Woonbeton

Een woonbeton vloer kan worden toegepast in elke ruimte en vormt de basis van uw interieur. Woonbeton is geschikt voor woonhuizen, winkels en kantoren en is zeer gebruiksvriendelijk. Doordat een woonbeton vloer naadloos wordt gelegd en een stofvrij karakter heeft, is de vloer zo goed als onderhoudsvrij.

Overige voordelen van een woonbeton vloer

 • Sterke en comfortabele vloer
 • Op maat gemaakt: altijd een unieke vloer
 • Woonbeton is leverbaar in meerdere kleuren
 • Onderhoudsvriendelijk
 • Combinatie met vloerverwarming mogelijk

Woonbeton prijzen

De prijs van een woonbeton vloer is afhankelijk van verschillende factoren:

 • De grootte van het oppervlak
 • Uw persoonlijke wensen
 • Arbeidskosten
 • Benodigde voorbehandeling van de ondervloer
 • Integratie van vloerverwarming
 • Het gekozen materiaal

In de meeste gevallen geldt: hoe groter de ruimte, des te lager de woonbeton prijs per vierkante meter. Dit is zeer interessant voor bedrijfspanden, winkels en kantoren. Uiteraard kan een woonbeton vloer ook zeer voordelig zijn voor particulieren. Wij adviseren om in één keer meerdere ruimtes te laten voorzien van een woonbeton vloer, zodat u bespaart op de prijs van woonbeton.

Burenkorting

Door een groter oppervlak in één keer te voorzien van een woonbeton vloer, daalt de woonbeton prijs aanzienlijk. Daarom ontvangt u bij coatingvloer.nl burenkorting wanneer u samen met uw buren een woonbeton vloer aanschaft. Hierbij geldt: hoe meer buren, des te hoger uw korting. Zo bespaart u al gauw 35% op uw nieuwe vloer. Lees hier hoe u in aanmerking komt voor burenkorting.

Woonbeton prijs per vierkante meter

Een woonbeton vloer kost doorgaans tussen de € 50,- en € 150,- per m2. Deze prijs is een indicatie, aangezien de prijs van een woonbeton vloer afhankelijk is van meerdere factoren, zoals uw persoonlijke wensen, voorbereidingswerkzaamheden, het aantal vierkante meters en de status van de ondervloer. Wij maken in elk geval een specifieke offerte, waarbij we rekening houden met uw persoonlijke voorkeuren en uw woonsituatie.

Voor meer informatie over onze woonbeton prijzen of voor het aanvragen van een vrijblijvende offerte neemt u contact met ons op via 020 845 2650.
vrijblijvende offertebel: 020 845 2650

Het aanleggen van een woonbeton vloer gebeurt in een aantal stappen. In het onderstaande stappenplan beschrijven we hoe onze vakmensen een woonbeton vloer bij u aanleggen, nadat u een woonbeton vloer heeft besteld.

 1. Ondervloer egaliseren
  Nagenoeg elk type ondergrond is geschikt om woonbeton op aan te brengen. Het is alleen belangrijk dat de ondervloer vormvast en vlak is. Indien uw ondervloer in slechte staat verkeert, egaliseren wij de ondervloer, zodat de woonbeton vloer kan worden aangebracht.
 2. Woonbeton aanbrengen
  Onze vakmensen brengen woonbeton op ambachtelijke wijze met de hand aan. Het aantal lagen en de dikte van de lagen die aangebracht worden, is afhankelijk van het type woonbeton dat u kiest. De lagen worden in zoveel mogelijk vlakken aangebracht om een optimaal resultaat te krijgen. Het aanbrengen van de lagen gebeurt in 3 fases:
 • Laag 1: EP Primer X300 eerste hechtlaag aanbrengen
  Een primer zorgt voor versteviging en verzegeling van de ondergrond. Hierdoor hecht de vloer goed. Om gaatjes in het woonbeton te voorkomen is de primer universeel behandeld, waardoor de ondergrond verzadigd is.
 • Laag 2: EP Primer X300 tweede hechtlaag
  Om een optimaal resultaat te creëren, wordt er een tweede hechtlaag aangebracht door onze vakmensen. Beide lagen dienen vervolgens 18 uur te drogen.
 • Laag 3: aanbrengen woonbeton
  De derde laag bestaat uit het aanbrengen van het woonbeton. U kiest uit diverse kleuren en soorten afwerking. Na 24 uur kan de vloer licht belast worden.
 1. Polijsten en vlinderen van de woonbeton gietlaag
  Afhankelijk van het type woonbeton dat u gekozen heeft, kan de woonbeton gietlaag na 2 tot 7 dagen gepolijst worden. Door het polijsten komen de diepte van de kleuren en de ambachtelijke verwerking tot hun recht. Dit maakt de woonbeton vloer uniek en erg populair.4. Afwerking van de woonbeton vloer
  Om de vloer af te werken en extra bescherming te bieden, worden er nog 2 lagen aangebracht:
 • Laag 4: steenolie laag aanbrengen
  De vloer wordt verder afwerkt met steenolie, zodat de kleuren nog beter tot hun recht komen.
 • Laag 5: PU Strong Topcoat zijdemat
  De laatste laag die we aanbrengen is de PU Strong Topcoat zijdemat. Deze toplaag maakt uw vloer extra slijtvast, zodat u nog jarenlang plezier heeft van uw woonbeton vloer.

Woonbeton onderhouden

Een woonbeton vloer is zo goed als onderhoudsvrij. Door de vuilafstotende werking zal de vloer niet snel vies worden. Wanneer de vloer zichtbaar vuil is, kunt u de woonbeton vloer het best schoonmaken met een dweil en koud water. Wanneer u de vloer met heet water dweilt, kan de vloer streperig opdrogen. U maakt de woonbeton vloer ook eenvoudig schoon door te stofzuigen met een zachte borstel.

Om de vloer netjes te houden, adviseren wij om de vloer niet met schoenen te betreden waarmee u buiten bent geweest. Door het inlopen van steentjes, zand of ander vuil van buitenaf kunt u de vloer beschadigen. Daarnaast is het verstandig om viltjes onder tafels en stoelen aan te brengen om de woonbeton vloer extra te beschermen.

Voor meer informatie over het schoonmaken van uw woonbeton vloer raadpleegt u ons onderhoudsadvies.

Woonbeton kleuren

Een woonbeton vloer is leverbaar in diverse kleuren. Grijstinten en natureltinten zijn in verschillende variaties beschikbaar. Mocht uw gewenste kleur er niet tussen zitten, dan maken wij elke mogelijke kleur op basis van RAL en NCS kleuren. 

Bij volledig gekleurd beton wordt het woonbeton al gekleurd geleverd door de betoncentrale. Hierdoor is een beschadiging minder snel zichtbaar.

Verschil woonbeton en gietvloer

Wij krijgen regelmatig vragen over woonbeton. Er wordt ons onder andere gevraagd wat het verschil is tussen woonbeton en een gietvloer. Woonbeton is een cementgebonden vloer en een gietvloer van polyurethaan of epoxy is een samengesteld synthetisch mengsel van twee of meer componenten dat over een ondervloer wordt aangebracht. Het grootste verschil tussen de twee vloeren is de dikte: woonbeton is vaak een stuk dikker dan een gietvloer.

Woonbeton door heel Nederland

Coatingvloer.nl is gespecialiseerd in het aanleggen van woonbeton vloeren. Onze specialisten reizen het hele land door om u te voorzien van een prachtige, nieuwe vloer. Wij zijn onder andere actief in de volgende regio’s:

 • Amsterdam
 • Den Haag
 • Breda
 • Den Bosch
 • Eindhoven
 • Groningen
 • Rotterdam
 • Utrecht

Offerte aanvragen

Neem contact met ons op om direct een offerte aan te vragen. Wij zijn telefonisch bereikbaar via 020  845 2650 of vul ons offerteformulier in. U ontvangt binnen 5 dagen een voorstel op maat.
vrijblijvende offerte

Showroom Coatingvloer.nl

Duivendrechtsekade 62
1096 AH Amsterdam

Onze showroom is uitsluitend te bezoeken op afspraak. Maak direct een afspraak door telefonisch contact met ons op te nemen. We zijn bereikbaar van maandag tot en met vrijdag tussen 09:00 en 18:00 uur. Uiteraard kunt u ook een afspraak maken per e-mail.

T: 020 845 2650
E: info@coatingvloer.nl

Klanten geven ons een 9.3 / 10 uit 68 .