Best beoordeelde gietvloer specialist met 268 reviews!

Betonlook vloer

Extra opties voor afwerking van uw betonlook vloer De kleur is uiteraard een persoonlijke keuze, maar er kunnen ook andere belangen in het spel zijn als het gaat om de afwerking van uw betonlook vloer. Bijvoorbeeld in winkels, showrooms en kantoren. U kunt bijvoorbeeld een veilige vloer wensen. Dat kan …

Voor design & industrie
Duurzame gietvloeren
Brede technische kennis
Showroom in Amsterdam

Betonlook vloer

Een betonlook vloer heeft een bijzondere uitstraling: industrieel, stoer en robuust. De betonlook heeft de interieurmarkt al enige tijd geleden veroverd en dat is te merken aan de toenemende vraag. Naast particulieren die hun oog laten vallen op deze populaire vloer voor hun woning, zijn er ook veel bedrijven die de keuze maken voor een originele betonlook vloer. De populariteit is niet alleen groot vanwege de fantastische uitstraling, want comfort, gemak en gebruiksvriendelijkheid spelen eveneens een rol. U loopt over deze vloer met een licht verende tred en als u thuis de schoenen uitdoet, voelt de ondergrond warm en comfortabel aan.

Ga voor een betonlook vloer bij Coatingvloer.nl:

 • Altijd een unieke, op maat gemaakte vloer
 • Ruime keuze in kleur en afwerking
 • Bekijk de mogelijkheden in de showroom
 • Binnen 5 dagen offerte op maat
 • Van a tot z projectbegeleiding

Voordelen gietvloer met betonlook

Een gietvloer met betonlook zorgt ervoor dat u van meerdere voordelen profiteert. De vloer is bijvoorbeeld gemakkelijk schoon te maken. De vloer is vloeistofdicht en kent geen naden. Dat biedt  voordelen vanuit hygiënisch oogpunt. De gietvloer betonlook is verder onderhoudsvriendelijk, voelt comfortabel en warm aan en is geschikt om te combineren met verwarming. Kiest u voor de combinatie met vloerverwarming, dan realiseren wij zowel de verwarming als de vloer.

YouTube video

Assortiment betonlook vloeren

Betonlook vloeren hebben een moderne en eigentijdse sfeer met de uitstraling van authentiek beton. De basis voor deze uitstraling ligt in het mengen van twee tinten kunsthars, waardoor een gemêleerd uiterlijk ontstaat. Net als bij echt beton zorgen we er bij een betonlook vloer dat er niet enkel een egale kleur is, maar dat er kleurschakeringen te zien zijn. Bekijk in onderstaande video de mogelijkheden voor een betonlook vloer.

Betonlook vloer in de kleur die aansluit op uw interieur

De betonlook vloer kan in een kleur naar keuze worden aangebracht. Uiteraard is het daarbij van belang dat de kleur aansluit op uw interieur. Onze kleurexpert staat u graag bij in het maken van de perfecte keuze. Om de meest authentieke look te creëren, zijn de beschikbare grijstinten ideaal om een keuze uit te maken. Er ontstaat daardoor een industriële sfeer. Er zijn ook meerdere blauwtinten beschikbaar, zoals u bij de kleurvoorbeelden kunt zien. Wat dat betreft zijn er eindeloos veel kleuren om een keuze uit te maken. Op het gebied van kleur kunnen bovendien andere persoonlijke wensen vervuld worden. Wat denkt u ervan om een logo, tekst of afbeelding in de betonlook vloer op te nemen?

gietvloer betonlook Den Haag

Extra opties voor afwerking van uw betonlook vloer

De kleur is uiteraard een persoonlijke keuze, maar er kunnen ook andere belangen in het spel zijn als het gaat om de afwerking van uw betonlook vloer. Bijvoorbeeld in winkels, showrooms en kantoren. U kunt bijvoorbeeld een veilige vloer wensen. Dat kan Coatingvloer.nl voor u realiseren met het aanbrengen van een antisliplaag. Hier hebben wij diverse gradaties voor beschikbaar. Het aanbrengen van een extra geluiddempende laag is eveneens een mogelijkheid. Ten aanzien van de oppervlaktestructuur die de mate van levendigheid van de betonlook vloer bepaalt, is er eveneens veel mogelijk. U kunt bovendien naar wens de vloer in glans laten uitvoeren. Verder profiteert u altijd van de volgende voordelen en kenmerken:

 • Naadloos
 • Slijtvast
 • Vloeistofdicht
 • Ruime kleurkeuze
 • Extra opties voor afwerking
 • Comfort
 • Lange levensduur
 • Onderhoudsvriendelijk

Kleurvoorbeelden

PU Gietvloer Green Line Betonlook

ice mix
Ice Mix
Zand Mix
Schelp Mix
Chique
Concrete
Dark Grey
Urban Grey
Mangaan

Design Betonvloer ECO

ice mix
Ice Mix
Light Grey
Steel
Stone Blue
Perfect Grey
Titanium
Oxid
Demin

Design Betonvloer PURE

Elephant Grey
Mouse
Clay
Moss
Sky Grey
Slate
Pepper
Onyx

Bekijk ook onze gehele kleur collectie:

Prijzen gietvloer met betonlook

De prijzen van een betonlook vloer worden door Coatingvloer.nl op basis van meerdere factoren vastgesteld. De oppervlakte is een belangrijke factor, maar ook eventuele extra opties voor de afwerking, materiaal en voorbereiden van de ondergrond kunnen de prijs beïnvloeden.

DesignvloerenPopulairste toepassingBelangrijkste eigenschapSamenstellingAantal kleurenLaagdikteVloerverwarmingPrijs €/m2
PU Gietvloer Green LineGehele woningMeest comfortabel100% polyurethaan30002,0 mm – 3,0 mmVanaf € 60,00
Design BetonvloerBenedenverdiepingIndustriële uitstraling10% polyurethaan en 90% beton605,0 mm – 6,0 mmVanaf € 73,00
WoonbetonBenedenverdiepingComfort & design10% polyurethaan en 90% beton305,0 mm – 6,0 mmVanaf € 73,00
BetonvloerBenedenverdiepingIndustriële uitstraling10% polyurethaan en 90% beton305,0 mm – 6,0 mmVanaf € 73,00
Beton CireSanitaire ruimtesPrachtige schakeringen20% polyurethaan en 80% beton302,0 mm – 3,0 mmVanaf € 73,00
MicrocementSanitaire ruimtesOok voor wanden20% polyurethaan en 80% beton302,0 mm – 3,0 mmVanaf € 73,00

Voor vragen over de PU Gietvloer Green Line neemt u contact met ons op. Kom langs in de showroom om de vloer te bekijken.

Oppervlakte

Betonlook vloer prijzen komen onder meer tot stand aan de hand van het aantal m² van de ruimte, waarbij u vanaf een bepaald aantal m² profiteert van een korting op de prijs per vierkante meter. De korting kan bovendien steeds verder oplopen en is zowel van toepassing voor particulieren als voor bedrijven en organisaties.

Materiaalkeuze

Bij een betonlook vloer is er sprake van een gietvloer die op basis van kunststof tot stand komt. Er worden uiteraard ook andere materialen gebruikt om de betonlook vloer te realiseren, zoals primer. Het gebruik en de keuze van materialen heeft invloed op de prijs.

bio lavasteen
bio lavasteen
bio lavasteen
bio lavasteen

Systeemopbouw PU Gietvloer Green Line

Laagdikte 2-3 mm

UV Strong topcoating
PU Gietvloer Green Line
Flex Schraplaag
Primer X300
Ondergrond

Hoe wordt een betonlook vloer aangebracht?

Een betonlook vloer wordt volgens een vast aantal stappen aangebracht, waarbij er voor iedere laag met een droogtijd rekening gehouden moet worden.

De volgende laag is de screed die ook wel schraplaag wordt genoemd. Flex screed beschikt over taai elastische kenmerken. De dikte van deze laag wordt bepaald door de ruwheid van de vloer. Er is ongeveer 18 uur droogtijd nodig indien de temperatuur in de ruimte 20 graden Celsius bedraagt. Hierna is het tijd voor het aanbrengen van de betonlook vloer. Deze wordt in twee kleurtinten aangebracht. Dit is het moment waarop de structuur en de mate van levendigheid wordt bepaald. Ons advies luidt dat u hierbij het beste aanwezig kunt zijn. PU aflak is de volgende laag die aangebracht wordt om de vloer te beschermen en voor een zijdematte afwerking te zorgen. Hiervoor wordt PU Strong Topcoat 2k gebruikt.

Hieronder wordt in een stappenplan beschreven hoe wij een betonlook vloer aanleggen.

Stap 1: ondergrond gietvloer

Bij aanleg van de betonlook vloer is het belangrijk dat de ondergrond goed is uitgehard en vlak is. Ook moet de vloer c.q. ruimte droog, glad, schoon, vetvrij en stofvrij zijn. Is uw vloer niet helemaal vlak? Dan bieden wij verbeteropties aan om eventuele beschadigingen te repareren en om ondervloer geschikt te maken. In uitzonderlijke gevallen moeten wij de vloer egaliseren of de ondervloer plaatselijk repareren.

Stap 2: de primerlaag

Als tweede stap brengen wij een primerlaag aan om de vloer goed te laten hechten en om te verstevigen. Welk type primerlaag wij aanbrengen verschilt van de ondergrond. Op een zandcementdekvloer of beton brengen we de Primer X300 aan en op een vloer van anhydriet brengen we de Primer X300 aan.

Stap 3: de screed (schraplaag)

Zodra de primerlaag is opgedroogd brengen wij de screed aan: dit is een combinatie van Flex screed en heeft taai elastische eigenschappen. De ruwheid van de vloer bepaalt de dikte van de schraplaag. Bij een temperatuur van 20 graden droogt de schraplaag in ongeveer 18 uur.

Stap 4: de betonlook vloer

Wanneer de screed is aangebracht en de voorbereiding is gereed brengen we de betonlook vloer aan. We beginnen langs de randen, om vervolgens de hele vloer te doen. Bij een betonlook vloer brengen we 2 kleuren aan die van druk tot rustig aangebracht kunnen worden. We adviseren u om tijdens deze stap aanwezig te zijn, omdat we in deze fase de structuur en mate van levendigheid van de vloer bepalen.

Stap 5: de PU aflaklaag

Om uw gietvloer optimaal te beschermen en om een mooie zijdematte afwerking te krijgen, brengen wij tot slot nog de PU Strong Topcoat 2k aan.

Betonlook en verschillende woonstijlen

De rauwe betonlook kunt u op allerlei manieren toepassen en met verschillende stijlen combineren. Het is immers eenvoudig om de betonlook mooi bij een interieurstijl te laten aansluiten. Ontdek welke stijl het beste bij u past en hoe u deze stijl met een robuuste of juist een subtiele betonlook combineert.

Betonlook in een industrieel interieur

Zowel de industriële woonstijl als de betonlook zijn stoer en robuust. De industriële stijl herkent u aan de ruwe randen, onafgewerkte materialen en grove meubels. Vaak kiest men voor materialen zoals metaal, hout en natuurlijk beton. Deze rauwe woonstijl komt extra tot zijn recht in royale woningen met hoge plafonds of in een tot woning omgebouwde loods of een oud pakhuis.

Beton combineren met andere materialen

Bij een industrieel interieur kunt u voor een betonlook muur of vloer gaan die heel ruig en onafgewerkt oogt. Bij woonbeton en de Design Betonvloer, wat veel weg heeft van echt beton, heeft u zelf invloed op de ‘vleug’.  Voeg hier een muur van houten panelen of bakstenen aan toe en een servies- of boekenkast van onbewerkt hout. Gaat het om uw keuken? Kies dan voor grote apparatuur. Denk aan een grote oven en een vrijstaande koelkast.

Moderne interieurs en betonlook

Strakke lijnen, gladde vloeren en een minimalistische afwerking komen samen in het rustige geheel van een goed uitgevoerd modern interieur. Hierin komt de subtiele betonlook, van bijvoorbeeld een microcement vloer of een PU gietvloer betonlook, perfect tot zijn recht. Verder maakt deze interieurstijl gebruikt van open ruimtes, op maat gemaakt design meubilair en praktische inbouwkasten. Het is belangrijk dat er voldoende afgesloten opbergruimte is, voor een opgeruimd huis en zodat de enige kleine items in het interieur bewust gekozen kunst of andere accessoires zijn. Ga voor neutrale kleuren zoals (gebroken)wit, grijs en taupe.

Landelijke woonstijl met betonlook

De landelijke woonstijl roept nostalgische gevoelens en een verlangen naar ruraal leven op bij velen. Bij een mooie boerderij hoort een praktische betonvloer. Wilt u meer comfort, dan kunt u ook voor een gietvloer betonlook kiezen. Ook als u nooit op het platteland of in een boerderij gewoond hebt zijn de kenmerkende rust, warmte en gezelligheid van de landelijke woonstijl uitnodigend. Natuurlijke materialen en naturel kleurnuances vormen de basis voor deze stijl. Voeg daar een aantal klassieke elementen aan toe zoals emaillen deurknoppen en een grote porseleinen fruitschaal of vaas op de eettafel om de stijl af te maken.

Veelgestelde vragen betonlook vloer

Wat kost een betonlook vloer?

De prijs van een betonlook vloer is afhankelijk van het aantal vierkante meters dat u afneemt. Is uw ruimte tussen de 20 en 50 m2? Dan bieden we de gietvloer tegen een vaste prijs aan van €3.938,-. Neemt u meer vierkante meters af dan daalt de prijs per vierkante meter. We adviseren u daarom altijd om uw complete verdieping aan te laten brengen, in plaats van losse ruimtes.

Wat kost een betonlook vloer per m2?

Coating Vloer & Company biedt betonlook vloeren aan vanaf €60 per vierkante meter. De vloer is geschikt voor in uw woning, als in kantoorpanden en winkels. In het bedrijfsleven komt u al snel aan de vanaf-prijs per vierkante meter. In uw woning haalt u het meeste voordeel uit de vloer wanneer u meerdere verdiepingen aan laat brengen. De betonlook vloer is dan ook zeer geschikt voor op een andere etage dan de begane grond.

Wat is een betonlook vloer?

We spreken van een betonlook vloer wanneer we het hebben over een polyurethaan gietvloer, die bestaat twee verschillende tinten. Op deze manier creëren we een beton-look, waar geen beton aan te pas komt. Voor meer informatie over dit type gietvloer kijkt u bij de PU Gietvloer Green Line.

Kan een betonlook vloer in de badkamer?

Onze betonlook vloer is uitermate geschikt voor in de badkamer. In tegenstelling tot een echte betonvloer, is de vloer wel waterdicht. Dit komt omdat de gietvloer volledig bestaat kunsthars. Echt beton werkt zuigend en raden we daarom af in een badkamer. Het mooie aan een betonlook vloer is wanneer deze volledig doorloopt vanuit de badkamer naar de slaapkamer. Dit geeft de ruimtes een luxueuze touch.

Kan een betonlook vloer over tegels?

Dit is een mogelijkheid. Belangrijk is wel dat de ondervloer altijd volledig vlak en dicht is. Eventuele scheuren dienen we eerst te herstellen. De voegen dienen ook weggewerkt te worden, anders ziet u dit naderhand in de gietvloer terug. Dit lossen we op door de vloer als eerst te egaliseren.

Zijn betonlook vloeren waterdicht?

Een betonlook vloer bestaat voor 100% uit polyurethaan. Het fijne aan deze kunsthars is dat het volledig water- en vloeistofdicht is. Dit maakt de vloer ideaal voor in sanitaire ruimtes of in uw keuken. Bijkomend voordeel is dat de vloer compleet naadloos is. Hierdoor bent u voorgoed af van voegen en naden, die veelal de hoofdoorzaak zijn van waterschades.

Welke kleur muur past goed bij een betonlook vloer?

Omdat een betonlook vloer een rustige en neutrale uitstraling heeft, kunt u alle kanten op met het kleurenpalet van uw interieur. Ga voor strak & modern met een witte of zeer lichte taupe tint. Voor meer warmte kiest u een donkere tint. De populairste kleuren in 2021 blijven: wit, taupe, grijs en kalkkleuren, zoals oudroze en oudgroen.

Gratis advies over een betonlook vloer

Mocht u graag advies wensen over de realisatie van een betonlook vloer dan zijn onze medewerkers u daarbij graag van dienst. In onze showroom kunnen wij u bijvoorbeeld voorbeelden van betonlook laten zien in verschillende patronen en in uiteenlopende kleuren. Dat geeft u direct een concreter beeld van de opties die Coatingvloer.nl te bieden heeft. U kunt voor het bezoeken van de showroom een afspraak maken.

gietvloer showroom

Actief in heel Nederland

Coatingvloer.nl is werkzaam in heel Nederland en specialist in het aanbrengen van betonlook vloeren. Wij zijn onder meer actief in onderstaande plaatsen en regio´s:

 • Amsterdam
 • Den Haag
 • Breda
 • Eindhoven
 • Den Bosch
 • Utrecht
 • Rotterdam
 • Groningen

” We zijn erg goed geholpen door de medewerkers van Coatingvloer.nl. Ze dachten
met ons mee en hebben ons duidelijke informatie gegeven. Deze expertise geeft echt vertrouwen. “

– De bewoners van deze woning in Maartensdijk

Onze gietvloer showroom

Bekijk gietvloer showroom

Bekijk de gietvloeren in onze gietvloer showroom in Amsterdam. We laten u graag alle mogelijkheden zien en denken met u mee over de beste toepassing. Maak een afspraak zodat we voldoende tijd en aandacht voor u hebben. We geven direct een prijsindicatie, zodat u weet wat u kunt verwachten.

Showroom Coatingvloer.nl

Duivendrechtsekade 62
1096 AH Amsterdam

Onze showroom is uitsluitend te bezoeken op afspraak. Maak direct een afspraak door telefonisch contact met ons op te nemen. We zijn bereikbaar van maandag tot en met vrijdag tussen 09:00 en 18:00 uur. Uiteraard kunt u ook een afspraak maken per e-mail.

T: 020 845 2650
E: info@coatingvloer.nl

Klanten geven ons een 9.3 / 10 uit 94 waarderingen.

Offerte

Vraag hier uw vrijblijvende prijsopgaaf aan en ontvang deze binnen één werkdag in uw mailbox.

Showroom
Coating Vloer & Company BV
Duivendrechtsekade 62
1096 AH Amsterdam

Op afspraak te bezoeken

Contact
Postbus 23282
1100 DT Amsterdam

Snelle offerte aanvraag

Laat uw gegevens achter en ontvang een geheel vrijblijvende offerte.

Als het alleen om een badkamer gaat, kunnen wij u helaas niet verder helpen.