Best beoordeelde gietvloer specialist met 268 reviews!

Gietvloer vloerverwarming

Verwarmen met gietvloer vloerverwarming Een onderwerp waar verwarring over bestaat is de manier waarop u het beste kunt verwarmen met vloerverwarming. Bent u gewend aan radiatoren? Dan draait de verwarming ’s nachts uit om stookkosten te besparen. Met vloerverwarming werkt dat even anders. Omdat vloerverwarming minder heet wordt duurt het …

Voor design & industrie
Duurzame gietvloeren
Brede technische kennis
Showroom in Amsterdam

Gietvloer vloerverwarming

Vloerverwarming in combinatie met gietvloeren biedt een aangename warmte en zorgt voor een besparing op de energiekosten. Bovendien kunnen radiatoren uit het zicht verdwijnen als voor vloerverwarming in combinatie met gietvloeren wordt gekozen. De naadloze vloert zorgt er zo voor dat de ruimte nog groter lijkt. Daarnaast kunnen de energiekosten omlaag doordat de geleiding van de warmte naar het oppervlak door het kunsthars optimaal te noemen is.

Keuze voor vloerverwarming in combinatie met gietvloeren

De keuze voor vloerverwarming in combinatie met een gietvloer is natuurlijk heel persoonlijk. U kunt als u deze keuze maakt voor beide zaken bij ons terecht. Het is namelijk zo dat wij de vloerverwarming in combinatie met gietvloer aanbieden en voor u ook daadwerkelijk kunnen realiseren. Dat betekent dat u niet met twee verschillende partijen in zee hoeft te gaan en dat de werkzaamheden door verschillende bedrijven niet op elkaar afgestemd hoeven te worden. Wij regelen namelijk alles voor u doordat wij alles onder één dak beschikbaar hebben.

Voordelen van gietvloer vloerverwarming

 • Omdat een gietvloer de warmte zeer goed geleidt, ervaart u overal een aangename en stabiele temperatuur.
 • Vloerverwarming in combinatie met gietvloeren biedt aangename warmte en zorgt voor besparing op de energiekosten.
 • Bovendien kunnen radiatoren uit het zicht verdwijnen wanneer u voor een gietvloer met vloerverwarming kiest. Hierdoor lijkt de ruimte nog groter.
 • Dankzij de verbeterde luchtvochtigheid, is de lucht in de ruimte schoner en hygiënischer.
gietvloer vloerverwarming slaapkamer

Luxe en comfort met een gietvloer vloerverwarming

Een gietvloer en vloerverwarming zijn een geweldige combinatie die voor luxe en comfort zorgt. De vloerverwarming maakt het namelijk nog aangenamer. Hoe fijn is het om uit de douche op een warme vloer te stappen? Of om de hele benedenwoning met vloerverwarming te kunnen verwarmen? De uitstraling en het comfort van de vloer zijn fantastisch. De verwarming onder de vloer laat een gelijkmatige warmteverdeling tot stand komen. De luchtcirculatie wordt bovendien verbeterd, zodat u overal in de ruimte de warmte op hetzelfde niveau ervaart. Dat maakt de combinatie van gietvloer vloerverwarming ook zo krachtig.

gietvloer vloerverwarming woonkamer

Is een vloerverwarming in combinatie met een gietvloer efficiënt?

Vloerverwarming in combinatie met gietvloeren is efficiënt te noemen. De naadloze vloeren op basis van kunsthars nemen van nature al de omgevingswarmte over. Om het ook echt warm te krijgen in de ruimte is de keuze voor vloerverwarming in combinatie met gietvloeren een efficiënte keuze. De warmte stijgt vanaf de vloer naar boven op en bereikt het plafond. Door de gelijkmatige verdeling wordt het in de gehele ruimte even aangenaam als het gaat om de temperatuur.

Energiezuinige gietvloer vloerverwarming

Een gietvloer past zo goed bij een vloerverwarming omdat de warmte snel en egaal door de ruimte verspreidt. Andere vloeren zijn dikker waardoor de warmte minder snel door de ruimte wordt verspreid waardoor energie verloren gaat. Vloerverwarming is daarom een energiezuinige manier om jouw woning te verwarmen. Door vloerverwarming zal de gehele ruimte egaal verwarmen.

Gietvloer vloerverwarming: verbeterde hygiëne en luchtvochtigheid

U kunt bij ons rekenen op een moderne vloerverwarming in combinatie met een gietvloer die u uiteraard geheel naar wens kunt samenstellen. Het Eco-Heat-Systeem zorgt ervoor dat niet alleen de luchtcirculatie, maar ook de luchtvochtigheid in de ruimte verbetert. Huisstofmijt krijgt daardoor veel minder kans om zich te verspreiden. De combinatie heeft in dit opzicht anti-allergene eigenschappen en draagt bij aan een hygiënisch en optimaal klimaat.

Verwarmen met gietvloer vloerverwarming

Een onderwerp waar verwarring over bestaat is de manier waarop u het beste kunt verwarmen met vloerverwarming. Bent u gewend aan radiatoren? Dan draait de verwarming ’s nachts uit om stookkosten te besparen. Met vloerverwarming werkt dat even anders. Omdat vloerverwarming minder heet wordt duurt het langer voor een ruimte op temperatuur komt, zelfs met een goed geleidende gietvloer. Daardoor is het voordeliger om te zorgen voor zo min mogelijk temperatuurschommelingen. Het uitzetten van de vloerverwarming is natuurlijk wel voordelig als u voor langere tijd niet thuis bent, omdat u bijvoorbeeld op vakantie gaat.

Energiezuinige vloerverwarming

Een gietvloer past zo goed bij vloerverwarming omdat een gietvloer de warmte snel en egaal door de ruimte verspreid. Een kamer is hierdoor snel op temperatuur en er gaat weinig tot geen energie verloren. Een gietvloer met vloerverwarming zorgt dus voor efficiënte verwarming, waardoor uw huis of bedrijf sneller verwarmd is. Andere vloeren zijn dikker waardoor de warmte minder snel door de ruimte wordt verspreid en waardoor helaas ook energie verloren gaat. Een vloerverwarming gietvloer is daarom een energiezuinige manier om uw woning te verwarmen. Daarbij stimuleert de vloerverwarming luchtcirculatie en neemt de luchtvochtigheid af.

Gietvloer warmtepomp en vloerverwarming

Hoe kunt u zo duurzaam mogelijk uw woning, kantoor of winkelpand verwarmen? Juist, met een warmtepomp en vloerverwarming. Voeg daar een gietvloer aan toe die voor optimale warmteoverdracht zorgt en u kunt volledig groen verwarmen. Bij Coatingvloer hebben we hier persoonlijk ervaring mee, omdat we ons eigen bedrijfspand ook op die manier verwarmen. Indien u ook helemaal van het gas af wil is deze combinatie het overwegen waard. Leg ook zonnepanelen op het dak en het groene plan voor uw woning is compleet. Duurzamer verwarmen bestaat op dit moment nog niet. Kies voor een gietvloer met warmtepomp en vloerverwarming en schroef uw gasverbruik terug naar nul. Wij installeren geen warmtepompen, maar wel gietvloeren inclusief vloerverwarming.

Gas besparen met vloerverwarming

Denkt u ook na over manieren om te verduurzamen? Dan heeft u vast al eerder gelezen dat de combinatie gietvloer vloerverwarming u daarbij kan helpen. Minder stoken betekent lager gasverbruik en dat is beter voor de planeet. Daarnaast stijgen gasprijzen. Tijd om te kijken hoe u uw gasverbruik kunt terugdringen voor onze planeet én voor uw portemonnee. Wij denken graag met u mee en leggen in ons blog over gas besparen uit hoe u met het gebruik van gas kan terugdringen en daarmee kan besparen op de gasrekening.

Esthetische voordelen van een vloerverwarming gietvloer

Naast de praktische voordelen van de combinatie van een gietvloer en vloerverwarming, zoals hygiëne en gasbesparing zijn er ook esthetische voordelen. Een gietvloer is een prachtige strakke vloer. Het zou zonde zijn om deze te combineren met opvallende radiatoren.

Vloerverwarming kan ook de gehele ruimte verwarmen zonder zichtbaar te zijn. Voor een stijlvol interieur en een aangename temperatuur. Bovendien nemen radiatoren ruimte in, daar heeft u met vloerverwarming geen last van. Zo houdt u dus ook meer ruimte over.

Welke gietvloer is geschikt voor vloerverwarming?

Er is een groot aanbod aan verschillende gietvloeren. Gietvloeren die geschikt zijn om te combineren met vloerverwarming zijn licht elastisch. De elasticiteit verhoogt de warmtegeleiding. Onze PU Gietvloer Green Line of de troffelvloer gaan het beste samen met vloerverwarming. Een epoxy gietvloer en cementgebonden gietvloeren zijn minder elastisch en zijn dan ook minder geschikt om te combineren met vloerverwarming.

Pu Gietvloer Green Line voor woningen

Deze milieuvriendelijke gietvloer heeft als doel de CO₂-uitstoot te beperken tot een minimum, zonder afbreuk te doen aan de kwaliteit van de vloer. Doordat de vloer omgevingswarmte gemakkelijk opneemt is de combinatie met gietvloer vloerverwarming perfect. Hiermee bespaart u aanzienlijk op de energiekosten. De PU Gietvloer Green Line voelt altijd warm en comfortabel aan. Deze vloer is natuurlijk ook geschikt voor winkels en kantoorpanden.

Blending Nature

De Blending Nature vloer is gemaakt van een basis van polyurethaan, vergelijkbaar met de PU Gietvloer Green Line. Echter is de basis van deze vloer verkregen uit plantaardige oliën afkomstig van de Wonderboom (Ricinus Communis). Om een prachtige en duurzame vloer te creëren, mengen we deze plantaardige oliën met kwarts. Het kwarts zorgt voor een mooie en natuurlijke schakering in de vloer en geeft deze een unieke structuur die zowel zichtbaar als voelbaar is. De Blending Nature vloer is uitermate geschikt voor toepassing in combinatie met vloerverwarming, aangezien deze vloer uitstekend warmte geleidt. Het resultaat is een comfortabele en warme vloer die niet alleen mooi is om te zien, maar ook nog eens duurzaam en milieuvriendelijk is.

Cementgebonden gietvloer met vloerverwarming

Niet alle cementgebonden gietvloeren leveren optimaal rendement in combinatie met de vloerverwarming. Dat komt door de samenstelling van dit type gietvloer. Wilt u graag een cementgebonden gietvloer, dan is onze Design Betonvloer de beste keuze. Deze bestaat uit een mengsel van 90% cement en 10% polyurethaan en deze specifieke samenstelling laat uitstekend warmte door. Daardoor is het de meest geschikte cementgebonden gietvloer voor vloerverwarming. Het rendement bij een Design Betonvloer is nog altijd lager dan bij een volledig PU gietvloer, dus als u het maximale uit uw verwarming wil halen is de PU Green Line of Blending Nature een betere keuze.

Troffelvloer voor industrie

Dit type gietvloer is een van de weinige industriële gietvloeren die geschikt is voor vloerverwarming. Een troffelvloer bestaat uit fijngemalen grind gemengd met kunsthars. We gebruiken vrijwel altijd epoxy, omdat deze kunsthars zeer sterke eigenschappen heeft. Dit is dan ook direct de reden waarom een troffelvloer heel populair is in de industriële sector. De vloer is geschikt voor zware belasting, is vloeistofdicht en kan worden gecombineerd met vloerverwarming.

Uw woning renoveren? Ook dan een gietvloer met vloerverwarming!

Het renoveren van een woning is een flinke klus, maar biedt u een fantastische kans om alles tot in de puntjes naar uw wens te maken. De juiste vloer kiezen is hiervan een belangrijk onderdeel. Een gietvloer met vloerverwarming vormt een geweldige oplossing voor een comfortabel binnenklimaat. Als er sprake is van een beperkte opbouwhoogte, kan het soms echter lastig zijn om de vloerverwarming te plaatsen. Gelukkig zijn ook daar oplossingen voor gevonden, bijvoorbeeld met de komst van Warp Systems vloerverwarming.

De ideale gietvloer vloerverwarming: Warp Systems

Als u uw nieuwe gietvloer wilt combineren met vloerverwarming, dan is Warp Systems vloerverwarming een ideale keuze. Dit dunne, lichte en eenvoudig te leggen systeem is zeer snel te leggen over een bestaande ondervloer. Zeker wanneer u aan het verbouwen bent en de opbouwhoogte beperkt is, kan dit de perfecte oplossing zijn. Dit systeem maakt namelijk gebruik van een ultradunne verwarmingsfolie die direct onder de gietvloer wordt aangebracht.

Een eenvoudig te installeren vloerverwarmingssysteem

Met Warp Systems profiteert u van geavanceerde vloerverwarming die eenvoudig en vlot te installeren is. Dankzij de dunne folie kan het vloerverwarmingssysteem gemakkelijk op bestaande vloeren worden aangebracht, waardoor het niet nodig is om de oude vloer te verwijderen. Dit bespaart niet alleen tijd en geld, maar zorgt ook voor minder overlast tijdens de installatie.

Of u nu bezig bent met een nieuwbouwproject of juist uw bestaande vloer wilt renoveren, Warp Systems biedt de ideale oplossing.

Gietvloer met vloerverwarming én koeling

Met een gietvloer van Coatingvloer.nl in combinatie met Warp Systems vloerverwarming creëert u het ideale klimaat in huis. U kunt niet alleen genieten van een comfortabele warmte in de winter, maar ook van heerlijke verkoeling in de zomer. Dankzij een omkeerbare warmtepomp kan dit slimme systeem naast verwarmen de ruimtes ook koelen.

In de zomer kunt u het systeem gebruiken als milieuvriendelijk en kostenbesparend alternatief voor airconditioning, omdat de warmtepomp de warmte uit uw woning onttrekt en afvoert. Zo blijft het binnen aangenaam koel, zonder dat u daarvoor extra kosten hoeft te maken. En in de winter kunt u het systeem gebruiken om uw woning snel en efficiënt te verwarmen. Hiermee kunt u het hele jaar door genieten van een comfortabele binnentemperatuur.

Ga voor een duurzame toekomst met uw vloerverwarming

Een Coatingvloer.nl gietvloer gecombineerd met vloerverwarming van Warp Systems is een energiezuinige keuze én draagt bij aan een duurzamere toekomst. Dankzij het slimme ontwerp en de geavanceerde technologie verbruikt het systeem veel minder energie dan traditionele vloerverwarmingssystemen. U kunt uw vloerverwarming bovendien aansluiten op groene energiebronnen, zoals zonnepanelen. Op deze manier kunt u een effectieve bijdrage leveren aan het verminderen van de CO2-uitstoot en een schonere wereld.

De voordelen van een gietvloer met Warp Systems vloerverwarming:

 • Perfect voor een gietvloer met vloerverwarming, vooral bij een beperkte opbouwhoogte;
 • Gemakkelijk te installeren dankzij de dunne folie, zonder de oude vloer te verwijderen;
 • Bespaart tijd en geld en zorgt voor minder overlast tijdens de installatie;
 • Geschikt voor zowel nieuwbouw als renovatieprojecten;
 • Het systeem kan niet alleen verwarmen, maar ook koelen;
 • Energiezuinige keuze die bijdraagt aan een duurzamere toekomst;
 • Compatibel met groene energiebronnen zoals zonnepanelen.

Moderne gietvloer vloerverwarming combinatie

U kunt bij ons rekenen op moderne vloerverwarming in combinatie met een gietvloer die uiteraard geheel naar wens samengesteld kan worden. Een gietvloer vloerverwarming biedt overigens nog meer voordelen. Er vindt bijvoorbeeld een betere luchtcirculatie plaats in de ruimte en de luchtvochtigheid zal eveneens verbeteren.

Gietvloer met vloerverwarming: tegelijkertijd aangebracht

Heeft u interesse in vloerverwarming? Dan kunt u deze tegelijkertijd met de gietvloer laten aanbrengen. Dit scheelt veel tijd. De vloer hoeft namelijk niet twee keer vrijgemaakt te worden, maar wordt aaneengesloten afgemaakt. En het scheelt u vaak ook nog eens geld als u de vloerverwarming en de gietvloer door hetzelfde bedrijf laat aanleggen.

Gietvloer en vloerverwarming prijs

De kosten van een gietvloer liggen tussen de €50,- en €80,- per vierkante meter. Daar komen de kosten van de vloerverwarming bij à €40,- per vierkante meter (voor ruimtes vanaf 100m².) Prijzen zijn exclusief btw en indicatief.

Kosten vloerverwarming per m2Prijs
Vloerverwarming 20 – 50 m2€ 2.000,-
Vloerverwarming 51 – 100 m2€ 42 per m2
Vloerverwarming 101 – 150 m2€ 36 per m2
Vloerverwarming 151 – 200 m2€ 33 per m2

Heeft u al vloerverwarming maar is uw vloer toe aan renovatie? Ook dan biedt een gietvloer uitkomsten. Vraag direct een vrijblijvende offerte op of neem contact op met onze experts om de mogelijkheden voor uw situatie te bespreken.

Beide producten bij één bedrijf

De keuze voor vloerverwarming in combinatie met een gietvloer is natuurlijk heel persoonlijk. Coatingvloer.nl kan zowel uw gietvloer als uw vloerverwarming leveren. Dit is mogelijk in bestaande bouw of nieuwbouw panden. Met deze combinatie bespaart u de administratieve rompslomp die gepaard gaat met het inhuren van twee bedrijven voor hun individuele producten. We regelen namelijk alles voor u!

Voor informatie over gietvloeren en vloerverwarming kunt u contact met ons opnemen of een vrijblijvende offerte aanvragen.

Gietvloer vloerverwarming: veelgestelde vragen

Wat kost een gietvloer met vloerverwarming?

De prijs is afhankelijk van het type gietvloer dat u afneemt en het aantal vierkante meters. U kunt uitgaan van een gemiddelde van €100 tot €150 per vierkante meter. Voor een vrijblijvende prijsopgaaf vraagt u gemakkelijk online een offerte bij ons op.

Welke gietvloer is geschikt voor vloerverwarming?

Er is een groot aanbod aan verschillende gietvloeren. Gietvloeren die geschikt zijn om te combineren met vloerverwarming zijn licht elastisch. Zoals een PU gietvloer Green Line of een troffelvloer. Een epoxy gietvloer en cementgebonden gietvloeren zijn minder elastisch en zijn dan ook minder geschikt om te combineren met vloerverwarming.

Hoe werkt een gietvloer-warmtepomp-vloerverwarming combinatie?

In dit voorbeeld bespreken we deze combinatie met het gebruik van een volledig elektrische warmtepomp. Dit type warmtepomp werkt, zoals de naam al verklapt, geheel op elektriciteit. Dat betekent dat het apparaat stroom nodig heeft om zijn werk te doen. De warmtepomp haalt warmte uit grondwater, de bodem, of de lucht en zet deze om naar bruikbare warmte voor onder meer de vloerverwarming wanneer deze daarop is aangesloten. Vervolgens verwarmt de vloerverwarming uw gietvloer en laat deze de warmte door aan de bovengelegen ruimte.

Welke vloerverwarming onder gietvloer?

Zowel waterdragende als elektrische vloerverwarming kan onder een gietvloer worden gelegd. Houdt bij uw keuze voor een type vloerverwarming rekening met het doel van dit verwarmingsysteem. Elektrische vloerverwarming gebruikt u meestal als bijverwarming, naast radiatoren. Wilt u de vloerverwarming als hoofdverwarming gebruiken dan is waterdragend vaak de beste keuze.

Fungeert vloerverwarming ook als hoofdverwarming?

De goede geleiding maakt het systeem ideaal om te fungeren als hoofdverwarming voor uw huis. Gietvloer vloerverwarming heeft een bevorderend effect op de luchtcirculatie en luchtvochtigheid. Boven op het positieve effect op de lucht krijgt huisstofmijt in een verwarmde gietvloer geen kans.

Is een vloerverwarming in combinatie met een gietvloer efficiënt?

Vloerverwarming gietvloeren zijn efficiënt te noemen. De naadloze vloeren op basis van kunsthars nemen van nature al de omgevingswarmte over. Om het ook echt warm te krijgen in de ruimte is de keuze voor vloerverwarming in combinatie met gietvloeren een efficiënte keuze. De warmte stijgt op vanaf de vloer naar boven. Door de gelijkmatige verdeling wordt de temperatuur in de gehele ruimte even aangenaam.

Wat is de minimale dikte van een gietvloer met vloerverwarming?

Over het algemeen moet u rekening houden met een minimale dikte van 2,0 tot 11,0 mm. Hoe dik de gietvloer met vloerverwarming precies wordt is afhankelijk van de manier waarop de verwarming is aangebracht.
Als de verwarming in de anhydriet of betonnen ondervloer is gelegd dan leggen we hierop alleen nog de gietvloer aan. Deze situatie is gebruikelijk bij nieuwbouw. In dat geval hoeft u alleen rekening te houden met de dikte van de gietvloer zelf. Afhankelijk van de soort gietvloer ligt die vloerdikte tussen de 2,0 en 6,0 mm. Laat u de vloerverwarming door ons infrezen in een bestaande betonvloer, dan brengen we na het infrezen een laag van minimaal 5,0 mm egaline aan, om te zorgen dat de vloerverwarmingsbuizen zich niet aftekenen. Als deze situatie op uw vloer van toepassing is dan houdt u rekening met een minimale dikte van een gietvloer met vloerverwarming van 7,0 tot 11,0 mm.

Offerte

Vraag hier uw vrijblijvende prijsopgaaf aan en ontvang deze binnen één werkdag in uw mailbox.

Showroom
Coating Vloer & Company BV
Duivendrechtsekade 62
1096 AH Amsterdam

Op afspraak te bezoeken

Contact
Postbus 23282
1100 DT Amsterdam

Snelle offerte aanvraag

Laat uw gegevens achter en ontvang een geheel vrijblijvende offerte.

Als het alleen om een badkamer gaat, kunnen wij u helaas niet verder helpen.