Best beoordeelde gietvloer specialist met 268 reviews!

Gietvloer op tegels, kan dat?

Voordelen gietvloer In oudere huizen en winkelpanden vinden we nog vaak plavuizen. Tegelvloeren in de woonkamer van nieuwere huizen zijn over het algemeen iets minder geliefd. Maar in de badkamers en keukens van deze woningen vinden we dan wel weer vaak een tegelvloer. Dit lijkt een logische keuze, maar tegels …

Voor design & industrie
Duurzame gietvloeren
Brede technische kennis
Showroom in Amsterdam

Gietvloer op tegels, kan dat?

Aardig wat woningen in Nederland zijn voorzien van een tegelvloer. Mocht je overtuigd zijn van de voordelen van een gietvloer, moet je dan je tegelvloer eruit breken voordat je een gietvloer kan laten aanbrengen? Nee, gelukkig kan een gietvloer over een tegelvloer worden aangebracht. Je moet wel op een aantal dingen letten. Lees gauw meer over een gietvloer op tegels.

gietvloer op tegels

Voordelen gietvloer

In oudere huizen en winkelpanden vinden we nog vaak plavuizen. Tegelvloeren in de woonkamer van nieuwere huizen zijn over het algemeen iets minder geliefd. Maar in de badkamers en keukens van deze woningen vinden we dan wel weer vaak een tegelvloer. Dit lijkt een logische keuze, maar tegels hebben het nadeel dat er vaak vocht en schimmels in de voegen gaat zitten. Vandaar dat veel van onze klanten kiezen voor een gietvloer in de badkamer en keuken. Een gietvloer is namelijk vloeistofdicht, makkelijker schoon te maken en dus veel hygiënischer. Een tegelvloer is een vloer die niet zo makkelijk verwijderd kan worden. Het kan natuurlijk wel, maar dit kost veel tijd en je bent genoodzaakt de hele vloer af te breken. Dit is niet te vergelijken met als je bijvoorbeeld een houten vloer hebt of tapijt of zeil. Bovendien is een tegelvloer laten verwijderen erg prijzig.

Voordelen gietvloer op tegels

Een gietvloer is een relatief dunne vloer van ongeveer 2 tot 3 millimeter. Vandaar dat deze altijd op een goede ondergrond moet worden aangebracht. Voorwaarde voor een goede ondergrond is dat deze droog, stabiel, vlak en vetvrij is. Een tegelvloer kan dan ook heel geschikt zijn als ondervloer. Maar er zijn wel een aantal voorwaarden. Zo mogen er bijvoorbeeld geen losse tegels aanwezig zijn. En er mogen natuurlijk geen grote niveauverschillen zijn. De ondergrond moet zo vlak mogelijk zijn, wil de gietvloer mooi worden kunnen aangebracht.

Gietvloer aanbrengen op tegels

Een gietvloer op tegels is een relatief eenvoudige klus voor onze vakmensen. Als eerste wordt de tegelvloer opgeschuurd of behandeld met een primer. Dit helpt om de gietvloer beter de laten dekken. Zijn er te veel niveauverschillen of is de tegelvloer niet waterpas? Dan kan er een zogenaamde egalisatie laag worden aangebracht. Hierna wordt de gietvloer laagje voor laagje aangebracht.

Meer weten?

Wil je meer weten over gietvloer op tegels? Neem dan contact met ons op. Of vraag een vrijblijvende offerte aan. Je ontvangt dan binnen 5 dagen een op maat gemaakte prijsopgave.

Offerte

Vraag hier uw vrijblijvende prijsopgaaf aan en ontvang deze binnen één werkdag in uw mailbox.

Showroom
Coating Vloer & Company BV
Duivendrechtsekade 62
1096 AH Amsterdam

Op afspraak te bezoeken

Contact
Postbus 23282
1100 DT Amsterdam

Snelle offerte aanvraag

Laat uw gegevens achter en ontvang een geheel vrijblijvende offerte.

Als het alleen om een badkamer gaat, kunnen wij u helaas niet verder helpen.