Best beoordeelde gietvloer specialist met 268 reviews!

Polyurethaan coating

Een polyurethaan coating, ook wel PU coating genoemd, is een voordelige en perfecte vloeroplossing voor de meest uiteenlopende situaties. Deze coating is naast de epoxy coating de meestgebruikte coating voor vloeren in commerciële en residentiële panden. De kwaliteit van een gietvloer komt naar voren, maar u betaalt slechts een fractie van de …

Polyurethaan coating

Een polyurethaan coating, ook wel PU coating genoemd, is een voordelige en perfecte vloeroplossing voor de meest uiteenlopende situaties. Deze coating is naast de epoxy coating de meestgebruikte coating voor vloeren in commerciële en residentiële panden. De kwaliteit van een gietvloer komt naar voren, maar u betaalt slechts een fractie van de …

Voor design & industrie
Duurzame gietvloeren
Brede technische kennis
Showroom in Amsterdam
Home » Polyurethaan coating

Polyurethaan coating

Een polyurethaan coating, ook wel PU coating genoemd, is een voordelige en perfecte vloeroplossing voor de meest uiteenlopende situaties. Deze coating is naast de epoxy coating de meestgebruikte coating voor vloeren in commerciële en residentiële panden. De kwaliteit van een gietvloer komt naar voren, maar u betaalt slechts een fractie van de prijs. Dat maakt dat een polyurethaan coating dan ook een zeer budgetvriendelijke oplossing is voor onder meer winkelsshowrooms en kantoren. Of voor particulieren die thuis een bestaande en wat verouderde of beschadigde gietvloer willen laten renoveren, met een nieuwe beschermlaag en nieuwe uitstraling.

polyurethaan gietvloer

Polyurethaan coating voor ieder type ondergrond

Er zijn veel verschillende soorten ondergrond geschikt om een polyurethaan vloercoating (PU coating) op aan te brengen. Denk maar eens aan een kale vloer van beton die geen fraaie uitstraling heeft en al helemaal geen bescherming biedt of gemakkelijk is te onderhouden. Beton of een bestaande kunststof vloer zijn voorbeelden van ondergronden die zich perfect lenen om een polyurethaan coating op aan te brengen. Het grote voordeel van het budgetvriendelijke vloersysteem is dat er verrassend veel eigenschappen aan de PU coating toegeschreven kunnen worden.

Unieke kenmerken van polyurethaan vloercoating

Een polyurethaan coating is een vloersysteem dat unieke kenmerken heeft en vergelijkbaar zijn met die van een duurdere gietvloer. De polyurethaan vloercoating van Coatingvloer.nl is namelijk slijtvast, naadloos, stofvrij, krasbestendig, onderhoudsvriendelijk en vloeistofdicht. Indien gewenst kunnen er zelfs extra kenmerken aan worden toegevoegd. De vloer is al veilig, maar in omgevingen waar vocht op de vloer kan komen, zoals in een winkel waar klanten regenwater mee naar binnen nemen, is het raadzaam om voor antislip te kiezen. Nog een voordeel is dat dit vloersysteem snel belastbaar is en in alle kleuren kan worden geleverd.

Extra hygiëne

In ruimtes waar hygiëne een belangrijke rol speelt is polyurethaan een goede keuze. De coating kan naadloos doorlopen in verschillende ruimtes. Daardoor zijn er dus geen spleten, naden en hoeken waar vuil of vloeistoffen ophoopt. Dat is fijn voor in huis, maar maakt deze coating ook een uitstekende keuze voor in tandarts- en huisartspraktijken, verzorgingstehuizen, scholen en in horecagelegenheden.

Onderhoudsarm

Vloercoatings vragen weinig onderhoud. Volg onze tips op voor gietvloer reinigen om uw coating in topconditie te houden. Na enige tijd kan het zo zijn dat er, ondanks herhaaldelijk schoonmaken, een filmlaagje op de vloer ontstaat. Als dat gebeurt maakt u de vloer een keer grondig schoon met POWER Cleaner. Om zo lang mogelijk van de vloercoating te kunnen genieten is het gebruik van een goede schoonloopmat en viltjes voor meubels een echte aanrader.

Transparant of kleur?

Bent u blij met de kleur van uw huidige vloer en wilt u alleen een beschermlaag laten aanbrengen? Dan is de transparante vloercoating de oplossing. Transparante coatings komen in een glanzende en een matte variant. Meestal kiest men voor mat, omdat dit ook gelijk storende spiegeling door lichtweerkaatsing tegengaat. Als u het uiterlijk uw vloer wilt opfrissen met een nieuwe kleur dan kiest u bij ons uit ruim 3.000 verschillende nuances.

PU coating

Polyurethaan is het hoofdbestanddeel van bepaalde soorten gietvloeren, waaronder de PU Gietvloer Green Line. Dit materiaal is populair omdat het sterk en lichtflexibel is, waardoor de vloer bescherming biedt en toch goed rendement oplevert in combinatie met een vloerverwarming. Door die flexibiliteit voelt de PU vloer licht verend aan. Hierin verschilt de PU coating sterk van de epoxy coating, die is namelijk keihard en bestand tegen zware belasting, maar totaal niet comfortabel. De PU coating bestaat uit hetzelfde materiaal als de PU gietvoer, alleen is het geen volledige vloer maar alleen de bovenste laag. PU coatings zijn ideaal voor vloerrenovatie, zowel in een zakelijke als particuliere omgeving.

Opbouw PU coating

Doorgaans brengen we de PU coating aan in één of twee zeer dunne lagen, met een totale laagdikte van 0,1 – 0,3 mm. PU vloercoatings bestaan uit polymeren die onze vakmensen op de bestaande vloer uitgieten en als een vloeibare substantie over de vloer verspreiden. Hiervoor gebruiken zij een roller of een kwast zodat de polyurethaan coating goed over de ondergrond verdeeld wordt.  Na het aanbrengen moet de PU coating volledig uitharden, zodat de coatingvloer minder gevoelig is voor scheurtjes en bovendien vloeistofdicht en slijtvast is. Binnen 24 uur is de PU coating volledig uitgehard dankzij de snelle droogtijd van het product.

PU vloercoating voor een scherpe prijs

Een PU vloercoating is voor ieders budget een prima keuze. Polyurethaan coatings hebben doorgaans een lange levensduur en Coatingvloer.nl hanteert scherpe prijzen en biedt de mogelijkheid om van een extra voordeel te profiteren. Er wordt namelijk een toenemende korting geboden naarmate het oppervlak eveneens in omvang toeneemt. Iedereen profiteert van het schaalvoordeel dat we bij de keuze voor een PU vloercoating bieden. U vraagt een offerte aan door het online aanvraagformulier in te vullen. Voor het bezoeken van onze showroom maakt u een afspraak na het invullen van het formulier.

Een polyurethaan coating is geschikt voor renovatie van uw gietvloer

Een gietvloer is onderhevig aan beschadigingen en slijtage. Voornamelijk oudere gietvloeren zijn hier gevoelig voor. Is uw huidige gietvloer verouderd, beschadigd of versleten? Met een gietvloer renovatie zorgen we ervoor dat uw vloer er weer als nieuw uitziet. Met een polyurethaan coating voorzien we uw vloer van een nieuwe beschermlaag en uitstraling. Ontdek meer over een gietvloer renovatie.

PU coating met antislip

Een antislip coating is handig in ruimten waar gladheid kan ontstaan door vloeistoffen of waar extra grip belangrijk is. De PU coating met antislip zorgt voor extra oppervlakteweerstand en verhoogt de veiligheid. Vooral in bedrijfsruimtes waar dagelijks veel personeel aan het werk is, is de toepassing van zo’n antislip laag een veelgekozen toevoeging. Ondanks de toevoeging van antislip neemt de laagdikte van de PU coating nauwelijks toe, de dikte neemt met hooguit 0,1 mm toe. Met behulp van deze PU vloercoating kunt u de risico’s op vallen door uitglijden significant verlagen.

Welke coating heeft u nodig, polyurethaan of epoxy?

Het beoogde gebruik van de ruimte beïnvloedt de materiaalkeuze. Voor woonruimtes is polyurethaan de beste optie, omdat deze coating licht flexibel is, waardoor de vloer verend en dus comfortabel aanvoelt. Polyurethaan is ook de beste keuze voor ruimtes met vloerverwarming. Epoxy zijn minder geschikt om met vloerverwarming te combineren. Voor commerciële situaties beoordelen we aan de hand van de soort belasting (lopen, rijden, werktuigen) of de coating op basis van PU of EP de beste keuze is. Voor gebruik in industriële of veel belaste commerciële ruimtes is een epoxy coating de beste optie. Dit materiaal is namelijk hard, krachtig en bestand tegen zware machines en chemische stoffen.

Betonlook coating

Coatings van polyurethaan voeren we ook in betonlook uit. We mengen twee tinten van dezelfde kleur losjes door elkaar om de kunsthars hetzelfde gemêleerde uiterlijk als beton te geven. Dit kan met grijstinten, maar bijvoorbeeld ook met verschillende zandtinten. De gemengde kleuren geven de coating een betonlook, terwijl ze verder hun waardevolle eigenschappen behouden. Daardoor oogt de vloercoating robuust, terwijl het oppervlak comfortabel aanvoelt. Dat is ideaal voor wie van een industriële stijl in huis houdt.

Polyurethaan coating in alle kleuren te realiseren

Een polyurethaan vloercoating kan transparant uitgevoerd worden, maar dat hoeft niet. Alle kleuren uit bijvoorbeeld de RAL-serie zijn beschikbaar om een keuze uit te maken. Wilt u liever een combinatie van kleuren? Of is belijning, routebewijzering of een kleurvlak wenselijk? Dat realiseren wij eveneens graag voor u. Of wat te denken van een afbeelding die in de polyurethaan coating wordt aangebracht? Dat mag overigens ook een tekst of een bedrijfslogo zijn. Informeer gerust naar de mogelijkheden bij Coatingvloer.nl.

Vrijblijvende offerte

Vraag hier uw vrijblijvende offerte aan en ontvang deze binnen 1 werkdag in uw mail box.

Showroom
Coating Vloer & Company BV
Duivendrechtsekade 62
1096 AH Amsterdam

Op afspraak te bezoeken

Contact
Postbus 23282
1100 DT Amsterdam

Snelle offerte aanvraag

Laat uw gegevens achter en ontvang een geheel vrijblijvende offerte.

Als het alleen om een badkamer gaat, kunnen wij u helaas niet verder helpen.