschilt de gietvloer prijs per m2?

Omdat u korting ontvangt naarmate u meer vierkante meters bij ons afneemt. Daarnaast bestaan de diverse typen gietvloeren uit verschillende soorten materialen. Het ene materiaal is voordeliger dan het andere. Van sommige materialen hebben we bovendien meer nodig per vierkante meter.

Zijn gietvloer kosten aftrekbaar?

Indien u uw hypotheek laat verhogen, dan is de hypotheekrente van de verhoging fiscaal aftrekbaar. De kosten die u maakt om uw hypotheek te verhogen trekt u ook eenmalig bij uw belastingaangifte af. Is uw woningwaarde hoger dan uw hypotheek, dan kan het verhogen een ideale oplossing zijn om uw nieuwe gietvloer te financieren.

Wanneer ontvang ik een offerte met de gietvloer prijs?

Het is bij ons mogelijk om simpelweg online een offerte aanvragen. We streven ernaar om u binnen 24 uur te beantwoorden met een voorstel. Hiervoor nemen we eerst contact met u op, zodat wij een zo exact mogelijke inschatting kunnen maken van de prijsopgave.

Waar kan ik mijn gietvloer kosten laten berekenen?

Zodra u een offerte heeft aangevraagd, gaan wij aan de slag met een prijsopgave. Indien u nog niet weet wat voor een type gietvloer u wenst, dan raden we u aan om eerst de afspraak in onze showroom af te wachten. Hier vindt u al onze gietvloertypen op grote samples, zodat u een beter beeld heeft van de onderlinge verschillen. Zodra u uw keuze heeft gemaakt, doen we u een voorstel.

Welke stappen kan ik ondernemen om te besparen op de gietvloer prijs?

U bespaart door te kiezen voor een effen kleur, in plaats van een betonlook. Daarnaast is het type gietvloer ook van grote invloed op de uiteindelijke gietvloer prijs. Tot slot raden we u altijd aan om een complete verdieping te laten leggen, in plaats van afzonderlijke ruimtes. Hierdoor daalt de prijs per vierkante meter aanzienlijk.

Zijn gietvloeren altijd gelijk geprijsd bij verschillende leveranciers?

Nee, de gietvloer prijzen verschillen nogal. Iedere leverancier stelt zijn gietvloeren ietwat anders samen. Daarnaast is de kwaliteit van de materialen erg wisselend. Is de gietvloer in vergelijking met andere leveranciers stukken goedkoper? Dan zal de kwaliteit van de vloer minder zijn. Voor de beste keuze adviseren we u om altijd langs een showroom te gaan. Zo gaat u de vakkundigheid van de medewerkers en de kwaliteit van de gietvloeren gemakkelijk na.

Ik wil alleen een gietvloer in mijn badkamer. Wat kost dat?

Een gietvloer is erg populair in de badkamer. Om alleen een gietvloer in uw badkamer te laten plaatsen betaalt u naar verhouding een hoge gietvloer prijs per vierkante meter. Een gietvloer hoeft niet per se op de begane grond te liggen. We adviseren daarom om direct de gehele verdieping te pakken. Uw vloer loopt dan naadloos over in de verschillende ruimtes, inclusief uw badkamer. Dit zorgt voor een strak resultaat.

Ligt de gietvloer prijs hoger, omdat ik ver van Amsterdam af woon?

Coatingvloer.nl zit gevestigd in Amsterdam, eveneens onze showroom. We zijn bereid voor u te reizen, alleen komen hier wel transportkosten bij kijken. Informeer hiernaar bij een van onze medewerkers, zodat u weet waar u aan toe bent. Desalniettemin leggen wij ook geregeld gietvloeren over de grens.

Kan ik korting krijgen op de gietvloer prijs?

Absoluut! Kiest u er bijvoorbeeld voor om meerdere ruimtes te voorzien van een gietvloer – of zelfs samen met uw buren een offerte aan te vragen, dan krijgt u een riante korting op de totaalprijs van de offerte. Hierbij kunt u nog steeds voor iedere ruimte een ander type vloer kiezen. Wij kijken uitsluitend naar de oppervlakte.

Ligt de gietvloer prijs hoger dan bij andere vloeren?

Als u het vergelijkt met het zelf leggen van bijvoorbeeld tapijt, dan ligt de gemiddelde gietvloer prijs wel wat hoger. Voor een reële vergelijking kunt u beter kijken naar het vloertype dat u wilt. Veel vloeren moeten door een professional gelegd worden voor een optimaal resultaat en dan valt de prijs vaak alweer hoger uit. Al met al heeft u met een basistarief van € 24,- per m2 een uitstekende prijs-kwaliteitverhouding voor een nieuwe vloer.

Waarom kan de gietvloer duurder zijn dan € 24,- per m2?

De totale prijs per vierkante meter kan duurder uitvallen als u bijvoorbeeld kiest voor extra opties. De vanafprijs van een gietvloer bij Coatingvloer.nl is € 24,- per vierkante meter. Natuurlijk kunt u kiezen voor een andere afwerking of extra elementen die in de gietvloer worden verwerkt, zoals een logo of antislip. Dit allemaal heeft een uitwerking op de totale gietvloer prijs.

Waarom maakt het voor de gietvloer prijs uit welke ondervloer ik heb?

We nemen uw ondervloer altijd mee in de prijsberekening, omdat we voor sommige ondervloeren extra werkzaamheden moeten uitvoeren. Is uw ondervloer niet egaal, zijn er grote beschadigingen of moeten we een deel restaureren? Dan heeft dit vanzelfsprekend invloed op de prijs. Is uw ondervloer helemaal egaal en is er geen onderhoud aan nodig, dan betaalt u hier uiteraard niet voor.

Waarom is een gietvloer bij de ene partij duurder dan bij de ander?

Iedere leverancier maakt gebruik van andere materialen en houdt een iets andere samenstelling aan. Bij Coatingvloer.nl gebruiken we onze eigen producten en door de productie in eigen beheer te houden, kunnen we een optimale prijs-kwaliteitverhouding garanderen. Ziet u een partij waarbij u schrikt van de offerteprijs, dan kunt u beter even verder zoeken. Ook wanneer de prijs u aan de lage kant lijkt, kunt u beter op zoek naar een andere gietvloerspecialist. Zelf houden we een vanafprijs aan van € 24,- per vierkante meter en afhankelijk van het type gietvloer en extra opties kan de prijs variëren. Bij ons profiteert u dus van concurrerende gietvloer prijzen én bent u verzekerd van uitstekende kwaliteit.

Welke gietvloer past binnen mijn budget?

Om een gedegen antwoord op deze vraag te krijgen, nodigen we u van harte uit in onze showroom. Hier kan een ware gietvloerexpert u precies vertellen welke gietvloeren we aanbieden en welke er binnen uw budget passen. Maak van tevoren online een afspraak voor onze showroom, dan hebben we zeker weten voldoende tijd om u te helpen.

Wat is allemaal van invloed op de gietvloer prijs?

Bij de prijsberekening van uw nieuwe gietvloer kijken we onder andere naar de oppervlakte, het type gietvloer en de afwerking en eventuele extra opties.

Wat kost het als ik gelijk vloerverwarming wil laten plaatsen?

Wilt u uw vloerproject gelijk goed laten uitvoeren, dan kunt u zich eens verdiepen in de vloerverwarming. Zoals bekend, kan een gietvloer uitstekend worden gecombineerd met vloerverwarming. Ook laatstgenoemde kunnen onze specialisten voor u plaatsen. Voor een scherp prijsvoorstel kunt u het beste een vrijblijvende offerte aanvragen. We hebben namelijk wat aanvullende informatie van u nodig om een realistische gietvloer prijs inclusief vloerverwarming te bepalen.

Is de gietvloer prijs afhankelijk van hoe ver jullie moeten rijden?

Als u wilt dat wij uw gietvloer leggen, dan brengen we hier inderdaad transportkosten voor in rekening. Ons kantoor is gelegen in Amsterdam, maar we zijn werkzaam in heel Nederland. Onze uitstekende kwaliteit en naamsbekendheid reikt echter tot over de grens. Woont u nou ver van Amsterdam en wilt u een gietvloer laten leggen door onze specialisten? Vanwege onze concurrerende prijzen kunnen we ook inclusief transportkosten nog een betaalbare gietvloer garanderen.

 

Bezoek onze showroom

Wij laten u graag alle mogelijkheden zien op het gebied van gietvloeren. Onder het genot van een kopje koffie geven wij u persoonlijk advies, zodat u de juiste keuze maakt voor een vloer in uw woonsituatie. Onze showroom is uitsluitend op afspraak te bezoeken. Maak daarom een afspraak via ons telefoonnummer 020 – 845 26 50. 

Vrijblijvende offerte aanvragen

Vraag gemakkelijk een vrijblijvende offerte op voor een gietvloer prijs op maat. U ontvangt binnen 5 werkdagen een vrijblijvende offerte van ons. U kunt ons ook telefonisch bereiken via 020 – 845 26 50.

Bereken direct mijn prijsbel: 020 – 845 26 50

 

Terug naar:

Bereken direct mijn prijs

Vrijblijvende offerte aanvragen

Over Coatingvloer.nl

Coatingvloer.nl is dé specialist op het gebied van gietvloeren voor woningen en bedrijven. Bent u op zoek naar een nieuwe gietvloer of vloercoating? We zijn al meer dan 12 jaar expert in het leggen van gietvloeren, betonvloeren en vloercoatings voor particulieren en bedrijven.

Van het eerste advies tot het leggen van uw nieuwe gietvloer: wij zijn de aangewezen partner voor de beste kwaliteit en service. In onze grote showroom van 500 m2 maakt u kennis met al onze gietvloeren en helpen onze adviseurs u graag met het vinden van de juiste keuze voor uw pand. Mogen wij uw nieuwe gietvloer leggen?

 

Vraag een offerte aan