Best beoordeelde gietvloer specialist met 268 reviews!

Garagevloer

Voordelen en kenmerken van een gietvloer in de garage Een garagevloer wordt vaak als beton- of cementvloer opgeleverd. Meestal is de vloer dan nog onbehandeld. Het nadeel van deze materialen is dat deze niet vloeistofdicht zijn en vaak stof blijven afgeven. In een garage kunnen soms vloeistoffen lekken of het …

Voor design & industrie
Duurzame gietvloeren
Brede technische kennis
Showroom in Amsterdam

Garagevloer

Een garagevloer kan fraai en praktisch tegelijk zijn. Dat zijn in elk geval de elementen, waar het om draait bij de vloeren die Coatingvloer.nl voor garages in het assortiment beschikbaar heeft. De vloer in een garage moet uiteraard bestand zijn tegen meerdere factoren, bijvoorbeeld tegen olie, chemicaliën of andere lekkende vloeistoffen.

Als er sprake is van standaard beton in de ruimte, dan wordt daar geen bescherming voor geboden. Dat is wel het geval met een garagevloer van Coatingvloer.nl. Onze gietvloer is bovendien zwaar te belasten en slijtvast. Een gietvloer in de garage is een echte aanrader. Maar welke gietvloer is de beste garagevloer?

Voordelen en kenmerken van een gietvloer in de garage

Een garagevloer wordt vaak als beton- of cementvloer opgeleverd. Meestal is de vloer dan nog onbehandeld. Het nadeel van deze materialen is dat deze niet vloeistofdicht zijn en vaak stof blijven afgeven. In een garage kunnen soms vloeistoffen lekken of het kan gebeuren dat olie of chemicaliën de vloer aantasten. Een gietvloer voor de garage is hier gelukkig wel allemaal tegen beschermd. Door het waterafstotende materiaal krijgen olie, vet en chemische stoffen geen enkele kans om door de vloer heen te dringen. Bovendien trekt een gietvloer veel minder vuil aan dan een onbewerkte cement- of betonvloer. De volgende voordelen en kenmerken zijn in ieder geval altijd aanwezig als u voor uw garage een vloer uit ons assortiment op maat laat samenstellen:

 • Naadloos
 • Slijtvast
 • Eigentijds
 • Praktisch
 • Vloeistofdicht
 • Krasvast
 • Stof- en vuilwerend
 • Bescherming voor bodem
 • Veilig en brandwerend
 • Onderhoudsvriendelijk
 • Keuze uit veel kleuren
garagevloer gietvloer

Sterke en duurzame garagevloer

In een garage heb je te maken met zware voertuigen, machines en gereedschap. Een garagevloer moet dus tegen zware belasting bestand zijn. Onze duurzame garagevloer voldoet zeker aan deze vereisten. Een gietvloer is gemaakt van oersterk licht elastisch materiaal. Dit zorgt ervoor dat de garagevloer jaren meegaat en bovendien tegen een flinke stoot kan.

Keuze uit meerdere soorten garagevloeren

Coatingvloer.nl biedt u de keuze uit meerdere soorten garagevloeren. De keuze van het soort bepaalt u door met een aantal aspecten rekening te houden. Bedenk vooraf wat het exacte gebruiksdoel van de garage is en de mate van belasting die de vloer aan moet kunnen. Daarnaast moet u zich afvragen of u de uitstraling belangrijk vindt, want ook daar kunnen we rekening mee houden. En laten we vooral ook de veiligheid niet vergeten. Vaak is er veel verkeer in deze ruimte of wordt er gewerkt. Als u vaak te maken hebt met vocht of vloeistoffen in uw garage dan is het bijvoorbeeld aan te raden om voor een antislip toplaag te kiezen voor op de gietvloer.

Wat zijn de beste garagevloeren?

Onze vakmensen staan u graag bij in het maken van de juiste keuze uit ons aanbod met garagevloeren. Een van de belangrijkste eisen voor garages is dat het vloersysteem vloeistof dicht is. Wij leggen uw vloer aan zodat deze voldoet de eisen van vloeistofdichte voorzieningen. Bekijk hieronder welke types gietvloer wij aanraden als beste garagevloeren.

 • Epoxy garagevloer
 • Vloercoatings
 • Troffelvloeren
 • Polyurea vloeren

Epoxy garagevloer

Deze krachtige gietvloer bestaat voor 100% uit epoxy. Epoxy (EP) is een kunsthars die niet alleen vochtwerend is, maar ook bestand is tegen zware mechanische en chemische belasting. Daardoor is de epoxy gietvloer een van de beste garagevloeren die wij in ons assortiment hebben. Een bijkomend voordeel van de epoxy garagevloer is dat we hem kunnen leveren in vele kleuren, dus u heeft ook invloed op het uiterlijk van de vloer. De EP gietvloer is een makkelijk schoon te maken epoxy garagevloer die weinig onderhoud nodig heeft.

Diverse kleuren epoxy garagevloer

Doordat we met epoxy pigment werken kunnen we de kleur van uw epoxy garagevloer volledig om maat samenstellen. Kies bijvoorbeeld een van de vele RAL- of NCS-kleuren of neem een andere kleurstaal mee zodat we de tint van de epoxy garagevloer daarop af kunnen stemmen. Wist u dat we ook met kleurvlokken werken? Sommige mensen vinden een egaal gekleurde vloer te klinisch aanvoelen en de kleurvlokken geven een speels effect aan de epoxy garagevloer. Het heeft ook een praktische kant, namelijk dat stofjes op de vloer minder opvallen.

Belijning epoxy garagevloer

Een sporthal zonder belijning is als een piste zonder sneeuw. Het kan, maar het is niet erg handig. Hoewel epoxyvloeren meestal niet gebruikt worden in sporthallen is het wel een uitstekende vloer om met belijning te combineren. In parkeergarages, maar ook in hangars vindt u vaak aanwijzingen en veiligheidsbelijning op de epoxy garagevloer. Wist u dat we de belijning aanbrengen onder een transparante laag epoxy, waardoor ze niet wegslijten bij dagelijkse belasting van de vloer? Zo wordt de belijning en bewegwijzering van uw epoxy garagevloer een slijtvast element.

Garage vloercoating

Net als de epoxy gietvloer bestaat deze garage vloercoating volledig uit epoxy kunsthars. Het grote verschil tussen deze twee garagevloeren is dat we de epoxy vloercoating over een bestaande vloer aanbrengen. Een epoxy garage vloercoating is dus een uitstekende manier om uw oude garagevloer te renoveren. We brengen de epoxy vloercoating volledig naadloos aan. En ook bij onze garage vloercoating kunt u uit allerlei kleuren kiezen. Of ga voor een transparante coating om uw huidige vloerkleur te behouden. Deze krachtige coating zorgt ervoor dat uw epoxy garagevloer nog vele jaren meegaat.

Troffelvloer voor uw garage

Wederom vormt epoxy de basis voor deze garagevloer. Een troffelvloer bestaat namelijk uit een mengsel van epoxy en grind. Dit type vloer werd voorheen vooral gebruik in fabriekshallen, vanwege de enorme belastbaarheid en het vochtwerende karakter. Dat de troffelvloer zo veel belasting aankan zorgt er ook voor dat het een van de favorieten is voor garages. Als u op zoek bent naar een volledig nieuwe garagevloer dan is de troffelvoer onze beste garagevloer. Het is misschien niet de goedkoopste vloeroplossing, maar daar staat wel een extreem hoge kwaliteit tegenover. Ook de troffelvloer biedt verschillende kleuropties. U kunt deze garagevloer zelfs van een slijtvast bedrijfslogo of van permanente veiligheidsbelijning laten voorzien.

Polyurea garagevloer

Het grootste verschil tussen deze garagevloer en de voorgaande opties is het materiaal waarvan de vloer gemaakt wordt. Waar alle voorgaande types garagevloer van epoxy gemaakt worden, is polyurea hars het basismateriaal van deze garagevloer. Polyurea hars is net als epoxy vloeistofdicht en zwaar belastbaar. Waarom zou u dan kiezen voor gietvloer van polyurea hars in plaats van epoxy hars? Als u zo snel mogelijk een nieuwe garagevloer wil, zonder al te veel bedrijfshinder, dan is een garagevloer van polyurea hars een goede optie. De uithardtijd van dit materiaal is namelijk super kort en bedraagt maar twee uur.

Laagdikte garagevloer

Als dunste vloeroplossing, met een laagdikte van slechts 0,5 mm, brengen wij vloercoatings van epoxy aan. Dit is geen volledige dekvloer, maar een krachtige toplaag. Zo’n vloercoating is daarom alleen een optie voor uw nieuwe werkplaatsvloer als er al een sterke betonvloer in de werkplaats ligt. Heeft u een compleet vloersysteem nodig, dan is de Epoxy Gietvloer geschikt, met een laagdikte tussen de 2,0 mm en 6,0 mm. Meestal voeren we vloeren voor werkplaatsen uit met een dikte van 2,0 tot 3,0 mm.

Garagevloer als stevige basis

Een garagevloer van Coatinvloer.nl is altijd een stevige basis ongeacht het soort vloer en afwerking. De stevige basis wordt gelegd doordat de bodem beschermd wordt tegen factoren van buitenaf. Olie, vet en chemische stoffen krijgen geen enkele kans om door het oppervlak heen te dringen. Zware belasting is doorgaans van toepassing in garages en daar biedt onze garagevloer eveneens een stevige basis voor. U kunt uit alle kleuren een keuze maken of zelfs voor een transparante uitvoering kiezen. De coatingvloeren in aanbod zijn prijstechnisch gezien uitermate aantrekkelijk, maar uiteraard zijn er ook andere mogelijkheden.

parkeergaragevloer parkeervak

Prijzen gietvloer garage

De prijzen van een garagevloer variëren aan de hand van het gekozen materiaal en op basis van het aantal m² dat de garage qua oppervlakte beslaat. Daarnaast is ook de benodigde voorbereiding een factor die invloed heeft op de totaalprijs van de garagevloer. Dit zijn algemene factoren, maar u kunt uiteraard ook nog specifieke wensen hebben die van invloed op de prijs kunnen zijn. Zo kunt u de vloer van een extra veilige antislip laag laten voorzien en bieden we de mogelijkheid om uw garagevloer te voorzien van een ESD-systeem dat beschermt tegen statische ontlading. Bij Coatingvloer.nl stellen we beste garagevloer voor uw bedrijfssituatie samen.

Oppervlakte

De oppervlakte van een garage bepaalt welke prijs per vierkante meter er voor de garagevloer berekend wordt. Bij hele grote oppervlakken profiteert u van de hoogste korting op de prijs per m². Het is dus altijd voordelig om grote of meerdere vloeroppervlakken in één keer te laten leggen. Vraag direct een vrijblijvende offerte aan als u wil weten wat de kosten voor uw vloeroppervlak zijn.

Materiaalkeuze voor de beste garagevloer

De materiaalkeuze is zoals gezegd een andere factor die bepalend is voor de prijs van garagevloeren. De hoeveelheid materiaal wordt aan de hand van het oppervlak bepaald, maar per materiaalsoort kunnen er uiteraard variaties in de prijs van toepassing zijn. De beste garagevloer is niet altijd de goedkoopste. Afhankelijk van uw situatie is een aantrekkelijk geprijsde EP vloercoating van epoxyhars voor u de beste garagevloer, maar het kan ook zo zijn dat de troffelvloer voor u de beste kwaliteiten heeft.

Ondergrond garagevloer voorbereiden

Voor we een garagevloer aanbrengen zorgen we eerst dat de ondergrond egaal, schoon en droog is. Dit is belangrijk om het beste resultaat te verkrijgen. Afhankelijk van de staat van de ondervloer zijn deze voorbereidende werkzaamheden veel of weinig werk en dat zorgt voor een bijbehorende meerprijs. Uiteraard nemen we dit mee in onze prijsberekening en stellen we u hiervan op de hoogte.

Extra opties voor de beste garagevloer

Een gietvloer is pas de beste garagevloer als hij aan alle belangrijke eisen voldoet. We bieden allerlei extra opties aan om gietvloer mee uit te rusten. Daar vallen de antisliplaag en het ESD-systeem onder, maar ook uiterlijke kenmerken die de veiligheid verhogen zoals belijning. Daarnaast kunt u de vloer van een bedrijfslogo of tekst laten voorzien.

Wat is een vloeistofdichte garagevloer?

Een vloeistofdichte garagevloer is ontworpen om de onderliggende structuur van de vloer te beschermen tegen eventuele schade veroorzaakt door gemorste vloeistoffen. Het wordt meestal gemaakt van hoogwaardige materialen zoals epoxy of polyurethaan die bestand zijn tegen chemicaliën en vocht.

Een vloeistofdichte vloer is essentieel voor elke garage, ongeacht het gebruik. Het is vooral belangrijk als u werkt met potentieel schadelijke vloeistoffen zoals olie, verf, schoonmaakmiddelen of zelfs water. Deze vloeren helpen ook bij het minimaliseren van slijtage, waardoor de levensduur van de vloer langer is.

Eisen voor vloeistofdichte garagevloeren

Er zijn verschillende eisen waaraan een vloeistofdichte garagevloer moet voldoen. Dit zijn onder meer bouw- en materiaalvereisten, evenals normen voor chemische weerstand. De vloer moet voldoende sterk en duurzaam zijn om bestand te zijn tegen het gewicht en de slijtage van voertuigen en gereedschap. Dit betekent meestal dat de vloer moet worden gemaakt van materialen zoals beton, epoxy en polyurea.

Normen voor chemische weerstand

Naast de fysieke constructie en materiaaleisen, moet een vloeistofdichte garagevloer ook bestand zijn tegen verschillende chemische vloeistoffen. Dit betekent dat het bestand moet zijn tegen oliën, vetten, zuren en alkaliën, evenals andere veelvoorkomende garagechemicaliën.

Preventie en reparatie van schade

Hoewel een vloeistofdichte garagevloer bestand is tegen veel soorten schade, kunnen er nog steeds problemen optreden. Het is belangrijk om zware voorwerpen voorzichtig te hanteren om scheuren of krassen te voorkomen. Als er schade optreedt, moet deze zo snel mogelijk worden gerepareerd om verdere problemen te voorkomen.

CUR 65: vloeistofdichte vloer

We leggen uw werkplaatsvloer zo aan dat hij voldoet aan de eisen voor CUR 65 vloeistofdichte voorzieningen. De vloer bestand is bestand tegen schadelijke stoffen die vrij kunnen komen bij morsen of lekkages. De CUR/PBV 65 heeft betrekking op vloeistofdichte vloersystemen van beton en de beschermlagen op betonconstructies. In deze voorschriften staat aan welke regels het ontwerp, de materialen, de aanleg en het herstel van vloeistofdichte voorzieningen moeten voldoen. We volgen de praktische adviezen en regels op, waardoor we uw werkplaatsvloer geschikt maken voor mogelijke vloeistoflekkage. Met deze werkplaatsvloer is uw werkomgeving voorzien van een sterke en vloeistofdichte ondergrond. Wij zorgen voor de vloer, zodat u zorgeloos aan het werk kunt in uw werkplaats. Haal het maximale uit uw werkplaatsvloer door deze vloeistofdicht te laten maken op basis van CUR 65.

Aanbrengen van uw garagevloer

Het aanbrengen van uw epoxy garagevloer gebeurt op professionele wijze. Wij hebben daar namelijk een eigen applicatieteam voor. Deze medewerkers beschikken over een uitgebreide ervaring, zodat uw garagevloer perfect wordt aangebracht. Het is afhankelijk van het type vloersysteem dat u kiest om aan te brengen in uw garage wat de te doorlopen stappen zijn. Een coating aanbrengen is bijvoorbeeld minder arbeidsintensief in vergelijking met de realisatie van een epoxy gietvloer.

Bij de laatstgenoemde vloer is het zo dat er met meerdere lagen gewerkt wordt en al deze lagen moeten drogen. U wordt in elk geval van alle informatie voorzien over het aanbrengen van de vloer en bovendien leggen wij voorafgaand nog een projectbezoek af.

Garagevloeren voor particulieren

We maken niet alleen prachtige garagevloeren voor bedrijven, maar ook voor particuliere garages. Met een gietvloer in uw garage geniet u van een duurzame, slijtvaste vloer die weinig onderhoud nodig heeft. Daardoor is een gietvloer ook een praktische oplossing voor uw garage aan huis. U heeft al een vloercoating voor uw garage vanaf € 26,00 per vierkante meter.

Uw complete verdieping of woning

Voor particulieren is de opdracht natuurlijk anders ingericht, dan voor zakelijke klanten. Coatingvloer.nl hanteert een minimale afname aan vierkante meters. Dit betekent dat we in alle gevallen minstens een complete verdieping voorzien van een gietvloer. In bijna alle gevallen is de garage gevestigd op de begane grond van de woning. Het is dan ook belangrijk dat u kiest voor een gietvloer die in eerste instantie matcht met uw interieur. De gietvloer in uw garage is daarbij het verlengde van uw keuze voor de living.

PU of epoxyvloer in uw garage?

Voor bedrijven brengen we in bijna alle gevallen een epoxyvloer aan in de garage. Voor particulieren zijn dit veelal PU vloeren. Binnen ons assortiment is dit de PU Gietvloer Green Line. Dit komt omdat dit de meest gekozen gietvloer is voor in de woonkamer. We trekken ‘m door naar de garage: een naadloze vloer die van de ene in de andere ruimte voortvloeit. Zowel epoxy als PU zijn strakke vloeren voor in uw garage. Beide elementen bieden grip en zijn gemakkelijk in onderhoud.

Gietvloer in garage: de voordelen

 • PU is volledig vocht- en chemicaliënbestendig. De meeste garages hebben een betonnen ondergrond. Hier trekken vocht en andere vloeibare stoffen in. Dit maakt uw garage ongeschikt voor opslag op de grond. Bovendien kunt u een kale cementgebonden grond niet echt schoonmaken. Met PU als gietvloer in uw garage creëert u een leefbare omgeving, die geïsoleerd en schoon is.
 • Een gietvloer in uw garage maakt de ruimte direct strak en luxueus. Vooral met een glanzende gietvloer komt uw voertuig of wagenpark prachtig tot zijn recht. Combineer de garagevloer met de juiste belichting voor het strakste resultaat.
 • Door uw garage te voorzien van een gietvloer heeft u ook andere mogelijkheden met uw garage. Te denken valt aan bijvoorbeeld een indoor fitnessruimte, een hobbyruimte of werkplaats. Met een gietvloer maakt u uw garage leefbaar en aangenaam. De meeste garages in nieuwbouwwoningen zijn bovendien al geïsoleerd. Maak uw garage helemaal af door de vloerverwarming door te trekken.

Werkzaam in heel Nederland

Coatingvloer.nl heeft jarenlange ervaring met gietvloeren in garages en is werkzaam in heel Nederland. Wij hebben onder andere garagevloeren aangebracht in de onderstaande regio´s:

 • Amsterdam
 • Den Haag
 • Breda
 • Eindhoven
 • Den Bosch
 • Utrecht
 • Rotterdam
 • Groningen

Veelgestelde vragen over garagevloeren

We krijgen geregeld dezelfde vragen over garagevloeren. Hieronder sommen we de veelgestelde vragen voor u op. Indien uw antwoord er niet bij staat, kunt u ons te allen tijde telefonisch bereiken via 020 – 845 26 50. Uiteraard voorzien we u van een uitgebreid en passend advies, wanneer u bij onze showroom langskomt. We nodigen u uit in Amsterdam, na ontvangst van een vrijblijvende offerte. Onze deskundige experts staan u graag te woord.

Wat is het verschil tussen een garagevloer van pvc tegels of coating?

We zien steeds vaker de pvc kliktegels langskomen voor in de garage. De keuze voor de pvc tegels is bijna altijd een combinatie van het gemak en lage kosten. Het grootste nadeel van deze tegels is dat dit type garagevloer niet duurzaam is. De pvc tegels genieten niet dezelfde voordelen als een garagevloer coating die chemicaliënbestendig, slijtvast, optioneel met antislip en belijning is. Gaat u daarom eerst goed na wat het doeleinde is van uw garagevloer.

Hoe wordt een garagevloer gemaakt?

Onze typen garagevloeren bestaan onder andere uit het zeer weerbarstige epoxy, maar we bieden ook garagevloeren aan bestaande uit een mix van polyurea of grind. Ten eerste dient de ondergrond goed voorbereid te zijn. Dit is de basis van een kwalitatieve garagevloer. De samenstellingen mixen we ter plekke samen. Eventuele toevoegingen als kleur en antislip verwerken we in de vloer, waarna we het volledige geheel professioneel over de vloer uitgieten en verdelen.

Welke kleur garagevloer moet ik kiezen?

U heeft een ruime keuze aan kleuren. Populaire kleuren zijn wit of lichtgrijs. Deze neutrale kleuren tonen enig vuil en maken de ruimte lichter. De belijning in de vloer heeft vaak een opvallende kleur, met name in magazijnen of in de industrie, waar de veiligheid voorop staat. De belijning kan tevens in iedere gewenste vorm aangebracht worden. Te denken valt aan bijvoorbeeld pijlen of stippellijnen voor het verkeer.

Hoe reinig ik een garagevloer?

Een garagevloer coating is gemakkelijk in het onderhoud. Ons advies is om gebruik te maken van speciale gietvloer reinigingsmiddelen. We verwijzen u graag naar onze partners voor de juiste schoonmaakmiddelen. Zo bent u verzekerd van een blijvend strak resultaat, zelfs na enkele jaren. Voor ieder type garagevloer geldt een ander schoonmaakadvies. Kijk voor de volledige instructie op de pagina gietvloer onderhoud.

Hoe sterk moet een garagevloer zijn?

Indien u op zoek bent naar een garagevloer voor professioneel gebruik, dan heeft u een zeer bestendige en zwaar belastbare vloer nodig. Een garagevloer dient weerbarstig te zijn tegen het verkeer van auto’s, bussen en vrachtwagens. In sommige gevallen dienen daar zware bruggen op te worden geïnstalleerd. Al deze weerstand hoort de garagevloer op te kunnen vangen, zonder te slijten of scheuren.

Wat is het verschil tussen een epoxy garagevloer en een EP vloercoating?

Een epoxy garagevloer is een 2,0 tot 3,0 mm dikke gietvloer die over bijna iedere soort ondervloer (beton, hout, steen) aangebracht kan worden. Daarentegen werkt een epoxy vloercoating als een beschermlaag voor een bestaande egale vloer (zoals een betonvloer). De vloercoating van epoxy is 0,2 mm tot 0,5 mm dik. Of u voor een epoxy garagevloer kiest of een vloercoating is dus afhankelijk van de huidige vloer in uw pand. Houdt daarbij aan dat vloercoatings alleen werken op dekvloeren en dat een epoxy garagevloer een volledig vloersysteem, oftewel, een dekvloer is.

Offerte aanvraag?

Wij verstrekken u graag persoonlijk advies, maar u kunt uiteraard ook vrijblijvend een offerte voor een garagevloer aanvragen via het online formulier. De showroom van Coatingvloer.nl kunt u bezoeken op afspraak. U kunt ons bereiken op 020-845265.

Offerte

Vraag hier uw vrijblijvende prijsopgaaf aan en ontvang deze binnen één werkdag in uw mailbox.

Showroom
Coating Vloer & Company BV
Duivendrechtsekade 62
1096 AH Amsterdam

Op afspraak te bezoeken

Contact
Postbus 23282
1100 DT Amsterdam

Snelle offerte aanvraag

Laat uw gegevens achter en ontvang een geheel vrijblijvende offerte.

Als het alleen om een badkamer gaat, kunnen wij u helaas niet verder helpen.