Best beoordeelde gietvloer specialist met 268 reviews!

Gietvloer Zaandam

Wat is een gietvloer? Een gietvloer is een type vloer dat gegoten wordt aangebracht. Dat wil zeggen dat het eerst een vloeibare vorm heeft en daarna moet uitharden. Dat proces duurt meestal een aantal dagen of zelfs weken, afhankelijk van het type vloer. De gietvloeren van Coatingvloer.nl zijn in de …

Voor design & industrie
Duurzame gietvloeren
Brede technische kennis
Showroom in Amsterdam

Gietvloer Zaandam

Denkt u erover om een gietvloer in Zaandam te laten leggen in uw woning of bedrijfspand? Maar wilt u eerst meer weten over dit type vloer, de verschillende versies die er bestaan en welke bij u past? Dan bent u bij Coatingvloer.nl aan het juiste adres.

Met jaren ervaring in het professioneel aanbrengen van gietvloeren weet u dat u bij ons goed zit. Kies voor ons als u kiest voor uw gietvloer in Zaandam of omgeving Zaandam.

Twijfelt u nog over uw keuze?

Dan vindt u op deze pagina alles dat u wilt weten over gietvloeren: u ontdekt de gemiddelde gietvloer prijs, de voordelen van gietvloeren en hoe u ze het beste kunt aanbrengen en onderhouden.

Wat is een gietvloer?

Een gietvloer is een type vloer dat gegoten wordt aangebracht. Dat wil zeggen dat het eerst een vloeibare vorm heeft en daarna moet uitharden. Dat proces duurt meestal een aantal dagen of zelfs weken, afhankelijk van het type vloer. De gietvloeren van Coatingvloer.nl zijn in de meeste gevallen binnen een week gelegd.

Gietvloeren hebben een aantal kenmerken die ze populair maken voor zowel woningen als industriële panden en winkelpanden. Gietvloeren zijn namelijk:

  • Naadloos
  • Onderhoudsarm
  • Duurzaam
  • Waterbestendig

Het naadloze karakter maakt het een aantrekkelijke vloer als u een vloer wil die weinig onderhoud vergt. Het vuil kan namelijk niet tussen kieren en planken geraken. Daarom is het onder andere een populaire vloer voor bedrijven en fabriekspanden. Bovendien zijn er een paar soorten gietvloeren die uitermate stevig zijn en dus geschikt voor intensief gebruik. Andere gietvloeren zijn van zachter materiaal, welke dan weer ideaal zijn voor in woningen.

Gietvloeren en duurzaamheid

Gietvloeren zijn een duurzame keuze. Dat heeft met een aantal zaken te maken.

Allereerst gaan gietvloeren uiterst lang mee. Dat wil zeggen dat u niet elke vijf tot tien jaar de vloer hoeft te vervangen, zeker niet bij goed onderhoud. Een gietvloer is dus duurzaam omdat er niet telkens nieuw materiaal nodig is. Het is ook financieel een goede keuze omdat u de vloer eenmaal aanschaft en er vervolgens tientallen jaren van kunt genieten.

Een andere reden dat gietvloeren duurzaam zijn is omdat ze weinig onderhoud nodig hebben. Zo kunt u besparen op tijd en geld, maar natuurlijk ook op schoonmaakmiddelen. Chemische stoffen en hardnekkige reinigers zijn niet nodig op dit type vloer. Sterker nog, wij raden het af. Een gietvloer blijft lang mooi, ook bij licht onderhoud met een stofzuiger en af en toe een natte doek.

Gietvloeren en vloerverwarming

Gietvloeren zijn vrijwel allemaal goed te combineren met vloerverwarming. Dat komt door een aantal van de unieke eigenschappen en de manier waarop ze worden aangebracht. De materialen in een gietvloer zijn bijvoorbeeld perfect om warmte te geleiden. Vooral de vloeren gemaakt van kunststof zoals polyurethaan zijn daar perfect voor.

Gietvloeren zijn vaak ook gemaakt van een materiaal met een bepaalde thermische massa. Dat betekent dat de vloer de warmte kan opslaan en langzaam afgeven. Het materiaal van gietvloeren is bovendien snel warm en dus comfortabel.

Het is dus verstandig een gietvloer te kiezen met de juiste dikte. De experts van Coatingvloer.nl adviseren u graag over de mogelijkheden. Onze duurzame gietvloeren zijn warmtegeleidend. 

Gietvloer prijs

De prijs van een gietvloer verschilt sterk. Een vaste gietvloer prijs geven is daarom lastig. De prijs wordt onder andere bepaald door het aantal vierkante meters van de ruimte waar de gietvloer geplaatst wordt, maar ook arbeidsuren, materialen, staat van de ondervloer en meer. Er is dus geen eenduidig antwoord op de vraag: wat kost een gietvloer?

Wat we u wel kunnen mededelen:  De prijs van een gietvloer is in 2024 gemiddeld € 45 tot € 150 per vierkante meter.

Doorgaans is Design Beton een van de duurdere opties, waar u een Epoxy Gietvloer voor een lagere prijs hebt. Ook onderling zijn er sterke verschillen in mogelijkheden en prijzen. Bezoek de showroom van Coatingvloer.nl of neem contact op om de mogelijkheden te bespreken. We helpen u graag verder.

Soorten gietvloeren

Er zijn zoals eerder genoemd veel gietvloeren om uit te kiezen. Elke vloer heeft unieke eigenschappen, voor- en nadelen. Hieronder ziet u per vloer waar deze het meeste wordt geplaatst, wat het meest opvallende kenmerk is en in welke kleuren de vloer beschikbaar is. Ook ziet u in het overzicht in welke plaatsen we deze vloeren al eens hebben aangebracht. Let op: als uw plaats er niet bij staat, neem dan contact met ons op. We helpen u graag verder, ongeacht waar u de gietvloer wilt laten aanbrengen.

Soort gietvloer uit AmsterdamMeest toegepast inKenmerkBeschikbaar in – kleurenMogelijke plaatsen
GrindvloerThuiskantoorUnieke uitstraling40 kleurenZaandam, Haarlem, Hoofddorp, Beverwijk, Purmerend, Amstelveen, Diemen, Amsterdam en meer.
WoonbetonBegane grondComfortabel en strak30 kleurenZaandam, Haarlem, Hoofddorp, Beverwijk, Purmerend, Amstelveen, Diemen, Amsterdam en meer.
Beton CireBadkamer/keukenMeerdere kleurtinten in een vloer30 kleurenZaandam, Haarlem, Hoofddorp, Beverwijk, Purmerend, Amstelveen, Diemen, Amsterdam en meer.
MicrocementBadkamer/keukenOok geschikt voor muren in badkamer/keuken30 kleurenZaandam, Haarlem, Hoofddorp, Beverwijk, Purmerend, Amstelveen, Diemen, Amsterdam en meer.
Design BetonvloerBegane grondStoere uitstraling60 kleurenZaandam, Haarlem, Hoofddorp, Beverwijk, Purmerend, Amstelveen, Diemen, Amsterdam en meer.
PU Gietvloer Green LineOveral toepasbaarZeer comfortabel3000 kleurenZaandam, Haarlem, Hoofddorp, Beverwijk, Purmerend, Amstelveen, Diemen, Amsterdam en meer.
BIO LavasteenBegane grondZeer krasvast20 kleurenZaandam, Haarlem, Hoofddorp, Beverwijk, Purmerend, Amstelveen, Diemen, Amsterdam en meer.

Gietvloeren aanbrengen: een stappenplan

Een gietvloer zelf aanbrengen raden wij af. Het is een gecompliceerd proces waarvoor specialistische kennis nodig is. Het kan wel praktisch zijn om de stappen van het proces te begrijpen. Zo weet u wat u te wachten staat en hoe lang wij gemiddeld nodig hebben om de vloer van uw dromen te realiseren.

Stap 1: Voorbereiding van de ondervloer

De ondervloer moet schoon en droog zijn. Scheuren, gaten en oneffenheden zullen wij vooraf egaliseren.

Stap 2: Schuren en ontvetten

We gebruiken een schuurmachine om de ondervloer licht o pte sturen. Zo kan de gietvloer beter hechten op de ondervloer. Ontvet de ondervloer met een geschikt ontvettingsmiddel om alle resten te verwijderen.

Stap 3: Primer Aanbrengen

We brengen een dunne laag primer aan op de ondervloer met behulp van een troffel of roller.

Stap 4: Mengsel aanbrengen

We gieten de gemengde samenstelling voor de gietvloer op de ondervloer en verdelen het gelijkmatig met behulp van een troffel of roller. We werken in kleine secties om ervoor te zorgen dat het gelijkmatig is verdeeld.

Stap 5: Decoratieve Elementen Toevoegen (Optioneel)

Als u decoratieve elementen zoals kleurchips wilt toevoegen, strooien we deze gelijkmatig over de natte gietvloer.

Stap 6: Uithardingstijd

We laten de gietvloer volgens de aanbevolen tijd uitharden. Houd de omgevingstemperatuur stabiel tijdens het uithardingsproces.

Stap 7: Aanbrengen van coating

Voor extra bescherming en glans brengen we een coating aan als toplaag.

Gietvloer in nieuwbouwwoning Zaandam

Coatingvloer.nl legt onder andere gietvloeren in nieuwbouwwoningen. Deze nieuwbouwwoning in Zaandam is prachtig ingericht. Er zijn veel verschillende materialen gebruikt wat voor leuke contrasten zorgt. Zo is er een rauwe bakstenen muur in de woonkamer en een unieke tegelvloer in de hal. Maar in het grootste gedeelte van de woning ligt een naadloze gietvloer. Wij hebben in de woning de betonlook PU Gietvloer Green Line aangebracht op 145 vierkante meter. De bewoners hebben gekozen voor de tint Urban Grey.

Een betonlook gietvloer

Een betonlook gietvloer lijkt sprekend op een vloer van beton, maar heeft veel meer voordelen. Zo is een PU Gietvloer Green Line vochtwerend, comfortabel, naadloos en licht flexibel, waardoor de vloer tegen een stootje kan. Een betonnen vloer is dat allemaal niet en is in principe dan ook niet geschikt voor in een woning. De vloer is veel te hard, onhygiënisch en scheurt bij temperatuursverschillen.

Een gietvloer met betonlook effect heeft een schitterende uitstraling die bij veel mensen geliefd is. De betonlook wordt gecreëerd door twee tinten te mengen. In deze woning is er door de bewoners gekozen voor een duidelijk betonlook effect op de begane grond, terwijl we de kleuren wat meer gemixt hebben op de bovenverdiepingen, waardoor het effect daar minder sterk is.

Invloeden vanuit het zuiden

In het interieur zien we enkele invloeden uit het zuiden terug. Zo liggen er prachtige Marokkaanse tegels in de hal, die ook een stuk doorlopen in de kamer. Het was een ingewikkeld en arbeidsintensief klusje om de gietvloer hier perfect omheen te gieten. Maar wij zijn net als de bewoners erg tevreden met het resultaat. De badkamer is ook zo gestyled zodat het eruitziet als ruimte van een badhuis. Ook hier ligt de gietvloer. Omdat een gietvloer vochtwerend is, is deze ook geschikt voor in de badkamer.

Een stijlvol interieur

De woning is erg stijlvol ingericht. Er zijn verschillende onderdelen die het interieur uniek maken. Zoals de bakstenen muur bij de eethoek, het opvallende kleed in de woonkamer en de mooie tegels in het toilet. De hoofdkleur is grijs, wat in elke ruimte terugkomt en daardoor voor harmonie zorgt. De meubels zijn modern en zijn vooral gemaakt van hout en metaal.

Nieuwbouwproject Groenhout in Zaandam

De nieuwbouwwoning maakt deel uit van het unieke nieuwbouwproject Groenhout. Elke woning heeft hier zijn eigen stijl. Iedere woning is anders qua kleur en materiaalgebruik en gevelindeling. Ook staan de woningen niet op een strakke rij, maar springen ze steeds een beetje in. Voor de woningen is veel hout gebruikt wat geïnspireerd is op typische Zaanse bouw. Alle woningen zijn inmiddels verkocht. Heeft u een woning in Groenhout aangeschaft en overweegt u een gietvloer? Dan bent u bij ons aan het juiste adres.

Een gietvloer in uw woning?

Heeft u na het zien van deze foto’s ook interesse in een gietvloer? Neem dan gerust contact met ons op. Wij vertellen u in onze showroom graag meer over de verschillende naadloze vloeren die we bieden. U kunt online een vrijblijvende offerte aan vragen, of neem contact met ons op om een afspraak te maken voor een bezoek aan de showroom. Coatingvloer.nl levert gietvloeren in heel Nederland.

Ontdek onze blog vol inspiratie

Ravelijn Diemen

Vrije sector huurwoningen van Ravelijn: maak uw huis af met een gietvloer

Bent u bekend met Ravelijn? Dit nieuwbouwproject biedt een unieke kans om duurzaam te wonen op een locatie die gunstig gelegen is ten opzichte van Amsterdam, in het charmante Diemen. Over Ravelijn Ravelijn omvat een diversiteit aan moderne appartementen, die …

Bekijk project
Hof van Saan

Een gloednieuwe gietvloer voor uw droomhuis in Hof van Saan

Maak kennis met de duurzame woningen van Hof van Saan: het nieuwbouwproject vlakbij Amsterdam. Gelegen in een prachtige omgeving, biedt Hof van Saan een unieke kans om te wonen in een groene en rustige buurt, terwijl u toch alle gemakken …

Bekijk project
Nieuw Eiland's Eigen

Wonen in Nieuw Eilands? Maak uw droomhuis af met een gietvloer

Amstelveen staat bekend om zijn groene en rustige omgeving. Het nieuwste nieuwbouwproject, Nieuw Eilands, voegt daar een nieuw hoofdstuk aan toe. Gelegen aan de groene rand van Amstelveen, biedt Nieuw Eilands een unieke kans om te wonen in een moderne …

Bekijk project

FAQ: Veelgestelde vragen gietvloeren

Wat zijn de voordelen van een gietvloer in een woning?

Een gietvloer biedt een moderne uitstraling, eenvoudig onderhoud en is een duurzame keuze. Deze vloer kan in verschillende kamers worden toegepast, waaronder woonkamers, keukens en badkamers.

Welke voordelen biedt een gietvloer in commerciële ruimtes?

In bedrijfspanden en fabrieken bieden gietvloeren duurzaamheid, weerstand tegen zware belasting en gemakkelijk onderhoud. Ze zijn bestand tegen slijtage en chemicaliën, waardoor ze ideaal zijn voor intensief gebruik.

Welke interieurstijlen passen bij gietvloeren?

Doordat er zoveel mogelijk is qua kleur en textuur bij gietvloeren, zijn ze te combineren met vrijwel alle interieurstijlen.

Hoe lang gaat een gietvloer mee?

Een goed onderhouden gietvloer kan tientallen jaren meegaan. De exacte levensduur hangt af van factoren zoals het type gietvloer, de kwaliteit van de installatie en het juiste onderhoud.

Hoe moet je een gietvloer onderhouden?

Regelmatig vuil verwijderen met een stofzuiger of bezem is vaak voldoende. Bij vlekken kunt u de vloer reinigen met een dweil of natte doek. Gebruik geen chemische schoonmaakmiddelen. Als u een vloeistof morst op de vloer, is het zaak de vloeistof snel op te ruimen en de vloer te drogen. Anders kan het in het materiaal van de gietvloer trekken. Dat laat soms lelijke vlekken achter.

Zijn gietvloeren geschikt voor vloerverwarming?

Ja, gietvloeren zijn uitstekend geschikt voor vloerverwarming. Het is wel zaak dat u het juiste type gietvloer kiest. Een te dikke gietvloer is niet handig voor vloerverwarming. Een dunnere vloer zorgt ervoor dat de warmte goed door de ruimte verspreid wordt. Gietvloeren kunnen in veel gevallen de warmte ook opvangen en evenredig verspreiden.

Offerte

Vraag hier uw vrijblijvende prijsopgaaf aan en ontvang deze binnen één werkdag in uw mailbox.

Showroom
Coating Vloer & Company BV
Duivendrechtsekade 62
1096 AH Amsterdam

Op afspraak te bezoeken

Contact
Postbus 23282
1100 DT Amsterdam

Snelle offerte aanvraag

Laat uw gegevens achter en ontvang een geheel vrijblijvende offerte.

Als het alleen om een badkamer gaat, kunnen wij u helaas niet verder helpen.