Best beoordeelde gietvloer specialist met 268 reviews!

Routebeschrijving info@coatingvloer.nl 020 - 845 26 50
Offerte

Beoordeeld met een 4,8 / 5 uit 256 beoordelingen

Hoge kwaliteit vloeren op maat

Ruime keuze aan gietvloeren

Showroom in Amsterdam

Betonvloer coaten

Betonvloer coating is een uitstekende afwerking voor vloeren in onder meer garages, werkplaatsen, kelders en magazijnen. De coating betonvloer van Coatingvloer.nl is een ideale keuze als het gaat om bescherming van de ondergrond. Het is een duurzaam vloersysteem dat gevormd wordt door een toplaag die op basis van een mix van hoogwaardige tweecomponenten harsen tot stand komt. Hierdoor ontstaat een keiharde laklaag. Dat is een extra voordeel als de situatie vereist dat de vloer tegen een stootje bestand moet zijn. De voordelen zijn echter nog veel groter. Laat uw betonvloer coaten en uw bedrijfsvloer is ook goed tegen chemicaliën, vocht en zuren bestand.

Beton lak of coating?

Betoncoating is een soort versterkende lak. Nadat de betonvloer met een betoncoating is afgelakt is uw betonvloer waterdicht en bestand tegen krassen. Meestal gebruiken we hiervoor een beton lak op basis van een vloeibare kunsthars en een verharder. Deze twee componenten worden met elkaar gemengd. De chemische reactie die daardoor optreedt zorgt ervoor dat de beton lak keihard wordt.

Waarom betonvloer coaten

Ondanks dat een betonvloer keihard aanvoelt, heeft beton een enigszins poreuze structuur. Dit heeft als gevolg dat er scheuren in het beton kunnen ontstaan. Wij kunnen uw betonvloer afwerken met epoxy, polyurea en acrylaat (MMA). De epoxy kunsthars gebruiken we ook voor coatings en EP vloeren voor zware industrie. Het is een ideale manier om uw betonvloer te sealen. Waarom zou u uw betonvloer coaten? Dit zijn de mogelijkheden en voordelen van coaten.

Voordelen betonvloer coating

  • Betonvloer coating beschermt beton
  • Betonvloer coaten voor extreme slijtvastheid
  • Vloercoating maakt de betonvloer tegen vloeistoffen
  • Coatings voor beton komen in allerlei kleuren

Mogelijkheden betonvloer coaten

  • Geluiddempende afwerking mogelijk bij betonvloer coaten
  • Antislip laag verwerken in coating voor beton
  • Betonvloer coaten met een antistatische afwerking
  • Belijning aanbrengen in de coating
  • Coating betonvloer buiten aanbrengen

Betonvloer coaten voor een betere bescherming

Ervan uitgaande dat kaal beton vloeistoffen kan opnemen en de ondergrond verontreinigd kan worden, biedt een betonvloer coaten alleen in dat opzicht al een uitstekend perspectief. Na betonvloer coaten is er namelijk sprake van een vloersysteem dat bestand is tegen onder meer zuur, olie, vet en chemicaliën. Indien er sprake is van gebruik van zware voertuigen of zware machines profiteert u eveneens van de coating want die is extreem belastbaar als het gaat om mechanische belasting.

Betoncoating: wanneer aanbrengen?

Een betonvloer moet eerst goed drogen en uitharden voordat de laklaag er overheen komt. Dit kan 6 tot 8 weken duren. Als het om een oudere betonvloer gaat die aan renovatie toe is, dan hoeft u niet te wachten met een betoncoating. Het is wel belangrijk dat de betonvloer goed vlak, stofvrij en ontvet is. Onze vakmensen controleren de betonvloer voor ze beton lak aanbrengen.

Kale betonvloer coaten

Betoncoating is geschikt voor uiteenlopende toepassingen, maar is uiteraard speciaal ontwikkeld voor de toepassing op een ondergrond van beton. Er wordt met het aanbrengen van betonvloer coating een beschermende laag gecreëerd. De vloer wordt naadloos aangebracht en door de speciale samenstelling van materiaal ontstaat er een vloeistofdicht oppervlak. Bovendien is het ook een veilige vloer als er sprake is van een antislipgradatie die in verschillende variaties beschikbaar is. Daarnaast profiteert u nog van het onderhoudsvriendelijke karakter. Een vloer van beton waar niets aan is gedaan, beschikt niet over deze beschermende eigenschappen. Bovendien ziet beton er kaal ook niet aantrekkelijk uit en daar kan met coating betonvloer uiteraard ook een fraaie draai aan worden gegeven.

beton-coating

Coating voor de betonvloer van uitstekende kwaliteit

Het is uiteraard van belang dat er bij de toepassing van een coating betonvloer van materialen gebruik wordt gemaakt die over een uitstekende kwaliteit beschikken. Die garantie heeft u bij Coatingvloer.nl. De coating betonvloer die toegepast wordt, bestaat namelijk uit een mix van hoogwaardige harsen. Dat zorgt ervoor dat er een slijtvaste en stevige vloer ontstaat die bestand is tegen zware belasting. De uitstekende kwaliteit maakt bovendien dat er een vloer wordt gelegd die vele jaren gebruiksgemak biedt.

Betonvloer coaten naar uw wens

In de eerste plaats is betonvloer coating uiteraard bijzonder functioneel en is er zelfs sprake van multifunctionele eigenschappen. Praktisch en technisch gezien, is dit vloersysteem voor vele situaties een uitstekende oplossing. Voor wat betreft de uitstraling geldt dat er ook nogal wat mogelijkheden zijn, waarbij rekening gehouden kan worden met de persoonlijke voorkeuren. Betonvloer coating kan namelijk in een kleur naar keuze worden aangebracht. Is kleur niet wenselijk of is het juist de bedoeling om de ondergrond te blijven zien? Dan kan er voor een transparantie uitvoering gekozen worden. Niet alleen qua kleur, maar ook qua afwerking is er veel mogelijk. Denk hierbij aan een antislip-, geluiddempende of antistatische vloer. Vraag onze adviseurs naar de mogelijkheden.

Betonvloer coaten voor bedrijven

Ondanks dat we ook af en toe een garagevloer coaten voor particulieren, is betonvloer coaten vooral een gebruikelijke keuze voor bedrijven. Zeker voor loodsen, bedrijfshallen, autogarages en parkeergarages, maar ook voor in een hangar is betonvloer coaten de efficiëntste manier om een broze betonvloer in een sterke, vochtdichte bedrijfsvloer te veranderen. Het is ook mogelijk om een betoncoating buiten aan te brengen. Zeker als u veel buiten werkt, dan is een antislip betoncoating een uitstekende, extra veiligheidsmaatregel.

Gekleurde beton lak

Een betoncoating is ook een manier om uw betonvloer te verven. Een frisse kleur geeft een heel andere uitstraling aan uw betonvloer dan de authentieke grijze vloer van zichzelf heeft. We voegen een kleurpigment toe aan de beton lak om de gewenste kleur samen te stellen. Of u nou een heldergroene of olijfgroene betonvloer wil of juist aan zacht zandkleurig beton denkt. En wilt u de kleur van de huidige betonvloer wel behouden, dan brengen we een beschermlaag aan met een transparante lak.

Coating betonvloer aanbrengen: snel belastbaar

Voor veel bedrijven is het natuurlijk belangrijk dat de coating betonvloer in een kort tijdsbestek wordt aangebracht en dat er met een beperkte droogtijd rekening gehouden kan worden. Coatingvloer.nl biedt met de coating betonvloer verschillende oplossingen aan en de vloer kan dan ook zeer snel belastbaar zijn. We maken voorafgaand een berekening voor u van hoe lang het hele betonvloer coating proces in beslag neemt, inclusief droogtijd. Dan kunt u hier rekening mee houden in de planning van uw eigen werkzaamheden.

Voorbereiden op coating betonvloer

We brengen de betoncoating over een bestaande betonnen vloer aan. Het aanbrengen van betonvloer coating dient op een schone vloer te gebeuren. Als de ondergrond schoon, vetvrij en droog is, hecht de betoncoating namelijk beter aan de betonnen vloer. De vloer kan bovendien geschuurd worden om een zo strak mogelijk resultaat te bewerkstelligen.

Uw betonvloer coaten?

Wilt u uw huidige betonvloer coaten? Met een dunne laag kunsthars van met epoxy, polyurea of MMA sealen wij uw betonvloer voor optimale bescherming, zodat u er weer jaren plezier van heeft. Neem contact op voor meer informatie over de mogelijkheden van betonvloer coating van Coatingvloer.nl. Er is een online aanvraagformulier beschikbaar dat u kunt invullen voor het aanvragen van een vrijblijvende offerte.

Vrijblijvende offerte

Coating Vloer & Company BV

 

Bereken direct mijn prijs

Vrijblijvende offerte aanvragen

Snelle offerte aanvraag

Laat uw gegevens achter en ontvang een geheel vrijblijvende offerte.

Als het alleen om een badkamer gaat, kunnen wij u helaas niet verder helpen.