Best beoordeelde gietvloer specialist met 268 reviews!

Een gietvloer buiten, kan dat?

Waarom is een gietvloer niet geschikt voor buiten? Er zijn verschillende redenen waarom een gietvloer niet geschikt is voor buiten. Het is een echte leefvloer, die comfortabel is voor in huis en niet bedoeld is als buitenvloer. Eigenlijk is een binnenvloer nooit ges-chikt voor buiten en andersom. Dit zijn de …

Voor design & industrie
Duurzame gietvloeren
Brede technische kennis
Showroom in Amsterdam

Een gietvloer buiten, kan dat?

Bij Coatingvloer.nl krijgen we steeds vaker de vraag of een gietvloer ook buiten gelegd kan worden. Dat snappen we heel goed, een gietvloer is een prachtige vloer die je het liefst ook in de tuin of op het balkon zou willen hebben. Helaas is ons antwoord: ‘Nee, een gietvloer is niet geschikt voor buiten’. Daar zijn verschillende redenen voor. We leggen het je graag uit.

Waarom is een gietvloer niet geschikt voor buiten?

Er zijn verschillende redenen waarom een gietvloer niet geschikt is voor buiten. Het is een echte leefvloer, die comfortabel is voor in huis en niet bedoeld is als buitenvloer. Eigenlijk is een binnenvloer nooit ges-chikt voor buiten en andersom. Dit zijn de redenen waarom een gietvloer niet geschikt is voor buiten:

De weersomstandigheden

Een gietvloer is een vloer die vochtwerend is, maar de vloer kan niet tegen dagenlang vochtig zijn. Wat wel gebeurt als de vloer buiten gelegd wordt, daar kan je niet omheen in ons kikkerlandje. Want bij een paar goede regenbuien zal de gietvloer dagen nat zijn. Het is niet alleen de regen waar een gietvloer niet tegen bestend is. Ook veel directe zon is niet goed voor de vloer. En temperaturen onder nul, waarbij de vloer zal bevriezen, kunnen ervoor zorgen dat de gietvloer scheuren krijgt. Kortom, een gietvloer kan niet tegen de verschillende weersomstandigheden waar je buiten mee te maken krijgt.

Het aanbrengen duurt meerdere dagen

Het aanbrengen van een gietvloer duurt meerdere dagen. Elke laag van de vloer moet volledig indrogen voordat de volgende laag kan worden aangebracht. Daarom is een gietvloer buiten aanbrengen niet te doen. De vloer zou al die tijd schoon en volledig droog gehouden moeten worden. Dat lukt buiten niet, omdat het nooit te voorspellen is wanneer het gaat regenen maar ook omdat vuil makkelijk de vloer op waait.

Zand en ander vuil

Buiten kan je niet voorkomen dat er zand en ander vuil op de vloer komt. Dit zal de vloer beschadigen, zeker wanneer er over dit vuil gelopen wordt. Er zullen hierdoor krassen in de vloer komen.

Ons advies

Om de bovenstaande redenen raden wij het af om buiten een gietvloer te laten aanbrengen. De vloer is er simpelweg niet geschikt voor. Kies voor een gietvloer in huis en laat buiten een beter geschikte vloer plaatsen. Kies bijvoorbeeld voor tegels of hout. Voor liefhebbers van de strakke en naadloze look van een gietvloer is een betonvloer een optie, of grote egale tegels.

Offerte

Vraag hier uw vrijblijvende prijsopgaaf aan en ontvang deze binnen één werkdag in uw mailbox.

Showroom
Coating Vloer & Company BV
Duivendrechtsekade 62
1096 AH Amsterdam

Op afspraak te bezoeken

Contact
Postbus 23282
1100 DT Amsterdam

Snelle offerte aanvraag

Laat uw gegevens achter en ontvang een geheel vrijblijvende offerte.

Als het alleen om een badkamer gaat, kunnen wij u helaas niet verder helpen.