Best beoordeelde gietvloer specialist met 268 reviews!

Grindvloer kleuren

Grindvloer kleuren: alle variaties

Tegenwoordig maken we grindvloeren in alle mogelijke kleurvariaties. Deze gietvloeren bestaan uit een combinatie van rivierkwarts en kunsthars. Waar grindvloer kleuren voorheen werden bepaald door de natuurlijke kleur van het grind, is het nu mogelijk om de grindkorrels te kleuren. Daardoor kunt u nu kiezen uit onwaarschijnlijk veel grindvloer kleuren. Zo kunt u bijvoorbeeld kiezen voor een mix van witte steentjes, rode steentjes en gele steentjes. De mogelijkheden om te variëren zijn haast oneindig en leveren een gaaf korreltapijt met gemêleerde design op.

Formaat steentjes

Naast de verscheidenheid in kleuren heeft u keuze in het formaat van de grindkorrels, de structuur van de vloer en patronen. Van heel fijn gesteente tot 1 mm doorsnee tot grovere kiezeltjes met een doorsnee van 4 mm. Hoe grover de korrel, des te zichtbaarder de afzonderlijke steentjes. Door hun opvallend slijtvaste en onderhoudsvriendelijke eigenschappen zijn grindvloeren een populaire keuze. Kies voor originele grindvloer kleuren die perfect in uw woningwinkel, of kantoor passen.

Grindvloer kleuren: interieur trends 2022

Een grindvloer gaat lang mee, daarom is het belangrijk om een kleur te kiezen waar u op de lange termijn ook blij mee bent. Maar dat betekent niet dat u interieurtrends helemaal links moet laten liggen. Dus, interieurfans opgelet.

Duurzaam

Als we kijken naar de trends voor 2022 zien we onder andere dat duurzaam leven een grote invloed heeft op het interieur. Als u duurzaam wonen belangrijk is voor u, dan is een grindvloer zeker een goede keuze. De vloer gaat lang mee en levert een hoog rendement op in combinatie met een vloerverwarming. Maar wist u ook dat u energie kunt besparen door te kiezen voor lichte grindvloer kleuren? Verderop gaan we in op het effect van een lichte kleur grindvloer.

 

70s Retro

De jaren 70 retrostijl keert terug in 2022. Vrolijke patronen, afgeronde vormen en warme kleuren voeren de boventoon in deze stijl. We zien kleuren zoals terra, okergeel, maar ook donkerblauw. Gaat u voor gewaagde grindvloer kleuren in de laatste trend? Of zorgt u liever voor een neutrale basis waarop u kunt variëren met meubels en woonaccessoires in de laatste mode? Wat uw wens ook is, wij passen grindvloer kleuren eenvoudig aan naar uw stijl.

 

Groene grindvloer

Groen en duurzaam worden vaak in een adem genoemd. Maar we bedoelen hier echt de kleur groen. We kunnen lichtgroene steentjes mengen met emerald en een donkere mosgroen gekleurde korrel. De verschillende variaties in groen brengen de grindvloer tot leven. Voor een meer olijfkleurige toon voegen we wat grijze steentjes toe aan de mix. Een groen korreltapijt is een gedurfde keuze, maar dan heeft u ook echt een unieke designvloer.

 

Taupe steentapijt

Taupe is een natuurlijke, aardse kleur die ergens tussen bruin en grijs in ligt. De kleur geeft een rustige uitstraling aan uw grindvloer en bestaat in diverse tinten van licht tot donker. Taupe is enorm populair sinds er een verschuiving heeft plaatsgevonden in interieurland. Vroeger werden alle muren wit gelaten. Dat was een degelijke, tijdloze keuze. Tegenwoordig zien we veel vaker dat muren en ook vloeren een kleur krijgen.

Lichte en donkere grindvloer kleuren

We variëren niet alleen met kleuren, maar ook met tonen. Iedere kleur is verkrijgbaar in een aantal tonen, van licht tot donker. We benoemden al eerder dat lichte grindvloer kleuren een bijkomend voordeel hebben. U kunt namelijk energie besparen met een lichte grindvloer. Lichte vloeren leveren meer lichtopbrengst op. Zo heeft u optimaal profijt van daglicht en kunt u de ledverlichting dimmen of zelfs helemaal uitschakelen om stroomverbruik terug te dringen. Als u een intieme sfeer wil creëren kunt u beter voor donkere grindvloer kleuren kiezen.

Kleur grindkorrels

De grindkorrels bepalen de grindvloer kleuren. U kunt kiezen voor grindkorrels in een enkele kleur of voor een mengsel van grindkorrels in verschillende kleuren en tonen. De gemengde grindvloer kleuren leveren een speels resultaat op, terwijl de effen kleuren juist wat rustiger ogen. Naast de verschillende kleuren speelt ook korrelgrootte een belangrijke rol in het eindresultaat.

Natuurlijke grindkleur

Grind, kiezels en rivierkwarts heeft ook van nature allerlei verschillende kleuren. De kleur van grind ontstaat door de aanwezige mineralen. Zit er bijvoorbeeld veel kalk in de stenen, dan worden ze een opaak witte kleur. Als er ijzer in het gesteente voorkomt, dan kan dat voor een rode of ijzerachtige kleur zorgen. Zwart kwarts bevat biotiet, een mineraal dat ook voorkomt in de lava uit de Vesuvius vulkaan. Naast gietvloeren met geverfde steentjes leveren we ook natuurlijk gekleurde grindvloer.

Grindvloer verven?

Heeft u al een grindvloer, maar wilt u deze in een andere kleur verven? Ook daarvoor kunt u bij Coatingvloer.nl terecht. Hoewel het mogelijk is om de grindvloer zelf te verven, raden we dit af. U bespaart natuurlijk geld door het zelf te doen, maar u loopt ook het risico om de grindvloer permanent te beschadigen, waarna de vloer niet meer watervast is. Als wij de grindvloer voor u kleuren dan brengen we een gekleurde vloercoating aan. We coaten de grindvloer dus met een sterke topcoat die slijtvast en waterbestendig is en daarmee belangrijke kwaliteiten van uw grindvloer behoudt.

De juiste grindvloer kleuren kiezen

Mogelijk heeft u al een goed idee van hoe uw grindvloer eruit moet zien. Dan hoeft u alleen nog maar uw wensen met onze experts te bespreken en uw unieke grindvloer kleur wordt voor u samengesteld. Bent u er nog niet helemaal uit? Ook dan staan onze experts voor u klaar. Ze geven advies en begeleiden u door ons enorme aanbod van de allermooiste grindvloer kleuren, grindkorrels en kunsthars van een hoogwaardige kwaliteit. Neem contact op om uw vragen met een adviseur te bespreken. Of vraag direct een vrijblijvende offerte op en maak een afspraak in onze showroom.

Foto van auteur

Gietvloer Specialist

Onze gietvloer specialist deelt zijn kennis en expertise in informatieve blogs. Benieuwd wat de laatste trends zijn in de wereld van gietvloeren? Wilt u graag advies over de beste gietvloer voor een bedrijfsruimte? Of bent u benieuwd hoe u die nieuwe gietvloer zo lang mogelijk mooi en vrij van scheuren houdt? Onze specialist in gietvloeren weet het als de beste en legt u alles uit.Meer weten over gietvloeren en welke vloer bij uw project past? Ook in onze showroom staan gietvloer specialisten klaar om u te helpen. Maak een afspraak en kom gauw langs! Neem contact met ons op.

Offerte

Vraag hier uw vrijblijvende prijsopgaaf aan en ontvang deze binnen één werkdag in uw mailbox.

Showroom
Coating Vloer & Company BV
Duivendrechtsekade 62
1096 AH Amsterdam

Op afspraak te bezoeken

Contact
Postbus 23282
1100 DT Amsterdam

Snelle offerte aanvraag

Laat uw gegevens achter en ontvang een geheel vrijblijvende offerte.

Als het alleen om een badkamer gaat, kunnen wij u helaas niet verder helpen.