Best beoordeelde gietvloer specialist met 268 reviews!

Design betonvloer

De Design Betonvloer van Coatingvloer.nl heeft een stoere, robuuste en natuurlijke uitstraling. Hoewel het lijkt alsof de vloer gemaakt is van gepolijst beton, bestaat de cementgebonden gietvloer voor 90% uit beton en voor 10% uit polyurethaan. Hierdoor geniet u van de uitstraling van beton, maar vooral van het comfort en …

Design betonvloer

De Design Betonvloer van Coatingvloer.nl heeft een stoere, robuuste en natuurlijke uitstraling. Hoewel het lijkt alsof de vloer gemaakt is van gepolijst beton, bestaat de cementgebonden gietvloer voor 90% uit beton en voor 10% uit polyurethaan. Hierdoor geniet u van de uitstraling van beton, maar vooral van het comfort en …

Voor design & industrie
Duurzame gietvloeren
Brede technische kennis
Showroom in Amsterdam
Home » Design betonvloer

Design betonvloer

De Design Betonvloer van Coatingvloer.nl heeft een stoere, robuuste en natuurlijke uitstraling. Hoewel het lijkt alsof de vloer gemaakt is van gepolijst beton, bestaat de cementgebonden gietvloer voor 90% uit beton en voor 10% uit polyurethaan. Hierdoor geniet u van de uitstraling van beton, maar vooral van het comfort en de warmte van een gietvloer. Stoer en robuust zijn niet de enige kenmerken van de vloer, want afhankelijk van de keuzes die u maakt qua kleur en afwerking kan de Design Betonvloer ook een hele elegante look krijgen. Hierdoor past de vloer bij meerdere stijlen in het interieur en bij de sfeer die u wenst in uw woning of bedrijfspand.

Klik op de oranje knop (rechtsboven), vul het formulier in en u ontvangt een vrijblijvende offerte in uw mailbox.

Kies een Design Betonvloer bij Coatingvloer.nl met de volgende voordelen:

 • Een eigen gietvloerspecialist tot uw beschikking
 • Jarenlange ervaring met Design Betonvloeren
 • Binnen één week een offerte op maat
 • Een modern ingerichte showroom
 • Complete projectbegeleiding: van a tot z

Assortiment Design Betonvloeren

U vindt in het assortiment van Coatingvloer.nl originele, naadloze en slijtvaste Design Betonvloeren, geschikt voor uw woning of bedrijfspand. De vloeren zijn duurzaam, brandveilig, chemicaliënbestendig en gemakkelijk in onderhoud. De Design Betonvloeren zijn verkrijgbaar in 60 verschillende kleuren, zodat uw vloer altijd uniek is.

Kenmerken van een Design Betonvloer

Populairste toepassingBelangrijkste eigenschapSamenstellingAantal kleurenLaagdikteVloerverwarmingPrijs
BenedenverdiepingIndustriële uitstraling10% polyurethaan en 90% beton605,0 mm – 6,0 mmVanaf € 73,- per m2

Heeft u een vraag over onze Design Betonvloer? Neem gerust contact op of kom langs in onze showroom om de vloer te bekijken.

Design Betonvloer voor uw woonkamer

De Design Betonvloer van Coatingvloer.nl is de ideale vloer voor in uw woonkamer, keuken of slaapkamer als u op zoek bent naar een vloer die uw interieur een warme, maar stoere look geeft. Door de warme, natuurlijke uitstraling van deze vloer creëert u bovendien een rustgevende sfeer in uw huis. De vloer is stofvrij en antistatisch, waardoor het de ideale vloer is voor mensen met allergieën.

YouTube video
YouTube video

Betondesign gietvloer voor uw bedrijf

Naast in een woning is de Design Betonvloer ook prima op zijn plaats in een meer zakelijke omgeving. De vloer kan goed worden toegepast in winkels, kantoren en showrooms. De Design Betonvloer is namelijk niet alleen heel mooi, maar ook heel sterk en dus geschikt voor intensieve belasting. Deze intensieve belasting is mogelijk doordat we bij het aanbrengen van de vloer gebruikmaken van zachte bindmiddelen en harde mineralen. Zo leggen we een perfecte basis voor een krachtige en comfortabele vloer. Doordat de vloer naadloos en poriëndicht is, is deze eenvoudig schoon te maken en te onderhouden.

De voordelen van een betonvloer

Een betonvloer kent veel voordelen. We zetten de belangrijkste voor u op een rijtje:

 • Sterk
 • Comfortabel
 • Warm
 • Praktisch
 • Hygiënisch
 • Naadloos
 • Stof- en vuilafstotend
 • Slijtvast
 • Duurzaam
 • Unieke look

Samenstelling en dikte

De naam zegt het al: een Design Betonvloer kenmerkt zich door de betonnen look, maar heeft de comfortabele eigenschappen van een gietvloer. De vloer bestaat namelijk voor 90% uit beton en voor 10% uit polyurethaan. Een Design Betonvloer behoort met een dikte van 5 tot 6 millimeter tot een van de dikste én stevigste gietvloeren van ons assortiment.

Betonvloer in 60 kleuren

Hoewel een grijze betonvloer voor de hand ligt, zijn er vele mogelijkheden qua kleur. We hebben diverse grijstinten in ons assortiment, maar u kunt ook een bruine of beige Design Betonvloer kiezen. Met een combinatie van meerdere kleuren creëert u een echte betonlook. We laten u graag de mogelijkheden zien en adviseren u: neem contact op.

Extra White
Silver
Ice Mix
Beige
Bianco White
Beach
Sand
Pebble
Capuchino
Steel
Light Grey
Perfect Grey
Titanium
Stone Blue
Fossil
Medium Grey
Dark Wood
Shadow
Smoke
Antraciet
Standaard
Oxid
Denim
Red

Vloerverwarming en Design Betonvloer

Een Design Betonvloer gaat erg goed samen met vloerverwarming. De gietvloer neemt zelf al goed de omgevingswarmte op, maar als u daarnaast nog kiest voor vloerverwarming bent u verzekerd van een warme ruimte tegen een laag energietarief. Stel uw vraag aan een van onze specialisten als u meer wilt weten over de mogelijkheden van vloerverwarming.

Design Betonvloer uitgevoerd aan de hand van uw wensen

Het spreekt voor zich dat we de Design Betonvloer aan de hand van uw wensen uitvoeren. Maar Coatingvloer is onderscheidend en gaat nét een stapje verder. We denken echt met u mee: we kijken naar uw woon- of bedrijfsruimte en het interieur en adviseren over de vloer en kleuren die daar het beste bij passen. In ons professionele advies houden we rekening met alle technische en praktische aspecten. Uw wensen en onze expertise komen bij elkaar en leveren zo samen het perfecte resultaat. Bel ons voor een professioneel advies.

Design Betonvloer prijzen

De kosten van een Design Betonvloer zijn afhankelijk van meerdere factoren, waaronder de totale oppervlakte, het materiaal en eventuele extra opties. We bieden alle transparantie aangaande het vaststellen van de prijs voor uw vloerproject.

Prijs Design Betonvloer per m²

Bij het bepalen van de prijs van een Design Betonvloer kijken we onder andere naar de totale oppervlakte. Het aantal m² bepaalt de prijs van de vloer. Hoe groter de ruimte, hoe lager de prijs per m². Dit betekent ook dat u gebruik kunt maken van burenkorting. Zijn er meerdere buren die een gietvloer willen? Dan profiteert u dankzij de burenkorting van een lagere prijs. Bekijk hieronder de prijs van een Design Betonvloer per m².

Design Betonvloer prijs m² excl. btwPrijs
Design Betonvloer 20 – 50 m2Vanaf € 4.675,-
Design Betonvloer 51 – 100 m2€ 96,83 per m²
Design Betonvloer 101 – 150 m2€ 80,15 per m²
Design Betonvloer 151 – 200 m2€ 72,66 per m²

We hebben onze gehele benedenverdieping voorzien van design betonvloer. Het is prachtig geworden: een mooie stoere betonlook die zacht aanvoelt. En de service was perfect.

– Ines en Hans uit Amstelveen

Recente Design Betonvloer projecten

We hebben diverse woningen al voorzien van een mooie Design Betonvloer. Bekijk hieronder twee van de projecten van Coatingvloer.nl.

Project: betonvloer in een vrijstaande woning in Alphen aan den Rijn

In een prachtige nieuwbouwwoning hebben we de totale benedenverdieping van zo’n 140 m² voorzien van een Design Betonvloer. De bewoners kozen voor de populaire kleur ‘Perfect Grey’ die een ultieme betonlook aan de strakke, moderne woning geeft. Onze specialisten hebben tijdens het aanbrengen grote bewegingen gemaakt met de hand, waardoor er een uniek lijnenspel in de betonvloer te zien is. “We vinden de vloer er erg mooi uitzien. Het is leuk om te zien dat de vloer er door het licht elk moment van de dag anders uitziet. Ook zijn we erg blij met het feit dat de vloer krasbestendig is.”

Project: grijze betonvloer in een appartement in Amsterdam

Nadat de bewoners van een appartement op Zeeburgereiland in Amsterdam aangaven een stoere leefvloer te willen, adviseerden de specialisten van Coatingvloer.nl een ECO Design Betonvloer. Het gehele appartement, met uitzondering van de badkamer, is vervolgens voorzien van de grijze betonvloer. De vloer voldoet helemaal aan de verwachtingen: “We wilden graag een stoere leefvloer en de Design Betonvloer ECO voldoet hier zeker aan. Het is een comfortabele vloer die makkelijk te onderhouden is.” Samen met de witte muren vormt de grijze designvloer de basis voor het sfeervolle interieur.

Gevlinderde betonvloer

Bij Coatingvloer vindt u allerlei vloertypes met een betonlook. Wilt u een gevlinderde betonvloer in uw woonkamer, badkamer of keuken? Dan is onze Design Betonvloer een uitstekende keuze. Deze lijkt niet alleen op een klassieke betonvloer, maar wordt ook op dezelfde manier gemaakt. Deze cementgebonden vloer moeten we vlinderen (ook wel polieren genoemd) na het storten. Vlinderen zorgt voor een dichtere structuur van het beton. Onze Design Betonvloer is dus een gevlinderde betonvloer, net als woonbeton.

Aanbrengen van Design Betonvloer

Het aanbrengen van een Design Betonvloer doen we in een aantal stappen. Na het aanbrengen van een laag is er een bepaalde droogtijd vereist.

Stap 1: ondergrond egaliseren

Er zijn veel verschillende soorten ondergronden die geschikt zijn om deze vloer op aan te brengen. Indien nodig egaliseren we de ondervloer. Een vormvaste en vlakke vloer is namelijk een vereiste. Het egaliseren van de ondervloer valt onder meerwerk.

Stap 2: aanbrengen van de diverse lagen

Het unieke van de Design Betonvloer is dat we de vloer ambachtelijk aanbrengen. Het aantal lagen hangt af van de gemaakte keuzes. Om het beste resultaat te krijgen, brengen we iedere laag aan in zoveel mogelijk vlakken. Het aanbrengen van de vloer bestaat uit een aantal fases:

 • Fase 1: ondergrond egaliseren en eerste hechtlaag

Voordat we aan de slag gaan met het aanbrengen van de vloer, voorzien we de geëgaliseerde ondergrond eerst van een EP Primer X300. Dit is ter versteviging en verzegeling van de ondervloer. Op deze manier hecht de vloer goed aan de ondergrond. Is de vloer nog niet (voldoende) egaal, dan verzorgen we dit uiteraard voor u.

 • Fase 2: tweede hechtlaag EP Primer X300

Na het aanbrengen van de eerste laag volgt er een volgende hechtlaag, ook de EP Primer X300. De lagen hebben ongeveer 18 uur nodig om geheel te drogen.

 • Fase 3: aanbrengen Design Betonvloer

Nadat de hechtlagen droog zijn, brengen we de overige lagen van de vloer aan. Deze lagen dienen ongeveer 24 uur te drogen voordat ze licht belast kunnen worden.

Stap 3: vlinderen betonvloer

Indien gewenst vlinderen we de Betonvloer voor een extra uniek effect. Een gevlinderde betonvloer heeft een bijzondere uitstraling en past bij elk eigentijds en industrieel ingerichte woning of kantoor. Het vlinderen van een betonvloer vindt plaats nadat het beton is gestort en de vloer is gedroogd. Op dat moment is de vloer nog vrij ruw. Vervolgens wordt de vloer machinaal gevlinderd met een speciale vlindermachine. Na het vlinderen ontstaat een wolkachtig uiterlijk. De gevlinderde betonvloer voelt nog wel ruw aan en dient eventueel gepolijst te worden wanneer u een strakkere uitstraling wenst.

Stap 4: polijsten

We polijsten de gevlinderde betonvloer als deze geheel droog is. Hierdoor ziet u de ambachtelijke verwerking goed terugkomen in de vloer en krijgt de gevlinderde betonvloer een prachtig egaal oppervlak.

Stap 5: afwerking

Om het Design Beton af te werken, brengen we een laag steenolie aan. Dit zorgt ervoor dat de kleuren goed tot hun recht komen. Als bescherming werken we de vloer af met een PU Strong Topcoat zijdemat: dit maakt uw vloer extra slijtvast.

Unieke structuur

Doordat we een Design Betonvloer op ambachtelijke wijze aanbrengen, ontstaat er een unieke structuur. Iedere vloer krijgt dan ook een authentiek en uniek karakter. Op het moment dat we de Design Betonvloer aanbrengen bepalen we het ambachtelijke proces,  de ruimtes en aansluitingen de levendigheid van de structuur, die de basis vormt voor de uiteindelijke sfeer en uitstraling van de gevlinderde betonvloer. We laten u graag in onze showroom meerdere voorbeelden zien.

Een betonnen vloer beschermen tegen vlekken

Er zijn verschillende manieren om uw Design Betonvloer tegen vlekken te beschermen. We zetten ze voor u op een rijtje:

1. Betonvloer beschermen met een natuurlijke olie

We kunnen de Design Betonvloer voorzien van een beschermende laag lijnolie/terpentijnolie. De vloer wordt hierdoor iets donkerder van kleur en krijgt een prachtige glans.

2. Impregneren van de vloer

Met het impregneren van een Design Betonvloer vullen we de poriën van de vloer op met speciale kristallen. De vloer sluit hierdoor af met als gevolg dat vlekken en vocht geen kans meer krijgen om in te trekken. U kunt zelf de gevlinderde betonvloer ook impregneren, maar ons advies is om dit te laten uitvoeren door een professional. Deze kan namelijk goed inschatten hoe de vloer van tevoren behandeld dient te worden voor een zo goed mogelijk resultaat.

3. Design Betonvloer coaten

De derde en meest toepaste mogelijkheid is het aanbrengen van een coating bovenop de betonvloer. De coating is een transparante beschermlaag van kunsthars (meestal polyurethaan). Dankzij deze laag blijft de uitstraling van beton behouden, maar is de gevlinderde betonvloer beschermd tegen vlekken en beschadigingen.

Werkzaam in heel Nederland

Coatingvloer.nl is specialist in het aanbrengen van Design Betonvloeren. We zijn werkzaam in heel Nederland, waaronder:

 • Amsterdam
 • Den Haag
 • Breda
 • Eindhoven
 • Den Bosch
 • Utrecht
 • Rotterdam
 • Groningen

Offerte aanvragen

Als u inzicht wilt in de prijzen voor Design Betonvloeren kunt u het beste een offerte aanvragen voor uw eigen project. Dat kan online, maar uiteraard bent u ook van harte welkom in onze showroom in Amsterdam. Maak direct een afspraak via 020 845 2650.

Onze gietvloer showroom

Bekijk de Design Betonvloeren in onze showroom

In onze showroom in Amsterdam bent u altijd welkom om de sfeer te proeven die de Design Betonvloeren met zich meebrengen. We laten u zien wat de mogelijkheden zijn en in welke kleuren we de vloeren leveren. We denken graag met u mee over de perfecte vloer in uw situatie. Op basis van uw wensen en de mogelijkheden geven we u ook direct een prijsindicatie.

Showroom Coatingvloer.nl

Duivendrechtsekade 62
1096 AH Amsterdam

Onze showroom is uitsluitend te bezoeken op afspraak. Maak direct een afspraak door telefonisch contact met ons op te nemen. We zijn bereikbaar van maandag tot en met vrijdag tussen 09:00 en 18:00 uur. Uiteraard kunt u ook een afspraak maken per e-mail.

T: 020 845 2650
E: info@coatingvloer.nl

Klanten geven ons een 9.3 / 10 uit 94 waarderingen.

Vrijblijvende offerte

Vraag hier uw vrijblijvende offerte aan en ontvang deze binnen 1 werkdag in uw mail box.

Showroom
Coating Vloer & Company BV
Duivendrechtsekade 62
1096 AH Amsterdam

Op afspraak te bezoeken

Contact
Postbus 23282
1100 DT Amsterdam

Snelle offerte aanvraag

Laat uw gegevens achter en ontvang een geheel vrijblijvende offerte.

Als het alleen om een badkamer gaat, kunnen wij u helaas niet verder helpen.