Een 4,7 op basis van 231 Google reviews!

Routebeschrijving info@coatingvloer.nl 020 - 845 26 50
Offerte
Gietvloer in appartement
Gietvloer in appartement
Gietvloer in appartement
Gietvloer in appartement
Gietvloer in appartement
Gietvloer in appartement
Gietvloer in appartement
Gietvloer in appartement

Gietvloer in appartement

Nieuwbouwwoningen, fabriekshallen, oude panden, garages en zelfs buiten, in principe kan een gietvloer overal gelegd worden. Het mooie aan een gietvloer is dat het materiaal vele toepassingen kent en er voor iedere ruimte wel een geschikte gietvloer te vinden is. Dit geldt ook zeker voor een gietvloer in een appartement. Lees gauw alle ins en outs hierover.

Voordelen gietvloer in appartement

Een gietvloer is een strakke design vloer. Hij is naadloos en modern en laat hierdoor zelfs het meest kleine appartement groter lijken. Zeker als je in een wat kleiner appartement woont kan dit het interieur goed op laten knappen. Het fijne is ook dat het design van een gietvloer tijdloos is. Een gietvloer is een ideale basis voor een retro, klassiek of industrieel interieur. Je kunt dus makkelijk verschillende interieurstijlen op een gietvloer creëren. Zeker in een appartement, waar je misschien wel regelmatig het interieur verandert, is dit handig. Verder is een gietvloer natuurlijk ook een van de meest hygiënische vloeren. Doordat de vloer volledig glad en naadloos is blijft er nergens stof of vuil in kiertjes achter. Ook is een gietvloer vloeistofdicht, dus je kan de vloer makkelijk even dweilen. Geen overbodige luxe als je in een appartement woont.

Nadelen gietvloer in appartement

Als een groot nadeel van een gietvloer in een appartement wordt vaak geluidsoverlast genoemd. Als je geen maatregelen voor geluiddemping neemt, kan een gietvloer inderdaad voor veel geluidsoverlast zorgen in een appartementencomplex of flat. Investeer daarom in een goede ondergrond en eventueel in een geluiddempende laag. Een ander nadeel is dat, als je al in je appartement woont, je huis zal moeten leeghalen als je een gietvloer gaat leggen. Nu kan de aanleg van een gietvloer meerdere dagen duren. Dit komt omdat een gietvloer per laagje wordt aangebracht en er tussendoor verschillende droogtijden zijn. Met een appartement kan je je meubels niet even snel in een zijkamertje zetten, zoals in een huis bijvoorbeeld. Zorg daarom dat je onderdak voor je meubels hebt. En voor jezelf natuurlijk ook. Na deze investering kan je er natuurlijk wel weer zo’n 10 jaar tegenaan.

Geschikte vloeren

Voor een gietvloer in appartement wordt vaak gekozen voor een basis van epoxy- of polyurethaanhars. Dit zijn beide vloeren die oersterk en duurzaam zijn. Tegelijk is het materiaal ook licht elastisch. Daardoor voelt de gietvloer aangenaam aan. Aan comfort hoef je dus niet in te leveren. Epoxy is iets harder dan een PU-vloer. Daarom zal Coatingvloer.nl voor een appartement eerder een PU-vloer aanraden. Dit materiaal is iets zachter en maakt dus ook minder lawaai. Bovendien is dit materiaal ook iets comfortabeler om op te leven. Beide soorten hars kunnen ook in de badkamer en keuken gelegd worden. Zo kun je direct je hele woonoppervlak van een gietvloer voorzien.

Wil je meer weten over een gietvloer in appartement? Neem dan contact met ons op of vraag een vrijblijvende offerte aan. Wij adviseren je graag.

Coating Vloer & Company BV

Vrijblijvende offerte
aanvragen

Snelle offerte aanvraag

Laat uw gegevens achter en ontvang een geheel vrijblijvende offerte.

Als het alleen om een badkamer gaat, kunnen wij u helaas niet verder helpen.