ESD vloer

De kunststof ESD vloer: de beste bescherming tegen statische elektriciteit

Een ESD vloer zorgt ervoor dat er geen statische ontlading wordt overgebracht op personen of apparaten. Het spreekt voor zich dat dit type vloer in het bijzonder geschikt is voor ruimtes waarin er sprake is van statische ontlading en waartegen bescherming geboden moet worden. Bijvoorbeeld in een operatiezaal, maar ook in een computerruimte of productiehal met elektronicaproducten. In een ruimte waar elektronicacomponenten geproduceerd worden, is het van het grootste belang dat iedere vorm van ontlading voorkomen wordt. De afkorting van ESD vloer staat overigens voor Electro Static Discharge en in plaats daarvan wordt ook wel gesproken over antistatische bedrijfsvloeren.

Kenmerken van de ESD vloer

Kenmerken van de ESD vloer
Populairste toepassingBelangrijkste eigenschapSamenstellingAantal kleurenLaagdikteBelastingPrijs
Technische,- medische,- productie,- computerruimtesVoldoet aan de normen/ meetmethodes: NEN EN IEC 61340-5-1100% epoxy2002,0 mm - 3,0 mm    Vanaf € 60,00

Heeft u vragen over onze ESD vloer of wilt u deze bekijken in onze showroom? Neem contact met ons op.

Bel: 020 845 2650 Gratis prijsberekening Foto's recente projecten

  Systeemopbouw

 • Primer/schraplaag
 • Geleidingsstrippen, koperband
 • Geleidende Primer
 • Gietvloer

Een goede ESD vloer en de ondergrond waarop hij ligt moeten voldoen aan de volgende voorwaarden:

 • De ESD vloer wordt aangebracht met elektrisch geleidende lijm
 • De ESD vloer is geaard door middel van koperen strips of elektrisch geleidende lagen
 • De ondergrond waarop hij ligt is volkomen vlak
 • De ondergrond is voorbehandeld met de juiste primer

En een goede ESD vloer heeft daarnaast de volgende eigenschappen:

 • De ESD vloer zorgt voor uitschakeling van statische op- en ontladingen ter bescherming van elektronica
 • De ESD vloer zorgt voor uitschakeling van statische op- en ontladingen in personen en uitrustingen
 • De ESD vloer is goed bestand tegen o.a. chemicaliën, zuren en andere producten
 • De ESD vloer biedt een blijvende weerstand tegen ESD

Hoe werkt een ESD gietvloer?

Een ESD gietvloer van Coatingvloer.nl is multifunctioneel en heeft als unieke eigenschap dat de vloer als het ware als een geleider werkt. Als er sprake is van elektrisch potentiaalverschil dan wordt dit rechtstreeks naar de aarde afgevoerd en niet overgedragen op personen of machines. De toplaag van een ESD vloer biedt een gelijkmatige weerstand over het gehele oppervlak. Uiteraard spreekt het voor zich dat het aan te raden is om dit type vloer door een ervaren specialist als Coatingvloer.nl te laten aanbrengen. U profiteert dan bovendien altijd van de volgende voordelen en kenmerken:

 • Antistatisch
 • Naadloos
 • Stofvrij
 • Slijtvast
 • Vloeistofdicht
 • Veilig
 • Gebruiksvriendelijk
 • In vele kleuren uit te voeren.

Kunststof ESD vloer voor duurzame bescherming

De ESD vloer van Coatingvloer.nl bestaat uit kunststof en kan overigens ook als een troffelvloer worden uitgevoerd. In dat geval kan de vloer met een dunnere laagdikte als antistatische vloer aangebracht worden. Er is bij een ESD vloer altijd sprake van uitschakeling van statische ladingen om elektronica en personen te beschermen. Bovendien is er het voordeel dat er sprake is van een vloerafwerking die bestand is tegen zuren, chemicaliën en andere producten. U kiest dan ook voor een duurzame bescherming tegen statische ontlading en oplading als u deze keuze maakt voor deze unieke vloer. Wij houden de laatste ontwikkeling op dit gebied overigens altijd nauwkeurig in de gaten. Met betrekking tot specifieke omstandigheden bieden wij altijd de ideale oplossing met ESD en ATEX vloeren die in alle RAL- en NCS-kleuren leverbaar zijn. De dunne laagdikte zorgt standaard voor een optimale geleiding en dit product is ook geschikt om op de wand aan te brengen.

Op professionele wijze aangebracht

U mag erop vertrouwen dat Coatingvloer.nl de ESD vloer op een professionele wijze aanbrengt. Het aanbrengen van de ESD vloer is echter de laatste stap in het proces. Het is vanaf het begin belangrijk dat uw wensen gehoord worden en ons team denkt daarin mee zonder klakkeloos uw opdracht uit te voeren. Wij hebben er namelijk verstand van en kunnen door met u mee te denken en de situatie in ogenschouw te nemen gegarandeerd de beste antistatische vloeroplossing bieden.

Prijzen

De prijzen van ESD vloeren lopen uiteraard uiteen. Niet alleen doordat er meerdere leveranciers actief zijn, maar ook doordat er altijd rekening gehouden worden met meerdere factoren. De factoren waar u rekening mee kunt houden, zijn onder meer het aantal m², materiaalkeuze, arbeidsuren en speciale afwerkopties.

Oppervlakte

Het oppervlak lijkt de meest standaardfactor te zijn als het gaat om het bepalen van de prijs. Bij Coatingvloer.nl is er afhankelijk van de grootte van het oppervlak echter sprake van het toekennen van een korting op de m2 prijs. Dat begint al bij een ESD vloer vanaf 51 m² en loopt steeds verder tot een extra hoge korting op oppervlakken vanaf 151 m².

Materiaalkeuze

Epoxy is een bestanddeel van de krachtige ESD vloer die wij in uw bedrijf kunnen realiseren. Aan dit materiaal zijn uiteraard kosten verbonden en afhankelijk van uw bedrijfssituatie kunnen er extra kosten bij komen indien bijvoorbeeld voor een speciale afwerking gekozen worden.

Heel Nederland als werkgebied

Coatingvloer.nl werkt in alle regio´s en plaatsen van Nederland en is specialist in het aanbrengen van ESD vloeren. Wij zijn onder meer werkzaam in onderstaande regio´s:

 • Amsterdam
 • Den Haag
 • Breda
 • Eindhoven
 • Den Bosch
 • Utrecht
 • Rotterdam
 • Groningen

Offerte aanvraag?

Het is mogelijk om online een offerte aan te vragen voor een ESD vloer van Coatingvloer.nl Wij bieden u echter ook graag de mogelijkheid om naar onze showroom te komen die op afspraak te bezoeken is. Voor meer informatie of voor een afspraak kunt u ons bellen via 020 845 2650.

Gratis prijsberekening

Testen/Certificaten

Testen/Certificaten
Norm/meetmethodeOmschrijvingArturo EP2480 GietvloerArturo EP2490 Gietvloer
NEN EN 1081Veerkrachtige vloerbedekkingen - Bepaling van de elektrische weerstand.(deze moet bij explosieve stoffen(rspg) < 106 Ω zijn)X
NEN EN IEC 61340-5-1Bescherming van elektronische toestellen tegen elektrostatische verschijnselen - Algemene eisenVoldoet voor weerstand van vloer naar aarde
NEN EN IEC 61340-4-1Meetmethode voor elektrische weerstand van de vloer naar aarde:(Rgp) < 109 Ω
NEN EN IEC 61340-4-5Meetmethode voor elektrische weerstand van
 • voor de persoonsoplading in Volt (Walking test): < 100 V en
 • het systeem (vloer/schoen/persoon) naar aarde: (Rgp) < 109 Ω
X
NEN EN 1010:2007 + C1 2008Veiligheidsbepalingen voor laagspanningsinstallaties Bij spanningen < 500 V is de weerstand naar aarde (Rgp) > 5 x 104 Ω

Technische eigenschappen

Technische eigenschappen
EigenschappenNormArturo EP2480 GietvloerArturo EP2490 Gietvloer
ChemicaliënbestendigheidEN ISO 2812-3kijk op arturoflooring.nlkijk op arturoflooring.nl
StroefheidFSC-waarde NTA 7909:20030,400,67
StroefheidNEN 7909:2015 (tribometer)-0,56
Stroefheid: R-waardeDIN 51130 & BGR 181R9R9
Slijtvastheid:Taber-waardeDIN 53754CS-10/1000U/1000g: 31,4 mgRCS-10/1000U/1000g: 48 mg
Slijtvastheid:BCA testEN 13892-4AR 0,5AR 0,5
BrandklasseNEN EN 13501-1Bfl-s1Cfl-s1

Bekijk hier meer informatie over ons ESD vloersysteem

pdf download DownloadFolder ESD vloeren

Onze gietvloer showroom

 

Bezoek onze ESD vloer showroom

Bekijk de ESD vloeren in onze gietvloer showroom in Amsterdam. We laten u graag alle mogelijkheden zien en denken met u mee over de beste toepassing. Maak een afspraak zodat we voldoende tijd en aandacht voor u hebben. We geven direct een prijsindicatie, zodat u weet wat u kunt verwachten.

Showroom Coatingvloer.nl

Duivendrechtsekade 62
1096 AH Amsterdam

Onze showroom is uitsluitend te bezoeken op afspraak. Maak direct een afspraak door telefonisch contact met ons op te nemen. We zijn bereikbaar van maandag tot en met vrijdag tussen 09:00 en 18:00 uur. Uiteraard kunt u ook een afspraak maken per e-mail.

T: 020 845 2650
E: info@coatingvloer.nl
Afspraak maken in showroom