Best beoordeelde gietvloer specialist met 268 reviews!

Het verschil tussen een gietvloer en een betonvloer

Een gietvloer is vochtwerend Een betonvloer neemt vocht op, waardoor de vloer niet geschikt is voor in de badkamer, het toilet of de keuken. Daarnaast zal, als er iets gemorst wordt, dit niet makkelijk verwijderd kunnen worden en is het moeilijker om de vloer goed schoon te maken. Een gietvloer …

Voor design & industrie
Duurzame gietvloeren
Brede technische kennis
Showroom in Amsterdam

Het verschil tussen een gietvloer en een betonvloer

Een gietvloer en een betonvloer worden nog wel eens met elkaar verward. Dat is ook niet gek, want beide vloeren lijken qua uiterlijk op elkaar, zeker wanneer het gaat om een betonlook gietvloer. Maar toch zijn er wel degelijk veel verschillen tussen beide vloeren. We vertellen u graag wat de verschillen zijn tussen een gietvloer en een betonvloer.

Een betonvloer is harder

Een betonvloer wordt gemaakt van, u raadt het vast, beton. Een erg sterk en hard materiaal. Maar ook een materiaal dat helemaal niet flexibel is. Daarom is beton eigenlijk niet geschikt om als afgewerkte vloer in een woning te gebruiken. Het wordt wel vaak als ondervloer gebruikt. Omdat beton erg hard is, is het niet comfortabel. Daar komt ook nog bij kijken dat de vloer niet goed tegen temperatuurwisselingen kan, omdat de vloer dan kan gaan scheuren. Een gietvloer is een sterke, maar ook flexibele vloer die minder hard is dan een betonvloer. Daardoor voelt de vloer veel aangenamer aan en zal de vloer ook niet scheuren bij temperatuursverschillen.

Een gietvloer is dunner

Een gietvloer bestaat uit meerdere verschillende lagen, maar toch is dit type vloer veel dunner dan een betonnen vloer. Een vloer van beton is minimaal 7 centimeter dik terwijl een gietvloer slechts 2 tot 5 mm dik is. Mede omdat een gietvloer erg dun is kan een gietvloer goed gecombineerd worden met vloerverwarming.

gietvloer vs betonvloer
gietvloer vs betonvloer

Een gietvloer is vochtwerend

Een betonvloer neemt vocht op, waardoor de vloer niet geschikt is voor in de badkamer, het toilet of de keuken. Daarnaast zal, als er iets gemorst wordt, dit niet makkelijk verwijderd kunnen worden en is het moeilijker om de vloer goed schoon te maken. Een gietvloer is wel vochtwerend, waardoor dit type vloer in de gehele woning geplaatst kan worden. Daarnaast is de vloer hierdoor makkelijk schoon te maken.

Het verschil in kleuren

Ook qua aanbod aan kleuren is er een verschil tussen een betonvloer en een gietvloer. Een betonnen vloer is standaard grijs, maar er kan ook pigment aan het beton worden toegevoegd waardoor het beton een kleur krijgt. Echter zijn de opties niet zo groot als bij een gietvloer. Een gietvloer kan in onwijs veel kleuren worden aangebracht. U kunt kiezen voor een betonlook tint, als u van het uiterlijk van een betonnen vloer houdt. Maar er zijn veel andere opties, zoals een volledig egale witte vloer of een vloer in een heldere kleur.

pu gietvloer greenline chique
design betonvloer perfect grey

De prijs

U heeft het vast al door, een betonnen vloer en een gietvloer zijn echt twee totaal andere vloeren. Daarom is de prijs van beide vloeren ook aanzienlijk verschillend. Een betonnen vloer wordt vaak als ondervloer gebruikt en heeft dan ook een lagere prijs per vierkante meter van ongeveer € 40,- (bekijk hier de kosten van een betonvloer). Een gietvloer is een kwalitatieve vloer met een gemiddelde prijs van € 70,- per vierkante meter. Op onze gietvloer prijs pagina vindt u meer informatie over de prijzen van onze gietvloeren.

De materialen

Ook in materialen verschillen beide vloeren erg. Een betonnen vloer wordt gemaakt van cement in combinatie met zand, steenslag of grind. Er bestaan diverse soorten gietvloeren die van verschillende materialen gemaakt worden. Voor in woningen is een PU Gietvloer Green Line de bekendste. Een PU Gietvloer Green Line wordt gemaakt van een kunsthars op basis van polyurethaan.

Offerte

Vraag hier uw vrijblijvende prijsopgaaf aan en ontvang deze binnen één werkdag in uw mailbox.

Showroom
Coating Vloer & Company BV
Duivendrechtsekade 62
1096 AH Amsterdam

Op afspraak te bezoeken

Contact
Postbus 23282
1100 DT Amsterdam

Snelle offerte aanvraag

Laat uw gegevens achter en ontvang een geheel vrijblijvende offerte.

Als het alleen om een badkamer gaat, kunnen wij u helaas niet verder helpen.