Best beoordeelde gietvloer specialist met 268 reviews!

Alifatische gietvloer

De kleurechte gietvloer

Maakt u zich zorgen over verkleuring door zonlicht? Bij een alifatische gietvloer weet u zeker dat deze zijn kleurechtheid ook na meerdere jaren nog behoudt. Zonlicht en uv-straling beïnvloeden de meeste materialen, waardoor verkleuringen ontstaan. Bij een alifatische gietvloer zal echter geen verkleuring plaatsvinden. Zo’n kleurvaste gietvloer is namelijk bestand tegen de uv-stralen, zodat de kleurechtheid gegarandeerd is. De kleur is dan ook stabiel en zal bovendien mooi blijven, terwijl u dat niet met zekerheid kunt zeggen wanneer u voor een aromatische gietvloer kiest.

Wat is een alifatische gietvloer?

Gietvloeren van alifatische PU (polyurethaan) zijn kleurvast. Voor deze gietvloeren gebruiken we alleen kunstharsen waar uv-straling geen invloed op heeft. Daardoor blijft de kleur ook na verloop van tijd even helder. Een alifatische PU gietvloer is dus de beste keuze voor wie zeker wilt weten dat de gekozen kleur mooi blijft. Kies bijvoorbeeld voor de:

Wat is het verschil tussen alifatische en aromatische pu gietvloer?

Als we het verschil tussen aromatisch en alifatisch puur scheikundig benaderen, zit het verschil in de vorm van de koolstofketen. Hoe dat exact in elkaar steekt is interessant, maar ook een vrij technisch verhaal. Dus voor we te diep de scheikundige materie in duiken: wat wel relevant is, is het effect van deze ketens op een gietvloer. Voor onze kleurechte vloeren gebruiken we een alifatische kunststof, omdat zonlicht deze vloeren en hun kleur onaangetast laat. Het resultaat is een gietvloer die zo lang mogelijk zijn originele staat behoudt, de door u gekozen staat.

Alifatische gietvloeren in allerlei kleuren

Bij een alifatische gietvloer die tegen uv-stralen bestand is, bieden we overigens ook een breed kleurenpallet aan. Dat de gietvloer alifatisch is en dus een kleurechte vloer vormt, betekent namelijk niet dat dit uw keuze in kleuren beperkt. Of u nu voor een donkere, lichte, felgekleurde of matte gietvloer kiest, alle RAL-kleuren zijn toepasbaar. Zo kan iedereen een witte gietvloer kiezen, maar bijvoorbeeld ook de voorkeur naar een zeeblauwe vloer uit laten gaan.

Op die manier maken we het voor iedereen mogelijk een kleurvaste gietvloer in de favoriete kleur te laten installeren. Dat kan nu ook in de woonkamer waar veel zonlicht binnenkomt en waarbij ongewenst is dat de rijke kleur na enkele jaren verloren gaat. Wie waarde hecht aan een kleurvaste gietvloer kan het beste de keuze maken voor een alifatische gietvloer. Uiteraard geven onze specialisten u altijd informatie en advies, zodat de verschillen ten aanzien van minder uv-bestendige gietvloeren ook duidelijk worden. Zo kunt u altijd een weloverwogen keuze maken voor het laten plaatsen van een gietvloer.

Advies over alifatische gietvloeren bij Coatingvloer.nl

Wilt u meer weten over gietvloer en hun kleuren? Voor professioneel advies over al onze vloersystemen kunt u dagelijks bij onze specialisten terecht. Wij adviseren u graag over kleurvaste gietvloeren. Neem contact op en ontvang een vrijblijvende offerte in uw mailbox. Of spreekt u liever direct met een van onze medewerkers?

Foto van auteur

Gietvloer Specialist

Onze gietvloer specialist deelt zijn kennis en expertise in informatieve blogs. Benieuwd wat de laatste trends zijn in de wereld van gietvloeren? Wilt u graag advies over de beste gietvloer voor een bedrijfsruimte? Of bent u benieuwd hoe u die nieuwe gietvloer zo lang mogelijk mooi en vrij van scheuren houdt? Onze specialist in gietvloeren weet het als de beste en legt u alles uit.Meer weten over gietvloeren en welke vloer bij uw project past? Ook in onze showroom staan gietvloer specialisten klaar om u te helpen. Maak een afspraak en kom gauw langs! Neem contact met ons op.

Offerte

Vraag hier uw vrijblijvende prijsopgaaf aan en ontvang deze binnen één werkdag in uw mailbox.

Showroom
Coating Vloer & Company BV
Duivendrechtsekade 62
1096 AH Amsterdam

Op afspraak te bezoeken

Contact
Postbus 23282
1100 DT Amsterdam

Snelle offerte aanvraag

Laat uw gegevens achter en ontvang een geheel vrijblijvende offerte.

Als het alleen om een badkamer gaat, kunnen wij u helaas niet verder helpen.