Best beoordeelde gietvloer specialist met 268 reviews!

ESD vloer

Belangrijkste kenmerken van een ESD vloer Populairste toepassing Belangrijkste eigenschap Samenstelling Aantal kleuren Laagdikte Belasting Prijs Technische- medische- productie- computerruimtes Voldoet aan de normen/meetmethodes: NEN EN IEC 61340-5-1 100% epoxy 200 2,0 mm – 3,0 mm           Vanaf € 60,00 Neem voor meer informatie of vragen …

Voor design & industrie
Duurzame gietvloeren
Brede technische kennis
Showroom in Amsterdam

ESD vloer

Een ESD vloer zorgt ervoor dat er geen statische ontlading wordt overgebracht op personen of apparaten. Het spreekt voor zich dat dit type vloer in het bijzonder geschikt is voor ruimtes waarin er sprake is van statische ontlading en waartegen bescherming geboden moet worden. Hierbij kunt u denken aan een operatiekamer, maar ook aan een computerruimte of productiehal met elektronicaproducten. In een ruimte waar elektronicacomponenten geproduceerd worden, is het van het grootste belang dat iedere vorm van ontlading voorkomen wordt. De afkorting van ESD vloer staat overigens voor Electro Static Discharge. In plaats daarvan spreekt men ook wel over antistatische bedrijfsvloeren.

 • Dé vloer met de beste bescherming tegen statische elektriciteit
 • Uitgebreide collectie ESD vloeren
 • Van begin tot eind één vast aanspreekpunt
 • Jarenlange ervaring in het leggen van vloeren
 • Bekijk de vloer in het echt in onze showroom

Bent u geïnteresseerd in een ESD vloer voor uw bedrijf? Klik op de groene knop (rechtsboven), vul het formulier in en u ontvangt een vrijblijvende offerte in uw mailbox. Of neem telefonisch contact op om de mogelijkheden te bespreken.

Assortiment ESD vloer

Bij Coatingvloer.nl vindt u ESD vloeren in talloze kleuren. U stemt de vloer zo eenvoudig af op uw wensen en ruimte. Om u zo goed mogelijk te ondersteunen bij het maken van de juiste keuze, lichten we hieronder de belangrijkste kenmerken van een ESD vloer toe.

YouTube video

Belangrijkste kenmerken van een ESD vloer

Populairste toepassingBelangrijkste eigenschapSamenstellingAantal kleurenLaagdikteBelastingPrijs
Technische- medische- productie- computerruimtesVoldoet aan de normen/meetmethodes: NEN EN IEC 61340-5-1100% epoxy2002,0 mm – 3,0 mm Vanaf € 60,00

Neem voor meer informatie of vragen over een ESD vloer gerust contact met ons op. Ook kunt u een bezoek brengen aan onze showroom in Amsterdam, waar u de gehele collectie vloeren bekijkt.

Wat is een ESD vloer?

Een ESD gietvloer van Coatingvloer.nl is multifunctioneel en heeft als unieke eigenschap dat de vloer als het ware als een geleider werkt. Als er sprake is van elektrisch potentiaalverschil dan wordt dit rechtstreeks via de aarde afgevoerd en niet overgedragen op personen of machines. De toplaag van een ESD vloer biedt een gelijkmatige weerstand over het gehele oppervlak. Uiteraard spreekt het voor zich dat het aan te raden is om dit type vloer door een ervaren specialist aan te laten brengen, omdat er verschillende voorwaarden bij komen kijken. Een ESD vloer is vooral populair in ruimtes waar sprake is van statische ontlading, zoals een operatiekamer, producthal of computerruimte.

Voorwaarden goede ESD vloer

Een goede ESD vloer en de ondergrond waarop de vloer komt te liggen, moeten voldoen aan de volgende voorwaarden:

 • De ESD vloer wordt aangebracht met elektrisch geleidende lijm
 • De ESD vloer is geaard door middel van koperen strips of elektrisch geleidende lagen
 • De ondergrond waarop de vloer ligt is volkomen vlak
 • De ondergrond is voorbehandeld met de juiste primer

Eigenschappen ESD vloer

Naast de voorwaarden waar een ESD vloer en de ondergrond aan moet voldoen, bevat een goede ESD vloer de volgende eigenschappen:

 • De ESD vloer zorgt voor uitschakeling van statische op- en ontladingen ter bescherming van elektronica
 • De ESD vloer zorgt voor uitschakeling van statische op- en ontladingen in personen en uitrustingen
 • De ESD vloer is goed bestand tegen o.a. chemicaliën, zuren en andere producten
 • De ESD vloer biedt een blijvende weerstand tegen elektrostatische ontlading

De voordelen van een ESD vloer

Wanneer u kiest voor een ESD vloer, profiteert u van vele voordelen:

 • Antistatisch
 • Naadloos
 • Stofvrij
 • Slijtvast
 • Vloeistofdicht
 • Veilig
 • Gebruiksvriendelijk
 • In vele kleuren uit te voeren

Een kunststof ESD vloer voor een duurzame bescherming

De ESD vloer van Coatingvloer.nl bestaat uit kunststof en kan ook als een troffelvloer worden uitgevoerd. In dat geval brengen we de vloer met een dunnere laagdikte als antistatische vloer aan. Er is bij een ESD vloer altijd sprake van uitschakeling van statische ladingen om elektronica en personen te beschermen. Bovendien is er het voordeel dat er sprake is van een vloerafwerking die bestand is tegen zuren, chemicaliën en andere producten. U kiest dan ook voor een duurzame bescherming tegen statische ontlading en oplading wanneer u gaat voor dit type vloer. Wij houden de laatste ontwikkeling op dit gebied overigens altijd nauwkeurig in de gaten. Met betrekking tot specifieke omstandigheden bieden we altijd de ideale oplossing met ESD en ATEX vloeren die in alle RAL- en NCS-kleuren leverbaar zijn. De dunne laagdikte zorgt standaard voor een optimale geleiding en dit product is dan ook geschikt om op de wand aan te brengen.

Op professionele wijze aangebracht

U mag erop vertrouwen dat Coatingvloer.nl de ESD vloer op een professionele wijze aanbrengt. Het aanbrengen van de ESD vloer is echter de laatste stap in het proces. Voordat we de vloer gaan leggen, komen we bij u langs om uw wensen te bespreken. We denken graag met u mee om tot de beste antistatische vloeroplossing te komen.

De prijs van een ESD vloer

De prijzen van ESD vloeren lopen zeer uiteen. Doordat er meerdere leveranciers actief zijn, maar ook doordat er altijd rekening gehouden wordt met meerdere factoren. De oppervlakte is hierbij een van de belangrijkste factoren. Uiteraard geldt dat hoe groter de ruimte is, hoe hoger de totaalprijs wordt. Bij Coatingvloer.nl rekenen we echter lagere prijzen per vierkante meter zodra de oppervlakte toeneemt. Dat begint al bij een ESD vloer vanaf 51 m² en loopt steeds verder op tot een extra hoge korting op oppervlakken vanaf 151 m². Andere factoren die de uiteindelijk prijs bepalen zijn het voorbereiden van de ondergrond, arbeidsuren en eventuele extra afwerkopties.

Gemiddelde prijs ESD vloer

Bekijk in onderstaande tabel de gemiddelde prijs van een ESD vloer. Benieuwd naar de exacte kosten? Vraag dan een vrijblijvende offerte aan.

ESD vloer prijs m2 excl. btwPrijs (excl. btw)
ESD vloer 20-50 m2Vanaf € 3.500 ,-
ESD vloer 51-100 m2€ 74,11 per m2
ESD vloer 101-150 m2€ 59,88 per m2
ESD vloer 151-200 m2€ 53,88 per m2

We zijn heel blij met de nieuwe vloer in onze productiehal. Perfecte service en kwalitatief hoge vloer.

– Jasper en Dinnie uit Amsterdam

Een kijkje bij onze klanten

Woonbrochure

Kom binnenkijken in de woningen, kantoren & winkelpanden van onze klanten.

Industriebrochure

Kom binnenkijken in de magazijnen, garages & fabrieken van onze klanten.

Testen en certificaten ESD vloer

Bekijk hieronder de testen en certificaten waar onze ESD vloeren aan voldoen.

Norm/meetmethodeOmschrijvingArturo EP2480 GietvloerArturo EP2490 Gietvloer
NEN EN 1081Veerkrachtige vloerbedekkingen – Bepaling van de elektrische weerstand.(deze moet bij explosieve stoffen(rspg) < 106 Ω zijn)X
NEN EN IEC 61340-5-1Bescherming van elektronische toestellen tegen elektrostatische verschijnselen – Algemene eisenVoldoet voor weerstand van vloer naar aarde
NEN EN IEC 61340-4-1Meetmethode voor elektrische weerstand van de vloer naar aarde:(Rgp) < 109 Ω
NEN EN IEC 61340-4-5Meetmethode voor elektrische weerstand van

 • voor de persoonsoplading in Volt (Walking test): < 100 V en
 • het systeem (vloer/schoen/persoon) naar aarde: (Rgp) < 109 Ω
X
NEN EN 1010:2007 + C1 2008Veiligheidsbepalingen voor laagspanningsinstallaties Bij spanningen < 500 V is de weerstand naar aarde (Rgp) > 5 x 104 Ω

Technische eigenschappen

De ESD vloeren van Coatingvloer.nl voldoen aan diverse technische eigenschappen. De belangrijkste vindt u in de tabel hieronder.

EigenschappenNormArturo EP2480 GietvloerArturo EP2490 Gietvloer
ChemicaliënbestendigheidEN ISO 2812-3kijk op arturoflooring.nlkijk op arturoflooring.nl
StroefheidFSC-waarde NTA 7909:20030,400,67
StroefheidNEN 7909:2015 (tribometer)0,56
Stroefheid: R-waardeDIN 51130 & BGR 181R9R9
Slijtvastheid:Taber-waardeDIN 53754CS-10/1000U/1000g: 31,4 mgRCS-10/1000U/1000g: 48 mg
Slijtvastheid:BCA testEN 13892-4AR 0,5AR 0,5
BrandklasseNEN EN 13501-1Bfl-s1Cfl-s1

Vraag een offerte aan

Bent u op zoek naar een goede vloer voor uw ruimte? We adviseren u graag over de beste vloeroplossing in uw situatie. Neem gerust contact met ons op of kom langs in de showroom in Amsterdam. Hier bekijkt u de gehele collectie gietvloeren en ESD vloeren. Vindt u het prettig om eerst een vrijblijvende prijsberekening te ontvangen? Geen probleem. Via onderstaande button vraagt u gemakkelijk een offerte aan.

Onze gietvloer showroom

Bezoek onze ESD vloer showroom

Bekijk de ESD vloeren in onze showroom in Amsterdam. We laten u graag alle mogelijkheden zien en denken met u mee over de beste toepassing. Maak een afspraak zodat we voldoende tijd en aandacht voor u hebben. We geven direct een prijsindicatie, zodat u weet wat u kunt verwachten.

Showroom Coatingvloer.nl

Duivendrechtsekade 62
1096 AH Amsterdam

Onze showroom is uitsluitend te bezoeken op afspraak. Maak direct een afspraak door telefonisch contact met ons op te nemen. We zijn bereikbaar van maandag tot en met vrijdag tussen 09:00 en 18:00 uur. Uiteraard kunt u ook een afspraak maken per e-mail.

T: 020 845 2650
E: info@coatingvloer.nl

Klanten geven ons een 9.3 / 10 uit 94 waarderingen.

Offerte

Vraag hier uw vrijblijvende prijsopgaaf aan en ontvang deze binnen één werkdag in uw mailbox.

Showroom
Coating Vloer & Company BV
Duivendrechtsekade 62
1096 AH Amsterdam

Op afspraak te bezoeken

Contact
Postbus 23282
1100 DT Amsterdam

Snelle offerte aanvraag

Laat uw gegevens achter en ontvang een geheel vrijblijvende offerte.

Als het alleen om een badkamer gaat, kunnen wij u helaas niet verder helpen.