Gietvloer onderhoud: advies over het onderhoud van uw gietvloer
betonvloer woning

Gietvloer onderhoud

Betonvloer woonkamer

Gietvloer onderhoud

Gietvloer onderhoud

Een gietvloer heeft relatief weinig onderhoud nodig. Daarnaast zijn gietvloeren gemakkelijk te onderhouden aangezien deze volledig naadloos worden gelegd. Een gietvloer trekt geen vuil en stof aan en is de vloer sterk en waterbestending, waardoor de vloer niet snel beschadigt. Toch is het belangrijk om uw vloer goed te onderhouden en op de juiste manier te reinigen. Wij hebben op deze pagina enkele onderhoudstips voor u verzameld, waarmee u een gietvloer zo lang mogelijk in topconditie houdt.

Onderhouds- en schoonmaakadvies voor uw gietvloer

gietvloer onderhoud

Gietvloeren zijn over het algemeen zeer gemakkelijk in het onderhoud. U heeft geen speciale apparatuur nodig en het kost niet meer tijd om de vloer te onderhouden dan bij een andere vloeroplossing. De schoonmaakproducten die wij altijd gebruiken om een gietvloer te onderhouden kunt u zelf hier vinden en aanschaffen: gietvloer schoonmaakmiddel.

Samengevat onderhoudsadvies voor de gietvloer in uw woning:

  • 1 keer per week stofzuigen met een zachte borstel
  • 1 keer per week dweilen met een ECO cleaner reinigingsmiddel
  • Vocht altijd binnen een half uur van de vloer verwijderen
  • ‘Vlekkende’ substanties als wijn en koffie direct verwijderen

Onderhoudsadvies voor de gietvloer in uw woning

In woonhuizen wordt meestal een polyurethaan gietvloer gelegd. Wij adviseren u om deze gietvloer minstens een keer per week te stofzuigen met een zachte borstel of te vegen met een zachte bezem. Verder kunt u eenmaal per week de vloer dweilen met lauw water en een ECO cleaner. Voor droge reiniging kunt u microvezel doekjes gebruiken van greenspeed.

Gebruik geen schuursponzen, borstels, zeep en chloor. Hiermee kunt u de toplaag van de gietvloer beschadigen.

Vlekken van de gietvloer verwijderen

Gietvloeren zijn goed bestand tegen vocht, maar we raden u wel aan om vochtplekken altijd binnen een half uur van te vloer te verwijderen. Bij ‘vlekkende’ dranken zoals wijn en koffie kunt u het overtollige vocht eerst opdeppen met keukenpapier. Gebruik vervolgens een microvezel doek, water en eventueel een ECO cleaner + witte handpad om de vlek weg te poetsen. Wanneer u dit tijdig doet, is er doorgaans niets meer van de vlek te zien.

Intensieve reiniging gietvloer

Is de reguliere schoonmaakroutine niet voldoende voor het reinigen van de gietvloer? Dan is een intensieve reiniging de oplossing. Huur hiervoor een schrobmachine waarmee u de vloer op een zachte, maar intensieve manier kunt behandelen en hardnekkige vlekken kunt verwijderen.

Aanvullende tips voor het onderhouden van uw gietvloer

  • Vilt onder de meubels
  • Schoonloopmat gebruiken
  • Strepen van meubelwieltjes of schoenzolen niet laten zitten

1. Vilt onder de meubels

Hoewel het voor de hand ligt, is het verschuiven van zware meubels op de vloer niet aan te raden. Probeer meubels altijd op te tillen en gebruik vilt onder de poten, zodat er geen krassen en/of deuken ontstaan.

2. Schoonloopmat gebruiken

Wanneer u met schoenen op de vloer loopt is het verstandig om een schoonloopmat bij de deur te leggen. Zo voorkomt u dat steentjes en zand in het profiel van uw schoenen krassen veroorzaken in de toplaag van uw gietvloer.

3. Strepen van meubelwieltjes of schoenzolen niet laten zitten

Meubels op (rubberen) wielen en schoenzolen kunnen zwarte strepen veroorzaken op uw gietvloer. Haal de strepen weg met een microvezel doekje, witte handpad en wat water en u ziet er niets meer van terug. Laat de strepen niet te lang zitten, omdat het rubber dan in de vloer kan trekken.

Professioneel onderhoud van uw gietvloer

Wanneer u de gietvloer in uw woning met bovenstaande adviezen verzorgt, zal de vloer lange tijd mooi blijven. Wij adviseren u wel om de gietvloer eens in de vijf jaar door een professional te laten onderhouden. Is er bij uw gietvloer reeds sprake van forse slijtage of wellicht andere schade? Dan kunt u ook overwegen de gietvloer te laten renoveren. In dat geval ruwen we de gietvloer op en brengen we een nieuwe toplaag aan, zodat uw vloer er weer als nieuw uitziet.

Neem voor een vrijblijvende offerte voor het onderhoud van uw gietvloer of een advies over renovatie contact op met onze gietvloer specialisten.

vrijblijvende offertebel: 020 845 2650

Bedrijfsvloer onderhoud

In bedrijfsruimtes gaat het vaak om zeer grote oppervlaktes die gereinigd moeten worden. Daarom gebeurt dit vaak met behulp van een schrob-zuigmachine. Wanneer uw bedrijfsruimte voorzien is van een gietvloer, vloercoating of troffelvloer (in veel gevallen een Epoxyvloer), kunt u goed gebruik maken van een dergelijke machine. Wel geven we daarbij het volgende advies:

  • Gebruik geen harde borstels, maar zachte pads of doeken onder de machine
  • Geen chloorhoudend schoonmaakmiddel gebruiken maar powercleaners

Meer informatie

pdf downloadReinigingsadvies: Gietvloeren/ Coatingvloeren / Troffelvloeren
pdf downloadReinigingsadvies: DesignBeton ECO® / Betonvloer Pure ®
pdf downloadGedetailleerd schoonmaak advies/stappenplan

Heeft u vragen over het onderhoud van een gietvloer, neem dan contact met ons op via 020 845 2650.

Showroom

Coating Vloer & Company BV
Duivendrechtsekade 62
1096 AH Amsterdam

Op afspraak te bezoeken!

Postadres:
Postbus 23282
1100 DT Amsterdam

T: 020 - 845 26 50
E: info@coatingvloer.nl