Best beoordeelde gietvloer specialist met 268 reviews!

Gietvloer reinigen

Gedetailleerd schoonmaak advies/stappenplan Reinigingsadvies: Gietvloeren/ Coatingvloeren / Troffelvloeren Reinigingsadvies: DesignBeton ECO® / Betonvloer Pure ® Samenvattend onderhoudsadvies voor de gietvloeren, betonvloeren en epoxyvloeren van Coatingvloer.nl De vloeren van Coatingvloer.nl zijn over het algemeen zeer gemakkelijk te reinigen. U heeft geen speciale apparatuur nodig en het kost niet meer tijd om de vloer …

Voor design & industrie
Duurzame gietvloeren
Brede technische kennis
Showroom in Amsterdam

Gietvloer reinigen

Een gietvloer reinigen gaat zeer gemakkelijk door de naadloze aansluiting. Daarnaast hebben gietvloeren relatief weinig onderhoud nodig. Het trekt geen vuil en stof aan. De vloer is sterk en waterbestending, waardoor de vloer niet snel beschadigt. Toch is het belangrijk om uw vloer goed te onderhouden en op de juiste manier te reinigen. We hebben op deze pagina enkele onderhoudstips voor u verzameld, waarmee u een gietvloer zo lang mogelijk in topconditie houdt.

PDF Schoonmaak advies

U kunt ons nieuwste schoonmaak advies ook downloaden en uitprinten, om gemakelijk in de meterkast op te hangen!

Gedetailleerd schoonmaak advies/stappenplanpdf download
Reinigingsadvies: Gietvloeren/ Coatingvloeren / Troffelvloerenpdf download
Reinigingsadvies: DesignBeton ECO® / Betonvloer Pure ®pdf download

Samenvattend onderhoudsadvies

voor de gietvloeren, betonvloeren en epoxyvloeren van Coatingvloer.nl

De vloeren van Coatingvloer.nl zijn over het algemeen zeer gemakkelijk te reinigen. U heeft geen speciale apparatuur nodig en het kost niet meer tijd om de vloer schoon te maken, in vergelijking met andere vloeroplossingen. De schoonmaakproducten die wij altijd gebruiken om uw vloer te onderhouden kunt terugvinden in het schoonmaakadvies en op epoxywinkel.nl.

 • Zo vaak als nodig kunt u de vloer stofwissen met een klam vochtige microvezeldoek of een stofzuiger met zachte stofzuiger mond.
 • Bij lichte vervuiling kunt u met een licht vochtige mop de vloer grondig afnemen. Eventueel met een toevoeging van ECO cleaner.
 • Alle vlekken zijn anders, wij adviseren hiervoor op voorhand het schoonmaak startpakket aan te schaffen.
 • Voorkomen is beter dan genezen, maak gebruik van een goede schoonloopmat en voorzie uw meubels van goede viltjes!
 • ‘Vlekkende’ substanties als wijn en koffie direct verwijderen
start pakket Epoxywinkel.nl

Startpakket Epoxywinkel.nl

Alle middelen die u nodig heeft voor het onderhouden van uw vloer en het verwijderen van vlekken. Alles verpakt in een handzame en makkelijk op te bergen emmer!

Dit pakket heeft naast de bekende schoonmaakmiddelen voor het wekelijks en het periodiek schoonmaken, ook een vlekken set. Deze set is een combinatie van 3 middelen. Ieder middel is geschikt voor een ander soort vlek! Op de bovenkant van de emmer kunt u vinden welke vlek u heeft, en met welk middel u dit kunt verwijderen.

Een echte “must have” bij een ongelukje!

Onderhoudsadvies voor de PU Gietvloer of Design Betonvloer in uw woning

Dagelijks

Wij adviseren zo vaak als nodig de vloer te stofwissen met een klam vochtige microvezeldoek of een stofzuiger met zachte stofzuiger mond of te vegen met een zachte bezem.

Dweilen

Verder kunt u eenmaal per week bij lichte vervuiling met een licht vochtige mop de vloer grondig afnemen. Eventueel met een toevoeging van ECO cleaner.

Vlek verwijderen

Bij vlekkende spullen is het belangrijk dat je snel handelt. Eerst het overtollige vocht/vlek makende materiaal verwijderen. Probeer eerst de vlek met enkel schoon water te verwijderen, lukt dat niet dan kunt u vervolgens de vlek proberen te verwijderen met POWER Cleaner + Witte handpad.

Wanneer u dit tijdig doet, is er doorgaans niets meer van de vlek te zien. Mocht er toch nog wat te zien zijn raadpleeg dan het startpakket van Epoxywinkel.nl

Gebruik geen schuursponzen, borstels, zeep en chloor. Hiermee kunt u de toplaag van de gietvloer beschadigen.

Intensieve reiniging

Na verloop van tijd kan het voorkomen dat er een soort filmlaagje van oud vuil en schoonmaakmiddel ontstaat. Dit lijkt soms erg lastig te verwijderen, maar niets is minder waar!

Het is gewoon tijd voor een intensieve reiniging! Deze bestaat uit 3 stappen.

 • Schoonmaken van de vloer.
  • Maak de vloer goed nat en schrob alles goed los van de vloer. Maak gebruik van de POWER Cleaner om het vuil beter op te lossen.
 • Laat de POWER Cleaner nog even zijn werk doen.
  • Mocht de vloer inmiddels alweer droog zijn maak deze dan weer opnieuw goed nat voor de laatste stap!
 • Haal het vocht van de vloer af!
  • Haal het vocht van de vloer middels een waterzuiger. Daarmee zuigt u niet alleen het vocht van de vloer, maar ook het vuil en schoonmaakmiddel.

Dit advies kunt u uitvoeren met de volgende producten:

 • Schrobben: Greenspeed met Scrubmob, Witte pad, Schrob-/zuigmachine
 • Opzuigen vocht: Waterzuiger, Schrob-/zuigmachine

Wij adviseren op de schrob-/zuigmachine gebruik te maken van een witte pad.

Aanvullende tips

Viltjes

Bescherm uw vloer tegen krassen door middel van viltjes onder al uw meubels welke contact maken met uw vloer. Objecten optillen en niet verschuiven. De beste geteste viltjes door onze experts zijn de viltjes van ScratchNoMore.

Schoonloop mat

Door het plaatsen van een schoonloopmat bij uw entree zorgt u er voor dat 90% van het vuil niet op uw vloer komt. Hoe groter uw schoonloopmat des te minder vuil er op uw vloer terecht komt.

Bureaustoel

Voorzie uw bureaustoelen (en alle anderen rollende stoelen/kastjes) van wielen voor harde vloerbedekkingen. Tevens adviseren wij transparante beschermende matten.

Schoenstrepen

Schoenstrepen en strepen van rubberen wieltjes zijn makkelijk te verwijderen met vocht en een witte pad. Laat de strepen niet te lang zitten, het rubber kan in de vloer trekken.

Alle producten uit dit advies kunt u bestellen bij Epoxywinkel.nl

Bedrijfsvloer reinigen

In bedrijfsruimtes gaat het vaak om zeer grote oppervlaktes die moeten worden gereinigd. Daarom gebeurt dit vaak met behulp van een schrob-/zuigmachine. Wanneer uw bedrijfsruimte voorzien is van een gietvloer, vloercoating of troffelvloer (in veel gevallen een Epoxyvloer), kunt u goed gebruik maken van een dergelijke machine. Wel geven we daarbij het volgende advies:

 • Gebruik geen harde borstels, maar zachte pads of doeken onder de machine
 • Geen chloorhoudend schoonmaakmiddel gebruiken maar powercleaners

Laat uw gietvloer reinigen door een professional

Wanneer u de vloer in uw woning met bovenstaande adviezen verzorgt, zal deze lange tijd mooi blijven. Wij adviseren u wel om de vloer eens in de vijf jaar door een professional te laten onderhouden. Is er bij uw gietvloer reeds sprake van forse slijtage of wellicht andere schade? Dan kunt u ook overwegen de vloer te laten renoveren. In dat geval ruwen we de vloer op en brengen we een nieuwe toplaag aan, zodat uw vloer er weer als nieuw uitziet.

Neem voor een vrijblijvende offerte voor het onderhoud van uw gietvloer of een advies over renovatie contact op met onze gietvloer specialisten. Voor een prijsindicatie kunt u op onze gietvloer prijs pagina bezoeken.

Veelgestelde vragen over gietvloer reinigen en onderhoud

Hoe kan ik mijn gietvloer het beste onderhouden?

Doorgaans zijn dagelijks of om de dag stofwissen en wekelijks moppen voldoende om de gietvloer goed schoon te houden. Maar als het op onderhoud aankomt kunt u wat extra reinigingshandelingen ondernemen om de vloer in topconditie te houden. Zo kunt u eventueel wekelijks rubberen strepen verwijderen met POWER cleaner of gebruik maken van de vlekkenset gietvloer reinigers uit het vloeronderhoud startpakket. Zie ook ons uitgebreide reinigingsadvies voor gietvloeren, troffelvloeren en vloercoatings.

Hoe vaak moet ik mijn gietvloer reinigen?

Logischerwijs geldt dat hoe intensiever u de vloer gebruikt, des te vaker zal gietvloer reinigen nodig zijn. U mag er in ieder geval van uitgaan dat u de gietvloer wekelijks met de stofwisser of stofzuiger van vuil en stof moet ontdoen. Bij hardnekkiger vuil kunt u de vloer dweilen. We raden eveneens aan om de gietvloer halfjaarlijks een grondige schoonmaakbeurt te geven.

Wilt u de gietvloer in perfecte staat houden en zo lang mogelijk mee laten gaan dan is eens in vijf jaar professioneel laten onderhouden een goede investering.

Welke gietvloer reiniger is geschikt voor mijn vloer?

Gebruik een zachte reiniger. Daarmee doelen we zowel op de mop als het middel waarmee u de gietvloer schoonmaakt. Onze favoriete reiniger is de ECO cleaner voor gietvloeren. Dit is een zacht reinigingsmiddel met een frisse geur. ECO cleaner is ontwikkeld speciaal voor dagelijkse reiniging van gietvloeren. Heeft u behoefte aan een krachtiger middel dan raden we POWER cleaner aan. Beide reinigingsproducten zijn verkrijgbaar bij Epoxywinkel.nl.

Kan ik mijn gietvloer met chemische reiniger behandelen?

Nee, chemische en bijtende schoonmaakmiddelen zijn te agressief en kunnen de beschermende toplaag aantasten. Bij voorkeur gebruikt u een mild schoonmaakmiddel zoals ECO cleaner.

Welke duurzame gietvloer reiniger raden jullie aan?

Allereerst is het vuil- en stofvrij maken van de gietvloer met een stofwisser of stofzuiger een uitstekende manier om de vloer schoon te houden. Gaat u de gietvloer nat reinigen met schoonmaakmiddel of reiniger dan adviseren we ECO cleaner als duurzame reiniger voor gegoten vloeren.

Waar kan ik ECO cleaner gietvloer kopen?

ECO cleaner kunt u vinden bij Epoxywinkel.nl. In deze handige webshop vindt u ook een compleet gietvloeronderhoud startpakket voor uitgebreid gietvloer reinigen waarbij onder andere de reinigers zoals de ECO cleaner, POWER cleaner en vlekkenset zijn inbegrepen.

Offerte

Vraag hier uw vrijblijvende prijsopgaaf aan en ontvang deze binnen één werkdag in uw mailbox.

Showroom
Coating Vloer & Company BV
Duivendrechtsekade 62
1096 AH Amsterdam

Op afspraak te bezoeken

Contact
Postbus 23282
1100 DT Amsterdam

Snelle offerte aanvraag

Laat uw gegevens achter en ontvang een geheel vrijblijvende offerte.

Als het alleen om een badkamer gaat, kunnen wij u helaas niet verder helpen.