Best beoordeelde gietvloer specialist met 268 reviews!

Grindvloer

Kenmerken van vloercoatings Populairste toepassing Belangrijkste eigenschap Samenstelling Aantal kleuren Laagdikte Vloerverwarming Prijs €/m2 Woningen, winkels, showrooms en kantoren Slijtvast, unieke uitstraling, duurzaam en onderhoudsvriendelijk Kleine grindkorreltjes in combinatie met kunsthars 40 3 mm – 5 mm       Vanaf € 49,76- Voor vragen of meer informatie over een grindvloer kunt …

Voor design & industrie
Duurzame gietvloeren
Brede technische kennis
Showroom in Amsterdam

Grindvloer

Met een grindvloer kiest u voor een originele vloer die uitstekend past in een woningwinkelshowroom of kantoor. Het is een typisch voorbeeld van een gietvloer steentjes die in vele interieurs past. Een gietvloer met steentjes is duurzaam, stijlvol, slijtvast en zeer onderhoudsvriendelijk. Daarnaast is het mogelijk om verschillende kleuren met elkaar te combineren voor een unieke look, bepaalde patronen of vormen. Bij Coatingvloer.nl hebben we jarenlange ervaring in het professioneel plaatsen van grindvloeren op vele verschillende ondergronden.

Klik op de oranje knop (rechtsboven), vul het formulier in en u ontvangt een vrijblijvende offerte in uw mailbox.

Kies voor een grindvloer van Coatingvloer.nl en maak gebruik van onze voordelen:

 • Veel keuzes voor een unieke grindvloer
 • Bijzondere vloer die past bij uw stijl
 • Eén vast aanspreekpunt het gehele project
 • Veel ervaring in het plaatsen van een grindvloer
 • Ruime showroom om de vloer in het echt te bekijken

Ons aanbod grindvloeren

Een grindvloer leent zich perfect voor verschillende stijlen. We bieden u daarom veel keuzemogelijkheden: van verschillende kleuren, tot patronen en vormen. Bekijk hieronder de belangrijkste kenmerken van een grindvloer en ontdek of dit type vloer past bij uw ruimte en wensen.

Kenmerken van vloercoatings

Populairste toepassingBelangrijkste eigenschapSamenstellingAantal kleurenLaagdikteVloerverwarmingPrijs €/m2
Woningen, winkels, showrooms en kantorenSlijtvast, unieke uitstraling, duurzaam en onderhoudsvriendelijkKleine grindkorreltjes in combinatie met kunsthars403 mm – 5 mmVanaf € 49,76-

Voor vragen of meer informatie over een grindvloer kunt u altijd contact met ons opnemen of een bezoek brengen aan de showroom. Hier bekijkt u ons gehele aanbod grindvloeren.

Wat is een grindvloer?

Een grindvloer is een steentjes gietvloer die bestaat uit hele kleine grindkorreltjes in combinatie met kunsthars. Andere benamingen voor dit type vloer zijn steentapijt, korreltapijt, siergrindvloer en gietvloer steentjes. Ook de troffelvloer is een soort grindvloer. Troffelvloeren onderscheiden zich van andere grindvloeren doordat ze geschikt zijn voor industriële ruimtes.

Gietvloer met steentjes

Zoals de naam al doet vermoeden bestaat een gietvloer steentjes voor een groot deel uit kleine grindkorrels. Voor het grind wordt gebruik gemaakt van natuurlijke materialen zoals riviergrond of kwartskorrels. Deze steentjes worden fijngemalen en van een kleur voorzien. Daardoor kunnen we grindvloeren in allerlei kleurvariaties samenstellen.

Binden van gietvloer steentjes

De kunststofhars zorgt ervoor dat alle grindkorreltjes samenkomen. Deze hars is transparant, waardoor er een grindvloer ontstaat met een uniek effect. Omdat we de vloer op deze wijze samenstellen, is het mogelijk om mooie kleurencombinaties te realiseren. Ook kunnen we bepaalde patronen en vormen in de vloer aanbrengen. Zo geniet u van een behaaglijke, warme en geluiddempende vloer, maar ook van een waar kunstwerk. Metallic grind is ook een van de mogelijkheden.

Grindvloer voor een brede toepassing

Een grindvloer kent een brede toepassing. Het decoratieve karakter in combinatie met de sterke eigenschappen van een vloer die ook nog eens slijtvast is, zorgen ervoor dat de grindvloer prachtig in woningen, winkels, showrooms en kantoren staat. De uitstraling is voor veel bedrijven van belang, maar er wordt natuurlijk ook aan gemak en onderhoudsvriendelijkheid gedacht. Dat heeft deze vloer ook in zich.

De voordelen van een grindvloer

Met een grindvloer geniet u van veel voordelen. We zetten de belangrijkste voor u op een rijtje:

 • Duurzaam
 • Voelt, in combinatie met vloerverwarming, net zo warm als tapijt
 • Natuurlijke en ambachtelijke uitstraling
 • Naadloos
 • Vloeistofdicht
 • Zeer slijtvast
 • Goed chemicaliënbestendig
 • Stofvrij
 • Onderhoudsvriendelijk
 • Gemakkelijk te reinigen
 • Over praktisch alle oude vloeren heen te leggen
 • Leverbaar in talloze RAL-, Sikkens- en NCS-kleuren

De prijs van een grindvloer

Meerdere factoren bepalen de uiteindelijke prijs van een grindvloer. U kunt hierbij denken aan de grootte van het oppervlak, de voorbereiding van de ondergrond, de materiaalkeuze en eventuele extra opties. Bij Coatingvloer.nl geldt hoe groter de oppervlakte, hoe lager de prijs per m2. Met een grote oppervlakte profiteert u dus van een voordeligere prijs per m2.

Gemiddelde prijs grindvloeren

Benieuwd naar de gemiddelde prijs van een grindvloer? In onderstaande tabel bekijkt u de prijzen van onze gietvloeren met steentjes. Vraag direct een vrijblijvende offerte aan voor een prijsindicatie.

Grindvloer prijs m2Prijs ex btw
Vloercoating 20 – 50 m2Vaste prijs € 3.150,-
Vloercoating 51 – 100 m2€ 66,32 per m2
Vloercoating 101 – 150 m2€ 54,90 per m2
Vloercoating 151 – 200 m2€ 49,76 per m2

“De grindvloer ziet er prachtig uit in ons kantoorpand. Past helemaal bij de look die we willen uitstralen & is zeer onderhoudsvriendelijk. We zijn er erg blij mee!”

– Jorik uit Amstelveen

Een kijkje bij onze klanten

Woonbrochure

Kom binnenkijken in de woningen, kantoren & winkelpanden van onze klanten.

Industriebrochure

Kom binnenkijken in de magazijnen, garages & fabrieken van onze klanten.

Variatie met grindvloer

Er kan op vele manieren gevarieerd worden met een grindvloer van Coatingvloer.nl. Er zijn bijvoorbeeld verschillende korrelgroottes van het grind beschikbaar. Zo kan er een meer grove of verfijnde uitstraling tot stand komen. Natuurlijk zijn er ook variaties ten aanzien van de kleur en dat maakt dat we altijd met uw wensen rekening kunnen houden. Er ontstaat zo een unieke grindvloer. Verder kunnen we onderscheid maken tussen het type kunsthars, zoals epoxy en polyurethaan. We maken bovendien gebruik van de allermooiste grindkorrels en van kunsthars van een hoogwaardige kwaliteit.

Formaat gietvloer steentjes

Net als kleur heeft het formaat van de steentjes invloed op het uiterlijk van de gietvloer. We hebben verschillende groottes steentjes, van grof gemalen korrels tot fijn gesteente. Met fijnere korreltjes bereikt u een chique gietvloer met steentjes. De grovere variaties leveren een speels korreltapijt op. Waar gaat uw voorkeur naar uit?

Design grindvloer

De vormgeving van de vloer is geheel naar wens aan te passen. U kunt samen met onze designers bepaalde kleuren, patronen of beeltenissen (bijvoorbeeld een logo) aanbrengen in de vloer. Dit is heel mooi voor een bedrijfsvloer, maar ook in een woning kan het gebruik van kleur en design een prachtig effect hebben.

Bedrijfsvloer met steentjes

Siergrindvloeren voor bedrijven zijn sterke, duurzame vloeren. Het is mogelijk om de toplaag van de gietvloer met steentjes open te laten, zodat het oppervlak een korrelige structuur behoudt. Veel bedrijven kiezen ervoor om hun siergrindvloer te laten sealen met een toplaag. Deze seallaag zorgt ervoor dat er geen stof en vuil tussen de korreltjes komt te zitten. Een gesloten gietvloer met steentjes heeft daardoor minder onderhoud nodig en is makkelijk reinigbaar.

Grindvloeren voor particulieren

Door de veelzijdigheid van grindvloeren kunnen ze in alle soorten woonhuizen worden aangelegd. Van een gezinswoning tot een luxe loft. De vloer in een gezinswoning hoort veilig, onderhoudsvriendelijk en comfortabel te zijn. Een siergrindvloer voldoet aan deze eigenschappen. Daar komt nog bij dat een grindvloer een mooie, levendig karakter geeft aan uw woning en helemaal naar wens kan worden samengesteld.

De functionele kwaliteiten van een grindvloeren zijn ook opvallend. Ze zijn slijtvast, behoeven weinig onderhoud en u kunt een grindvloer makkelijk schoonmaken. Daardoor gaan gietvloeren met steentjes lang mee en houdt uw woning gemakkelijk schoon.

Grindvloer aanbrengen over bestaande vloer

Een grindvloer is geschikt voor zowel binnen als buiten en kan over een bestaande vloer worden aangebracht. Het is echter wel van belang dat de ondergrond aan bepaalde eisen voldoet. Voor het aanbrengen van een grindvloer dient de ondergrond namelijk in ieder geval vormvast en stabiel te zijn. Een goede hechting is uiteraard eveneens van belang en daar zorgen we dan ook voor. Net als voor de transparante toplaag die de grindvloer beschermt. Een grindvloer graag in het echt bekijken en voelen? Kom langs in onze showroom.

Vloerverwarming en gietvloer steentjes

Een siergrindvloer kan worden gecombineerd met vloerverwarming. Doordat gietvloer steentjes in een wat dikkere laag kunsthars (maximaal 6,0 mm) aangebracht worden, is de warmteoverdracht minder hoog vergeleken met onze PU Gietvloer Green Line. Toch geeft ook een gietvloer met steentjes een fijne warmte af en voelt de vloer warm en comfortabel aan. De combinatie tussen een vloerverwarming en gietvloer steentjes zorgt voor verhoogd wooncomfort.

Een vrijblijvende offerte aanvragen

Bent u benieuwd naar de mogelijkheden voor een grindvloer in uw situatie? Neem voor meer informatie of vragen gerust contact met ons op. We zijn telefonisch bereikbaar voor het maken van een afspraak voor een bezoek aan onze showroom. U bekijkt hier onze gehele collectie gietvloeren en grindvloeren. Om alvast een indicatie te krijgen van de kosten, vraagt u via onderstaande button snel en eenvoudig een vrijblijvende prijsberekening aan.

Onze gietvloer showroom

Bekijk de Design Betonvloeren in onze showroom

In onze showroom in Amsterdam bent u altijd welkom om de sfeer te proeven die de Design Betonvloeren met zich meebrengen. We laten u zien wat de mogelijkheden zijn en in welke kleuren we de vloeren leveren. We denken graag met u mee over de perfecte vloer in uw situatie. Op basis van uw wensen en de mogelijkheden geven we u ook direct een prijsindicatie.

Showroom Coatingvloer.nl

Duivendrechtsekade 62
1096 AH Amsterdam

Onze showroom is uitsluitend te bezoeken op afspraak. Maak direct een afspraak door telefonisch contact met ons op te nemen. We zijn bereikbaar van maandag tot en met vrijdag tussen 09:00 en 18:00 uur. Uiteraard kunt u ook een afspraak maken per e-mail.

T: 020 845 2650
E: info@coatingvloer.nl

Klanten geven ons een 9.3 / 10 uit 94 waarderingen.

Offerte

Vraag hier uw vrijblijvende prijsopgaaf aan en ontvang deze binnen één werkdag in uw mailbox.

Showroom
Coating Vloer & Company BV
Duivendrechtsekade 62
1096 AH Amsterdam

Op afspraak te bezoeken

Contact
Postbus 23282
1100 DT Amsterdam

Snelle offerte aanvraag

Laat uw gegevens achter en ontvang een geheel vrijblijvende offerte.

Als het alleen om een badkamer gaat, kunnen wij u helaas niet verder helpen.