Best beoordeelde gietvloer specialist met 268 reviews!

Is een gietvloer duurzaam?

We maken ons allemaal zorgen om het milieu en de klimaat crisis. Daarom willen steeds meer mensen hun steentje bijdragen aan het vermijden van verdere opwarming van de aarde. We bestrijden vervuiling van de natuur en onze leefomgeving. Bij de aankoop van producten maken we daarom steeds vaker milieubewuste keuzes, …

Voor design & industrie
Duurzame gietvloeren
Brede technische kennis
Showroom in Amsterdam

Is een gietvloer duurzaam?

We maken ons allemaal zorgen om het milieu en de klimaat crisis. Daarom willen steeds meer mensen hun steentje bijdragen aan het vermijden van verdere opwarming van de aarde. We bestrijden vervuiling van de natuur en onze leefomgeving. Bij de aankoop van producten maken we daarom steeds vaker milieubewuste keuzes, en niet allen tijdens onze dagelijkse boodschappen. We verduurzamen ook onze woning en daar is de vloer een belangrijk onderdeel van. Maar hoe zit het eigenlijk met een gietvloer? Is een gietvloer duurzaam? Past deze vloer in een energiebesparend huishouden? Coatingvloer.nl heeft het voor u op een rijtje gezet. Maak kennis met onze duurzame gietvloer: de PU Gietvloer Green Line.

Duurzame gietvloer keuzes

Het is goed om te weten dat er een aantal wegen zijn die naar een duurzame gietvloer leiden. Dit zijn de verschillende mogelijkheden die wij aanbieden om te zorgen voor een duurzame gietvloer:

  • Duurzaam produceren
  • Duurzame materialen
  • Oude gietvloer materialen recyclen
  • Gietvloer combineren met vloerverwarming

Duurzame investering

Een gietvloer kopen is niet een aanschaf die u zomaar even doet. Het is moeilijk om een gietvloer te verwijderen, dus het is een aankoop voor lange termijn. Een gietvloer heeft een enorm lange levensduur. Het is een vloer die slijtvast is en enorme belasting aankan. Gietvloeren gaan in principe een leven lang mee. Wel kan het zijn dat u na vijf tot zeven jaar de toplaag moet laten vervangen. Dit kunt u vergelijken met het opnieuw lakken en schuren van een parketvloer. Mede door de lange levensduur is een gietvloer een duurzame keuze voor uw vloer.

Vloerverwarming voor verlaagde energie verbruik

Een gietvloer zorgt ervoor dat de vloer goed geïsoleerd is. Dit scheelt in de winter wanneer u uw huis moet verwarmen. Wilt u nog meer energie besparen? Denk dan aan het aanleggen van vloerverwarming onder de gietvloer. Een gietvloer laat de warmte van vloerverwarming namelijk heel makkelijk door. Bovendien verwarmt een vloerverwarming egaal de ruimte omdat de warmte zich snel kan verspreiden. Vloerverwarming met een gietvloer is dus een maatregel die in veel energiebesparende huishoudens wordt toegepast. Een verlaagd energieverbruik levert u niet alleen een besparing in kosten op, maar is ook beter voor onze planeet.

Is een gietvloer duurzaam?

Is een gietvloer duurzaam? En wat maakt een gietvloer duurzaam? Bij het aanbrengen van een gietvloer is er geen sprake van materiaalverspilling. De ruimte wordt nauwkeurig gemeten en de gietvloer wordt zo gegoten zodat er geen restjes worden weggegooid. Ook is het onderhoud van een gietvloer duurzaam. U kunt de vloer namelijk makkelijk met water schoonmaken. De vraag ‘Is een gietvloer duurzaam?’ kan voor menig hoofdbreken zorgen, want niet alle gietvloeren worden van duurzame materialen gemaakt. Sommige gietvloeren bestaan uit materialen die minder goed voor het milieu zijn. Daarom introduceert Coatingvloer.nl de PU Gietvloer Green. De duurzame gietvloer voor duurzame huishoudens.

Duurzame Gietvloer PU Green Line

Om beter tegemoet te komen aan de vraag naar duurzame vloeren, heeft Coatingvloer.nl een milieuvriendelijke gietvloer ontwikkeld. Deze gietvloer is tot stand gekomen door een uniek recept waarmee de uitstoot van CO2 tot een minimum beperkt wordt. Overigens zonder dat dit ten koste gaat van de kwaliteit van de gietvloer. Op deze manier kunt u ook met uw gietvloer keuze uw steentje bijdragen aan een beter milieu. Heeft u nog vragen of wilt u meer weten? Neem dan gerust contact op. Ook kunt u een vrijblijvende offerte aanvragen. Zo heeft u meteen een beeld van de kosten.

Aanleggen duurzame gietvloer

Het aanleggen van een duurzame gietvloer is een ambachtelijk proces. Van het begin tot het einde werken onze vakmensen met zorg aan uw gietvloer. We leggen uw duurzame gietvloer aan in vijf verschillende stappen. Eerst maken we de ondergrond gereed, daarna brengen we de eerste laag aan, vervolgens komt daar een schraplaag overheen, de vierde stap is het aanbrengen van de unieke PU Gietvloer Green Line en als laatste onderdeel lakken we de vloer af met een beschermende topcoating. De combinatie met vloerverwarming maakt uw gietvloer duurzamer. Ook het leggen van de vloerverwarming kunnen we voor u doen, voor een all-in service.

Duurzaamheid bij Coatingvloer.nl

Duurzaam ondernemen is belangrijk voor ons. Bij iedere stap in het proces bekijken we onze mogelijkheden en maken we de meest duurzame keuze om onze carbon footprint zo klein mogelijk te houden. We zijn niet alleen bezig met duurzaam produceren maar regelen ook de recycling van oude gietvloer materialen. Door oude gietvloeren te recyclen reduceren we afval en worden er minder grondstoffen gewonnen. We denken graag met u mee over milieuvriendelijke vloeroplossingen. Bekijk ook onze tips over duurzaam wonen voor meer milieuvriendelijke woonideeën.

Plaats een reactie

Offerte

Vraag hier uw vrijblijvende prijsopgaaf aan en ontvang deze binnen één werkdag in uw mailbox.

Showroom
Coating Vloer & Company BV
Duivendrechtsekade 62
1096 AH Amsterdam

Op afspraak te bezoeken

Contact
Postbus 23282
1100 DT Amsterdam

Snelle offerte aanvraag

Laat uw gegevens achter en ontvang een geheel vrijblijvende offerte.

Als het alleen om een badkamer gaat, kunnen wij u helaas niet verder helpen.