Best beoordeelde gietvloer specialist met 268 reviews!

Troffelvloer

Assortiment troffelvloeren Natuurlijk wilt u dat de vloer precies past bij uw ruimte en wensen. En dat willen wij ook. Daarom heeft u bij ons de keuze uit veel verschillende opties en kleuren. Om zeker te weten dat u de goede keuze maakt, vindt u hieronder de belangrijkste kenmerken van …

Voor design & industrie
Duurzame gietvloeren
Brede technische kennis
Showroom in Amsterdam

Troffelvloer

De troffelvloer, ook wel mortelvloer, is op het gebied van industriële vloeren een echt paradepaardje van Coatingvloer.nl. De vloerafwerking bestaat uit grind gemengd met kunsthars. Bij een industriële toepassing kiezen we voor epoxy, omdat deze kunsthars over zeer sterke eigenschappen beschikt. De troffelvloer kan ook in polyurethaan uitgevoerd worden om meer comfortabele eigenschappen te creëren. Op die manier is er sprake van een unieke woonvloer. Coatingvloer.nl is gevestigd in Amsterdam, maar levert troffelvloeren in heel Nederland. In de praktijk zijn het vooral bedrijven in de industriële sector die voor deze vloerafwerking kiezen. En dat is niet gek, gezien de vele voordelen.

Klik op de oranje knop (rechtsboven), vul het formulier in en u ontvangt een vrijblijvende offerte in uw mailbox.

Kies voor een troffelvloer van Coatingvloer.nl in Amsterdam en profiteer van onze voordelen:

 • Troffelvloer exact afgestemd op uw wensen en ruimte
 • Altijd één vast aanspreekpunt gedurende het project
 • Veel ervaring in het aanbrengen van troffelvloeren
 • Showroom met uitgebreid assortiment gietvloeren
YouTube video

Assortiment troffelvloeren

Natuurlijk wilt u dat de vloer precies past bij uw ruimte en wensen. En dat willen wij ook. Daarom heeft u bij ons de keuze uit veel verschillende opties en kleuren. Om zeker te weten dat u de goede keuze maakt, vindt u hieronder de belangrijkste kenmerken van een troffelvloer.

Belangrijkste kenmerken troffelvloer

DesignvloerenPopulairste toepassingBelangrijkste eigenschapSamenstellingAantal kleurenLaagdikteVloerverwarmingPrijs €/m2
TroffelvloerIndustriële sector (bedrijfsvloer, garagevloer, fabrieksvloer, werkplaatsvloer, keukenvloer en bakkerijvloer)Zwaar belastbaar, vloeistofdicht, onderhoudsvriendelijk, naadloos, duurzaam en praktisch100% epoxy504,0 mm – 6,0 mmJaVanaf € 57,22

Neem voor vragen of meer informatie over een troffelvloer gerust contact met ons op. Natuurlijk bent u ook van harte welkom in onze showroom. Hier bekijkt u ons gehele assortiment vloeren.

Wat is een troffelvloer?

Een troffelvloer is een gietvloer die bestaat uit fijngemalen grind gemengd met kunsthars. Dit mengsel noemen we de vloermortel. Hieraan voegen we een kleurpigment toe om verschillende troffelvloer kleuren te creëren. De troffelvloer leent zijn naam aan het gereedschap waarmee de vloer wordt aangebracht: een troffel. Een troffel bestaat uit een metalen blad aan een geboden steel met daaraan een handvat en lijkt enigszins op een strandschep. Dit gereedschap is bedoeld voor het aanbrengen en uitstrijken van gips, specie of natuurlijk de troffelvloer. In de meeste gevallen is de kunsthars die voor een troffelvloer wordt gebruikt epoxy, omdat deze kunsthars zeer sterke eigenschappen heeft. Dit is dan ook direct de reden waarom een troffelvloer heel populair is in de industriële sector. De vloer is geschikt voor zware belasting, is vloeistofdicht en zeer onderhoudsvriendelijk.

Voordelen van een troffelvloer

Een troffelvloer brengt veel voordelen met zich mee. Ontdek de belangrijkste:

 • Zwaar belastbaar
 • Vloeistofdicht
 • Onderhoudsvriendelijk
 • Naadloos
 • Afwerking op maat
 • Multifunctioneel
 • Holle plinten mogelijk
 • Fraaie uitstraling
 • Duurzaam en praktisch

Bredere toepassing troffelvloer

Dankzij de unieke en veelzijdige eigenschappen van de troffelvloer is er sprake van een brede toepassing. Er is bijvoorbeeld een afwerking mogelijk met holle plinten. Dat maakt deze vloer in het bijzonder geschikt voor toepassing in vochtige en sanitaire ruimtes. Daarnaast wordt dit type vloer veel gebruikt in bedrijfsruimtes, omdat de troffelvloer enerzijds bestand is tegen zware mechanische en chemische belasting en anderzijds eenvoudig is te reinigen en dus hygiënisch werken makkelijker maakt.

Troffelvloer voor bedrijven

De troffelvloer passen we bij Coatingvloer.nl in uiteenlopende bedrijven en ruimtes toe, zoals in grootkeukens, slagerijen, garagebedrijven, koelcellen, werkplaatsenhorecagelegenheden, productiehallen, winkels en bouwmarkten. Hygiëne is een belangrijke eis voor veel bedrijfsruimtes, daarom is een vloer die eenvoudig kan worden schoongemaakt en onderhouden zeer wenselijk. Het egale, vloeistofdichte oppervlak van een troffelvloer maakt u eenvoudig schoon. Daarbij is een troffelvloer een harde, zeer slijtvaste vloer die niet gevoelig is voor krassen en andere beschadigingen.

Troffelvloer voor woningen

Deze vloer is in alle opzichten multifunctioneel en is behalve praktisch in gebruik, ook nog eens schitterend om te zien. De uitstraling passen we geheel aan uw wensen en ruimte aan. Daarom is een troffelvloer ook toepasbaar in moderne interieurs van woningen. De vloer is minder gevoelig voor krassen dan andere gietvloeren en kan uitstekend gecombineerd worden met vloerverwarming. Verder kunt u uit allerlei troffelvloer kleuren kiezen, om de vloer zo persoonlijk mogelijk te maken.

Troffelvloer voor uw garage

De troffelvloer is één van onze beste garagevloeren. Voorheen zagen we de troffelvloer vooral in fabriekshallen, vanwege de vloeistofdichte en zwaar belastbare eigenschappen. Inmiddels is de troffelvloer een bekende in veel meer omgevingen, waaronder garages. Dat is niet verrassend omdat die kwaliteiten ook belangrijk zijn voor garagevloeren. In garages brengen we een mengsel van fijngemalen steentjes en epoxyhars aan. Ook in uw garage kunt u kiezen uit 50 verschillende troffelvloer kleuren.

Uitstraling troffelvloer

Het is in de eerste plaats belangrijk dat de troffelvloer voldoet aan hoge standaarden op praktisch en technisch gebied. Er zijn meerdere opties mogelijk om tot een unieke afwerking te komen. Zo bieden we meerdere antislipgradaties aan voor het creëren van een extra veilige vloer. Daarnaast zal de uitstraling natuurlijk in het ene bedrijf belangrijker zijn dan in het andere bedrijf. Troffelvloer kleuren hebben veel invloed op het uiteindelijke resultaat. Indien gewenst leveren we de troffelvloer in elke mogelijke kleur, al dan niet in combinatie met bijvoorbeeld uw bedrijfslogo erin verwerkt.

Troffelvloer kleuren

Onze troffelvloeren komen in 50 verschillende kleuren. Van lichte tot donkere nuances en van enkele tot gemixte troffelvloer kleuren. Daarnaast bieden we, net als bij gietvloeren, de mogelijkheid om een slijtvaste print in de vloer te laten verwerken. We brengen regelmatig patronen aan in troffelvloeren, waaronder bewegwijzering en bedrijfslogo’s. Maar daar houden de mogelijkheden niet op. Het is zelfs mogelijk om een foto in de vloer te laten verwerken met verschillende troffelvloer kleuren, als de resolutie maar hoog genoeg is. De mogelijkheden van troffelvloeren met een print zijn dus bijna oneindig.

Troffelvloer prijs

De prijs van een troffelvloer komt tot stand door een aantal factoren. Denk hierbij aan de oppervlakte, materiaal, arbeidsuren, de voorbereiding van de ondergrond en eventuele extra opties, zoals een antislipuitvoering. We werken bij Coatingvloer.nl in Amsterdam met lagere prijzen zodra de oppervlakte toeneemt. Door de troffelvloer op een groot oppervlakte aan te brengen, profiteert u dus van een voordeligere prijs per m2. De prijs scheelt namelijk aanzienlijk per m2 als het een oppervlakte betreft van 200 m2 in vergelijking met bijvoorbeeld 30 m2.

troffelvloer bakkerijvloer
ijzersterke troffelvloer

Gemiddelde prijs voor een troffelvloer

We krijgen regelmatig de vraag: wat kost een troffelvloer per m2? In onderstaand tabel bekijkt u de gemiddelde prijs voor een troffelvloer per m2. Benieuwd naar de exacte kosten in uw situatie? Vraag een vrijblijvende offerte aan.

Troffelvloer prijsPrijs per m2 (excl. btw)
Troffelvloer 20 – 50 m2Vaste prijs € 3.750,-
Troffelvloer 51 – 100 m2€ 90,78 per m2
Troffelvloer 101 – 150 m2€ 62,89 per m2
Troffelvloer 151 – 200 m2€ 57,22 per m2

Materiaalkeuze

Een troffelvloer die om industriële redenen wordt aangeschaft, brengen we aan in combinatie met epoxy. Dit is de beste materiaalkeuze voor industriële toepassingen, omdat het sterke eigenschappen heeft.

In onze werkplaats kozen we voor een troffelvloer. Geen moment spijt van. De vloer is bestemd tegen zware objecten en zeer onderhoudsvriendelijk.

– Jacob uit Amsterdam

Een kijkje bij onze klanten

Woonbrochure

Kom binnenkijken in de woningen, kantoren & winkelpanden van onze klanten.

Industriebrochure

Kom binnenkijken in de magazijnen, garages & fabrieken van onze klanten.

Troffelvloer aanbrengen

Het aanbrengen van een troffelvloer doen we in stappen. De vloer is geschikt voor iedere ondervloer die vormvast, droog en vetvrij is. De ondervloer hoeft niet helemaal egaal te zijn en mag zelfs beschadigd zijn. De troffelvloer trekt namelijk ook een slechte ondergrond strak en vlak. Als u een handige doe-het-zelver bent kunt u de troffelvloer zelf aanleggen. De keuze is natuurlijk volledig aan uzelf, maar wij raden het aan om uw troffelvloer door onze gespecialiseerde vakmensen aan te laten leggen. We zorgen voor een optimale projectbegeleiding, waarbij we de stappen met u doornemen en voorafgaand langskomen voor een projectbezoek. Daarnaast bieden we u garantie op uw troffelvloer, die u niet heeft als u zelf aan de slag gaat met het leggen van een troffelvloer.

Aanbrengen in 4 Stappen

 1. We beginnen met het voorbereiden van de ondervloer. De ondervloer wordt opgeschuurd en gereinigd.
 2. Daarna brengen we een hechtende primer aan die zorgt voor optimale hechting tussen de ondervloer en de troffelvloer.
 3. Vervolgen mengen we de fijne grindkorreltjes met een kunsthars. Dit mengsel brengen we aan en strijken we glad met een troffel. Vandaar de naam van de vloer.
 4. Uiteindelijk sluiten we de troffelvloer af met een beschermende topcoating.

Hoe dik is een troffelvloer?

Een troffelvloer heeft een gemiddelde dikte van 4,0 mm tot 6,0 mm. De dikte van de troffelvloer wordt bepaald door het beoogde gebruik van de vloer en de belasting. Daarnaast is de dikte afhankelijk van het formaat van de grindkorrels. Bij een fijnere korrelgrootte kan ook de laag kunsthars dunner worden aangebracht.

Wat is het verschil tussen een troffelvloer en een gietvloer?

Het belangrijkste verschil tussen een troffelvloer en een gietvloer is het materiaal waarvan ieder type vloer gemaakt wordt en de daarbij behorende eigenschappen. Een troffelvloer bestaat doorgaans uit fijngemalen grindkorrels vermengd met epoxyhars. De combinatie van deze materialen zorgt voor een extreem harde en slijtvaste troffelvloer. Gietvloeren worden veelal van polyurethaan gemaakt, wat een licht flexibele en comfortabele vloer oplevert. Deze materialen hebben ook verschillende droogtijden, waardoor de duur van het aanbrengproces kan verschillen. We kunnen voor uw specifieke situatie berekenen hoelang het aanbrengen van een troffelvloer duurt. Een laatste verschil is de dikte van beide vloertypes. Een gietvloer heeft doorgaans een dikte van 2,0 mm tot 3,0 mm. Daarentegen heeft een troffelvloer een gemiddelde dikte van 4,0 mm tot 6,0 mm.

Troffelvloer, steentapijt en korreltapijt

De overeenkomst tussen troffelvloeren en korreltapijt of steentapijt is het gebruik van fijngemalen grind in combinatie met een bindende kunsthars. Voor steentapijt of korreltapijt worden echter veel grovere korrels gebruikt, zodat het oppervlak een opvallende structuur krijgt. Dit geeft de vloer een levendig karakter en heeft dus hoofdzakelijk een esthetische reden. De grind die gebruikt wordt voor troffelvloeren is zo fijn gemalen dat dit geen zichtbaar effect oplevert. In het geval van troffelvloeren is de toevoeging van grind vooral bedoeld om de vloer extra krachtig te maken.

Onze gietvloer showroom

Showroom Coatingvloer.nl

Duivendrechtsekade 62
1096 AH Amsterdam

Onze showroom is uitsluitend te bezoeken op afspraak. Maak direct een afspraak door telefonisch contact met ons op te nemen. We zijn bereikbaar van maandag tot en met vrijdag tussen 09:00 en 18:00 uur. Uiteraard kunt u ook een afspraak maken per e-mail.

T: 020 845 2650
E: info@coatingvloer.nl

Klanten geven ons een 9.3 / 10 uit 94 waarderingen.

Bezoek onze showroom in Amsterdam

Benieuwd hoe een troffelvloer er in het echt uitziet en voelt? Vraag een vrijblijvende prijsopgave aan om een afspraak te maken met een van onze specialisten en breng een bezoek aan onze showroom in Amsterdam. We laten u graag onze collectie vloeren zien, voorzien u van passend advies en geven u een prijsindicatie. Zo weet u direct waar u aan toe bent. We hebben in Amsterdam talloze vloeren tentoongesteld, zodat u een bron van inspiratie heeft voor uw nieuwe vloer. Maak vooraf een afspraak, dan kunnen we u uitgebreid adviseren. Hieronder vindt u onze contactgegevens.

Vrijblijvende offerte aanvragen

Wilt u graag meer weten over een troffelvloer? Neem contact met ons op of maak telefonisch eenvoudig een afspraak voor een bezoek aan onze showroom in Amsterdam. Hier vindt u een uitgebreid assortiment gietvloeren, waaronder troffelvloeren. Via onderstaande button vraagt u direct een gratis prijsberekening aan.

Offerte

Vraag hier uw vrijblijvende prijsopgaaf aan en ontvang deze binnen één werkdag in uw mailbox.

Showroom
Coating Vloer & Company BV
Duivendrechtsekade 62
1096 AH Amsterdam

Op afspraak te bezoeken

Contact
Postbus 23282
1100 DT Amsterdam

Snelle offerte aanvraag

Laat uw gegevens achter en ontvang een geheel vrijblijvende offerte.

Als het alleen om een badkamer gaat, kunnen wij u helaas niet verder helpen.