Best beoordeelde gietvloer specialist met 268 reviews!

Woonbeton bij 5 verschillende interieurstijlen

Woonbeton ziet eruit als echt beton, maar heeft veel meer voordelen. Zo is woonbeton comfortabeler en gaat woonbeton langer mee. Het is namelijk makkelijker schoon te maken. Woonbeton heeft een industriële uitstraling en staat mooi in een modern interieur. Maar woonbeton staat ook mooi bij andere interieurstijlen.  Je kunt met woonbeton echt alle kanten op. Dit maakt een vloer van woonbeton een slimme investering. De vloer zal een mooie uitstraling geven aan de ruimte.

Interieurstijlen

Bij het inrichten van uw interieur of het uitvoeren van een make-over is het visualiseren van het eindresultaat van belang. Dit kunt u doen door gebruik te maken van een moodboard op basis van interieurstijlen. Bij een woonprogramma, in een interieurtijdschrift of op Pinterest is enorm veel inspiratie te vinden voor huis en inrichting.

Heeft u al een bepaalde woonstijl in gedachten of is uw huis nog een mengeling van stijlen zonder duidelijke smaak? Door te werken vanuit interieurstijlen zorgt u ervoor dat u gericht kunt zoeken naar kleuren, materialen en meubels. U creëert zo een eenduidige en sfeervolle woning waar u met plezier zult wonen.

Hieronder lichten we vijf verschillende interieurstijlen uit waar woonbeton mooi bij staat.

Design interieur

Woonbeton Design

Bron: Design Milk

Bron: Interior Design Ideas

Een design interieur lijkt zo uit een James Bond film te komen. Design interieurs zijn doordacht, met weinig fratsen en versiering maar met bijzondere designmeubels. Denk aan strakke lijnen en aandacht voor technische foefjes. Eet woonbeton gietvloer past hier prachtig bij omdat deze strak is en luxe uitstraalt. De klassieke grijze gietvloer staat er mooi, maar ook donkergrijs of zwart staat mooi bij een design interieur. Zeker als u witte meubels hebt.

Bohémien interieur

Bohemien Interieur Woonbeton

Het Bohemien interieur is bijna het tegenovergestelde van een design interieur. Bij een bohemien interieur zijn er geen regels en worden veel kleuren, prints en materialen gecombineerd. Vaak worden exotische items gebruikt als decoratie zoals Marokkaanse lampen, Perzische tapijten en Afrikaanse maskers. Het is een etnische mix aan meubels en spullen. Hierbij staat een rustige vloer van woonbeton erg mooi. Kies voor grijs of gebroken wit.

Industrieel interieur

Woonbeton industrieel interieur

Bij een industrieel worden veel, je raadt het vast, industriële elementen gebruikt. Dit begint al met de ruimte zelf. Denk aan rauwe muren van beton of waarbij je de bakstenen ziet zitten, buizen die nog zichtbaar zijn, metalen trappen en hoge plafonds. Hierbij past een vloer van woonbeton erg goed. Verder wordt een industrieel interieur gevuld met grote industriële staande lampen, leren banken, letterbakken en andere vintage vondsten. Qua kleur blijft het sober met kleuren als bruin, grijs, zwart en wit.

Klassiek interieur

Bron: Pinterest

Het klassieke interieur is erg chique. Denk aan herenhuizen met hoge plafond en veel versiering. Er wordt veel gelakt en bewerkt hout gebruikt en veel luxe stoffen. Qua meubels zijn er in een klassiek interieur veel antieke meubels. Een open haard met een sierlijst mag ook niet ontbreken. Denk verder aan grote spiegels met bewerkte lijsten, kroonluchters en kaarsen. Vaak wordt er bij deze interieurstijl een houten vloer gebruikt, maar woonbeton kan ook erg mooi staan bij een klassiek interieur.

Landelijk

Landelijk interieur met Woonbeton

Bron: Makeover.nl

Een landelijk interieur heeft een gezellige en huiselijke sfeer. De meubels zijn vaak van hout en hebben vaak ronde vormen.De meubels zijn mat en ruw, denk aan onbewerkt hout of een bank van linnen. Kleuren zijn sober maar licht en zijn ook wat kleurrijke accenten. Er worden vaak kleden en quilt gebruikt en roomwit is een veel voorkomende tint. Andere veel voorkomende accessoires zijn manden, servies en porselein. Een vloer van woonbeton staat prachtig bij een landelijk interieur.

Woonbeton landelijk

Bron: Woonkamer Inspiratie

Andere soorten woonstijlen

Er zijn veel verschillende manier om woninginrichting in te delen, waarbij sommige puristen maximaal vier interieurstijlen erkennen. Toch zijn er ook overzichten waarbij tot wel 30 verschillende inrichtingsvormen genoemd worden. De meest bekende woonstijlen zijn landelijk en modern, maar andere stijlen zijn steeds meer in opkomst.

Bent u na bovenstaand overzicht nog niet overtuigd van de stijl die het beste bij u past? Dit zijn de interieurstijlen die het meest gebruikt worden door interieurstylisten:

  • Industriële interieurstijl
  • Landelijke interieurstijl
  • Scandinavische interieurstijl
  • Retro interieurstijl
  • Minimalistische interieurstijl
  • Klassieke interieurstijl
  • Vintage interieurstijl

Industriële interieurstijl

Een industriële inrichting begint met een basis van robuuste materialen zoals beton, steen en metaal. Grote meubels van grove materialen en schijnbaar onafgewerkte accessoires geven een stoer karakter.

Landelijke interieurstijl

Deze woonstijl is afgeleid van de inrichting van boerderijen en heeft in de ondergrond veel hout en lichte kleuren. Houten geverfde meubels, zacht textiel en elementen van keramiek zijn kenmerkend voor deze eenvoudige, warme interieurstijl.

Scandinavische interieurstijl

Scandinavisch wonen heeft in de afgelopen jaren steeds meer aan bekendheid gewonnen dankzij de lichte ruimtelijkheid en ronde vormen. Met natuurlijke materialen en lichte kleden en gordijnen geeft deze woonstijl een rustige sfeer in huis.

Retro interieurstijl

Deze gewaagde woonstijl is echt voor degenen die gek zijn op grafische prints en intense kleuren. Met oranje, groen, geel en bruin in de basiskleuren is het zaak om deze stijl met mate toe te passen.

Minimalistische interieurstijl

Aan de andere kant van het spectrum vinden we de minimalistische woonstijl. Neutrale kleuren, strakke lijnen en alles netjes weggewerkt: voor ultieme kalmte in huis is dit de perfecte interieurstijl.

Klassieke interieurstijl

Bij een klassiek interieur is het soms moeilijk een ondergrond te kiezen, omdat de traditionele vloerkeuzes niet meer van deze tijd zijn. Denk daarbij aan heel donker hout of kamerbreed tapijt. De basis ligt daarom ook meer bij de meubels. Dit zijn vaak erfstukken van donker hout, gecombineerd met donkere leren meubelstukken.

Vintage interieurstijl

Een vintage interieurstijl legt de nadruk op de combinatie van verschillende oudere meubelstukken van goede kwaliteit. Dit kunnen ook stukken zijn uit verschillende tijdsperiodes, zodat een tijdloos geheel ontstaat.

Woonbeton interieurstijlen

Zijn nu al deze woonstijlen geschikt voor een ondergrond van woonbeton? In principe wel, omdat u de keuze heeft uit vele kleuren en afwerkingen. Zo is er eigenlijk geen enkele stijl waar deze gietvloer niet bijdraagt aan de ambiance.

Foto van auteur

Gietvloer Specialist

Onze gietvloer specialist deelt zijn kennis en expertise in informatieve blogs. Benieuwd wat de laatste trends zijn in de wereld van gietvloeren? Wilt u graag advies over de beste gietvloer voor een bedrijfsruimte? Of bent u benieuwd hoe u die nieuwe gietvloer zo lang mogelijk mooi en vrij van scheuren houdt? Onze specialist in gietvloeren weet het als de beste en legt u alles uit.Meer weten over gietvloeren en welke vloer bij uw project past? Ook in onze showroom staan gietvloer specialisten klaar om u te helpen. Maak een afspraak en kom gauw langs! Neem contact met ons op.

Offerte

Vraag hier uw vrijblijvende prijsopgaaf aan en ontvang deze binnen één werkdag in uw mailbox.

Showroom
Coating Vloer & Company BV
Duivendrechtsekade 62
1096 AH Amsterdam

Op afspraak te bezoeken

Contact
Postbus 23282
1100 DT Amsterdam

Snelle offerte aanvraag

Laat uw gegevens achter en ontvang een geheel vrijblijvende offerte.

Als het alleen om een badkamer gaat, kunnen wij u helaas niet verder helpen.