Best beoordeelde gietvloer specialist met 268 reviews!

Epoxy Gietvloer

Heeft u in uw bedrijf te maken met zware industriële belasting? Dan weet u dat niet iedere vloer bestand is tegen deze omstandigheden. Machines, zwaar materiaal en chemicaliën kunnen een verwoestende uitwerking hebben op een bedrijfsvloer. Daar dient u bij de keuze van uw vloer rekening mee te houden. De EP Gietvloer …

Voor design & industrie
Duurzame gietvloeren
Brede technische kennis
Showroom in Amsterdam

Epoxy Gietvloer

Woonbeton is geschikt voor elk type ruimte en vormt de basis van uw interieur. Een woonbeton vloer is populair in woonhuizen, winkels en kantoren. Doordat woonbeton naadloos wordt gelegd, heeft de vloer een stofvrij karakter en is hij zo goed als onderhoudsvrij. Ook is de vloer ideaal te combineren met vloerverwarming.

Klik op de oranje knop (rechtsboven), vul het formulier in en u ontvangt een vrijblijvende offerte in uw mailbox.

Ga voor een woonbeton vloer van Coatingvloer.nl en profiteer van onze voordelen:

 • Woonbeton in vele kleuren
 • Onderhoudsvriendelijke vloer
 • Gedurende het project één vast aanspreekpunt
 • Uw vloer gelegd door ervaren specialisten
 • Bekijk onze collectie woonbeton in de ruime showroom
YouTube video

Heeft u in uw bedrijf te maken met zware industriële belasting? Dan weet u dat niet iedere vloer bestand is tegen deze omstandigheden. Machines, zwaar materiaal en chemicaliën kunnen een verwoestende uitwerking hebben op een bedrijfsvloer. Daar dient u bij de keuze van uw vloer rekening mee te houden. De EP Gietvloer A300 is zeer geschikt voor zware belasting, zowel chemisch als mechanisch. Een Epoxy Gietvloer is de perfecte vloer voor een industriële omgeving.

Klik op de groene knop (rechtsboven), vul het formulier in en u ontvangt een vrijblijvende offerte in uw mailbox. Spreekt u liever direct een van onze medewerkers? Klik dan op onderstaande belknop.

De voordelen

Naast dat een Epoxy Gietvloer sterk en slijtvast is, is een Epoxy Gietvloer ook vloeistofdicht. Dit is zeker in bedrijfshallen of garages heel belangrijk. Er kan immers sprake zijn van lekkende chemische stoffen wat de vloer kan aantasten of gevaar kan opleveren. Ook is epoxy van zichzelf een stofwerend materiaal. Hierdoor is een Epoxy Gietvloer stofvrij. Bovendien heeft een Epoxy Gietvloer geen kieren of naden. Er kan dus geen stof of vuil in kieren of gaten blijven zitten. Daarom staat een Epoxy Gietvloer bekend als een hygiënische vloer. Zeker in bedrijven of fabrieken waar een uitstekende hygiëne wordt vereist, is de Epoxy Gietvloer een uitkomst.

 • Stootvast
 • Slagvast
 • Stofvrij
 • Naadloos
 • Slijtvast
 • Chemisch belastbaar
 • Mechanisch belastbaar
 • In alle kleuren te leveren
 • Speciale afwerking op maat
YouTube video

Kenmerken van Epoxy Gietvloeren

Populairste toepassingBelangrijkste eigenschapSamenstellingAantal kleurenLaagdikteBelastingPrijs
Magazijnen, productieruimtes, garages en technische ruimtesNaadloos, Slijtvast, chemicaliënbestendig, goed te reinigen, vloeistofdicht100% epoxy3000ca. 2,0 mm – 3,0 mm Vanaf € 45,-

Heeft u vragen over onze Epoxy Gietvloer of wilt u ze bekijken in onze showroom? Neem contact met ons op.

Waaruit bestaat een Epoxy Gietvloer?

Een Epoxy Gietvloer is een gietvloer op basis van de kunststof epoxy. Epoxy is een slijtvast en waterdicht materiaal. De Epoxy Gietvloer A300 is een gietvloer van hoge kwaliteit. Coatingvloer.nl werkt alleen met de meest hoogwaardige materialen, waardoor we u de beste kwaliteit kunnen garanderen. Een Epoxy Gietvloer is daarom uitermate geschikt voor de industrie. De enorme belasting die een vloer in een industriële ruimte ondergaat, is voor een Epoxy Gietvloer makkelijk te dragen. In fabrieken, magazijnen en showrooms is een Epoxy Gietvloer een goede vloeroplossing

 • Snelle applicatietijd van 5 dagen
 • Jarenlange ervaring in het aanbrengen van Epoxy Gietvloeren
 • Mogelijkheid tot bezoeken van de showroom
 • Op maat gemaakte vloeren voor elke locatie
 • 1 aanspreekpunt. Projectbegeleiding van A t/m Z

Diverse kleuren EP gietvloer

Bij ons heeft u de keuze uit een groot aanbod aan kleuren. Alle RAL-kleuren en alle NCS-kleuren zijn leverbaar. Bekijk hier de kleurenkaart om vele EP gietvloer kleuropties te zien. Maar ook als de door u gewenste kleur niet beschikbaar is op de kleurenkaart, is het mogelijk om een kleur op maat te laten maken door onze gietvloerspecialisten. Neem contact met ons op om de mogelijkheden voor uw epoxy gietvloer te overleggen.

Epoxy gietvloeren met gekleurde belijning of logo

Naast de egale vloerkleur kunnen we EP gietvloeren ook met een combinatie van kleuren leveren. Denk bijvoorbeeld aan de bewegwijzering in een parkeergarage of veiligheidsbelijning in een bedrijfshal. De belijning voor aanwijzingen, route-instructies en parkeervakken verwerken we in de epoxy gietvloer, zodat ze slijtvast zijn. Naast dit soort belijning is het aanbrengen van een bedrijfslogo in de EP vloer ook mogelijk. Bespreek uw vloerdesign met onze kleurexpert.

Uitvoeringen

Coatingvloer.nl biedt Epoxy Gietvloeren aan onder de naam Epoxy Gietvloer A300. Dit type Epoxy Gietvloer is van hoge kwaliteit en garandeert het gebruik van de meest exclusieve materialen. Er zijn verschillende uitvoeringen waarin een Epoxy Gietvloer A300 geleverd kan worden.

Zo kunt u kiezen uit een hoogglans uitvoering, een antislipvloer, elektrisch geleidende vloer (ESD) of een vloer met decoratieve kleurvlok. Zo kunnen we u een vloer bieden die precies aan uw wensen voldoet. Een ander voorbeeld van mogelijke afwerking is een Epoxy Gietvloer met holle plinten. Met holle plinten is een Epoxy Gietvloer A300 geschikt om voor een Verklaring Vloeistofdichte Voorziening in aanmerking te komen. Deze verklaring is in bepaalde bedrijfsbranches nodig.

 • Hoogglans
 • Mat met kleurvlok
 • Kleurvlok
 • Antislipvloer
 • Antistatisch
 • Elektrisch geleidende (ESD) vloer
 • Verklaring Vloeistofdichte Voorziening
 • Industriële vloer

Epoxy gietvloer als antislipvloer

Voor een industriële omgeving zoals een fabriekshal of een garage moet een vloer aan enkele veiligheidseisen voldoen. Epoxy gietvloeren zijn gemakkelijk aan te passen aan bedrijfsspecifieke eisen, omdat een epoxy vloer perfect met andere functionele toevoegingen samengaat. Zo kunnen we uw epoxy gietvloer antislip maken. Hiervoor gebruiken we een speciale vloerafwerking, waarmee de epoxy gietvloer een stroever oppervlak krijgt om uitglijden en vallen te voorkomen. We gebruiken antislipkorrels waarmee we het oppervlak van de epoxy gietvloer instrooien.

Verhoog de veiligheid met epoxy gietvloer

Safety first! In ieder bedrijf staat veiligheid voorop. Als een vloer glad wordt, vormt dat een risico. Gladde vloeren zijn daarom uit den boze. Zeker in een omgeving waar veel met vloeistoffen en oliën gewerkt wordt is antislip noodzakelijk. Denk bijvoorbeeld aan werkplaatsen en garages, maar ook aan een winkelcentrum waar klanten en bezoekers nattigheid van buiten naar binnen lopen. Met een antislip epoxy gietvloer voorkomt u ongevallen door gladheid.

Antistatische epoxy gietvloer (ESD)

Een antistatische epoxy gietvloer beschikt over eigenschappen die voorkomen dat statische elektriciteit opbouwt. Dit noemt men ook wel een ESD vloer. ESD staat voor Elektro Static Discharge. Doordat de ESD epoxy gietvloer deze kwaliteiten heeft is deze geschikt voor plaatsen waar statische ontlading plaatsvindt, zoals ruimtes waar met elektronische apparatuur gewerkt wordt. De antistatische epoxy gietvloer beschermt mensen en apparaten in de ruimte tegen statische ontlading door de statische elektriciteit op een veilige manier af te voeren.

Vloeistofdichte EP gietvloer

Na het gieten en uitharden van de epoxy gietvloer is de vloer volledig vloeistofdicht. Water noch olie kan doordringen onder het oppervlak. Daardoor hebben de gelekte vloeistoffen ook geen invloed op de vloer zelf. Met een dweil of speciale absorptiemiddelen haalt u de gelekte vloeistoffen eenvoudig van het oppervlak. Deze eigenschap maakt de EP gietvloer uitermate geschikt voor industriële toepassing. Bovendien kunnen we de epoxy gietvloer uitrusten met holle pinten, zodat de vloer in aanmerking komt voor een Verklaring Vloeistofdichte Voorziening.

Epoxy gietvloer prijs

De prijs van een epoxy gietvloer wordt bepaald door verschillende elementen. Daarom kunnen we niet direct één prijs voor een epoxy gietvloer geven. Er zijn verschillende factoren die de prijs beïn-vloeden. De belangrijkste factor is het totale oppervlakte. Hoe groter het oppervlakte, hoe hoger de totaalprijs, maar hoe lager de prijs per vierkante meter. Dat maakt het interessant om de epoxy gietvloer op een grotere oppervlakte te laten aanbrengen. Ook de conditie van de ondervloer en eventuele extra opties hebben een invloed op de prijs.

Een overzicht van de epoxy gietvloer prijzen We kunnen u niet direct de specifieke prijs geven voor uw epoxy gietvloer. Maar met de hulp van het onderstaande tabel kunt u wel een inschatting maken. In het algemeen valt de prijs van een epoxy gietvloer tussen de € 45,- en € 72,- per vierkante meter.

Prijs m2 excl. btwPrijs
Epoxy gietvloer 50 – 100 m2€ 72,- per m2
Epoxy gietvloer 101 – 150 m2€ 50,- per m2
Epoxy gietvloer 151 – 200 m2€ 45,- per m2

Voor meer informatie over de prijs van een epoxy gietvloer kunt u direct een vrijblijvende offerte aanvragen. Binnen één werkdag ontvangt u van ons een op maat gemaakte prijsberekening.

Kiezen voor epoxy of polyurethaan?

Doorgaans adviseren wij een Epoxy Gietvloer voor industriële bedrijven en een polyurethaan gietvloer voor in woningen. In woningen is een PU gietvloer comfortabel en dit type gietvloer is te combineren met vloerverwarming. Voor bedrijven in de industrie is een Epoxy Gietvloer juist geschikt omdat het zware belasting aankan.

“De Epoxy Gietvloer is erg praktisch en tegelijkertijd ook heel mooi. Ik ben er heel tevreden mee. Het personeel van Coatingvloer.nl is erg kundig en vriendelijk. Een aanrader!”

– Tim, eigenaar van een bedrijf uit Lelystad

Een Epoxy Gietvloer schoonmaken en onderhouden

Omdat een Epoxy Gietvloer vochtwerend en naadloos is, is de vloer makkelijk schoon te maken. Gebruik een vochtige doek of een dweil en een niet bijtende allesreiniger of groene zeep. Gebruik geen producten met chloor of bleek. Dit kan de vloer beschadigen. Bij grotere oppervlakten kunt u gebruikmaken van een boenmachine of van een veger die over een breder frame beschikt. Wij geven u altijd een uitgebreid schoonmaakadvies bij de levering van de vloer. Wij raden u aan om de vloer regelmatig te reinigen.

Een van de voordelen van een Epoxy Gietvloer is dat deze onderhoudsarm is. U hoeft geen groot onderhoud te plegen. De vloer regelmatig schoonmaken is alles wat u hoeft de doen om de Epoxy Gietvloer in optimale staat te behouden. Lees hier meer over het schoonmaken en onderhouden van een Epoxy Gietvloer.

Aanbrengen van een Epoxy Gietvloer

Het aanbrengen van een Epoxy Gietvloer wordt in verschillende stappen uitgevoerd. Elke laag moet volledig indrogen voordat we naar de volgende stap gaan. Vandaar dat het aanbrengen van een Epoxy Gietvloer gemiddeld één week in beslag neemt. Het is goed om hier als bedrijf rekening mee te houden. Wij denken met u mee om ervoor te zorgen dat uw bedrijf hier zo min mogelijk hinder van ondervindt.

Stap 1: de ondergrond

Voordat wij beginnen met het aanbrengen van de eerste laag doen we een visuele voorinspectie om te controleren of de ondergrond in goede staat is. Het is belangrijk dat de ondergrond volledig schoon, droog, vlak, vetvrij en uitgehard is. Mocht dat niet het geval zijn dan zullen we de vloer eerst moeten voorbehandelen. De voorbehandeling kan bestaan uit kogelstralen, diamantschuren, pkd schuren en/of reparatie met epoxy mortel.

Stap 2: de primerlaag

Als de ondergrond in de juiste staat is, beginnen we met het aanbrengen van de Epoxy Gietvloer, met als eerste stap het aanbrengen van een primer. Een primer zorgt ervoor dat de vloer zich goed aan de ondergrond hecht en dat de Epoxy Gietvloer niet in de ondergrond trekt. Het hangt van het type ondervloer af welke soort primerlaag wij gebruiken. Bij een zandcementdekvloer, beton of anhydriet brengen we de Epoxy Primer X300 aan.

Stap 3: de schraplaag (optioneel)

De derde stap is het aanbrengen van een schraplaag. Dit is optioneel en afhankelijk van staat ondergrond en wensen opdrachtgever. Een schraplaag vlakt de vloer uit (zeer dunne egalisatie) en maakt de Epoxy Gietvloer nog sterker. Deze laag heeft een droogtijd van 18 uur bij een gemiddelde temperatuur van 20 graden. Als de schraplaag volledig is opgedroogd schuren we eventuele kleine oneffenheden weg. Indien noodzakelijk bestaat ook de mogelijkheid de ondervloer geheel te egaliseren middels een cementgebonden gietvloer.

Stap 4: de Epoxy Gietvloer A300

Pas bij stap vier zijn we aan het moment toegekomen dat de daadwerkelijke Epoxy Gietvloer laag wordt aangebracht. De Epoxy Gietvloer A300 laag bepaalt het uiterlijk van de vloer. We beginnen met het aanbrengen langs de randen, om vervolgens de vloer in de hele ruimte aan te brengen. De Epoxy Gietvloer wordt gegoten en met de hand egaal verspreid. U heeft de keuze om kleurvlokken (partieel) in te laten strooien.

Stap 5: de toplaag ( optioneel )

U heeft de keuze om nog een extra laag over de vloer te laten aanbrengen. Een toplaag zorgt voor een mooie zijdematte afwerking van de vloer en beschermt de vloer tegen beschadigingen.

YouTube video

Een Epoxy Gietvloer laten leggen

Bij Coatingvloer.nl kunt u terecht voor het professioneel laten aanbrengen van een Epoxy Gietvloer. Ons team van geschoolde vloerleggers brengt de vloer laag voor laag met de hand aan. Het aanbrengen van een Epoxy Gietvloer A300 neemt meerdere dagen in beslag. Hoelang het precies duurt, is afhankelijk van de grootte van de ruimte en de staat van de ondervloer. Uiteraard doen wij er alles aan om de overlast tot een minimum te beperken, maar er moet nu eenmaal met droogtijden rekening gehouden worden. In een persoonlijk adviesgesprek geven we een indicatie van de duur van het proces.

Recente Epoxy Gietvloer projecten

Coatingvloer.nl past regelmatig een epoxy gietvloer toe bij diverse bedrijven. Om u een beeld te geven van het verloop van een dergelijk project hebben we een aantal voorbeelden uitgewerkt.

Project 1: Een Epoxy Gietvloer voor de industrie in Lelystad

In deze fabriek in Lelystad hebben wij een Epoxy Gietvloer aangebracht. Coatingvloer.nl levert namelijk niet alleen Epoxy Gietvloeren voor in woningen maar ook praktische en sterke Epoxy Gietvloeren voor de industrie. Zo ook deze Epoxy Gietvloer, de EP Gietvloer A300.

De Epoxy Gietvloer is erg mooi, ik ben er heel tevreden mee. Het personeel van Coatingvloer.nl is erg kundig en vriendelijk. Een aanrader!

epoxyvloer magazijnvloer

Project 2: Een Epoxy Gietvloer voor DeRegt Marine Cables

DeRegt Marine Cables is een bedrijf gespecialiseerd in de verkoop van diverse kabels voor de industrie. Deze unieke kabels worden gebruikt voor diverse toepassingen als olie- en gaswinning, groene energie, zeppelins en voor onbemande onderzeeërs. Al deze kabels worden in de eigen fabriek ontworpen en geproduceerd. Vanaf nu wordt dat gedaan op een naadloze Epoxy Gietvloer van Coatingvloer.nl. Want bij het bedrijf hebben we een Epoxy Gietvloer A300 geplaatst.

De Epoxy Gietvloer is een grote verbetering in vergelijking met onze oude betonvloer. De gietvloer is erg hygiënisch en goed schoon te houden en voor ons bed-rijf daarom een uitstekende oplossing!

epoxy gietvloer industriële vloer

Werkzaam door heel Nederland

Coatingvloer.nl is gevestigd in Amsterdam maar wij zijn werkzaam door heel Nederland:

 • Amsterdam
 • Den Haag
 • Breda
 • Eindhoven
 • Utrecht
 • Rotterdam
 • Groningen
 • Den Bosch

Meer weten?

Heeft u interesse in een Epoxy Gietvloer? Neem dan gerust contact met ons op voor uitgebreid advies. Iedere situatie is immers anders en wij kunnen u vakkundig adviseren. Ook kunt u een afspraak maken voor een bezoek aan onze showroom. Liever eerst een beeld van de kosten? U kunt hier een vrijblijvende offerte aanvragen.

Veelgestelde vragen Epoxy Gietvloeren

Kan ik een epoxy gietvloer in mijn woning laten aanleggen?

Hoewel de keuze volledig aan u is, raden we het aanleggen van een epoxy gietvloer in uw woning sterk af. Deze gietvloer is zo ontworpen dat hij voldoet aan eisen voor een industriële omgeving. De epoxy gietvloer is bijvoorbeeld keihard, zodat hij bestand is tegen zware belasting. Dat is ten eerste onnodig in uw woon- of slaapkamer en ten tweede weinig oncomfortabel. Voor uw garage aan huis zou de epoxy gietvloer natuurlijk wel een optie kunnen zijn.

Houdt u van een industrieel interieur? Bekijk dan eens onze cementgebonden vloeren, zoals de Design Betonvloer of woonbeton.

Voor welke ruimtes is een epoxy gietvloer bedoeld?

Epoxy gietvloeren zijn in ieder geval zeer geschikt voor industriële toepassing. Denk bijvoorbeeld aan hangars, garages, fabriekshallen, werkplaatsen, magazijnen, bouwmarkten, etc.

Wat is het verschil tussen een epoxy gietvloer en een vloercoating?

Een epoxy gietvloer is een compleet vloersysteem en heeft een dikte van 2-3 mm, terwijl een epoxy vloercoating alleen een toplaag is voor een bestaande vloer. Heeft u al een goede vloer liggen, dan kunt u deze laten afwerken met een enkele laag epoxy coating. Maar heeft u alleen een ondervloer, dan is de epoxy gietvloer de beste keuze voor u. Epoxy gietvloeren bestaan uit meerdere lagen en het aanbrengen is arbeidsintensiever. Vanzelfsprekend zit er daardoor een prijsverschil tussen de epoxy gietvloer en de epoxy vloercoating.

Meer informatie

Voor meer informatie en advies over de epoxy coatings van Coatingvloer.nl kunt u telefonisch contact met ons opnemen via 020 845 2650. Als u direct een vrijblijvende prijsindicatie wilt hebben, vraag dan een offerte bij ons aan. Binnen 1 werkdag ontvangt u een voorstel op maat van ons.

Offerte

Vraag hier uw vrijblijvende prijsopgaaf aan en ontvang deze binnen één werkdag in uw mailbox.

Showroom
Coating Vloer & Company BV
Duivendrechtsekade 62
1096 AH Amsterdam

Op afspraak te bezoeken

Contact
Postbus 23282
1100 DT Amsterdam

Snelle offerte aanvraag

Laat uw gegevens achter en ontvang een geheel vrijblijvende offerte.

Als het alleen om een badkamer gaat, kunnen wij u helaas niet verder helpen.