Gietvloer aanbrengen in 5 dagen – Coatingvloer.nl
witte gietvloer

Witte gietvloer

Epoxy gietvloer

Designbeton gietvloeren

Vloercoating

Gietvloer winkel

Vloercoating snel belastbaar

Gietvloer betonlook

Garagevloer gietvloer

Gietvloer strong white

Gietvloer kantoor

Design betonvloeren woning

Gietvloer aanbrengen

De vakmensen van Coatingvloer.nl brengen dagelijks gietvloeren aan in zowel woonhuizen als bedrijfspanden. Het aanbrengen van een gietvloer wordt nog altijd ambachtelijk gedaan, waardoor uw vloer altijd een uniek karakter heeft. Door de vele jaren ervaring van onze specialisten is het resultaat altijd perfect.

Het aanbrengen van een gietvloer in 5 dagen

Een gietvloer aanbrengen duurt ongeveer drie tot vijf dagen. In de meeste gevallen duurt het totale proces echter langer doordat de ondergrond nog moet worden voorbehandeld. Ook het afwerken van de gietvloer en het drogingsproces moeten hier nog bij worden opgeteld. Na anderhalve week is de vloer helemaal klaar en kunt u de vloer in gebruik nemen.

Lees hieronder hoe een gietvloer in vijf stappen wordt aangelegd:

1. Het voorbereiden van de ondergrond

Omdat een gietvloer alleen kan worden aangebracht over een egale en uitgeharde ondergrond, controleren wij allereerst de huidige ondervloer. Wanneer de vloer nog niet volledig egaal is, is het noodzakelijk dat we de vloer voorbehandelen. Zodra de vloer helemaal glad, schoon, stofvrij en vetvrij is, gaan we aan de slag met het herstellen van de ondergrond. In sommige gevallen is het nodig dat we de ondervloer egaliseren of de bovenste laag van de vloer machinaal opruwen.

PU gietvloer greenline
Het schuren van het oppervlak
PU gietvloer greenline meten
Metingen van het oppervlak

2. Aanbrengen van de primerlaag

De tweede stap is het verstevigen van de vloer. Dit doen we door een primerlaag aan te brengen. Afhankelijk van de ondergrond bepalen we welke primerlaag we gaan toepassen. Heeft u een anhydriet vloer dan brengen we de Primer X300 aan. Beschikt u over een betonvloer of zandcementdekvloer, dan passen we de Primer Ultimizer aan.

3. De schraplaag aanbrengen

Wanneer de primerlaag is opgedroogd, wordt de schraplaag aangebracht. De schraplaag, oftewel de screedlaag, voegt taai elastische eigenschappen toe aan de vloer. Bij een vrij ruwe vloer dienen we een dikkere schraplaag aan te leggen. De schraplaag is na ongeveer 18 uur droog bij een gemiddelde temperatuur van 20 graden. Als er nog oneffenheden achterblijven, dan worden die uiteindelijk weggeschuurd.

4. De gietvloer aanleggen

Zodra de schraplaag is opgedroogd, starten we met het aanbrengen van de gietvloer. Vanuit de randen werken we naar het midden toe, totdat de hele vloer gedaan is. De gietvloer wordt volledig gegoten en met de hand gemaakt.
Indien u heeft gekozen voor een betonlook gietvloer, worden er twee kleuren aangebracht. Om tot het gewenste resultaat te komen, adviseren we u om hierbij aanwezig te zijn.

PU gietvloer aanbrengen
Het aanbrengen van de gietvloer
Kleuren mixen gietvloer betonlook
Twee kleuren mixen voor een betonlook gietvloer

5. Bescherming van de vloer

Voor een zijdematte afwerking en bescherming van de vloer, wordt de vloer afgewerkt met de PU Strong Topcoat. Deze laag is vergelijkbaar met een soort transparante lak. Bij intensief gebruikt kunt u deze laag na enkele jaren weer opnieuw laten aanbrengen.

Gietvloer aanbrengen video

Neem contact op met Coatingvloer.nl

Wilt u ook een gietvloer laten aanbrengen door onze specialisten of wilt u graag meer informatie? Neem dan contact met ons op via 020 845 2650 of stuur een e-mail naar info@coatingvloer.nl.

Daarnaast bent u van harte welkom in onze showroom in Amsterdam. Onze showroom is alleen op afspraak geopend. Wilt u een keer langskomen, dan kunt u ons bereiken op werkdagen van 09:00 tot 18:00 uur via ons telefoonnummer.

Showroom

Coating Vloer & Company BV
Duivendrechtsekade 62
1096 AH Amsterdam

Op afspraak te bezoeken!

Postadres:
Postbus 23282
1100 DT Amsterdam

T: 020 - 845 26 50
E: info@coatingvloer.nl