Best beoordeelde gietvloer specialist met 268 reviews!

Kleurtrend: olijfgroen

Olijfgroen kleur

Zoals de naam al verraadt is deze kleur afgeleid van het groen van de olijfboom. Olijfgroen is een echte blikvanger. Deze groene kleur ontstaat door groen en geel te mengen. De toevoeging van geel geeft een vleugje mediterrane warmte aan de olijfgroene kleur. Ga voor een olijfgroene blikvanger en haal de warmte van de mediterrane natuur in huis. Bij olijfgroen denken we niet aan één kleur, maar aan een groot aantal verschillende tinten groen. Eigenlijk net als bij een olijfboom die niet egaal groen gekleurd is.

Hoe worden trends bepaald?

Trends, we zijn er allemaal gevoelig voor. De eerste keer dat u een nieuwe modeontwikkeling spot twijfelt u misschien nog of u het wel leuk gaat vinden. En toch, naarmate u er vaker mee in aanraking komt, gaat u er steeds meer van houden. Maar hoe worden die trends nou bepaald? Een trend is meestal een reactie op een maatschappelijke ontwikkeling. Tegenwoordig richten we ons bijvoorbeeld steeds meer op de natuur en duurzame ontwikkelingen. Dit zien we terug in ons interieur in de vorm van natuurlijke materialen en kleuren. Zo ook de schitterende kleurtrend olijfgroen.

Het effect van olijfgroen

Olijfgroen is een natuurlijk kleur die zorgt voor rust en ontspanning in uw interieur. Natuurlijke kleuren laten uw interieur leven, zonder druk en overheersend te worden. Daarom is olijfgroen een uitstekende keuze voor iedereen die van de natuur en kleur in huis houdt. Naast deze fijne sfeerbepalende effecten is olijfgroen natuurlijk ook gewoon een prachtige kleur.

Olijfgroen kleurenpalet

Voor u met deze prachtige kleurtrend aan de slag gaat, is het verstandig om een kleurpalet samen te stellen. Daarbij moet u zichzelf afvragen hoeveel kleur u aan uw interieur wilt toevoegen. Voor een mild effect raden we een palet aan met verschillende olijfgroene nuances. Wilt u wel een natuurlijk kleurenpalet maar toch een grotere verscheidenheid in kleursoorten, ga dan voor een combinatie van olijfgroen, taupe, bruin en als warme uitschieter okergeel. Bent u een echte liefhebber van gedurfde combinaties? Overweeg dan een palet met olijfgroen, goud en oudroze.

Olijfgroene bank of muur?

De mogelijkheden zijn legio. Het meest vergaande effect bereikt u door een groot oppervlak te kleuren, zoals de muur. Wilt u liever een minder opvallende kleur op de muren, maar wel een sterk olijfgroen accent in huis halen, dan zijn olijfgroene meubels een goede optie. Ga bijvoorbeeld voor een doe-het-zelf metamorfose en verf de servieskast in een lichte olijfgroene tint. Of kies voor een olijfgroene bank met aardse tonen. Wisselt u ieder seizoen van kleurstelling, dan kunt het ook subtieler aanpakken en voor olijfgroene decoratieve accessoires gaan. Hoe gaat u olijfgroen aan uw interieur toevoegen?

Interieur tips:

  • Ga voor een olijfgroene gietvloer, voor een sfeervol maar toch vernieuwend interieur.
  • Vervang traditionele neutrale kleuren zoals zwart, grijs en bruin voor een donkere olijfgroene tint.
  • Gebruik olijfgroen in ruimtes voor rust en reinheid, zoals de slaapkamer of de badkamer.
  • Ga voor een olijfgroen behang met een bladmotief voor extra een vleugje onderhoudsvrije natuur.

Gietvloer olijfgroen

Een opvallende manier om een gevoel van natuur aan uw interieur toe te voegen is met een prachtige olijfgroene gietvloer. De spectaculaire kleur Olive Green is op dit moment een van onze populairste gietvloer kleuren. Het is een solo tint, wat betekent dat het een volledig effen vloerkleur is. Is Olive Green niet uw ideale olijfkleur? Niet getreurd, wij maken ook kleuren op maat en vinden het perfecte olijfgroen voor uw interieur. Neem direct contact op met onze experts.

Foto van auteur

Gietvloer Specialist

Onze gietvloer specialist deelt zijn kennis en expertise in informatieve blogs. Benieuwd wat de laatste trends zijn in de wereld van gietvloeren? Wilt u graag advies over de beste gietvloer voor een bedrijfsruimte? Of bent u benieuwd hoe u die nieuwe gietvloer zo lang mogelijk mooi en vrij van scheuren houdt? Onze specialist in gietvloeren weet het als de beste en legt u alles uit.Meer weten over gietvloeren en welke vloer bij uw project past? Ook in onze showroom staan gietvloer specialisten klaar om u te helpen. Maak een afspraak en kom gauw langs! Neem contact met ons op.

Offerte

Vraag hier uw vrijblijvende prijsopgaaf aan en ontvang deze binnen één werkdag in uw mailbox.

Showroom
Coating Vloer & Company BV
Duivendrechtsekade 62
1096 AH Amsterdam

Op afspraak te bezoeken

Contact
Postbus 23282
1100 DT Amsterdam

Snelle offerte aanvraag

Laat uw gegevens achter en ontvang een geheel vrijblijvende offerte.

Als het alleen om een badkamer gaat, kunnen wij u helaas niet verder helpen.