Best beoordeelde gietvloer specialist met 268 reviews!

Gietvloer leggen

Stap voor stap uitgelegd Het proces van de aanleg van een gietvloer duurt drie tot vijf dagen. Omdat er bij het leggen van  de vloer ook rekening gehouden moet worden met de voorbehandeling, droogtijd en afwerking, houden we ongeveer anderhalve week aan tot u de vloer daadwerkelijk kunt gebruiken. Het leggen van …

Voor design & industrie
Duurzame gietvloeren
Brede technische kennis
Showroom in Amsterdam

Gietvloer leggen

Een gietvloer leggen we naadloos over meerdere lagen. De vloer is dun en de diverse lagen maken de vloer sterk en duurzaam. Een gietvloer leggen is een secuur werkje, er kan snel iets mis gaan wat te zien zal zijn in het eindresultaat. Daarom raden we zelf gietvloer leggen af, tenzij u een zeer ervaren doe-het-zelver bent.

De vakmensen van Coatingvloer.nl brengen dagelijks gietvloeren aan in zowel woonhuizen als bedrijfspanden. Het aanbrengen van een gietvloer wordt nog altijd ambachtelijk gedaan, waardoor uw vloer altijd een uniek karakter heeft. Door de vele jaren ervaring van onze specialisten is het resultaat altijd perfect.

Stap voor stap uitgelegd

Het proces van de aanleg van een gietvloer duurt drie tot vijf dagen. Omdat er bij het leggen van  de vloer ook rekening gehouden moet worden met de voorbehandeling, droogtijd en afwerking, houden we ongeveer anderhalve week aan tot u de vloer daadwerkelijk kunt gebruiken. Het leggen van de vloer begint bij het voorbereiden van de ondervloer en eindigt bij het beschermen van de vloer. Het totale proces bestaat uit vijf stappen:

Stap 1: ondervloer voorbereiden

Als eerste wordt de staat van de ondervloer door een van onze adviseurs gecontroleerd. Als de ondervloer nog niet volledig egaal, recht, droog en schoon is zal deze eerst voorbewerkt worden. Het is belangrijk dat de ondervloer in goede staat is, omdat elk defect te zien is in het uiteindelijke resultaat. Alleen wanneer de ondergrond volledig egaal is, kunnen we een strakke gietvloer leggen. Zodra de vloer helemaal glad, schoon, stofvrij en vetvrij is, gaan we aan de slag met het herstellen van de ondergrond. In sommige gevallen is het nodig dat we de ondervloer egaliseren of de bovenste laag van de vloer machinaal opruwen.

Het schuren van het oppervlak
gietvloer meten

Stap 2: primer aanbrengen

Tijdens de tweede stap wordt er een primer aangebracht. De primer zorgt ervoor dat de gietvloer goed aan de ondervloer hecht. Ook verstevigt de primer de ondergrond zodat de vloer niet in de ondergrond trekt. Wij hebben voor verschillende ondervloeren een andere primer. Heeft u een anhydriet vloer dan brengen we de Primer X300 aan. Beschikt u over een betonvloer of zandcementdekvloer, dan passen we de Primer Ultimizer aan. De primer moet volledig indrogen voordat de volgende laag kan worden aangebracht. Het drogen duurt gemiddeld 12 uur.

Stap 3: schraplaag aanbrengen

Als derde stap gaan we de schraplaag, ook wel de screedlaag genoemd, over de gietvloer leggen. Deze laag vult eventuele nog overgebleven oneffenheden in de vloer op en maakt de vloer taai en elastisch. Bij een vrij ruwe vloer dienen we een dikkere schraplaag aan te leggen. Zo ontstaat er een mooie egale ondergrond voor de gietvloerlaag. Ook de schraplaag moet volledig indrogen. Dit duurt ongeveer 18 uur bij een gemiddelde temperatuur van 20 graden. Als er nog oneffenheden achterblijven, dan worden die uiteindelijk weggeschuurd.

Stap 4: gietvloer leggen

Na het aanbrengen van de schraplaag is het voorbereidende werk afgerond. Nu kunnen we beginnen met het echte werk: het leggen van de gietvloer! Deze laag heeft het meeste invloed op het uiterlijk van de uiteindelijke vloer. De kleur en de stijl worden namelijk echt bepaald door de gietvloerlaag. Deze laag wordt net als de andere lagen met de hand aangebracht. We werken van buiten naar binnen, net zo lang tot de vloer af is. Wanneer u heeft gekozen voor een betonlook gietvloer, dan worden er twee kleuren aangebracht. Het is mogelijk om bij deze stap aanwezig te zijn, om er zeker te zijn dat het betonlook effect precies volgens uw wensen wordt aangebracht.

Stap 5: beschermen gietvloer met topcoating

De allerlaatste stap in dit proces is het aanbrengen van de PU Strong Topcoat, een soort transparante lak. De topcoating beschermt de vloer en zorgt voor een mooie zijdematte afwerking. Deze coating kunt u na jaren van intensief gebruik opnieuw laten aanbrengen om de gietvoer weer een mooie afwerking te geven.

Video gietvloer aanbrengen

YouTube video

Laat een professional uw gietvloer leggen

Ons applicatieteam bestaat uit professionele vloerleggers die geschoold zijn en ervaring hebben met het aanbrengen van gietvloeren. Zij brengen de vloer met precisie bij u thuis aan. Een gietvloer leggen neemt drie tot vijf dagen in beslag, maar omdat meerdere lagen van de vloer goed moeten opdrogen voordat de volgende laag geplaatst kan worden, duurt het gehele proces ongeveer anderhalve week. Hierna kunt u jaren genieten van de nieuwe gietvloer. En geniet u bovendien van de garantie op een perfecte gietvloer, die u niet heeft wanneer u kiest voor gietvloer zelf leggen.

Heeft u vragen over het leggen van een gietvloer of wilt u een offerte aanvragen? Neem gerust contact met ons op! U bent ook altijd welkom in onze showroom in Amsterdam. We verzoeken u van tevoren even te bellen om een afspraak te maken.

Offerte

Vraag hier uw vrijblijvende prijsopgaaf aan en ontvang deze binnen één werkdag in uw mailbox.

Showroom
Coating Vloer & Company BV
Duivendrechtsekade 62
1096 AH Amsterdam

Op afspraak te bezoeken

Contact
Postbus 23282
1100 DT Amsterdam

Snelle offerte aanvraag

Laat uw gegevens achter en ontvang een geheel vrijblijvende offerte.

Als het alleen om een badkamer gaat, kunnen wij u helaas niet verder helpen.