Best beoordeelde gietvloer specialist met 268 reviews!

Kun je een gietvloer verwijderen?

Waarom verwijderen? Er kunnen meerdere redenen zijn dat je een gietvloer in je huis wilt verwijderen. Zet deze redenen goed voor jezelf op een rijtje. Is het bijvoorbeeld omdat je de vloer niet mooi vindt? Of is de vloer beschadigd? In deze gevallen kun je vaak met een make-over of …

Voor design & industrie
Duurzame gietvloeren
Brede technische kennis
Showroom in Amsterdam

Kun je een gietvloer verwijderen?

Als je voor een gietvloer in je huis kiest, kies je voor een gietvloer op lange termijn. Een gietvloer is namelijk geen vloer die je even makkelijk kan verwijderen, zoals bijvoorbeeld laminaat of tapijt. Hoewel een gietvloer op zichzelf geen dikke vloer is (hoogstens 3 tot 4 millimeter), is deze goed aan de ondervloer vastgemaakt. Een gietvloer verwijderen is dan ook geen makkelijke klus. Maar ook weer niet onmogelijk. We praten je bij.

gietvloer verwijderen

Waarom verwijderen?

Er kunnen meerdere redenen zijn dat je een gietvloer in je huis wilt verwijderen. Zet deze redenen goed voor jezelf op een rijtje. Is het bijvoorbeeld omdat je de vloer niet mooi vindt? Of is de vloer beschadigd? In deze gevallen kun je vaak met een make-over of een renovatie een heel eind komen. Schakel vakmensen in. Dan zal je zien dat er vaak veel meer mogelijk is dan je zelf denkt.

Gietvloer verwijderen

Weet je zeker dat je je gietvloer eruit wil hebben, dan is dat zeker niet onmogelijk. Wat in ieder geval een no-go is, is om zelf te beginnen met slopen. Op deze manier loop je kans om de ondervloer te beschadigen. En met een beschadigde ondervloer ben je nog verder van huis. Als de ondervloer beschadigd is, kost je dat namelijk een hoop geld om deze te repareren of om te egaliseren. Huur daarom een vakman in. Specialisten hebben speciale apparaten waarmee ze de gietvloer laagje voor laagje wegschrapen. Dit gebeurt zorgvuldig en netjes, zodat je erna je nieuwe vloer erop kunt leggen.

Een gietvloer make-over

Vind je de kleur van je oude gietvloer niet mooi, of staat het materiaal je niet aan? Dan kan je er ook voor kiezen om je oude gietvloer te upgraden. Zo kunnen onze specialisten makkelijk alleen de toplaag van een gietvloer veranderen. Dit kost relatief minder geld en zo kun je zo weer 10 jaar vooruit. Je kunt dan kiezen voor alleen een andere kleur, maar ook het materiaal kun je veranderen. Dit kan makkelijk over het oude materiaal heen worden aangelegd.

Een gietvloer renovatie

Soms kan het zijn dat een oude gietvloer lelijk is geworden, er beschadigingen zijn of de vloer versleten is. Soms is alleen een nieuwe toplaag aanleggen dan voldoende. In andere gevallen kan het zijn dat er plaatselijk plekken gerepareerd moeten worden. Ook hierin is vaak veel meer mogelijk dan wordt gedacht. Laat daarom altijd een specialist naar uw vloer kijken voordat u besluit uw gietvloer te laten verwijderen. Bovendien is een gietvloer verwijderen erg prijzig.

Meer weten? Neem dan contact met ons op. Ook kun je een vrijblijvende offerte aanvragen. Binnen enkele werkdagen ontvang je dan van ons een prijsopgave. Zo heb je meteen een beeld van het kostenplaatje.

Offerte

Vraag hier uw vrijblijvende prijsopgaaf aan en ontvang deze binnen één werkdag in uw mailbox.

Showroom
Coating Vloer & Company BV
Duivendrechtsekade 62
1096 AH Amsterdam

Op afspraak te bezoeken

Contact
Postbus 23282
1100 DT Amsterdam

Snelle offerte aanvraag

Laat uw gegevens achter en ontvang een geheel vrijblijvende offerte.

Als het alleen om een badkamer gaat, kunnen wij u helaas niet verder helpen.