Best beoordeelde gietvloer specialist met 268 reviews!

Gietvloer Alkmaar

Wat is een gietvloer? Een gietvloer is een naadloze vloerbedekking die rechtstreeks op de ondervloer wordt aangebracht. Het wordt vervaardigd door verschillende lagen vloeibaar materiaal over elkaar te gieten en te verspreiden, waardoor een gladde, strakke en moderne afwerking ontstaat. Deze vloeren worden steeds populairder vanwege hun eigenschappen zoals duurzaamheid, …

Voor design & industrie
Duurzame gietvloeren
Brede technische kennis
Showroom in Amsterdam

Gietvloer Alkmaar

In de moderne wereld van interieurdesign en architectuur wordt er voortdurend gezocht naar innovatieve manieren om esthetiek en functionaliteit te verenigen. Een opvallende trend die de laatste jaren in Alkmaar en daarbuiten aan populariteit wint, is de gietvloer. Deze naadloze, veelzijdige vloerbedekking biedt niet alleen een strakke en eigentijdse uitstraling, maar ook duurzaamheid en praktisch gemak.

Ontdek op deze pagina alles over de gietvloer in Alkmaar van coatingvloer.nl en waarom gietvloeren zo populair zijn. We bespreken de verschillende soorten en toepassingen en laten zien waarom deze vloerkeuze zo aantrekkelijk is voor zowel woningen als bedrijfspanden.

Wat is een gietvloer?

Een gietvloer is een naadloze vloerbedekking die rechtstreeks op de ondervloer wordt aangebracht. Het wordt vervaardigd door verschillende lagen vloeibaar materiaal over elkaar te gieten en te verspreiden, waardoor een gladde, strakke en moderne afwerking ontstaat. Deze vloeren worden steeds populairder vanwege hun eigenschappen zoals duurzaamheid, esthetiek en onderhoudsgemak.

Wat kost een gietvloer in Alkmaar?

De kosten van een gietvloer variëren afhankelijk van verschillende factoren, zoals het type gietvloer, het oppervlakte van de ruimte en de complexiteit van de installatie. Over het algemeen liggen de kosten voor een gietvloer in Alkmaar tussen de €60 en €150 per vierkante meter. Het is belangrijk op te merken dat hoewel gietvloeren initieel duurder kunnen zijn dan traditionele vloerbedekkingen, ze op de lange termijn vaak kostenefficiënter zijn vanwege hun lange levensduur en lage onderhoudsvereisten.

Waar is een gietvloer uit Alkmaar van gemaakt?

Gietvloeren kunnen worden gemaakt van verschillende materialen, elk met hun eigen unieke eigenschappen en voordelen. Enkele van de meest gebruikte materialen voor gietvloeren zijn:

 • Polyurethaan (PU): Een flexibel en elastisch materiaal dat uitstekend bestand is tegen krassen en stoten.
 • Epoxy: Bekend om zijn duurzaamheid en chemische weerstand, waardoor het ideaal is voor industriële toepassingen.
 • Cementgebonden materialen: Materialen zoals woonbeton, beton ciré en microcement die de robuuste uitstraling van beton bieden, maar met meer flexibiliteit en minder gewicht.
 • Grindvloeren: Gemaakt van kleine grindkorrels gebonden met epoxyhars, deze vloeren bieden een natuurlijke uitstraling en textuur.

Soorten gietvloeren uit Alkmaar zijn er bij coatingvloer.nl

Verschillende soorten gietvloeren hebben hun eigen unieke eigenschappen en toepassingen. Laten we een kijkje nemen naar enkele van de populaire varianten:

PU Gietvloer

Een PU Gietvloer is een type gietvloer op basis van polyurethaan. Deze vloer combineert duurzaamheid met elasticiteit, waardoor hij comfortabel aanvoelt om op te lopen. Het is bestand tegen krassen, stoten en chemicaliën, waardoor het een uitstekende keuze is voor zowel woningen als bedrijfspanden.

Woonbeton

Woonbeton is een cementgebonden gietvloer die de ruwe uitstraling van beton combineert met de voordelen van een gietvloer. Het biedt duurzaamheid en is verkrijgbaar in verschillende kleuren, waardoor het perfect is voor moderne interieurs.

Beton Cire

Beton Cire is een dunne, met cement gebaseerde afwerking die op veel oppervlakken kan worden aangebracht, waaronder vloeren, wanden en meubels. Het geeft een industriële uitstraling en kan zowel binnen als buiten worden gebruikt.

Microcement

Microcement is een andere cementgebonden gietvloer die bekend staat om zijn naadloze en moderne uiterlijk. Het is waterdicht en bestand tegen slijtage, waardoor het geschikt is voor vochtige ruimtes zoals badkamers.

Grindvloer

Een grindvloer bestaat uit kleine grindkorrels die met hars zijn gebonden. Dit zorgt voor een natuurlijke en textuurrijke uitstraling. Grindvloeren zijn sterk en kunnen zware belasting weerstaan, waardoor ze geschikt zijn voor commerciële ruimtes.

Welke gietvloer is het beste voor een woning?

Voor woningen zijn PU Gietvloeren, woonbeton en microcement vaak populaire keuzes. PU Gietvloeren bieden comfort en duurzaamheid, terwijl woonbeton en microcement een moderne en industriële uitstraling geven die goed past bij eigentijdse interieurs.

Gietvloeren uit Alkmaar en omgeving voor woningen

Van alle gietvloeren die u kunt kiezen zijn er een aantal uitermate geschikt voor woningen, terwijl andere meer passend zijn voor een bedrijf of fabriek. Hieronder vindt u een overzicht van de verschillende gietvloeren uit Alkmaar die ideaal zijn voor in huis en wat daarvan de belangrijkste kenmerken zijn.

Soorten gietvloeren AlkmaarMeest toegepast inKenmerkBeschikbaar in – kleurenMogelijke plaatsen
PU Gietvloer Green LineOveral toepasbaarZeer comfortabel3000 kleurenAlkmaar, Heerhugowaard, Schagen, Zaandam, Castricum, Bergen en meer.
Beton CireBadkamer/keukenMeerdere kleurtinten in een vloer30 kleurenAlkmaar, Heerhugowaard, Schagen, Zaandam, Castricum, Bergen en meer.
Design BetonvloerBegane grondStoere uitstraling60 kleurenAlkmaar, Heerhugowaard, Schagen, Zaandam, Castricum, Bergen en meer.
WoonbetonBegane grondComfortabel en strak30 kleurenAlkmaar, Heerhugowaard, Schagen, Zaandam, Castricum, Bergen en meer.
MicrocementBadkamer/keukenOok geschikt voor muren in badkamer/keuken30 kleurenAlkmaar, Heerhugowaard, Schagen, Zaandam, Castricum, Bergen en meer.
BIO Lavasteen GietvloerThuiskantoorUnieke uitstraling40 kleurenAlkmaar, Heerhugowaard, Schagen, Zaandam, Castricum, Bergen en meer.
Epoxy GietvloerBedrijfspand/industriële omgevingExtreem hoog belastbaar Alkmaar, Heerhugowaard, Schagen, Zaandam, Castricum, Bergen en meer.

Wilt u de gietvloer laten plaatsen op een locatie die niet voorkomt in de tabel? Neem contact met ons op. Coatingvloer.nl levert in nog veel meer plaatsen door heel het land. Bent u op zoek naar een gietvloer in Alkmaar voor uw bedrijf of fabriekspand? Daarvoor zijn andere gietvloeren meer geschikt.

BIO Lavasteen Gietvloer van coatingvloer.nl

Een unieke vloer van coatingvloer.nl is de BIO Lavasteen Gietvloer. Dat is een hybride vloer die een prachtig robuust uiterlijk combineert met uitzonderlijke krasbestendigheid. Vervaardigd uit grotendeels natuurlijke materialen, staat deze lavasteen gietvloer bekend om zijn hardheid en slijtvastheid. Hierdoor is het niet alleen geschikt voor thuisgebruik, maar ook voor intensieve toepassingen in bijvoorbeeld winkels en kantoren.  Het is ook een duurzame oplossing die perfect te combineren is met vloerverwarming.

Gietvloeren uit Alkmaar: toepassingen

De naadloze vloeren aangeboden door Coatingvloer.nl zijn zeer veelzijdig en vinden hun toepassing in diverse settings, waaronder woningen, zakelijke omgevingen en industriële ruimtes. We hebben voor elke situatie een geschikte vloer die volledig op maat kan worden ontworpen met de hulp van onze deskundige adviseurs. Coatingvloer.nl biedt een breed scala aan naadloze vloermogelijkheden, waarbij zowel kunststof als natuurlijke materialen als basis kunnen dienen.

Woningvloer

Een kunststof gietvloer in de woning is bijzonder geschikt voor mensen met huisstofallergieën. De woningvloeren van coatingvloer.nl combineren deze praktische voordelen met een hoog comfort en een luxueuze uitstraling. Onze vloeren kunnen volledig worden aangepast aan uw persoonlijke smaak, waardoor elke vloer een uniek kunstwerk vormt.

Kantoorvloer Alkmaar

Gietvloeren zijn de laatste jaren steeds populairder geworden in kantooromgevingen vanwege hun duurzaamheid, veelzijdigheid en esthetische aantrekkingskracht. PU gietvloeren zijn een populaire keuze vanwege hun comfort en geluidsabsorberende eigenschappen. Deze vloeren zijn flexibeler dan epoxy en bieden een comfortabele loopervaring. Ook beton cire wordt steeds meer gekozen voor een kantoorvloer in Alkmaar. Dat heeft onder andere te maken met de uitstraling. Het kleurenpalet en de afwerkingsopties zijn bij gietvloeren bijna onbeperkt.

Winkelvloer

Onze winkelvloeren zijn niet alleen zeer slijtvast en gemakkelijk te onderhouden, maar ze creëren ook een gevoel van ruimte. Bovendien kunnen we ze voorzien van een antislipafwerking, waardoor ze veilig en comfortabel te belopen zijn, zowel in natte als droge omstandigheden.

Bedrijfsvloer

Kunststof bedrijfsvloeren bieden naadloze, onderhoudsvriendelijke oplossingen. Ze kunnen tevens bijdragen aan het versterken van de identiteit en uitstraling van uw bedrijf. Coatingvloer.nl specialiseert zich in op maat gemaakte bedrijfsvloeren die voldoen aan al uw specifieke vereisten voor de vloer in uw bedrijfspand.

Welke gietvloer is het beste voor een bedrijfspand?

In bedrijfspanden, vooral in industriële omgevingen, is epoxy de vaakst gekozen optie vanwege de uitstekende chemische en mechanische weerstand. In magazijnen wordt vaak gekozen voor een vloercoating en epoxy gietvloer. In kantoren kiest men vaker voor de PU gietvloer of beton cire.

Gietvloeren in verschillende kleuren

Een van de voordelen van gietvloeren is de brede selectie van kleuren en afwerkingen die beschikbaar zijn. Of u nu gaat voor een ingetogen monochrome look of een levendige en kleurrijke uitstraling, gietvloeren bieden talloze mogelijkheden om aan jouw designvisie te voldoen.

Woonstijlen combineren met gietvloer uit Alkmaar

Gietvloeren zijn uiterst veelzijdig en kunnen naadloos worden geïntegreerd in verschillende woonstijlen. Van minimalistisch en modern tot industrieel en Scandinavisch, een goed gekozen gietvloer kan de basis leggen voor de hele esthetiek van een ruimte.

Voordelen van gietvloeren in Alkmaar

Gietvloeren bieden verschillende voordelen die ze aantrekkelijk maken voor Alkmaarse huiseigenaren en bedrijven:

 • Naadloosheid: Het ontbreken van naden en voegen zorgt voor een strakke en moderne uitstraling.
 • Duurzaamheid: Gietvloeren zijn bestand tegen dagelijkse slijtage, waardoor ze lang meegaan.
 • Eenvoudig onderhoud: Gietvloeren vereisen minimaal onderhoud en zijn gemakkelijk schoon te maken.
 • Stijlvariatie: Met een scala aan kleuren en afwerkingen kunnen gietvloeren aan elke esthetiek worden aangepast.

Gietvloeren en vloerverwarming

Een perfecte combinatie met gietvloeren is vloerverwarming. De naadloze aard van gietvloeren zorgt voor een gelijkmatige verdeling van warmte, waardoor ze een uitstekende keuze zijn voor het combineren met vloerverwarmingssystemen.

Gietvloeren en onderhoud

Het onderhoud van een gietvloer is van essentieel belang om ervoor te zorgen dat de vloer zijn optimale uiterlijk behoudt en zijn levensduur wordt verlengd. Gelukkig zijn gietvloeren over het algemeen gemakkelijk te onderhouden, en met de juiste zorg kunnen ze er jarenlang als nieuw blijven uitzien.

Het belang van regelmatig onderhoud

Regelmatig onderhoud is cruciaal om ervoor te zorgen dat uw gietvloer zijn esthetische en functionele eigenschappen behoudt. Hoewel gietvloeren duurzaam en slijtvast zijn, kunnen stof, vuil en vlekken in de loop van de tijd hun tol eisen en de glans verminderen. Door een paar eenvoudige stappen te volgen, kunt u de gietvloer in topconditie houden.

Dagelijks onderhoud van gietvloeren

 • Stofzuigen: Regelmatig stofzuigen met een zachte borstel of een speciale stofzuiger voor harde vloeren is een effectieve manier om stof, zand en vuil te verwijderen. Dit voorkomt dat deze deeltjes krassen op het oppervlak veroorzaken.
 • Vegen: Dagelijks vegen met een zachte bezem helpt om oppervlakkig vuil en stof te verwijderen. Het voorkomt dat vuil zich ophoopt en schade veroorzaakt.

Periodiek onderhoud van gietvloeren

Naast dagelijkse reiniging is periodiek onderhoud belangrijk om uw gietvloer in optimale staat te houden. Hier zijn enkele aanvullende stappen die u kunt nemen:

 • Dweilen: Afhankelijk van het gebruik van de vloer, is het aan te raden om wekelijks of tweewekelijks te dweilen. Gebruik hierbij lauwwarm water en een mild schoonmaakmiddel dat geschikt is voor gietvloeren. Vermijd het gebruik van agressieve chemische reinigingsmiddelen, omdat deze de afwerkingslaag kunnen beschadigen.
 • Vlekken Verwijderen: Morsingen moeten zo snel mogelijk worden opgeruimd om vlekken te voorkomen. Gebruik een zachte doek of een papieren handdoek om gemorste vloeistoffen op te deppen. Indien nodig kunt u een licht vochtige doek gebruiken om de vlek voorzichtig weg te vegen. Vermijd wrijven, omdat dit de vlek verder kan verspreiden.
 • Bescherming tegen Krassen: Plaats viltjes onder meubelpoten om krassen op de vloer te voorkomen wanneer meubels worden verplaatst. Gebruik ook voorzichtigheid bij het verplaatsen van zware voorwerpen over de vloer.
 • Vloermatten: Plaats vloermatten bij de ingangen van de ruimtes om vuil en zand buiten te houden. Dit minimaliseert de hoeveelheid vuil die de vloer binnenkomt en helpt slijtage te verminderen.

Diepgaand onderhoud en herstelwerkzaamheden

Na verloop van tijd kunnen gietvloeren enige tekenen van slijtage gaan vertonen. In dergelijke gevallen is diepgaand onderhoud en soms herstelwerkzaamheden vereist. Het is raadzaam om contact op te nemen met professionele vloeronderhoudsbedrijven om deze taken uit te voeren. Zij hebben de expertise en de juiste apparatuur om de vloer te herstellen en op te frissen zonder de afwerking te beschadigen.

Gietvloer renovatie

Het is ook mogelijk om een gietvloer renovatie uit te voeren voor uw bestaande gietvloer. Heeft uw vloer inmiddels plekken met slijtage en beschadigingen? Dan is dit een uitstekende optie. De vloer oogt weer als nieuw na de renovatie. Zo verlengt u de levensduur van de vloer. De experts van coatingvloer.nl helpen u graag met het opknappen van de huidige vloer. Dat doen we in drie stappen:

 • Inventarisatie – we bepalen welk type vloer u heeft en welke renovatie daarvoor geschikt is.
 • Renovatie – beschadigde plekken worden weggewerkt en we brengen een nieuwe toplaag aan van de beste kwaliteit.
 • Nieuwe gietvloer – uw gietvloer is weer als nieuw en tegen een lager tarief dan wanneer u de hele vloer vervangt.

Gietvloeren in Alkmaar: duurzaamheid

Duurzaamheid is een cruciale factor bij de keuze van vloerbedekking, en bij Coatingvloer.nl begrijpen we dat volledig. Onze vloeroplossingen zijn zorgvuldig ontworpen met het oog op duurzaamheid, wat resulteert in vloeren die niet alleen prachtig zijn, maar ook vriendelijk zijn voor het milieu.

Een uitstekend voorbeeld van onze toewijding aan duurzaamheid is de “Blending Nature,” een vloer die is gecreëerd met behulp van natuurlijke en hernieuwbare grondstoffen en minimale CO2-uitstoot. Deze innovatieve keuze biedt niet alleen een esthetisch aantrekkelijke vloer, maar ook een milieuvriendelijke optie die past bij uw groene levensstijl. Daarnaast bieden we de mogelijkheid om uw bestaande vloer te verbeteren met een duurzame vloercoating. Hierdoor hoeft u niet uw hele vloer te vervangen, wat niet alleen kosten bespaart, maar ook bijdraagt aan het verminderen van afval en resourceverbruik.

Gietvloer in showroom bekijken

Als u overweegt om een gietvloer te installeren, is het aan te raden om een bezoek te brengen aan showrooms waar u de verschillende materialen en kleuren in het echt kunt bekijken. Dit geeft u een beter beeld van hoe de vloer eruit zal zien in jouw ruimte en helpt u bij het maken van de juiste keuze.

De mooiste gietvloeren bekijkt u in het echt in onze showroom in Alkmaar. We snappen dat u een nieuwe vloer niet zomaar kiest en daarom kunt u in onze showroom alle soorten gietvloeren zien, voelen en belopen. We laten u graag alle mogelijkheden zien die het beste passen bij uw wensen en pand. Om u zo goed mogelijk te kunnen adviseren, vragen we u om een afspraak te maken voor het bezoeken van de showroom. Dit kan via de onderstaande buttons.

Over coatingvloer.nl

Coatingvloer.nl is dé specialist in design-gietvloeren en bedrijfsvloeren. Onze vloeren zijn van de hoogste kwaliteit, uniek, duurzaam en zeer onderhoudsvriendelijk. Met onze jarenlange ervaring helpen we u graag bij het vinden van de perfecte gietvloer voor uw woning of bedrijfspand. Ook voor onderhoud aan uw bestaande gietvloer zijn we de aangewezen partij.

De beste service

Bij Coatingvloer.nl kunt u uitgaan van de allerbeste service. We staan niet alleen bekend om onze kwalitatieve gietvloeren, maar ook om onze professionele service en ons eerlijk advies. Tijdens een bezoek aan onze showroom van maar liefst 500 m2 helpen onze specialisten u graag met al uw vragen en het vinden van de geschikte vloer.

Laat u inspireren

Laat u inspireren door de vele soorten, kleuren en mogelijkheden in gietvloeren. Of u nu op zoek bent naar een nieuwe gietvloer voor in uw woning of uw bedrijfspand, we hebben altijd een geschikte vloer voor u. We zijn van mening dat u een vloer het beste kunt beoordelen wanneer u eroverheen loopt en hem met eigen ogen bekijkt. Wanneer u de vloer voelt en de afwerking ziet, weet u precies welke vloer bij u past.

Neem een kijkje in de showroom

Komt u een kijkje nemen in onze showroom? U bent van harte welkom om onze gietvloeren uit te proberen en met eigen ogen te bekijken. Bekijk hieronder alvast de foto’s voor een sfeerimpressie van de showroom.

Ontdek onze blog vol inspiratie

FAQ over gietvloeren in Alkmaar

Wat is een gietvloer?

Een gietvloer is een naadloze vloerafwerking die wordt aangebracht door een mengsel van harsen en andere materialen op de ondervloer te gieten. Het resultaat is een strakke, moderne en duurzame vloer.

Wat zijn de voordelen van een gietvloer uit Alkmaar?

Gietvloeren bieden tal van voordelen, waaronder duurzaamheid, eenvoudig onderhoud, een naadloos uiterlijk, weerstand tegen vlekken en krassen, en een moderne uitstraling.

Welke ruimtes zijn geschikt voor gietvloeren?

Gietvloeren zijn geschikt voor vrijwel elke ruimte in huis, evenals commerciële en industriële toepassingen. Populaire ruimtes zijn woonkamers, keukens, badkamers, kantoren, winkels en showrooms.

Hoe lang gaat een gietvloer mee?

Een goed onderhouden gietvloer kan tientallen jaren meegaan. De exacte levensduur hangt af van factoren zoals het type gietvloer, de kwaliteit van de installatie en het juiste onderhoud.

Hoe wordt een gietvloer geïnstalleerd?

De installatie van een gietvloer omvat het voorbereiden van de ondervloer, het aanbrengen van meerdere lagen van het gietvloermateriaal en het laten uitharden. Het proces kan enkele dagen in beslag nemen, afhankelijk van de omvang van de ruimte.

Kan ik een gietvloer zelf installeren?

Het wordt sterk aanbevolen om een professionele installateur in te huren voor het plaatsen van een gietvloer. Het proces vereist ervaring en specifieke vaardigheden om een hoogwaardig resultaat te bereiken.

Zijn gietvloeren gemakkelijk te onderhouden?

Ja, gietvloeren zijn over het algemeen eenvoudig te onderhouden. Ze kunnen worden gereinigd met een zachte bezem, stofzuiger of vochtige doek. Het is belangrijk om agressieve chemicaliën te vermijden.

Zijn gietvloeren geschikt voor vloerverwarming?

Ja, gietvloeren zijn uitstekend geschikt voor vloerverwarming. Ze geleiden warmte goed en bieden een comfortabele en efficiënte verwarmingsoplossing.

Offerte

Vraag hier uw vrijblijvende prijsopgaaf aan en ontvang deze binnen één werkdag in uw mailbox.

Showroom
Coating Vloer & Company BV
Duivendrechtsekade 62
1096 AH Amsterdam

Op afspraak te bezoeken

Contact
Postbus 23282
1100 DT Amsterdam

Snelle offerte aanvraag

Laat uw gegevens achter en ontvang een geheel vrijblijvende offerte.

Als het alleen om een badkamer gaat, kunnen wij u helaas niet verder helpen.