Een 4,7 op basis van 231 Google reviews!

Routebeschrijving info@coatingvloer.nl 020 - 845 26 50
Offerte

Korreltapijt

Wat is korreltapijt?

Korreltapijt wordt ook wel grindvloer, siergrindvloer, woongrind of steentapijt genoemd. Het is een vloer die uit miljoenen kleine grindkorrels bestaat. De korreltjes worden vermengd met een transparante kunsthars van epoxy of polyurethaan en aangebracht op uw ondervloer. Eigenlijk is het dus een soort gietvloer met grind. Ons grind heeft een natuurlijke oorsprong, we gebruiken riviergrind of kwartskorrels. Door verschillende kleuren, patronen, korrelgroottes en structuren te gebruiken, maken onze experts een uniek ontwerp voor ieder korreltapijt.

Voordelen grindvloer

Korreltapijt is een aantrekkelijke vloerbedekking voor iedereen die van hygiëne houdt. Daarnaast geeft de grindvloer u de mogelijkheid om uw vloer geheel naar wens te ontwerpen. Dit zijn alle voordelen van het korreltapijt op een rij:

  • Korreltapijt is een naadloos vloersysteem.
  • Grindvloeren zijn eenvoudig in onderhoud.
  • Korreltapijt is huisstofmijtvrij, waardoor het een ideale vloer is voor mensen met allergieën.
  • Korrelvloeren nemen omgevingswarmte over, daardoor voelt de vloer aangenaam aan.
  • Tevens zijn korrelvloeren te combineren met vloerverwarming (en warmtepomp).
  • Vele kleuren grind maken allerlei designs korreltapijt mogelijk.
  • Ook wegwijzers, logo’s, afbeeldingen en andere figuren kunnen in de korrelvloer opgenomen worden.
  • Siergrind kan ook als trapbekleding worden gebruikt.
  • Tenslotte zijn korreltapijt vloeren door hun waterdichte eigenschappen eveneens geschikt voor natte ruimtes, zoals badkamers.

Korreltapijt kleuren en patronen

Voorheen werd een korreltapijt voornamelijk geleverd in natuurlijke grindkleuren. Maar tegenwoordig is het ook mogelijk om de grindkorrels te kleuren. U kunt dus kiezen uit alle denkbare kleuren korreltapijt. Daarnaast kunt u verschillende kleuren met elkaar combineren of bepaalde patronen of vormen in de vloer laten verwerken. Denk bijvoorbeeld aan uw bedrijfslogo. Wilt u meer weten over de laatste kleurtrends? Lees verder in ons blog over grindvloer kleuren.

Korreltapijt: korrelgrootte

Een grove of fijne korrel heeft veel invloed op het uiterlijk van uw korreltapijt. Ons assortiment bestaat enkel uit zorgvuldig geselecteerde grindkorrels. De grindkorrels worden onder andere op grootte gesorteerd, van fijne korreltjes voor een subtiel effect tot grove korrels voor een solide uitstraling. De grindkorrels zijn van nature gladgeslepen en afgerond, waardoor u geen last heeft van scherpe randjes.

Korreltapijt: gesloten of open structuur

Wat houdt dat in, een gesloten of open structuur? Een korreltapijt bestaat uit grindkorrels die met elkaar worden verbonden door een kunsthars. Als we daar geen verdere afwerking op toepassen dan levert dat een korreltapijt met een open structuur op. Hoewel dit een prachtig resultaat met een authentieke, korrelige grindstructuur oplevert, kiest men toch vaak voor een steentapijt met een gesloten structuur. We sluiten de structuur door de grindvloer te sealen met een laag van epoxyhars. Zo maken we de vloer onderhoudsvriendelijk, zonder dat het uiterlijk van de vloer verandert.

Korreltapijt schoonmaken

Als u uw grindvloer gaat reinigen moet u rekening houden met de structuur van de vloer. Een korreltapijt met een open structuur vergt een andere behandeling dan een korreltapijt met een gesloten structuur. Beide vloertypes hebben eens per jaar een grote schoonmaakbeurt nodig.

Open structuur

Een korreltapijt met een open structuur kunt u schoon en stofvrij maken door minstens eens per week te stofzuigen. Hiermee haalt u het vuil en stof weg tussen de grindkorrels. We raden het af om dit type korreltapijt te dweilen, omdat dit zorgt voor een ophoping van vuil tussen de grindkorrels. Vermijd zure en bijtende schoonmaakmiddelen die de grindkorrels beschadigen.

Gesloten structuur

Het korreltapijt met een gesloten structuur is eenvoudiger te reinigen. Bij een korreltapijt met een gesloten structuur blijft stof en vuil op het oppervlak liggen. Dit verwijdert u eenvoudig met een stofzuiger of stofwisser. Vloeren met een gesloten structuur kunt u wél afnemen met een dweil, waardoor u ook geknoeide vloeistoffen snel en gemakkelijk kunt verwijderen.

Wat kost een korreltapijt per m2?

De gemiddelde prijs van korreltapijt is € 57,- per m2. In deze vierkante meterprijs zijn allerlei kosten verwerkt. Korreltapijt prijzen bepalen we aan de hand van het vloeroppervlak, arbeidskosten, materiaalkosten en eventuele gewenste extra toevoegingen. In de berekening voor uw korreltapijt nemen we al deze kosten mee, om een complete totaalprijs aan te bieden. Bent u van plan meerdere ruimtes of een zeer groot oppervlak in één keer te laten bekleden met korreltapijt (of een ander type gegoten vloer)? Dat kan zeer voordelig uitpakken bij Coatingvloer, omdat u bij ons profiteert van kwantumkorting. Bij een groter oppervlak daalt de prijs per vierkante meter.

Siergrind op de trap

Korreltapijt is niet alleen mooi op vloeren, maar ook een leuk manier om uw trap te bekleden. Zowel open als gesloten trappen is siergrind een goede optie. Door het vele lopen slijten traptreden snel, maar daar heeft u met korreltapijt geen last van. Bij dichte trappen kunt u ervoor kiezen alleen de treden te laten bekleden met siergrind of om ook de stootborden mee te nemen. In verband met het geringe oppervlak kunnen we de trap alleen bekleden met korreltapijt als u tegelijkertijd in andere ruimtes een vloer door ons laat aanbrengen.

Korreltapijt op maat

Bent u benieuwd naar de mogelijkheden van een korreltapijt voor uw ruimtes? We maken al onze vloeren op maat. Op basis van uw voorkeuren en wensen stellen onze experts uw perfecte vloer samen. Bekijk onze gehele collectie grindvloeren en gietvloeren of neem contact op voor meer informatie of vragen.

 

Coating Vloer & Company BV

Vrijblijvende offerte
aanvragen

Snelle offerte aanvraag

Laat uw gegevens achter en ontvang een geheel vrijblijvende offerte.

Als het alleen om een badkamer gaat, kunnen wij u helaas niet verder helpen.