Best beoordeelde gietvloer specialist met 256 reviews!

Routebeschrijving info@coatingvloer.nl 020 - 845 26 50
Offerte
Woonbeton
Woonbeton
Woonbeton
Woonbeton
Woonbeton
Woonbeton
Woonbeton
Woonbeton

Beoordeeld met een 4,8 / 5 uit 256 beoordelingen

Hoge kwaliteit vloeren op maat

Ruime keuze aan gietvloeren

Showroom in Amsterdam

Woonbeton

Woonbeton is geschikt voor elk type ruimte en vormt de basis van uw interieur. Een woonbeton vloer is populair in woonhuizen, winkels en kantoren. Doordat woonbeton naadloos wordt gelegd, heeft de vloer een stofvrij karakter en is hij zo goed als onderhoudsvrij. Ook is de vloer ideaal te combineren met vloerverwarming.

Ga voor een woonbeton vloer van Coatingvloer.nl en profiteer van onze voordelen:

 • Woonbeton in vele kleuren
 • Onderhoudsvriendelijke vloer
 • Gedurende het project één vast aanspreekpunt
 • Uw vloer gelegd door ervaren specialisten
 • Bekijk onze collectie woonbeton in de ruime showroom


Belangrijkste kenmerken woonbeton

Designvloeren Populairste toepassing Belangrijkste eigenschap Samenstelling Aantal kleuren Laagdikte Vloerverwarming Prijs €/m2
Woonbeton Woningen, winkels en kantoren Sterk, comfortabel, onderhoudsvriendelijk en uniek 10% polyurethaan en 90% beton 30 5,0 mm – 6,0 mm Vanaf € 73,- per m2

Bent u benieuwd naar de mogelijkheden van woonbeton voor uw ruimte? Neem gerust contact met ons op of breng een bezoek aan de showroom in Amsterdam. Hier bekijkt u de gehele collectie woonbeton vloeren.

Bel: 020 845 2650 Gratis prijsberekening Foto’s recente projecten

Wat is woonbeton?

Een vloer van woonbeton bestaat uit de materialen cement en polyurethaan. Dit type vloer heeft een robuuste en moderne uitstraling en kan over elke soort ondervloer geplaatst worden. Doordat de vloer naadloos wordt aangelegd, is hij zeer onderhoudsvriendelijk. Ook is de vloer slijtvast en gebruiksvriendelijk en daardoor toepasbaar in veel verschillende soorten ruimtes. Van woningen en winkels tot kantoren.

Voordelen van een woonbeton vloer

Een woonbeton vloer brengt veel voordelen met zich mee:

 • Sterke en comfortabele vloer
 • Op maat gemaakt: altijd een unieke vloer
 • Woonbeton is leverbaar in meerdere kleuren
 • Onderhoudsvriendelijk
 • Combinatie met vloerverwarming mogelijk

Aanbrengen van woonbeton

Het aanleggen van een woonbeton vloer gebeurt in een aantal stappen. In het onderstaande stappenplan beschrijven we hoe onze vakmensen een woonbeton vloer bij u aanleggen.

Ondervloer egaliseren

Nagenoeg elk type ondergrond is geschikt om woonbeton op aan te brengen. Het is alleen belangrijk dat de ondervloer vormvast en vlak is. Indien uw ondervloer in slechte staat verkeert, egaliseren wij de ondervloer, zodat de woonbeton vloer kan worden aangebracht.

Woonbeton aanbrengen

Onze vakmensen brengen woonbeton op ambachtelijke wijze met de hand aan. Het aantal lagen en de dikte van de lagen die aangebracht worden, is afhankelijk van het type woonbeton dat u kiest. De lagen worden in zoveel mogelijk vlakken aangebracht om een optimaal resultaat te krijgen. Het aanbrengen van de lagen gebeurt in 3 fases:

 • Laag 1: EP Primer X300 eerste hechtlaag aanbrengen

Een primer zorgt voor versteviging en verzegeling van de ondergrond. Hierdoor hecht de vloer goed. Om gaatjes in het woonbeton te voorkomen is de primer universeel behandeld, waardoor de ondergrond verzadigd is. Deze laag laten we 18 uur drogen.

 • Laag 2: EP Primer X300 tweede hechtlaag

Om een optimaal resultaat te creëren, wordt er een tweede hechtlaag aangebracht door onze vakmensen. Ook deze laag moet vervolgens 18 uur drogen.

 • Laag 3: aanbrengen woonbeton

De derde laag bestaat uit het aanbrengen van het woonbeton. U kiest uit diverse kleuren en soorten afwerking. Na 24 uur drogen kan de vloer licht belast worden.

Polijsten en vlinderen van de woonbeton gietlaag

Afhankelijk van het type woonbeton dat u gekozen heeft, kan de woonbeton gietlaag na 2 tot 7 dagen gepolijst worden. Door het polijsten komen de diepte van de kleuren en de ambachtelijke verwerking tot hun recht. Dit maakt de woonbeton vloer uniek en erg populair.

Afwerking van de woonbeton vloer

Om de vloer af te werken en extra bescherming te bieden, worden er nog 2 lagen aangebracht:

 • Laag 4: steenolie laag aanbrengen

De vloer wordt verder afwerkt met steenolie, zodat de kleuren nog beter tot hun recht komen.

 • Laag 5: PU Strong Topcoat zijdemat

De laatste laag die we aanbrengen is de PU Strong Topcoat zijdemat. Deze toplaag maakt uw vloer extra slijtvast, zodat u nog jarenlang plezier heeft van uw woonbeton vloer.

Kosten woonbeton

De kosten van een woonbeton vloer is afhankelijk van de volgende factoren:

 • De grootte van de oppervlakte
 • Uw persoonlijke wensen
 • Arbeidskosten
 • Benodigde voorbehandeling van de ondervloer
 • Integratie van vloerverwarming
 • Het gekozen materiaal

Bij Coatingvloer.nl geldt: hoe groter de ruimte, des te lager de woonbeton kosten per vierkante meter. Dit is zeer interessant voor bedrijfspanden, winkels en kantoren. Uiteraard kan een woonbeton vloer ook zeer voordelig zijn voor particulieren. Wij adviseren om in één keer meerdere ruimtes te laten voorzien van een woonbeton vloer, zodat u bespaart op de kosten.

Burenkorting

Door een groter oppervlak in één keer te voorzien van een woonbeton vloer, daalt de woonbeton prijs aanzienlijk. Daarom ontvangt u bij Coatingvloer.nl burenkorting wanneer u samen met uw buren een woonbeton vloer aanschaft. Hierbij geldt: hoe meer buren, des te hoger uw korting. Zo bespaart u al gauw tot 35% op uw nieuwe vloer. Lees hier hoe u in aanmerking komt voor burenkorting.

Gemiddelde kosten voor woonbeton

Een woonbeton vloer kost doorgaans tussen de € 50,- en € 150,- per m2. Deze prijs is een indicatie, aangezien de kosten van een woonbeton vloer afhankelijk zijn van meerdere factoren, zoals hierboven omschreven. In onderstaand tabel bekijkt u een overzicht van de gemiddelde kosten voor een woonbeton vloer. Benieuwd naar een exacte prijsberekening? Vraag een vrijblijvende offerte aan.

Woonbeton prijs m2 excl. btw Prijs (excl. btw)
Woonbeton 20-50 m2 Vanaf € 4.675 ,-
Woonbeton 51-100 m2 € 96,83 per m2
Woonbeton 101-150 m2 € 80,15 per m2
Woonbeton 151-200 m2 € 72,66 per m2

“Voor mijn nieuwe woning koos ik voor woonbeton. Ik ben er heel erg blij mee. De vloer heeft een unieke uitstraling en schoonmaken is bijna niet nodig. Top! Ook over de service van Coatingvloer.nl ben ik zeer tevreden. Bedankt.”– Natascha uit Amsterdam

Bent u op zoek naar een praktische én mooie vloer?

Woonbeton onderhouden

Een woonbeton vloer is zo goed als onderhoudsvrij. Door de vuilafstotende werking zal de vloer niet snel vies worden. Wanneer de vloer zichtbaar vuil is, kunt u de woonbeton vloer het best schoonmaken met een dweil en koud water. Wanneer u de vloer met heet water dweilt, kan hij streperig opdrogen. U maakt hem ook eenvoudig schoon door te stofzuigen met een zachte borstel.

Daarnaast is het verstandig om viltjes onder tafels en stoelen aan te brengen om de woonbeton vloer extra te beschermen. Voor meer informatie over het schoonmaken van uw woonbeton vloer raadpleegt u ons onderhoudsadvies.

Woonbeton kleuren

Een woonbeton vloer is leverbaar in diverse kleuren. Grijstinten en natureltinten zijn in verschillende variaties beschikbaar. Mocht uw gewenste kleur er niet tussen zitten, dan maken wij elke mogelijke kleur op basis van RAL en NCS kleuren. Bij volledig gekleurd beton wordt het woonbeton al gekleurd geleverd door de betoncentrale. Hierdoor is een beschadiging minder snel zichtbaar.

Verschil woonbeton en gietvloer

We krijgen regelmatig vragen over woonbeton. Er wordt ons onder andere gevraagd wat het verschil is tussen woonbeton en een gietvloer. Woonbeton is een cementgebonden vloer en een gietvloer van polyurethaan of epoxy is een samengesteld synthetisch mengsel van twee of meer componenten dat over een ondervloer wordt aangebracht. Het grootste verschil tussen de twee vloeren is de dikte: woonbeton is vaak een stuk dikker dan een gietvloer.

Vraag een vrijblijvende offerte aan

Bent u op zoek naar een nieuwe vloer en twijfelt u voor welke vloer u moet gaan? We helpen u graag bij het nemen van de juiste aankoop. Neem contact met ons op of breng een bezoek aan de showroom in Amsterdam, waar u onze gehele collectie woonbeton vloeren vindt. Liever eerst een vrijblijvende prijsberekening ontvangen? Dit doet u eenvoudig via onderstaande button.

Bel: 020 845 2650 Gratis prijsberekening

Onze woonbeton showroom

Onze woonbeton showroom

Breng een bezoek aan de showroom in Amsterdam

In de showroom in Amsterdam laten we u graag onze collectie woonbeton vloeren zien. Ook adviseren we u over de juiste vloer en ontvangt u een prijsindicatie. Maak vooraf even een afspraak, zodat we voldoende tijd voor u kunnen reserveren.

Bekijk showroom

Showroom Coatingvloer.nl

Duivendrechtsekade 62
1096 AH Amsterdam

Onze showroom is uitsluitend te bezoeken op afspraak. Maak direct een afspraak door telefonisch contact met ons op te nemen. We zijn bereikbaar van maandag tot en met vrijdag tussen 09:00 en 18:00 uur. Uiteraard kunt u ook een afspraak maken per e-mail.

T: 020 845 2650
E: info@coatingvloer.nl

Klanten geven ons een 9.3 / 10 uit 94 waarderingen.

Bereken direct mijn prijs

Vrijblijvende offerte aanvragen

Over Coatingvloer.nl

Coatingvloer.nl is dé specialist op het gebied van gietvloeren voor woningen en bedrijven. Bent u op zoek naar een nieuwe gietvloer of vloercoating? We zijn al meer dan 12 jaar expert in het leggen van gietvloeren, betonvloeren en vloercoatings voor particulieren en bedrijven.

Van het eerste advies tot het leggen van uw nieuwe gietvloer: wij zijn de aangewezen partner voor de beste kwaliteit en service. In onze grote showroom van 500 m2 maakt u kennis met al onze gietvloeren en helpen onze adviseurs u graag met het vinden van de juiste keuze voor uw pand. Mogen wij uw nieuwe gietvloer leggen?

 

Vraag een offerte aan