Is een gietvloer geschikt voor in de badkamer? - Coatingvloer.nl

Is een gietvloer geschikt voor in de badkamer?

Is een gietvloer geschikt voor in de badkamer?

Zijn jullie de badkamer aan het renoveren? Of ben je net verhuisd en kan de jaren ’70 tegelvloer van de badkamer in het huis echt niet meer? Dan is een gietvloer wellicht een vloer die je graag in de badkamer zou zien. Maar is een gietvloer wel geschikt voor de badkamer? Daar geven we je in deze blog een ant-woord op.

Is een gietvloer geschikt voor in de badkamer?

We kunnen je een kort antwoord geven: “Ja, een gietvloer is een geschikte vloer voor in de badkamer”. Een gietvloer voldoet namelijk aan de belangrijkste eis: de vloer is waterafstotend. Dat maakt het een prettige vloer voor in een vochtige ruimte als een badkamer. Het vocht trekt niet in de vloer en de vloer zal daarom ook jarenlang meegaan.

Andere voordelen van een gietvloer in de badkamer

Daarnaast is een gietvloer ook volledig vlak en strak. Er zijn geen kiertjes waar viezigheid kan ophopen en er zijn ook geen voegen waar schimmel kan ontstaan. Dit maakt een gietvloer een erg hygiënische keuze voor de badkamer. De vloer trekt niet snel viezigheid aan en is makkelijk schoon te maken. Ook voor men-sen met een schimmelallergie is een gietvloer een uitstekende keuze.

Naast het hygiënische voordeel is een gietvloer ook een prachtige vloer. Veel mensen kiezen voor de vloer om zijn mooie design uiterlijk. Een gietvloer is in erg veel kleuren verkrijgbaar en past daarom bij diverse badkamerstijlen. Of je nu bijvoorbeeld kiest voor een volledig witte badkamer of juist voor sfeer zorgt met diverse aardetinten.

Naast de hygiënische kenmerken en het mooie uiterlijk van een gietvloer is er nóg één voordeel. Want een gietvloer is ook goed te combineren met vloerverwarming. En wat is er fijner dan uit de douche stappen op een heerlijk warme vloer?

Alleen in de badkamer een gietvloer?

Wanneer je kiest voor een gietvloer in de badkamer dan is het ook de moeite waard om te overwegen om ook in andere ruimtes van de woning een gietvloer aan te brengen. Denk aan de hal, de woonkamer of de keuken. Dit kan namelijk voordelig uitpakken. Want hoe groter het oppervlakte is waar je een gietvloer laat aanbrengen, hoe lager de kosten.

Showroom

Coating Vloer & Company BV
Duivendrechtsekade 62
1096 AH Amsterdam

Op afspraak te bezoeken!

Postadres:
Postbus 23282
1100 DT Amsterdam

T: 020 - 845 26 50
E: info@coatingvloer.nl

PU Green Line betonlook bij JED Textiles in Lijnden
cementgebonden gietvloer aanbrengen
Hoe wordt een cementgebonden gietvloer aangebracht?