Best beoordeelde gietvloer specialist met 268 reviews!

Korreltapijt

Wat is korreltapijt

Korreltapijt wordt ook wel grindvloer, siergrindvloer, woongrind of steentapijt genoemd. Het is een vloer die uit miljoenen kleine grindkorrels bestaat. De korreltjes worden vermengd met een transparante kunsthars van epoxy of polyurethaan en aangebracht op uw ondervloer. Ons grind bestaat uit natuurlijke materialen zoals riviergrind of kwartskorrels. Door verschillende kleuren, patronen, korrelgroottes en structuren te gebruiken maken onze experts een uniek ontwerp voor ieder korreltapijt.

Korreltapijt kleuren en patronen

Voorheen werd een korreltapijt voornamelijk geleverd in natuurlijke grindkleuren. Maar tegenwoordig is het ook mogelijk om de grindkorrels te kleuren. U kunt dus kiezen uit alle denkbare kleuren korreltapijt. Daarnaast kunt u verschillende kleuren met elkaar combineren of bepaalde patronen of vormen in de vloer laten verwerken. Denk bijvoorbeeld aan uw bedrijfslogo. Wilt u meer weten over de laatste kleurtrends? Lees verder in ons blog over grindvloer kleuren.

Korreltapijt: korrelgrootte

Een grove of fijne korrel heeft veel invloed op het uiterlijk van uw korreltapijt. Ons assortiment bestaat enkel uit zorgvuldig geselecteerde grindkorrels. De grindkorrels worden onder andere op grootte gesorteerd, van fijne korreltjes voor een subtiel effect tot grove korrels voor een solide uitstraling. De grindkorrels zijn van nature gladgeslepen en afgerond, waardoor u geen last heeft van scherpe randjes.

Korreltapijt: gesloten of open structuur

Wat houdt dat in, een gesloten of open structuur? Een korreltapijt bestaat uit grindkorrels die met elkaar worden verbonden door een kunsthars. Als we daar geen verdere afwerking op toepassen dan levert dat een korreltapijt met een open structuur op. Hoewel dit een prachtig resultaat met een authentieke, korrelige grindstructuur oplevert, kiest men toch vaak voor een steentapijt met een gesloten structuur. We sluiten de structuur door de grindvloer te sealen met een laag van epoxyhars. Zo maken we de vloer onderhoudsvriendelijk, zonder dat het uiterlijk van de vloer verandert.

Korreltapijt schoonmaken

Als u uw grindvloer gaat reinigen moet u rekening houden met de structuur van de vloer. Een korreltapijt met een open structuur vergt een andere behandeling dan een korreltapijt met een gesloten structuur. Beide vloertypes hebben eens per jaar een grote schoonmaakbeurt nodig.

Open structuur

Een korreltapijt met een open structuur kunt u schoon en stofvrij maken door minstens eens per week te stofzuigen. Hiermee haalt u het vuil en stof weg tussen de grindkorrels. We raden het af om dit type korreltapijt te dweilen, omdat dit zorgt voor een ophoping van vuil tussen de grindkorrels. Vermijd zure en bijtende schoonmaakmiddelen die de grindkorrels beschadigen.

 

Gesloten structuur

Het korreltapijt met een gesloten structuur is eenvoudiger te reinigen. Bij een korreltapijt met een gesloten structuur blijft stof en vuil op het oppervlak liggen. Dit verwijdert u eenvoudig met een stofzuiger of stofwisser. Vloeren met een gesloten structuur kunt u wél afnemen met een dweil, waardoor u ook geknoeide vloeistoffen snel en gemakkelijk kunt verwijderen.

Korreltapijt op maat

Bent u benieuwd naar de mogelijkheden van een korreltapijt voor uw ruimtes? We maken al onze vloeren op maat. Op basis van uw voorkeuren en wensen stellen onze experts uw perfecte vloer samen. Bekijk onze gehele collectie grindvloeren en gietvloeren of neem contact op voor meer informatie of vragen.

Foto van auteur

Gietvloer Specialist

Onze gietvloer specialist deelt zijn kennis en expertise in informatieve blogs. Benieuwd wat de laatste trends zijn in de wereld van gietvloeren? Wilt u graag advies over de beste gietvloer voor een bedrijfsruimte? Of bent u benieuwd hoe u die nieuwe gietvloer zo lang mogelijk mooi en vrij van scheuren houdt? Onze specialist in gietvloeren weet het als de beste en legt u alles uit.Meer weten over gietvloeren en welke vloer bij uw project past? Ook in onze showroom staan gietvloer specialisten klaar om u te helpen. Maak een afspraak en kom gauw langs! Neem contact met ons op.

Offerte

Vraag hier uw vrijblijvende prijsopgaaf aan en ontvang deze binnen één werkdag in uw mailbox.

Showroom
Coating Vloer & Company BV
Duivendrechtsekade 62
1096 AH Amsterdam

Op afspraak te bezoeken

Contact
Postbus 23282
1100 DT Amsterdam

Snelle offerte aanvraag

Laat uw gegevens achter en ontvang een geheel vrijblijvende offerte.

Als het alleen om een badkamer gaat, kunnen wij u helaas niet verder helpen.