Betonlook vloer

Een betonlook vloer heeft de interieurmarkt al enige tijd geleden veroverd en dat is ook te merken aan de toenemende vraag ernaar. Naast particulieren die hun oog laten vallen op deze populaire vloer zijn er ook veel bedrijven die de keuze maken voor een originele betonlook vloer. De populariteit is niet alleen groot vanwege de fantastische uitstraling, want comfort, gemak en gebruiksvriendelijkheid spelen eveneens een rol. U loopt over deze vloer met een licht verende tred en als u thuis de schoenen uitdoet, voelt de ondergrond warm en comfortabel aan. Betonlook vloeren hebben een moderne en eigentijdse sfeer met de uitstraling van authentiek beton. Kunststof is het basismateriaal van deze unieke en veelzijdige vloerafwerking. Naast de betonlook vloer hebben wij ook andere beton geïnspireerde vloeren. Ga voor een overzicht naar onze gietvloer pagina.

betonlook vloer
Meer foto’s

Betonlook vloer in de kleur die aansluit op uw interieur

De betonlook vloer kan in een kleur naar keuze worden aangebracht. Uiteraard is het daarbij van belang dat de kleur aansluit op uw interieur. Onze kleurexpert staat u graag bij in het maken van de perfecte keuze. Om de meest authentieke look te creëren, zijn de beschikbare grijstinten ideaal om een keuze uit te maken. Er ontstaat daardoor een industriële sfeer. Er zijn ook meerdere blauwtinten beschikbaar, zoals u bij de kleurvoorbeelden kunt zien. Wat dat betreft zijn er eindeloos veel kleuren om een keuze uit te maken. Op het gebied van kleur kunnen bovendien andere persoonlijke wensen vervuld worden. Wat denkt u van de mogelijkheid om een logo, tekst of afbeelding in de betonlook vloer op te nemen?

Extra opties voor afwerking van uw betonlook vloer

De kleur is uiteraard een persoonlijke keuze, maar er kunnen ook andere belangen in het spel zijn als het gaat om de afwerking van uw betonlook vloer. Bijvoorbeeld in bedrijfspanden als winkels, showrooms en kantoren. U kunt bijvoorbeeld een veilige vloer wensen. Dat kan Coatingvloer.nl voor u realiseren met het aanbrengen van een laag antislip. Hier hebben wij diverse gradaties voor beschikbaar. Het aanbrengen van een extra geluiddempende laag is eveneens een mogelijkheid. Ten aanzien van de oppervlaktestructuur die de mate van levendigheid van de betonlook vloer bepaalt, is er eveneens veel mogelijk. U kunt bovendien naar wens de vloer in glans laten uitvoeren. Verder profiteert u altijd van de volgende voordelen en kenmerken:

 • Naadloos
 • Slijtvast
 • Vloeistofdicht
 • Ruime kleurkeuze
 • Extra opties voor afwerking
 • Comfort
 • Lange levensduur
 • Onderhoudsvriendelijk

Prijzen

De prijzen van een betonlook vloer worden door Coatingvloer.nl op basis van meerdere factoren vastgesteld. De oppervlakte is een belangrijke factor, maar ook eventuele extra opties voor de afwerking, materiaal en voorbereiden van de ondergrond kunnen de prijs beïnvloeden.
vrijblijvende offerte

Oppervlakte

Betonlook vloer prijzen komen onder meer tot stand aan de hand van het aantal m2 van de ruimte, waarbij u van een korting op de prijs per m2 profiteert vanaf een bepaald aantal m2. De korting kan bovendien steeds verder oplopen en is zowel van toepassing voor particulieren als voor bedrijven en organisaties.

Materiaalkeuze

Bij een betonlook vloer is er sprake van een gietvloer die op basis van kunststof tot stand komt. Er worden uiteraard ook andere materialen gebruikt om de betonlook vloer te realiseren, zoals primer. Het gebruik en de keuze van materialen heeft invloed op de prijs.

Hoe wordt een betonlook vloer aangebracht?

Een betonlook vloer wordt volgens een vast aantal stappen aangebracht, waarbij er voor iedere laag met een droogtijd rekening gehouden moet worden. De ondergrond dient vlak, schoon, droog, vetvrij, stofvrij en uitgehard te zijn. Wij kunnen de ondergrond uiteraard gereedmaken voor het aanbrengen van een betonlook vloer indien dit nodig mocht zijn. Als de ondergrond goed genoeg is, wordt gestart met een primerlaag. Hiervoor gebruiken wij Primer X300 voor beton en voor een zandcementdekvloer. De volgende laag is de screed die ook wel schraplaag wordt genoemd. Flex screed beschikt over taai elastische kenmerken. De dikte van deze laag wordt bepaald door de ruwheid van de vloer. Er is ongeveer 18 uur droogtijd nodig indien de temperatuur in de ruimte 20 graden Celsius bedraagt. Hierna is het tijd voor het aanbrengen van de betonlook vloer. Deze wordt in twee kleurtinten aangebracht. Dit is het moment waarop de structuur en de mate van levendigheid wordt bepaald. Ons advies luidt dat u hierbij het beste aanwezig kunt zijn. PU aflak is de volgende laag die aangebracht wordt om de vloer te beschermen en voor een zijdematte afwerking te zorgen. Hiervoor wordt PU Strong Topcoat 2k gebruikt.

 1. Ondergrond
 2. Primer
 3. Screed
 4. Betonlook vloer
 5. PU aflak

Aanleg van de vloer

Hieronder wordt in een stappenplan beschreven hoe wij een betonlook vloer aanleggen.

Stap 1: ondergrond gietvloer

Bij aanleg van de betonlook vloer is het belangrijk dat de ondergrond goed is uitgehard en vlak is. Ook moet de vloer c.q. ruimte droog, glad, vetvrij en stofvrij zijn.

Is uw vloer niet helemaal vlak? Dan bieden wij verbeteropties aan om eventuele beschadigingen te repareren en om ondervloer geschikt te maken. In uitzonderlijke gevallen moeten wij de vloer egaliseren of de ondervloer plaatselijk repareren.

Stap 2: de primerlaag

Als tweede stap brengen wij een primerlaag aan om de vloer goed te laten hechten en om te verstevigen. Welk type primerlaag wij aanbrengen verschilt van de ondergrond. Op een zandcementdekvloer of beton brengen we de Primer X300 aan en op een vloer van anhydriet brengen we de Primer X300 aan.

Stap 3: de Screed (Schraplaag)

Zodra de primer laag is opgedroogd brengen wij de screed aan: dit is een combinatie van Flex screed en heeft taai elastische eigenschappen. De ruwheid van de vloer bepaalt de dikte van de schraplaag. Bij een temperatuur van 20 graden droogt de schraplaag in ongeveer 18 uur.

Stap 4: de betonlook vloer

Wanneer de screed is aangebracht en de voorbereiding is gereed brengen we de betonlook vloer aan. We beginnen langs de randen, om vervolgens de hele vloer te doen. Bij een betonlook vloer brengen we 2 kleuren aan die van druk tot rustig aangebracht kunnen worden. Bij de betonlook adviseren we aanwezig te zijn.

Stap 5: de PU aflaklaag

Om uw gietvloer optimaal te beschermen en om een mooie zijdematte afwerking te krijgen, brengen wij nog de PU Strong Topcoat 2k aan

Kleurvoorbeelden

Bekijk hieronder een aantal kleurvoorbeelden die u kunt kiezen.
kleurvoorbeelden

Actief in heel Nederland

Coatingvloer.nl is werkzaam in heel Nederland en specialist in het aanbrengen van betonlook vloeren. Wij zijn onder meer actief in onderstaande plaatsen en regio´s:

Offerte aanvraag?

U kunt met onze adviseur in gesprek gaan door onze showroom in Amsterdam te bezoeken. U kunt hiervoor meteen een afspraak maken via 020-8452650. Of u kunt online een offerte aanvragen die vrijblijvend verstrekt wordt.
vrijblijvende offerte

Showroom Coatingvloer.nl

Duivendrechtsekade 62
1096 AH Amsterdam

Onze showroom is uitsluitend te bezoeken op afspraak. Maak direct een afspraak door telefonisch contact met ons op te nemen. We zijn bereikbaar van maandag tot en met vrijdag tussen 09:00 en 18:00 uur. Uiteraard kunt u ook een afspraak maken per e-mail.

T: 020 845 2650
E: info@coatingvloer.nl

Klanten geven ons een 9.3 / 10 uit 68 .