Een 4,7 op basis van 231 Google reviews!

Routebeschrijving info@coatingvloer.nl 020 - 845 26 50
Offerte
PU Gietvloer Green Line
PU Gietvloer Green Line
PU Gietvloer Green Line
PU Gietvloer Green Line
PU Gietvloer Green Line
PU Gietvloer Green Line
PU Gietvloer Green Line
PU Gietvloer Green Line
PU Gietvloer Green Line
PU Gietvloer Green Line
PU Gietvloer Green Line
PU Gietvloer Green Line
PU Gietvloer Green Line
PU Gietvloer Green Line

PU Gietvloer Green Line

De PU Gietvloer Green Line is een unieke design gietvloer die voor 100% bestaat uit polyurethaan. De vloer is soepel en voelt warm en comfortabel aan. Door de ruime keuze in kleuren en design en de strakke, naadloze look past een PU Green Line gietvloer in het interieur van iedere woning, kantoor of winkel. Doordat de vloer zacht is, is deze minder sterk en niet geschikt voor industrieel gebruik.

Klik op de oranje knop (rechtsboven), vul het formulier in en u ontvangt een vrijblijvende offerte in uw mailbox.

Ga voor een PU Gietvloer Green Line bij Coatingvloer.nl en profiteer van onze voordelen:

  • Duurzame gietvloer met ruime kleurkeuze
  • Jarenlange ervaring met gietvloeren
  • Professionele aanpak van a tot z: van advies tot plaatsing
  • Tijdens het gehele project één aanspreekpunt
  • Persoonlijk advies bij u thuis of op het werk

Wat is een polyurethaan vloer?

Polyurethaan (PU) is een polymeer met een zeer sterke verbinding die goed opgewassen is tegen krassen en slijten, maar tegelijkertijd ook soepel is. PU is in verschillende verhoudingen op te bouwen, waardoor het materiaal van zacht tot hard ontwikkeld wordt. Een PU vloer is zowel sterk, als zacht onder uw voeten. Een ander groot voordeel is dat PU zeer goed geleidt, waardoor het een perfecte vloer voor vloerverwarming is.

Assortiment PU Gietvloer Green Line

De polyurethaan gietvloeren van Coatingvloer.nl worden geheel op maat gemaakt. U heeft de keuze uit meer dan 3000 kleuren en kleurcombinaties, zodat uw vloer volledig bij uw interieur en wensen past. Onze specialisten komen graag bij u langs voor een gedegen advies. Zo creëren we samen met u de gietvloer waar we allebei trots op zijn.

Kenmerken van PU Gietvloer Green Line

Populairste toepassing Belangrijkste eigenschap Samenstelling Aantal kleuren Laagdikte Vloerverwarming Prijs
Gehele woning, kantoren en winkels Meest comfortabel 100% polyurethaan 3000 2,0 mm – 3,0 mm Vanaf € 60,-

Duurzame eigenschappen van een PU vloer

Dankzij de licht elastische eigenschap van PU gaat de vloer voor lange tijd mee. Indien u toch een andere kleur, design of simpelweg een gloednieuwe uitstraling nastreeft, dan kunt u uw PU vloer laten renoveren. Hierbij hoeven we niet uw complete vloersysteem opnieuw op te bouwen. We schuren de toplaag van de PU vloer eraf en brengen een nieuwe PU toplaag aan. Op deze manier ziet uw complete vloer er weer als nieuw uit. De kosten van de renovatie zijn ongeveer 25% van de initiële nieuwprijs!

Voor vragen over de PU Gietvloer Green Line neemt u contact met ons op.

Bel: 020 845 2650 Gratis kostenberekening

PU gietvloer ervaringen

Onze kennissen hadden de gietvloer door Coatingvloer.nl laten leggen. We vonden het er gelijk mooi uitzien en namen contact op om te kijken of dit ook bij ons appartement mogelijk was. Een half jaar laten is onze vloer gelegd. We zijn er erg blij mee. Ook fijn voor de kinderen.– Gezin uit Rotterdam

Samen met onze nieuwe buren (nieuwbouw) hebben we de gietvloeren door Coatingvloer.nl laten leggen. Onze complimenten voor het geregel, want we konden gelijk in onze woning trekken en hoefden daarna alleen nog de muren te schilderen. Ik raad jullie aan. – Stel uit Abcoude

Duurzame design gietvloer voor uw woning, kantoor of winkel

De eigenschappen van een PU Gietvloer Green Line zijn om verscheidene redenen uniek te noemen. De PU gietvloer is een milieuvriendelijke vloer die als doel heeft de CO₂-uitstoot te beperken tot een minimum, zonder afbreuk te doen aan de kwaliteit. Doordat de vloer omgevingswarmte gemakkelijk opneemt, voelt deze altijd warm en comfortabel aan. Hiermee bespaart u aanzienlijk op de energiekosten. De combinatie van de warme vloer, de licht elastische eigenschappen en onderhoudsvriendelijkheid maakt dat de vloer ideaal is voor iedere ruimte in uw woningkantoor of winkel.

Samenstelling en dikte

De PU Gietvloer Green Line bestaat volledig uit polyurethaan, ook wel PU kunsthars genoemd. Doordat de polyurethaan vloer zeer vloeibaar is bij het gieten kunnen we hem ultradun aanbrengen. De PU vloer heeft een dikte van slechts 2,0 tot 3,0 mm, waarmee deze tot de dunnere, maar direct ook de soepele en comfortabele gietvloeren behoort. We brengen de gietvloer in verschillende lagen als één geheel aan, waardoor de vloer naadloos is. Er blijven nauwelijks viezigheden achter en schoonmaken van een polyurethaan vloer is eenvoudig.

PU gietvloeren in iedere kleur

Hoewel de naam wellicht anders doet vermoeden is de PU Gietvloer Green Line verkrijgbaar in vele verschillende kleuren en kleurcombinaties. Bij de aanschaf van een Green Line gietvloer heeft u ruime keuze tussen RAL-, Sikkens- en NCS-kleuren. De gietvloer is verkrijgbaar in één kleur, maar we kunnen door twee kleuren te combineren ook een mooie betonlook creëren. Daarnaast zijn er diverse mogelijkheden qua design en afwerking. Heeft u advies nodig bij de kleurkeuze? Onze specialisten helpen u graag. Neem contact met ons op.

Foto’s recente projecten

Een solo tint

Strong White
Cotton White
Breeze
Schelp
IJzer
Basic

Een betonlook tint

Champagne
Ice Mix
Krijt
Staal
Zand Mix
Loft

Bekijk meer kleuren

Woonbeton of PU gietvloer?

Deze vraag krijgen we regelmatig in onze showroom. Woonbeton bestaat uit een basis van echt beton, terwijl we met een PU gietvloer ook een betonlook kunnen creëren. De vloeren voelen ieder anders aan. Het is maar net waar uw voorkeur ligt. Bij woonbeton voelt u echt het reliëf in het cement zitten. Echter voelt deze vloer wel koel aan. PU is daarentegen zacht en neemt de omgevingstemperatuur aan. Maar dit is geen authentieke betonvloer, maar een betonlook.

Combinatie met vloerverwarming

Juist omdat polyurethaan omgevingswarmte zo goed opneemt is het ideaal om deze vloer te combineren met een vloerverwarming. De PU Gietvloer Green Line warmt snel op, houdt de warmte vast en is scheuroverbruggend. Coatingvloer.nl legt, indien gewenst, ook direct de vloerverwarming voor u aan. Voordat we de gietvloer aanbrengen, krijgt u een opstookprotocol. Een opstookprotocol zorgt ervoor dat de vloerverwarming geleidelijk en langzaam op temperatuur komt. Hierdoor kan de ondergrond zich uitzetten en is de kans kleiner dat een bewegende ondergrond zich aftekent in de polyurethaan gietvloer.

PU Gietvloer Green Line als renovatie voor uw huidige vloer

Heeft u al een gietvloer, maar is deze toe aan vervanging door beschadigingen of een verouderde uitstraling? Dan is een PU Gietvloer Green Line een goede keuze als renovatie van uw huidige gietvloer. We voorzien uw vloer van een nieuwe beschermlaag, waardoor er een geheel nieuwe look ontstaat. Meer weten? Ontdek de mogelijkheden voor een gietvloer renovatie.

Kosten PU Gietvloer Green Line

Hoeveel u voor een PU gietvloer betaalt is afhankelijk van diverse factoren, waaronder de totale oppervlakte en de gewenste afwerking. Omdat we alle gietvloeren volledig op maat maken, verschillen de kosten per situatie. Wel kunnen we een indicatie van de kosten per m² geven. Na het bespreken van uw wensen en de mogelijkheden maken we voor u een prijsberekening op maat, zodat u van tevoren op de hoogte bent van de totale kosten van de vloer. Voor nieuwbouwprojecten hebben we aantrekkelijke kortingen. Neem contact op voor meer informatie over deze korting.

Prijs PU gietvloer per m²

Voor PU gietvloeren tot 50 m² rekenen we € 3.938,-. Daarna geldt: hoe groter de oppervlakte, hoe lager de kosten per m². Voor vloerverwarming en diverse afwerkingen betaalt u een meerprijs.

Prijs PU gietvloer m2 excl. btw Prijs
PU gietvloer 20 – 50 m2 € 3.938,-
PU gietvloer 51 – 100 m2 € 79,76 per m2
PU gietvloer 101 – 150 m2 € 66,03 per m2
PU gietvloer 151 – 200 m2 € 59,85 per m2

Bespaar op de PU gietvloer prijs

Bij Coatingvloer.nl bieden we u een buitengewone kans om op uw PU gietvloer prijs te besparen! Dit is onze burenkorting. Hierbij neemt u samen met uw buren een gietvloer bij ons af. We nemen het totaal aantal vierkante meters mee in de prijsberekening. Want hoe groter het oppervlak, hoe lager de prijs. Natuurlijk bent u niet gebonden aan dezelfde afspraken als uw buren. We leveren uw PU gietvloer op wanneer het u uitkomt.

Lees meer over de prijzen

“Dankzij onze PU gietvloer hebben we altijd lekker warme voeten én een mooi, schoon huis. En we krijgen veel complimenten over de unieke kleur. We zijn er erg blij mee!”– Johan en Els uit Amsterdam

PU gietvloer nadelen

Zowel de voor- als de nadelen zijn van groot belang bij de aankoop van een nieuwe vloer. Bij Coatingvloer.nl komen ook regelmatig klanten die voorheen bij een andere leverancier zaten. Het grootste probleem dat we bij lage kwaliteit gietvloeren tegenkomen is verkleuring. Een ervaren leverancier zorgt ervoor dat uw gietvloer kleurvast is. Dit noemen we ook wel een ‘alifatische’ gietvloer. Let er daarom ook altijd op dat u met een ervaren vloerenlegger in zee gaat.

Droogtijd PU gietvloer

Een PU gietvloer bestaat uit meerdere lagen. Iedere laag heeft een bepaalde droogtijd. Dit is dan ook de reden dat de oplevering van een gietvloer wel een week kan duren. Ook de voorbereiding van de ondergrond vergt enige tijd. Reken op ongeveer een dag droogtijd per laag. Waarbij het vloerenteam dagelijks dus een enkele laag aanbrengt. Nadat de complete PU gietvloer is gelegd, moet u nog enkele dagen wachten voordat de gietvloer beloopbaar is. Dit bespreken we uitgebreid met u, zodat u weet waar u aan toe bent.

100% polyurethaan vloer

De PU Gietvloer Green Line is een 100% polyurethaan vloer. Er zijn geen andere materialen nodig om deze gietvloer te maken. U weet dus exact waar de vloer uit bestaat als u voor een PU Gietvloer Green Line kiest. De letters PU in de naam van deze duurzame gietvloer staan voor het materiaal waarvan de vloer gemaakt is, polyurethaan. Doordat de vloer volledig uit polyurethaan ontstaat een licht elastische kunststof gietvloer. Die elasticiteit voorkomt scheurvorming, zorgt voor geluiddemping en laat de polyurethaan vloer comfortabel aanvoelen aan uw voeten. Bovendien kunnen 100% polyurethaan vloeren over vrijwel alle ondergronden (mits voorbereid) geplaatst worden, omdat ze zelf nivellerend werken en dus na het gieten uitvloeien tot een egale vloer.

Verschillende stijlen polyurethaan vloeren

PU gietvloeren passen uitstekend in moderne interieurs. Het gladde oppervlak van de polyurethaan vloer geeft het gevoel van een open ruimte met een georganiseerd en strak interieur. Maar dit is slechts een van de vele stijlen van de polyurethaan vloer. Naast de moderne stijl zien we PU gietvloeren ook vaak gecombineerd met een industrieel interieur, een Scandinavische inrichting, de landelijke woonstijl en de retro stijl. De veelzijdigheid van de PU gietvloer komt voor uit het ‘kneedbare’ uiterlijk van polyurethaan. Ondanks dat de vloer altijd een vlak oppervlak heeft, kunt u oneindig variëren met kleur en perfecte een betonlook of een marmerlook nabootsen. Daardoor hoeft geen polyurethaan vloer hetzelfde te zijn.

Ontdek onze blog vol inspiratie

Soorten vloeren

Soorten vloeren

Welke soorten vloeren zijn populair? Van parket tot woonbeton, er zijn vele verschillende soorten vloeren. Hoe maakt u de keuze voor een vloer? Eigenschappen van het vloermateriaal spelen voor veel mensen een rol. Ook het rendement van de vloerverwarming draagt voor steeds meer mensen bij aan hun vloerkeuze. En natuurlijk mogen we smaak en stijl…

Lees meer
Plinten gietvloer

Plinten gietvloer

Het nut van plinten Plinten, de mogelijkheden lopen bijna net zo uiteen als het vloerenaanbod. Van vloerplinten en muurplinten, tot lage en hoge plinten in allerlei kleuren. Oorspronkelijk dienen plinten twee praktische doelen. Allereerst zijn ze bedoeld om de aansluiting tussen de vloer en de muur weg te werken. Het tweede doel is muurbescherming. Plinten…

Lees meer
Binnenkijken bij Boutique Hotel De Salon in Den Haag

Binnenkijken bij Boutique Hotel De Salon in Den Haag

Binnenkijken bij Boutique Hotel De Salon in Den Haag In het hart van Den Haag vindt u het Boutique Hotel De Salon. Dit kleurrijk ingerichte hotel maakt gebruik van design en vintage en weet zo perfect aan te sluiten bij het gevoel van een stad met een rijk verleden en een overvloed aan kunst en…

Lees meer

Recente PU Gietvloer Green Line projecten

Coatingvloer.nl brengt regelmatig een PU Green Line vloer aan in diverse woningen, kantoorpanden en winkels. Bekijk hieronder twee van onze projecten.

Project: PU Gietvloer in een bungalow in Landsmeer

We hebben de volledige 165 m² van de prachtige, stijlvolle bungalow in Landsmeer voorzien van een strakke PU Green Line vloer in de kleur Fossiel. Deze lichtbruine kleurenmix straalt rust en warmte uit, waardoor er een klassieke en rustige sfeer in de bungalow ontstaat. De bewoners zijn erg blij met het eindresultaat: “We zijn zeer tevreden over het werk van Coatingvloer.nl. Van het eerste contact tot aan het eindresultaat, alles was aangenaam en is goed uitgevoerd.”

Lees meer over dit project

Project: PU Green Line betonlook bij JED Textiles in Lijnden

Het gebouw van JED Textiles heeft een strakke inrichting met veel glazen wanden en deuren. Ze wilden deze strakke stijl nog meer versterken met een mooie PU Green Line vloer met een betonlook in de kleur ‘lood’. Onze specialisten hebben het gehele proces van advies tot plaatsing voor JED Textiles verzorgd en de tevreden klant heeft een paar foto’s toegestuurd van het eindresultaat. We delen deze graag met u!

Bekijk meer projecten

Aanbrengen van de PU Gietvloer Green Line

Als u kiest voor een gietvloer bij Coatingvloer.nl bent u zeker van persoonlijke begeleiding én kwaliteit. We vinden het net zo belangrijk als u dat uw vloer volledig naar wens is. We besteden dan ook veel aandacht aan het adviestraject. Een van onze adviseurs komt bij u langs om de definitieve keuzes te bepalen en het proces van aanbrengen tot in detail met u te bespreken. Het aanbrengen van een gietvloer neemt meerdere dagen tot weken in beslag. Om u alvast een idee te geven van het proces, lichten we de diverse stappen uit.

Stap 1: ondergrond gereed maken

Voor het aanbrengen van een gietvloer dient de ondergrond vlak, vetvrij, schoon en droog te zijn. Uw adviseur beoordeelt of het nodig is om de ondergrond voor te bewerken.

Stap 2: eerste laag aanbrengen

Voor een extra versteviging en goede hechting van de nieuwe vloer brengen we een primerlaag aan. De laag moet eerst volledig droog zijn, voordat we door kunnen met het aanbrengen van de gietvloer.

Stap 3: schraplaag aanbrengen

Als de primerlaag helemaal droog is, brengen we de schraplaag aan. De schraplaag wordt ook wel screed genoemd. Gemiddeld duurt het 18 uur voordat deze laag droog is. Gedurende deze periode mag u de vloer niet belasten.

Stap 4: aanbrengen gietvloer

De volgende laag bestaat uit het unieke polyurethaan, ofwel de PU gietvloer. We beginnen langs de randen en werken vanuit daar naar het midden. Afhankelijk van de kleur (betonlook) van de vloer vragen we u om tijdens het aanbrengen van de gietvloer aanwezig te zijn. Zo kunt u bijsturen totdat u tevreden bent over de mix van de betonlook.

Stap 5: aflakken

Om het geheel mooi af te werken gebruiken we een PU Strong Topcoat. Hierdoor komt de kleur van de vloer mooier uit en verlengen we de levensduur. Door na ongeveer vijf jaar de vloer een nieuwe toplaag te geven, zorgt u dat uw vloer weer als nieuw is.

Lees meer over het aanbrengen van een gietvloer.

 

Veelgestelde vragen over PU gietvloeren

De PU Gietvloer Green Line is een van onze populairste gietvloeren. Om deze reden krijgen we hier dan ook veel vragen over. We zetten de belangrijkste voor u op een rij. Staat uw vraag er nou niet tussen, mail ons dan via info@coatingvloer.nl.

Wat is polyurethaan?

Polyurethaan, afgekort als PU, is een vloeibare kunststof polymeer. Deze chemische verbinding wordt na het drogen (of uitharden) een stevig materiaal met lichtflexibele eigenschappen. In de jaren ’60 ontwikkelde men polyurethaan en sindsdien past men het toe in verven, coatings en (industriële) gietvloeren. Het werd steeds duidelijke dat dit materiaal niet alleen voor industriële omgevingen veel voordelen heeft, maar ook in andere ruimtes uitstekend functioneert als sterke, duurzame vloer. Doordat de RC-waarde van het materiaal zeer laag is laat een polyurethaan vloer warmte van een onderliggende vloerverwarming door naar de bovenliggende ruimte. Daardoor is de polyurethaan vloer bij uitstek geschikt voor woningen en kantoren met vloerverwarming.

Wat is een PU vloer?

Een PU vloer is een gietvloer met een basis van polyurethaan (PU). PU is onderdeel van de familie polymeren en kan op een brede schaal van soepel tot hard  gecreëerd worden. Een PU vloer voelt zacht en aangenaam onder uw voeten, maar is tegelijkertijd ook hard genoeg om vervorming of slijtage te voorkomen.

Wat kost een PU gietvloer?

De prijzen van een PU gietvloer variëren. Dit heeft te maken met onder andere: de voorbereiding van de ondergrond, aanvullende opties zoals vloerverwarming en het aantal vierkante meters dat u afneemt. Bij Coatingvloer.nl heeft u hoge kwaliteitsvloer op basis van PU vanaf € 59,85 per vierkante meter. Voor reële prijsindicatie verzoeken we u een vrijblijvende offerte op te vragen.

Wat kost een PU gietvloer per m2?

De prijs per vierkante meter is afhankelijk van meerdere factoren. Neemt u onze PU gietvloer af voor minstens 150 m² dan betaalt u € 59,85 per m². De prijs loopt op naarmate u minder vierkante meters afneemt. Anderzijds heeft u ook de mogelijkheid om te profiteren van onze burenkorting. Hierbij berekenen we uw prijs op basis van het totale aantal vierkante meters dat u samen met uw buren bij ons afneemt.

Hoe lang moet een PU gietvloer uitharden?

Zodra uw PU gietvloer compleet is opgeleverd dient u deze nog enkele dagen uit te laten harden. In eerste instantie dient de laatste laag goed te drogen. We raden u aan de gehele ruimte met rust te laten zodat er ook geen haren of stof op komen. Gemiddeld heeft een PU gietvloer 3-5 dagen nodig voordat de vloer beloopbaar is. Ieder project is maatwerk. Op voorhand nemen we daarom de belangrijkste zaken uitvoerig met u door.

Wat is het verschil tussen een alifatische en een aromatische PU gietvloer?

Twee belangrijke termen om te onthouden wanneer u overgaat tot de aanschaf van een PU Gietvloer. De termen zeggen iets over de chemische verbinding van de vloeren. Bij een alifatische vloer blijft u door de jaren heen van eenzelfde kleur genieten. Een alifatische vloer is daarom ook prijziger dan een aromatische vloer. Bij een aromatische vloer verkleurt de vloer (door uv licht). Veelal zien we dat de leverancier wel een uv-bestendige topcoat aanbrengt, maar deze is transparant en houdt niet al het uv-licht tegen, waardoor de vloer alsnog verkleurt.

Vraag vrijblijvende offerte aan

Bent u benieuwd wat Coatingvloer.nl voor u kan betekenen? Neem contact met ons op of vraag een gratis prijsberekening aan. U ontvangt binnen 5 werkdagen een offerte op maat.

Bel: 020 845 2650 Gratis prijsberekening

Onze gietvloer showroom

Onze gietvloer showroom

Bekijk de PU gietvloeren in onze showroom

Krijg een idee van en gevoel bij de PU Gietvloer Green Line door onze showroom in Amsterdam te bezoeken. We nemen u mee door onze unieke ruimte waar we de diverse gietvloeren presenteren, zodat u een compleet beeld heeft van de mogelijkheden. Ook geven we u op basis van uw wensen een prijsindicatie.

Bekijk showroom

Showroom Coatingvloer.nl

Duivendrechtsekade 62
1096 AH Amsterdam

Na ontvangst van uw offerte nodigen we u uit voor een afspraak in onze showroom. We zijn op kantoortijden geopend van maandag tot en met zaterdag.

T: 020 845 2650
E: info@coatingvloer.nl

Coating Vloer & Company BV

Vrijblijvende offerte
aanvragen

Snelle offerte aanvraag

Laat uw gegevens achter en ontvang een geheel vrijblijvende offerte.

Als het alleen om een badkamer gaat, kunnen wij u helaas niet verder helpen.