Een 4,7 op basis van 231 Google reviews!

Routebeschrijving info@coatingvloer.nl 020 - 845 26 50
Offerte
Witte gietvloer
Witte gietvloer
Epoxy gietvloer
Epoxy gietvloer
Designbeton gietvloeren
Designbeton gietvloeren
Vloercoating
Vloercoating
Gietvloer winkel
Gietvloer winkel
Vloercoating snel belastbaar
Vloercoating snel belastbaar
Gietvloer betonlook
Gietvloer betonlook
Garagevloer gietvloer
Garagevloer gietvloer
Design betonvloeren woning
Design betonvloeren woning

Balkonvloer galerijvloer

Een balkonvloer of galerijvloer heeft doorgaans veel te verduren. De verschillende weersomstandigheden kunnen elk een andere uitwerking hebben op de staat van de vloer. De vloer op een balkon of galerij kan beschadigd raken door vorst en door zonlicht. Als het regent wordt het oppervlak glad en kunnen er gevaarlijke situaties ontstaan. Het is dan ook zaak om met deze aspecten rekening te houden bij het maken van een keuze voor een nieuwe galerij- of balkonvloer.

Waterdichte vloeren voor balkon, galerij of dakterras

Door de wisseling in weeromstandigheden heeft een balkon veel te verduren. Op een vochtige balkonvloer kunnen vervelende schimmels en algen gaan groeien en bovendien kan er betonrot ontstaan als de vloer niet waterdicht is. Het is dus zaak om de vloer van het balkon of dakterras waterdicht te maken. Hiervoor is een vloercoating de perfecte oplossing. Een epoxy vloercoating maakt de ondervloer van het balkon, het dakterras of de galerij volledig waterdicht.

Coating voor balkonvloer of galerijvloer

Coatingvloer.nl biedt uitkomst als het gaat om het realiseren van een balkonvloer of galerijvloer die bestand is tegen de meest uiteenlopende weersomstandigheden. Onze vochtwerende coating is namelijk is een uitstekende keuze om de vloer van een balkon of galerij mee af te werken. Het gaat hier om een kunststof coating die gemaakt is van hoogwaardige materialen. Een dergelijke coating is bovendien bestand tegen intensief gebruik. Daarbij is het ook mogelijk om de balkonvloer of galerijvloer antislip af te werken. Dat is uiteraard aan te raden, want zo wordt het oppervlak stroef en ontstaan er tijdens regenachtige dagen geen glij- en valpartijen.

Waarom balkon coaten?

Waarom zou u het balkon coaten? Op het balkon of de galerij krijgt de vloer met allerlei weersinvloeden te maken, van sterke zon tot ijzige kou. Hoewel een betonnen ondergrond redelijk goed tegen deze invloeden bestand is, kan een beschermlaag toch verstandig zijn. Het balkon coaten is een manier om te zorgen dat de ondervloer nog langer meegaat.

betonnen balkonvloer laten coaten of gieten

Diverse mogelijkheden voor balkon of galerij

Er zijn meerdere mogelijkheden als het gaat om het aanbrengen van een harslaag als balkonvloer of galerijvloer. Er kan bijvoorbeeld een keuze gemaakt worden voor een sneldrogende epoxy, mma of polyurea coating. Als het kunsthars met kwartszand wordt ingestrooid, ontstaat er een veilige vloer met een toplaag die antislip is uitgevoerd. De kunststof is slijtvast en heeft bovendien een eigenschap waarmee scheuren overbrugd worden.

Een balkonvloer die mooi blijft

Doordat vloercoatings en gietvloeren in hoge mate slijtvast zijn, heeft u jarenlang plezier van een mooie vloer. Kunstgras, houten vlonders en tegels van ander materiaal kunnen een leuke touch aan uw balkon geven, maar al deze vloeroplossingen zijn ongeschikt als balkonvloer op de lange termijn. Ze gaan slijten, scheuren en rotten en dan is uw balkon ineens geen fijne plek meer om te zitten. Wilt u bijvoorbeeld toch graag een frisse groene kleur op het balkon, dan kan dat ook met een gietvloer of een vloercoating want die leveren we in alle NCS en RAL kleuren.

Gietvloer op het balkon

Kan dat? Ja, dat kan zeker! Naast de vloercoating is het ook mogelijk om een gietvloer op het balkon aan te laten brengen. Hier komt echter wel wat meer bij kijken dan bij een vloercoating. Dat komt omdat een gietvloer uit meerdere lagen bestaat die afzonderlijk moeten drogen. Daardoor duurt het aanbrengen enkele dagen en het moet weer moet goed genoeg zijn tijdens die periode. Maar met een goede voorbereidingen is er veel mogelijk, zelfs een gietvloer als balkonvloer.

Dunne balkonvloer aanleggen

Nadat u een keuze heeft gemaakt voor een nieuwe vloer voor op het balkon bent u toe aan de volgende stap: laten aanleggen. De meeste balkonvloeren kunt u zelf leggen, zelfs een vloercoating zou u zelf kunnen aanbrengen als u een ervaren doe-het-zelver bent. Echter, als u een gegarandeerd waterdichte vloer wil, dan is het de beste keuze om de vloercoating door experts aan te laten brengen. Bij Coatingvloer.nl regelen we uw balkonvloerproject van A tot Z, waardoor u er geen omkijken naar heeft.

Weersomstandigheden tijdens aanleggen vloer

Bij het aanleggen van een vloer in de buitenlucht is het weer één de dingen waar u rekening mee moet houden. Binnenshuis is het klimaat al snel goed genoeg om een vloer te gieten. Buiten is het klimaat zeer veranderlijk en daar moeten we rekening mee houden. Tijdens winters weer en regenachtige dagen is het niet mogelijk gietvloer buiten aan te leggen. Daarom plaatsen we vloeren voor dakterrassen en balkons alleen in droge periodes, zoals de zomer en de lente. Voor we van start gaan checken we nogmaals of de weersverwachting voor de week waarin we de vloer leggen goed genoeg is om de balkonvloer af te ronden.

Lees meer over de mogelijkheden van een gietvloer buiten.

Vloerkleur naar wens

U kunt bij de keuze voor een balkonvloer of galerijvloer met de voorkeur voor een kleur rekening houden. Zo kan de gegoten vloer in die kleur gekozen worden, waarmee aansluiting gevonden wordt bij de rest van de omgeving. Het is overigens eveneens mogelijk om met meerdere kleuren te werken. De kleuropties bieden vele mogelijkheden. Het verwerken van een tekst of afbeelding in de vloer is namelijk te realiseren door Coatingvloer.nl. Ontdek het volledige aanbod gietvloer kleuren en het complete kleurenpalet.

Wij bieden u de optie om vrijblijvend een offerte aan te vragen of een afspraak te maken in onze riante showroom om de vloeren te komen bekijken.

Offerte

Coating Vloer & Company BV

Vrijblijvende offerte
aanvragen

Snelle offerte aanvraag

Laat uw gegevens achter en ontvang een geheel vrijblijvende offerte.

Als het alleen om een badkamer gaat, kunnen wij u helaas niet verder helpen.