Best beoordeelde gietvloer specialist met 256 reviews!

Routebeschrijving info@coatingvloer.nl 020 - 845 26 50
Offerte

Beoordeeld met een 4,8 / 5 uit 256 beoordelingen

Hoge kwaliteit vloeren op maat

Ruime keuze aan gietvloeren

Showroom in Amsterdam

Veelgestelde vragen woonbeton

Om tegemoet te komen aan vragen van geïnteresseerden met betrekking tot woonbeton worden hieronder de meest gestelde vragen over dit onderwerp beantwoord. Heeft u een vraag over woonbeton, maar kunt u het antwoord niet vinden? Neem dan contact op met Coatingvloer.nl.

Wat is woonbeton?

Woonbeton is een cementgebonden vloer. Het bestaat uit twee materialen: cement en polyurethaan. Het is dan ook een milieuvriendelijk product. We storten woonbeton in je woning door middel van een betonpomp. Hierdoor ontstaat er een naadloze finish. Vervolgens wordt de vloer gevlinderd. Dankzij het vlinderen krijgt woonbeton een krachtige en verdichte toplaag. Ook ontstaat hierdoor een gewolkt of gevlamd effect. Het eindresultaat is een natuurlijk ogende, betonnen vloerafwerking. Woonbeton is onderhoudsvriendelijk, slijtvast en kan op elke ondergrond aangebracht worden.

Hoe dik is woonbeton?

Afhankelijk van het type heeft woonbeton een dikte van 3 tot 9 mm.

Wat kost een woonbeton vloer?

De kosten van een woonbeton vloer zijn afhankelijk van het aantal vierkante meters. De vuistregel is: hoe groter de ruimte, des te lager de prijs van de woonbeton per vierkante meter. Dit maakt woonbeton zeer aantrekkelijk voor bedrijfspanden, winkels en kantoren. Doorgaans kost een woonbeton vloer tussen de € 50,- en € 150,- per m2. Let op: deze prijs is een indicatie.

Ontvangt u graag een indicatie van de prijs voor woonbeton voor een bepaalde oppervlakte? Bekijk dan onze voorbeelden van woonbeton prijzen.

Naast het aantal vierkante meters spelen ook andere factoren een rol, zoals de staat van de ondervloer, uw persoonlijke wensen en de voorbereidende werkzaamheden.

Wat zijn de voordelen van woonbeton?

Woonbeton kent meerdere voordelen. In de eerste plaats is er de unieke uitstraling die ieder interieur verfraait. In de tweede plaats is woonbeton warm en comfortabeler en kan het nog warmer gemaakt worden door voor een combinatie met vloerverwarming te kiezen. Het praktische aspect qua schoonmaak is uiteraard ook een voordeel. Verder gaan woonbetonvloeren zeker vijftien tot twintig jaar mee als deze op een normale manier worden onderhouden. De vloer verkleurt daarbij bovendien weinig, want er is sprake van een redelijke UV-bestendigheid.

In welke kleuren levert u woonbeton?

Wij hebben een uitgebreide kleurencollectie beschikbaar voor woonbeton. Indien uw favoriete kleur daarin niet te vinden is, kunnen wij de door u gewenste kleur produceren.

Kan ik in mijn badkamer woonbeton laten aanbrengen?

Woonbeton van Coatingvloer.nl is niet geschikt om in een badkamer toe te passen of in andere vochtige ruimtes aan te laten brengen.

Is het mogelijk om een woonbetonvloer over een betonvloer aan te brengen?

Ja, woonbeton kan over een bestaande betonvloer aangebracht worden. Het is wel belangrijk dat de betonvloer uitgehard en droog is.

Is woonbeton ook voor buiten geschikt, zoals voor mijn dakterras?

Woonbeton is minder geschikt om buitenshuis toe te passen, zoals op balkons en dakterrassen. U kunt in dat geval beter voor een epoxyvloer kiezen die heel gemakkelijk schoon te maken is en bestand is tegen stof en vuil.

Is er sprake van woonbeton als mijn betonvloer voorzien wordt van een coating?

Nee, er zit een verschil tussen woonbeton en het aanbrengen van een coating over een vloer van beton. Een coating is heel dun en bovendien dient de ondergrond eerst geëgaliseerd worden om een strak resultaat te krijgen. Woonbeton is een unieke vloer.

Is er sprake van garantie op woonbeton?

Er wordt standaard een garantietermijn van drie jaar geboden als het gaat om woonbeton dat door ons is aangebracht.

Hoeveel dagen kost het om woonbeton aan te brengen?

Als alle werkzaamheden mee worden gerekend dan kost het ongeveer een week tot 2 weken voordat de woonbetonvloer helemaal gereed is. Het neemt bijvoorbeeld ook tijd in beslag om de ondergrond voor te bereiden en mogelijk te egaliseren. Vervolgens wordt woonbeton in vijf stappen aangelegd. Na elke stap moet er met een droogtijd rekening gehouden worden. Het kan in totaal wel twee weken duren voordat de vloer in gebruik kan worden genomen.

Kan ik alleen bestellen of leggen jullie het woonbeton aan?

Coatingvloer.nl levert woonbeton en brengt deze vloer ook aan. Daar zijn wij namelijk gespecialiseerd in en daarbij werken wij in heel Nederland. De dag waarop gestart wordt met de voorbereiding wordt uiteraard in overleg met u bepaalt. U kunt voor de totale kosten online een offerte aanvragen.

Is woonbeton eenvoudig schoon te maken?

Het is heel gemakkelijk om woonbeton schoon te maken. De vloer is naadloos en beschikt over vuilafstotende kenmerken. Wij geven u een schoonmaakadvies bij de aanschaf van een woonbetonvloer die overigens simpel met een dweil en koud water schoongemaakt kan worden. Gebruik in ieder geval geen agressieve schoonmaakmiddelen en ook geen bleekmiddel, want de vloer kan hierdoor worden beschadigd.

Kunt u woonbeton in mijn nieuwbouwhuis aanbrengen?

Wij kunnen in uw nieuwbouwwoning woonbeton aanbrengen net als dat woonbetonvloeren geschikt zijn voor renovatiewoningen. Een voorwaarde voor het aanbrengen, is dat de ondergrond droog moet zijn.

Meer weten?

Mocht uw vraag er niet tussen staan of wilt u meer informatie over woonbeton van Coatingvloer.nl? Neem dan telefonisch contact op via 020 845 26 50 of vraag vrijblijvend een offerte aan. U bent op afspraak bovendien welkom in onze showroom.

Coating Vloer & Company BV

 

Bereken direct mijn prijs

Vrijblijvende offerte aanvragen

Over Coatingvloer.nl

Coatingvloer.nl is dé specialist op het gebied van gietvloeren voor woningen en bedrijven. Bent u op zoek naar een nieuwe gietvloer of vloercoating? We zijn al meer dan 12 jaar expert in het leggen van gietvloeren, betonvloeren en vloercoatings voor particulieren en bedrijven.

Van het eerste advies tot het leggen van uw nieuwe gietvloer: wij zijn de aangewezen partner voor de beste kwaliteit en service. In onze grote showroom van 500 m2 maakt u kennis met al onze gietvloeren en helpen onze adviseurs u graag met het vinden van de juiste keuze voor uw pand. Mogen wij uw nieuwe gietvloer leggen?

 

Vraag een offerte aan