Best beoordeelde gietvloer specialist met 268 reviews!

Gietvloer woonkamer

Kenmerken gietvloeren Kunststof is de basis voor gietvloeren. Decennia geleden werden kunststof gietvloeren vooral in de industriële sector toegepast. Deze vloeren zijn oersterk, leverbaar in vele kleuren en kunnen naar wens afgewerkt worden. De hardheid van deze epoxyvloeren maakten de gietvloeren voor woningen minder geschikt. In plaats van epoxy werd overgestapt …

Voor design & industrie
Duurzame gietvloeren
Brede technische kennis
Showroom in Amsterdam

Gietvloer woonkamer

Steeds meer mensen met een modern interieur kiezen voor een gietvloer in de woonkamer. Logisch, want een gietvloer kan met veel interieurstijlen gecombineerd worden. Een gietvloer is dan ook een perfecte basis voor in uw huis. Maar wist u dat een gietvloer in de woonkamer ook andere voordelen met zich meebrengt? Ontdek hier waarom een gietvloer in de woonkamer zo’n goed idee is.

vloercoating showroomvloer

Kenmerken gietvloeren

Kunststof is de basis voor gietvloeren. Decennia geleden werden kunststof gietvloeren vooral in de industriële sector toegepast. Deze vloeren zijn oersterk, leverbaar in vele kleuren en kunnen naar wens afgewerkt worden. De hardheid van deze epoxyvloeren maakten de gietvloeren voor woningen minder geschikt. In plaats van epoxy werd overgestapt naar polyurethaan om er comfortabele en licht elastische vloeren van te maken, zodat de kunststof vloer perfect werd gemaakt om in woningen toe te passen. Coatingvloer.nl bedient al jarenlang zowel de particuliere markt met gietvloeren die op maat worden gemaakt. De volgende eigenschappen zijn dan standaard van toepassing op de woning gietvloeren:

  • Naadloos: een gietvloer leggen we aan over uw complete verdieping(en). Per verdieping heeft u de keuze uit een ander type gietvloer. Doordat de gietvloer in iedere ruimte doorloopt, ontstaat een luxueus effect. Bovendien maakt dit het onderhouden van uw woonkamervloer zeer gemakkelijk.
  • Stijlvol: een gietvloer in uw woonkamer is strak & modern. Dankzij de rustige sfeer in uw interieur, legt een gietvloer een serene basis voor iedere interieurstijl. Een woonkamervloer die meegaat met de tijd.
  • Hygiënisch: dankzij de naadloze toepassing kan er geen vuil meer tussen drempels of voegen blijven hangen! Bovendien zijn onze gietvloeren waterafstotend. Laat uw gietvloer aanbrengen van uw woonkamer, door uw woonkeuken tot en met het toilet.
  • Onderhoudsgemak: maak uw woonkamer gemakkelijk schoon door uw gietvloer te stofzuigen. Vervolgens neemt u uw gietvloer af met een vochtige vloerenwisser. Ons zusterbedrijf biedt speciale reinigingsproducten aan voor uw gietvloer.
  • Alle kleuren beschikbaar: op onze kleurenpagina ziet u ons standaard aanbod aan gietvloerkleuren. Na een bezoek aan onze showroom zit hier eigenlijk altijd wel een match tussen. Zo niet? Dan behoort een kleur op maat ook tot de mogelijkheden.
  • Ook in betonlook: u heeft de keuze uit een effen Solo-kleur, een betonlook (twee kleuren) of een ware cementgebonden gietvloer. Kiest u voor een betonlook of betonvloer, dan heeft u ook nog invloed op de speelsheid van het patroon.  Zo kunnen we de kleuren in minder of meerdere mate met elkaar vermengen én brengen we deze ambachtelijk aan in een kleine of grote vleug.
  • Slijtvast: een goed onderhouden gietvloer gaat een leven lang mee. We noemen onze gietvloeren daarom ook slijtvast. We coaten uw woonkamervloer af met een resistente toplaag, die uv-werend en slijtbestendig is. Zo geniet u lange tijd van een zo goed als nieuwe gietvloer.
  • Comfortabel: onze gietvloeren zijn gemaakt om op te leven. Een perfecte woonkamervloer voor huishoudens met kinderen of huisdieren. Onze polyurethaan gietvloer neemt de temperatuur van zijn omgeving aan en voelt daardoor het hele jaar door aangenaam onder uw voeten.
  • Optie combinatie met vloerverwarming: de fijnste optie voor uw woonkamer is de toepassing van vloerverwarming. Hiermee verwarmt of verkoelt u uw woning in een handomdraai. Naast de kosten die u bespaart en de hoge mate aan comfort is vloerverwarming ook vanuit esthetisch oogpunt de investering waard. Uw woonkamer ziet er strak uit met vrij uitzicht naar buiten. Op deze manier heeft u ook de mogelijkheid om uw kozijnen tot aan de grond te verlagen!

Hoe kies ik een woonkamer vloer?

Bent u toe aan een nieuwe vloer in uw woonkamer? Met de juist vloer legt u een goede basis voor de rest van het interieur. Niet iedere woonkamer heeft dezelfde vorm. Bovendien lopen smaak en interieurstijlen ook behoorlijk uiteen. Men zegt ook wel: zoveel mensen, zoveel wensen. Een nieuwe woonkamer vloer kiest u op basis van drie onderdelen: de grootte van de woonkamer, uw interieurstijl en duurzaamheid. Zo kiest u de juiste vloer bij uw levensstijl, woonkamer en interieur.

Grootte van de woonkamer

Woont u groot? Of heeft u juist een kleine knusse woonkamer? Lichte vloeren met egale vloeren laten kleine ruimtes groter lijken. Zeker als u de vloer laat doortrekken naar andere ruimtes kan dit voor een veel ruimtelijker gevoel zorgen. Andersom kan een vloer in een donkerdere tint bijdragen aan een gezellige, huiselijke sfeer in grote ruimtes.

Interieurstijl en woonkamer vloeren

Woonkamer vloeren vormen de basis van het interieur. En een verfijnd interieur begint bij een goede basis. Zowel het materiaal, als de kleur en de afwerking hebben invloed op de sfeer op uw woonkamer. Met een gietvloer in een zachte koele kleur brengt u rust in uw woonkamer. Terwijl een woonkamer vloer met een warme terracotta tint een natuurlijke energie aan de ruimte geeft.

Duurzame woonkamer vloer

Wanneer we over duurzaamheid spreken bedoelen we niet alleen hoe lang de vloer mee gaat, maar ook hoe goed de vloer scoort als groene keuze. Wilt u graag een vloer die bij duurzaam wonen past, dan komt u al snel uit op vloeren die goed combineren met vloerverwarming. En waarbij tijdens de productie weinig tot geen CO2-uitstoot plaatsvindt. Een PU gietvloer Green Line voldoet aan die eisen.

Gietvloer voorbeelden

Bekijk onze voltooide projecten, ontdek de woontrends van dit seizoen en doe meer inspiratie op!

Een comfortabele gietvloer in uw woning

De woonkamer is een plek waar u even wilt relaxen en tot rust wilt komen. Misschien even lekker op de bank hangen of spelen op de grond met uw kinderen. Een gietvloer heeft het uiterlijk van een harde vloer. Dit is echter optisch bedrog. Een gietvloer is namelijk gemaakt van licht elastisch materiaal. Een gietvloer in de woonkamer geeft u een aangenaam gevoel aan uw voeten. Als u net dat beetje extra wilt, kun u kiezen voor vloerverwarming. Een gietvloer is namelijk heel geschikt voor vloerverwarming. Een warme comfortabele vloer dus. Als u het eenmaal hebt ervaren, wilt u niet meer anders.

Hygiënische woningvloer

We brengen veel van onze tijd door in de woonkamer. Aan de ene kant zorgt dit ervoor dat deze ruimte sneller vies wordt. Aan de andere kant willen we ook juist dat deze ruimte schoon is omdat we er vaak zijn. Vandaar dat een gietvloer in de woonkamer zo geschikt is. Een gietvloer is namelijk volledig strak en naadloos. Er kan zo geen vuil of stof achter blijven in kiertjes of gaatjes. Bovendien is een gietvloer vloeistofdicht. Valt er weleens wat bij u thuis? Dat is met een gietvloer geen probleem. Handige bijkomstigheid van een vloeistofdichte vloer is dat u die ook makkelijk schoonmaakt. Even dweilen met lauwwarm water en uw gietvloer is weer schoon. De gietvloer staat niet voor niets in de top van meest hygiënische vloeren.

Duurzaam en tijdloos design

Een woonkamer wordt intensief gebruikt. Daarom moet de vloer in deze ruimte tegen een stootje kunnen. Met een gietvloer weet u dat u een vloer hebt die tegen een stootje kan. Een gietvloer is slijtvast en duurzaam. Met juist gebruik en onderhoud kun u er makkelijk 10 jaar mee doen. Geeft u uw woonkamer regelmatig een make-over? Ook dan is een gietvloer een goed idee. Het design van een gietvloer kan namelijk met uiteenlopende interieurstijlen worden gecombineerd. Een gietvloer biedt dus een basis voor jaren plezier in de woonkamer.

Lichte of donkere vloer woonkamer?

De keuze voor een lichte of donkere woonkamervloer kan lastig zijn. Immer ligt de vloer daar de komende jaren en wilt u toch nog enige vrijheid hebben om met uw interieur te spelen. Omdat deze keuze een groot effect heeft op de complete sfeer, raden we u aan om hierin geen gekke keuzes te maken. Heeft in voorgaande jaren altijd een donkere woonkamervloer uw voorkeur gehad, hou het hier dan liever bij. U kunt dan beter buiten de lijntjes ‘kleuren’ op uw wanden of in de keuze voor uw meubelen.

Lichte vloer woonkamer

Een lichte woonkamervloer zorgt voor een vermenging van rust en energie. Een lichte vloer in uw  woonkamer is stijlvol, luxueus, zacht voor uw ogen en een mooie achtergrond voor donkere accenten. Een lichte vloer is gemakkelijker te combineren met verschillende woonstijlen, terwijl een donkere vloer al een behoorlijke stempel drukt op de sfeer. Wenst u donkere kleuren op uw wanden, dan kan een lichte vloer te zwak zijn. U kunt dan het gevoel hebben dat de wanden op u afkomen.

Donkere vloer woonkamer

Grote woonkamers met donkere vloeren en contrasterende muren en meubels leveren een stijlvol interieur op. Door te kiezen voor een donkere woonkamer vloer met een lichte bank of een licht vloerkleed plaatst u deze items in de schijnwerper. Let erop dat hoe groter het kleurverschil is, hoe scherper het contrast wordt. Houdt u meer van een zachte overgang, dan kunt u ton-sur-ton toepassen. In dat geval kiest u voor meerdere tinten van één kleur. Net zoals donkere muren, schept u met een donkere woonkamer vloer een behaaglijk, sfeervol gevoel.

Een warme gietvloer in uw woonkamer

Kiest u voor een gietvloer in uw woonkamer, dan heeft u de keuze uit een kleurenreeks van grijs tot zand. Een aantal voorbeelden van warme zandtinten zijn de kleuren BreezeStormFossiel en Cappuccino. Klik op de kleur om deze kleuren in de woonkamers van onze klanten te zien. Heeft u juist een grijstint gezien, maar twijfelt u of deze kleur uw interieur voldoende opwarmt? Sta er dan bij stil dat u het gevoel van uw woonkamer creëert door middel van het complete kleurenpalet. Bovendien kunt u altijd spelen met uw lichtinstallaties. Zo hoeft uw woonkamer nooit meer koel aan te voelen.

Vergelijking: gietvloer, pvc of parket?

In de oriëntatiefase naar de zoektocht voor een gepaste vloer in uw woonkamer, zijn de gietvloer, pvc en parket vaak de laatste deelnemers in de ring. In onderstaande tabel vergelijken we deze woonkamervloeren met elkaar:

Gietvloer in woningen aanbrengen

Gietvloeren in woningen worden door het eigen applicatieteam van Coatingvloer.nl aangebracht. Er worden een aantal stappen doorlopen, waarbij het van belang is dat de ondergrond goed genoeg is om de gietvloer op aan te brengen. Uiteraard kunnen wij werkzaamheden uitvoeren om de ondergrond goed voor te bereiden. De eerste stap die daarna volgt, is het aanbrengen van een hechtingslaag in de vorm van primer. Vervolgens komt de schraplaag, waarna de gietvloer wordt geplaatst en afgelakt. U dient er uiteraard wel rekening mee te houden dat iedere laag goed moet drogen voordat de volgende laag wordt aangebracht. U wordt tijdens het hele traject begeleid en uitgebreid geïnformeerd over de stappen die doorlopen worden.

Prijzen

De prijzen van gietvloeren in woningen variëren qua aantal m² en zijn daarnaast afhankelijk van het materiaal dat gebruikt wordt. Wij kunnen u een indicatie geven van de prijzen, maar ook een concreet prijsvoorstel doen als u een offerte aanvraagt.

Oppervlakte

De prijs van een gietvloer is onder andere afhankelijk van de grootte van uw woonkamer. In de meeste gevallen geldt: hoe groter het aantal m², hoe lager de prijs per vierkante meter. Om een voorbeeld te geven: als u een gietvloer van 20 m² tot 50 m² aanschaft, geldt er een indicatieve vaste prijs van 3.750 euro. Bij een grotere oppervlakte, bijvoorbeeld van 51 tot 100 m² wordt er gerekend met een m² prijs van 76 euro voor dezelfde polyurethaan gietvloer. De prijs per vierkante meter kan dalen naar 63 euro per m², afhankelijk van de grootte van de ruimte. Lees meer over de gietvloer prijs.

Materiaalkeuze woonkamer vloer

Er zijn meerdere opties mogelijk voor gietvloeren in woningen. Polyurethaan is bijvoorbeeld voordeliger in vergelijking met woonbeton. In een vrijblijvende offerte bepalen we de juiste prijs per vierkante meter op basis van uw wensen.

Meer weten over een gietvloer in de woonkamer?

Nieuwsgierig geworden? Vraag dan een vrijblijvende offerte aan. Zo hebt u direct een beeld van het kostenplaatje. Binnen 5 werkdagen ontvang u de op maat gemaakte prijsopgave.

Offerte

Vraag hier uw vrijblijvende prijsopgaaf aan en ontvang deze binnen één werkdag in uw mailbox.

Showroom
Coating Vloer & Company BV
Duivendrechtsekade 62
1096 AH Amsterdam

Op afspraak te bezoeken

Contact
Postbus 23282
1100 DT Amsterdam

Snelle offerte aanvraag

Laat uw gegevens achter en ontvang een geheel vrijblijvende offerte.

Als het alleen om een badkamer gaat, kunnen wij u helaas niet verder helpen.