Best beoordeelde gietvloer specialist met 268 reviews!

Gietvloer in appartement

Nieuwbouwwoningen, fabriekshallen, oude panden, garages en zelfs buiten, in principe kan een gietvloer overal gelegd worden. Het mooie aan een gietvloer is dat het materiaal vele toepassingen kent en er voor iedere ruimte wel een geschikte gietvloer te vinden is. Dit geldt ook zeker voor een gietvloer in een appartement. Lees gauw …

Voor design & industrie
Duurzame gietvloeren
Brede technische kennis
Showroom in Amsterdam

Gietvloer in appartement

Nieuwbouwwoningen, fabriekshallen, oude panden, garages en zelfs buiten, in principe kan een gietvloer overal gelegd worden. Het mooie aan een gietvloer is dat het materiaal vele toepassingen kent en er voor iedere ruimte wel een geschikte gietvloer te vinden is. Dit geldt ook zeker voor een gietvloer in een appartement. Lees gauw alle ins en outs hierover.

Nieuwbouwwoningen, fabriekshallen, oude panden, garages en zelfs buiten, in principe kan een gietvloer overal gelegd worden. Het mooie aan een gietvloer is dat het materiaal vele toepassingen kent en er voor iedere ruimte wel een geschikte gietvloer te vinden is. Dit geldt ook zeker voor een gietvloer in een appartement. Lees gauw alle ins en outs hierover.

gietvloer appartement
Gietvloer in appartement

Voordelen gietvloer in appartement

Een gietvloer is een strakke design vloer. Hij is naadloos en modern en laat hierdoor zelfs het meest kleine appartement groter lijken. Zeker als je in een wat kleiner appartement woont kan dit het interieur goed op laten knappen. Het fijne is ook dat het design van een gietvloer tijdloos is. Een gietvloer is een ideale basis voor een retro, klassiek of industrieel interieur. Je kunt dus makkelijk verschillende interieurstijlen op een gietvloer creëren. Zeker in een appartement, waar je misschien wel regelmatig het interieur verandert, is dit handig. Verder is een gietvloer natuurlijk ook een van de meest hygiënische vloeren. Doordat de vloer volledig glad en naadloos is blijft er nergens stof of vuil in kiertjes achter. Ook is een gietvloer vloeistofdicht, dus je kan de vloer makkelijk even dweilen. Geen overbodige luxe als je in een appartement woont.

Nadelen gietvloer in appartement

Als een groot nadeel van een gietvloer in een appartement wordt vaak geluidsoverlast genoemd. Als je geen maatregelen voor geluiddemping neemt, kan een gietvloer inderdaad voor veel geluidsoverlast zorgen in een appartementencomplex of flat. Investeer daarom in een goede ondergrond en eventueel in een geluiddempende laag. Een ander nadeel is dat, als je al in je appartement woont, je huis zal moeten leeghalen als je een gietvloer gaat leggen. Nu kan de aanleg van een gietvloer meerdere dagen duren. Dit komt omdat een gietvloer per laagje wordt aangebracht en er tussendoor verschillende droogtijden zijn. Met een appartement kan je je meubels niet even snel in een zijkamertje zetten, zoals in een huis bijvoorbeeld. Zorg daarom dat je onderdak voor je meubels hebt. En voor jezelf natuurlijk ook. Na deze investering kan je er natuurlijk wel weer zo’n 10 jaar tegenaan.

Geschikte vloeren

Voor een gietvloer in appartement wordt vaak gekozen voor een basis van epoxy- of polyurethaanhars. Dit zijn beide vloeren die oersterk en duurzaam zijn. Tegelijk is het materiaal ook licht elastisch. Daardoor voelt de gietvloer aangenaam aan. Aan comfort hoef je dus niet in te leveren. Epoxy is iets harder dan een PU-vloer. Daarom zal Coatingvloer.nl voor een appartement eerder een PU-vloer aanraden. Dit materiaal is iets zachter en maakt dus ook minder lawaai. Bovendien is dit materiaal ook iets comfortabeler om op te leven. Beide soorten hars kunnen ook in de badkamer en keuken gelegd worden. Zo kun je direct je hele woonoppervlak van een gietvloer voorzien.

Een gietvloer die geluid reduceert

Als u op zoek bent naar een gietvloer voor uw appartement, dan is het belangrijk om goed in de gaten te houden hoeveel geluid de vloer kan absorberen. Geluidreductie is vooral belangrijk als u in een appartement woont waar de 10db-norm geldt, maar is overal verstandig voor het creëren van een prettige leefomgeving..

De 10dB norm is een belangrijke norm voor geluidsisolatie in appartementen. Deze norm houdt in dat de vloerconstructie tussen twee appartementen een minimale geluidsisolatie van 10dB moet hebben. Dit betekent simpel gezegd dat het geluid dat geproduceerd wordt in het ene appartement, bijvoorbeeld door lopen of het verplaatsen van meubels, geen overlast mag veroorzaken in het andere appartement.

Geluiddemping per type vloer

Een belangrijke factor die bepalend is voor de mate van geluiddemping is het type kunsthars. Een epoxyvloer zal vanwege zijn hardheid meer contactgeluid produceren dan bijvoorbeeld een PU gietvloer, die licht elastisch is en daarmee voor een betere geluidsisolatie zorgt. Weet u niet precies welk materiaal het meest geschikt is als vloer in uw appartement? Overleg dan met een van onze specialisten over de mogelijkheden, we denken graag met u mee.

Legtechnieken voor geluidsisolatie

Naast het materiaal zijn er verschillende legtechnieken om met een gietvloer voor geluidsisolatie te zorgen zodat de vloer aan de 10dB norm voldoet: door de vloer zwevend te leggen of door een rubberen mat onder de gietvloer te plaatsen. Bij Coatingvloer.nl ontvangt u een geluidscertificaat dat de effectieve geluidsvermindering van de gietvloer aantoont.

Gietvloer zwevend leggen

Een effectieve manier om het geluid te verminderen, is door uw gietvloer zwevend te laten leggen. Dit betekent dat de vloer niet direct op de ondervloer wordt geïnstalleerd, maar dat er een extra laag tussen wordt gecreëerd. Deze extra tussenlaag zorgt ervoor dat de trillingen van de vloer worden opgevangen en gedempt, waardoor het geluidsniveau wordt verminderd. Een ander voordeel van een zwevende gietvloer is dat het ook beter bestand is tegen vocht, wat een prettige bijkomstigheid kan zijn in een appartement.  

Rubberen mat als tussenlaag

Een andere optie voor geluidreductie is het gebruik van rubberen matten. Met het Rubber Comfort Systeem kunt u tot wel 20dB aan contactgeluid verminderen. Dit is een dikke rubberen laag die onder de gietvloer wordt geplaatst om het geluid te helpen absorberen. Rubberen matten zijn vooral nuttig als u geen zwevende gietvloer wilt of als de ondervloer niet geschikt is voor een zwevende vloer. Bovendien kan het Rubber Comfort Systeem bestaande scheuren in de ondervloer overbruggen, voor een egaal eindresultaat.

Uw nieuwe gietvloer bij Coatingvloer.nl

Als u op zoek bent naar een duurzame, stijlvolle en geluiddempende vloer voor uw appartement, dan is een gietvloer een fantastische keuze. Bij Coatingvloer.nl helpen we u graag bij het vinden van de perfecte gietvloer die past bij uw wensen en eisen. Onze vakmensen hebben jarenlange ervaring in het leggen van gietvloeren in verschillende soorten ruimtes, waaronder appartementen. We gebruiken alleen hoogwaardige materialen en zorgen voor een perfecte afwerking.

Wil je meer weten over een gietvloer in appartement? Neem dan contact met ons op of vraag een vrijblijvende offerte aan. Wij adviseren je graag.

Offerte

Vraag hier uw vrijblijvende prijsopgaaf aan en ontvang deze binnen één werkdag in uw mailbox.

Showroom
Coating Vloer & Company BV
Duivendrechtsekade 62
1096 AH Amsterdam

Op afspraak te bezoeken

Contact
Postbus 23282
1100 DT Amsterdam

Snelle offerte aanvraag

Laat uw gegevens achter en ontvang een geheel vrijblijvende offerte.

Als het alleen om een badkamer gaat, kunnen wij u helaas niet verder helpen.