ESD vloer: antistatische en veilige vloer
esd vloeren

ESD vloeren

esd vloer

ESD vloer

antistatische vloer

Antistatistische vloer

ESD vloer

De kunststof ESD-vloer: De beste bescherming tegen statische elektriciteit

Een ESD vloer zorgt ervoor dat er geen statische ontlading wordt overgebracht op personen of apparaten. Het spreekt voor zich dat dit type vloer in het bijzonder geschikt is voor ruimtes, waarin er sprake is van statische ontlading en waartegen bescherming geboden moet worden. Bijvoorbeeld in een operatiezaal, maar ook in een computerruimte of productiehal met elektronicaproducten. In een ruimte waar elektronicacomponenten geproduceerd worden, is het van het grootste belang dat iedere vorm van ontlading voorkomen wordt. De afkorting van ESD vloer staat overigens voor Electro Static Discharge en in plaats daarvan wordt ook wel gesproken over antistatische bedrijfsvloeren.

esd vloeren

Een goede ESD-vloer en de ondergrond waarop hij ligt moeten voldoen aan de volgende voorwaarden:

 • De ESD-vloer wordt aangebracht met elektrisch geleidende lijm
 • De ESD-vloer is geaard door middel van koperen strips of elektrisch geleidende lagen
 • De ondergrond waarop hij ligt is volkomen vlak
 • De ondergrond is voorbehandeld met de juiste primer

En een goede ESD-vloer heeft daarnaast de volgende eigenschappen:

 • De ESD-vloer zorgt voor uitschakeling van statische op- en ontladingen ter bescherming van elektronica
 • De ESD-vloer zorgt voor uitschakeling van statische op- en ontladingen in personen en uitrustingen
 • De ESD-vloer is goed bestand tegen o.a. chemicaliën, zuren en andere producten
 • De ESD-vloer biedt een blijvende weerstand tegen ESD

Hoe werkt een ESD vloer?

Een ESD vloer van Coatingvloer is multifunctioneel en heeft als unieke eigenschap dat de vloer als het ware als een geleider werkt. Als er sprake is van elektrisch potentiaalverschil dan wordt dit rechtstreeks naar de aarde afgevoerd en niet overgedragen op personen of machines. De toplaag van een ESD vloer biedt een gelijkmatige weerstand over het gehele oppervlak. Uiteraard spreekt het voor zich dat het aan te raden is om dit type vloer door een ervaren specialist als Coatingvloer te laten aanbrengen. U profiteert dan bovendien altijd van de volgende voordelen en kenmerken:

 • Antistatisch
 • Naadloos
 • Stofvrij
 • Slijtvast
 • Vloeistofdicht
 • Veilig
 • Gebruiksvriendelijk
 • In vele kleuren uit te voeren.

Kunststof ESD vloer voor duurzame bescherming

De ESD vloer van Coatingvloer.nl bestaat uit kunststof en kan overigens ook als een troffelvloer worden uitgevoerd. In dat geval kan de vloer met een dunnere laagdikte als antistatische vloer aangebracht worden. Er is bij een ESD vloer altijd sprake van uitschakeling van statische ladingen om elektronica en personen te beschermen. Bovendien is er het voordeel dat er sprake is van een vloerafwerking die bestand is tegen zuren, chemicaliën en andere producten. U kiest dan ook voor een duurzame bescherming tegen statische ontlading en oplading als u deze keuze maakt voor deze unieke vloer. Wij houden de laatste ontwikkeling op dit gebied overigens altijd nauwkeurig in de gaten. Met betrekking tot specifieke omstandigheden bieden wij altijd de ideale oplossing met ESD en ATEX vloeren die in alle RAL- en NCS-kleuren leverbaar zijn. De dunne laagdikte zorgt standaard voor een optimale geleiding en dit product is ook geschikt om op de wand aan te brengen.

Op professionele wijze aangebracht

U mag erop vertrouwen dat Coatingvloer.nl de ESD vloer op een professionele wijze aanbrengt. Het aanbrengen van de ESD vloer is echter de laatste stap in het proces. Het is vanaf het begin belangrijk dat uw wensen gehoord worden en ons team denkt daarin mee zonder klakkeloos uw opdracht uit te voeren. Wij hebben er namelijk verstand van en kunnen door met u mee te denken en de situatie in ogenschouw te nemen gegarandeerd de beste antistatische vloeroplossing bieden.

Prijzen

De prijzen van ESD vloeren lopen uiteraard uiteen. Niet alleen doordat er meerdere leveranciers actief zijn, maar ook doordat er altijd rekening gehouden worden met meerdere factoren. De factoren waar u rekening mee kunt houden, zijn onder meer het aantal m2, materiaalkeuze, arbeidsuren en speciale afwerkopties.

Oppervlakte

Het oppervlak lijkt de meest standaardfactor te zijn als het gaat om het bepalen van de prijs. Bij Coatingvloer.nl is er afhankelijk van de grootte van het oppervlak echter sprake van het toekennen van een korting op de m2 prijs. Dat begint al bij een ESD vloer vanaf 51 m2 en loopt steeds verder tot een extra hoge korting op oppervlakken vanaf 151 m2.

Materiaalkeuze

Epoxy is een bestanddeel van de krachtige ESD vloer die wij in uw bedrijf kunnen realiseren. Aan dit materiaal zijn uiteraard kosten verbonden en afhankelijk van uw bedrijfssituatie kunnen er extra kosten bij komen indien bijvoorbeeld voor een speciale afwerking gekozen worden.

Heel Nederland als werkgebied

Coatingvloer.nl werkt in alle regio´s en plaatsen van Nederland en is specialist in het aanbrengen van ESD vloeren. Wij zijn onder meer werkzaam in onderstaande regio´s:

Offerte aanvraag?

Het is mogelijk om online een offerte aan te vragen voor een ESD vloer van Coatingvloer.nl Wij bieden u echter ook graag de mogelijkheid om naar onze showroom te komen die op afspraak te bezoeken is. Voor meer informatie of voor een afspraak kunt u ons bellen via 020-8452650.
vrijblijvende offerte

Showroom

Coating Vloer & Company BV
Duivendrechtsekade 62
1096 AH Amsterdam

Op afspraak te bezoeken!

Postadres:
Postbus 23282
1100 DT Amsterdam

T: 020 - 845 26 50
E: info@coatingvloer.nl