Best beoordeelde gietvloer specialist met 268 reviews!

Is een gietvloer geschikt voor in de badkamer?

Is een gietvloer geschikt voor in de badkamer? We kunnen u een kort antwoord geven: “Ja, een gietvloer is een geschikte vloer voor in de badkamer”. De vloer voldoet namelijk aan de belangrijkste eis: hij is waterafstotend. Dat maakt het een prettige vloer voor in een vochtige ruimte als een …

Voor design & industrie
Duurzame gietvloeren
Brede technische kennis
Showroom in Amsterdam

Is een gietvloer geschikt voor in de badkamer?

Bent u op zoek naar een prachtige vloer die niet alleen fantastisch staat in de slaapkamer, maar naadloos doorloopt tot in uw badkamer? Een gietvloer is het antwoord dat u zoekt. Bedenkt u eens dat u in de winter ’s ochtends uit bed stapt op een heerlijk verwarmde vloer, die zacht onder uw voeten aanvoelt. Zo loopt u op een luxe vloer tot in uw inloopdouche.

Coatingvloer.nl is een familiebedrijf met ruim 13 jaar ervaring in het ontwikkelen en aanbrengen van gietvloeren. Klik op de oranje offerteknop (rechtsboven), vul het formulier in en u ontvangt een vrijblijvende offerte in uw mailbox.

Is een gietvloer geschikt voor in de badkamer?

We kunnen u een kort antwoord geven: “Ja, een gietvloer is een geschikte vloer voor in de badkamer”. De vloer voldoet namelijk aan de belangrijkste eis: hij is waterafstotend. Dat maakt het een prettige vloer voor in een vochtige ruimte als een badkamer. Het vocht trekt niet in de vloer en de vloer zal daarom ook jarenlang meegaan.

gietvloer badkamer

Voordelen van een gietvloer in uw badkamer

Gebruiksvriendelijk design

Dankzij de vlakke afwerking hoeft u geen voegen meer periodiek te kitten. Daarnaast maakt u uw gietvloer gemakkelijk schoon met een vloerenwisser. We kunnen bij oplevering een douchegoot plaatsen in uw badkamer, zodat uw inloopdouche direct af. Maak uw badkamer af met beton ciré wanden en u creëert een werkelijke in-house spa.

Hygiënisch & schoon

Een gietvloer is volledig vlak en strak. Er zijn geen kiertjes waar viezigheid kan ophopen en er zijn ook geen voegen waar schimmel kan ontstaan. Dit maakt de vloer een erg hygiënische keuze voor de badkamer. De vloer trekt niet snel viezigheid aan en is makkelijk schoon te maken. Ook voor mensen die gevoelig zijn voor allergieën is een gietvloer een uitstekende keuze.

Duurzame vloerverwarming

Voor optimaal comfort laat u vloerverwarming onder de gietvloer aanbrengen tot en met uw badkamer. Deze luxe optie onderscheidt een gietvloer van alle andere type vloeren, zoals pvc of hout. Wist u dat u jaarlijks zo’n 20% op uw gasrekening kunt besparen door te kiezen voor vloerverwarming in plaats van radiatoren?

Geschikt voor diverse badkamerstijlen

Naast het hygiënische voordeel is een gietvloer ook een fraaie vloer. Veel mensen kiezen voor de vloer om zijn mooie design look. En dat begrijpen we: de vloer is glad en strak. Hierdoor lijkt uw ruimte groter. Zeker in de badkamer is dit geen overbodige luxe. Vaak zijn badkamers klein en rommelig. Met een gietvloer badkamer creëert u een design wat luxe uitstraalt. Hiermee maakt u uw badkamer tot een fijn plekje waar u even lekker tot rust kunt komen. Een badkamer gietvloer is in erg veel kleuren verkrijgbaar en past daarom bij diverse badkamerstijlen. Of u nu bijvoorbeeld kiest voor een volledig witte badkamer of juist voor sfeer zorgt met diverse aardetinten.

gietvloer badkamer inloopdouche

Gietvloer in uw inloopdouche

De vloer is van zichzelf niet glad, maar vanwege de naadloze eigenschap kan de vloer in contact met water wel glad worden. Hier hebben we gelukkig diverse oplossingen voor bedacht, zoals een antisliplaag. Deze laag realiseren we door bijvoorbeeld graniet door de toplaag te mengen. Op deze manier heeft u altijd voldoende grip.

Wat is de beste vloer voor in de badkamer?

Er zijn verschillende soorten vloeren die bij uitstek samengaan met de luchtvochtigheid van een badkamer. Wanneer u een selectie heeft gemaakt van de mogelijke vloeren is het belangrijk om op zoek te gaan naar de voors en tegens per type vloer. We hebben dit voor u opgesomd voor de drie populairste badkamervloeren.

3 soorten badkamervloeren

Onze selectie bestaat uit de meest gekozen vloeren van nu. Per type vloer vertellen we u kort wat de voor- en nadelen zijn.

1.      Tegels voor badkamer vloer

Tegels zijn een eeuwenoude uitvinding, die tot de dag van vandaag er prachtig uitzien in uw badkamer. Van kleine tegels tot grote tegels, beige tot blauw, vierkant tot rond: alles behoort tot de mogelijkheden. De trend van nu zijn voornamelijk grote vierkanten tegels in aardse kleuren. Het zorgt voor een zachte uitstraling die nooit uit de mode gaat.

Het nadeel aan tegels is dat ze breekbaar zijn. U moet er daarom te allen tijde voorzichtig mee omgaan. Breekt uw tegel, dan kunt u deze laten vervangen – mits de tegels nog leverbaar zijn. Daarnaast voelen tegels koud aan, dient u de voegen te onderhouden en komen er behoorlijke arbeidskosten bij de plaatsing kijken.

gietvloer badkamer

Bron: https://tyles.be/nl/looks/natuursteen

2.      Pvc vloer voor badkamer

Een pvc vloer biedt een goede uitkomst wanneer uw voorkeur uitgaat naar de uitstraling van bijvoorbeeld een houten vloer, maar dan met waterbestendige eigenschappen. Ook hierbij is de keuze eindeloos: hout-, beton- of tegellook, van grote tot kleine tegels, in alle mogelijke vormen en kleuren.

Een genoemd nadeel van pvc is dat het niet écht is. Optisch kan een kwalitatieve pvc vloer er als echt uitzien, maar de ervaring is dat deze vloer jammer genoeg wel imitatie blijft. De kwaliteit van de pvc vloer is dan ook erg belangrijk voor het eindresultaat. U wilt tenslotte niet een houtlook vloer, waarbij iedere plank een exacte kopie van de ander is.

gietvloer badkamer

Bron: https://www.woninginrichting-aanhuis.nl/over-ons/veelgestelde-vragen/pvc-vloer-betonlook/

3.      Gietvloer in uw badkamer

Tot slot is een gietvloer een uitermate goede keuze voor uw badkamer. U heeft de keuze uit een effen vloer of een betonlook, gecreëerd door een combinatie van twee tinten. Belangrijk voordeel is dat u een badkamervloer heeft die volledig naadloos is. Dit maakt uw badkamer onderhoudsarm en zeer gemakkelijk schoon te maken.

Een nadeel van een gietvloer is dat hij niet gemakkelijk te verwijderen is. Kiest u voor een gietvloer en wilt u in de toekomst uw badkamer renoveren, dan dient u de vloer professioneel te laten verwijderen.

gietvloer badkamer

Welk type gietvloer is het best voor in de badkamer?

De PU Gietvloer Green Line is met kop en schouders de beste keuze voor in uw sanitaire ruimtes. PU is licht flexibel, voelt zacht aan, is compleet vochtbestendig en perfect te combineren met vloerverwarming. Zoekt u een cementgebonden badkamervloer dan behoren de Beton Cire en Microcement tot uw keuze, bestaande uit 80% beton en 20% PU. Ook deze vloeren combineert u met vloerverwarming, alleen zijn zij minder geleidend dan onze PU gietvloer.

Oplopende korting

Een gietvloer is een zeer robuuste vloer, waar u jarenlang van geniet. De kwaliteit wordt bepaald door de (jarenlange) innovatie van de juiste samenstelling. Om deze reden loont het dan ook niet om enkel in uw badkamer een gietvloer aan te brengen. Hoe meer meters u afneemt, des te voordeliger uw prijs (bekijk onze gietvloer prijs pagina voor een prijsindicatie).

Benieuwd wat het kost om een gietvloer in uw woning te laten verwezenlijken? Vraag een vrijblijvende offerte bij ons op door op de oranje knop te klikken (rechtsboven). We proberen uw aanvraag binnen 24 uur in behandeling te nemen. U ontvangt de begroting in uw mailbox.

Offerte

Vraag hier uw vrijblijvende prijsopgaaf aan en ontvang deze binnen één werkdag in uw mailbox.

Showroom
Coating Vloer & Company BV
Duivendrechtsekade 62
1096 AH Amsterdam

Op afspraak te bezoeken

Contact
Postbus 23282
1100 DT Amsterdam

Snelle offerte aanvraag

Laat uw gegevens achter en ontvang een geheel vrijblijvende offerte.

Als het alleen om een badkamer gaat, kunnen wij u helaas niet verder helpen.