Beton Cire

Beton Cire is een eeuwenoude techniek van het afwerken van vloeren en wanden, die we tegenwoordig steeds meer in woningen zien. Het is gewreven en gewaxt beton dat zowel op vloeren als op muren, aanrechtbladen en douchewanden kan worden aangebracht. Beton Cire is een natuurlijk product met een unieke en pure uitstraling. Het materiaal is zo geliefd om de warme look en het levendig patroon dat het heeft. Daarnaast heeft het als voordeel dat het vochtwerend en antibacterieel is. Beton Cire wordt door onze specialisten op ambachtelijke wijze met de hand in vegende bewegingen aangebracht. Elke vloer of wand van Beton Cire is daardoor uniek. Beton Cire staat schitterend in alle ruimtes van uw woning.

Vrijblijvende prijs op maat

Wat is Beton Cire?

DesignvloerenPopulairste toepassingBelangrijkste eigenschapSamenstellingAantal kleurenLaagdikteVloerverwarmingPrijs €/m2
Beton CireSanitaire ruimtesPrachtige schakeringen20% polyurethaan en 80% beton302,0 mm - 3,0 mmVanaf € 73,00

Bel: 020 845 2650 Gratis prijsberekening Foto's recente projecten

Herkomst Beton Cire

Beton Cire wordt ook wel ‘betonstuc’ genoemd. De Romeinen en de Grieken maakten al gebruik van Beton Cire. Bruggen en viaducten werden met Beton Cire afgewerkt. Beton Cire is de moderne variant van het eeuwenoude product. De moderne variant heeft zijn oorsprong in Frankrijk. De naam Beton Cire betekent in het Frans dan ook ‘gewreven beton’.

beton cire badkamer
beton cire badkamer

Beton Cire geschikt voor alle ondergronden

Het is niet alleen het uiterlijk en het karakter van Beton Cire dat deze afwerking zo populair maakt. Het veelzijdige materiaal is namelijk geschikt om op bijna alle ondergronden toe te passen. Het maakt niet uit of er bij u sprake is van een ondergrond van hout of gips. Beton Cire kan er over worden aangebracht, net als over oude tegels. Een belangrijk aspect is wel dat er sprake is van een vormvaste en vlakke vloer. Beton Cire is zelf waterdicht en dat is dan ook de reden waarom het vaak wordt toegepast in badkamers. Ook in keukens doet de afwerking het goed. Er is namelijk sprake van een hoog-alkalische werking. Dat houdt onder meer in dat bacteriën die u met het blote oog niet ziet en zichtbare schimmels hierop geen kans krijgen.

Waaruit bestaat Beton Cire?

Beton Cire is een mix van vloeibare hars, cementpoeder, toeslagstoffen en pigmentpoeder. Daarnaast worden er voor de afwerking ook andere materialen gebruikt, zoals een primer en een impregneermiddel.

De voordelen van Beton Cire

Beton Cire is een materiaal met veel voordelen. Dit zijn de voordelen van Beton Cire:

✓ Naadloos en slijtvast
✓ Vloeistofdicht en vuilafstotend
✓ Een van de meest hygiënische vloeren
✓ Antibacterieel
✓ Onderhoudsvriendelijk
✓ Vele kleuren beschikbaar
✓ Unieke uitstraling
✓ Comfort en gemak
✓ Krasbestendig en stofvrij

Gratis prijsberekening
beton cire badkamer

Veelzijdige toepassing

Beton Cire is een veelzijdig toepasbaar materiaal. In woningen kan het bijna overal worden toegepast. Doordat Beton Cire aan veel ondergronden hecht kunt u echt alle kanten op. Bij Coatingvloer.nl kunt u terecht voor het aanbrengen van Beton Cire op vloeren en wanden. Wij brengen al jarenlang Beton Cire aan in woningen en bedrijfspanden. Beton Cire is ook een geweldige optie voor een vloer in een winkel, showroom of kantoorpand.

Beton Cire kleuren

Elke vloer of wand van Beton Cire heeft een unieke en levendige uitstraling. Beton Cire is in een groot aantal natuurlijke kleuren verkrijgbaar. Er wordt kleur aan de mortel aangebracht door er pigment aan toe te voegen. U kunt kiezen uit wel meer dan vijftig kleuren. Grijstinten en warme tinten als bruin of een zandkleur zijn erg populair. Wij helpen u graag bij het maken van de juiste keuze. In onze showroom kunt u de verschillende kleuren bekijken en geven onze adviseurs u advies. Neem contact met ons op om een afspraak te maken voor een bezoek aan de showroom.

Beton Cire aanbrengen

Bij het aanbrengen van Beton Cire op grote oppervlakken komt het op vakwerk neer als het gaat om het realiseren van het perfecte resultaat. De professionals van Coatingvloer.nl hebben de laatste jaren veel ervaring opgedaan en staan garant voor een fantastisch resultaat. Voor het aanbrengen van Beton Cire moet de ondergrond schoon, vetvrij en vlak zijn. Een primer zorgt voor een goede hechting van het materiaal dat uit meerdere componenten bestaat en gemengd wordt. Het effect van de levendigheid wordt bepaald door bij het aanbrengen met de spaan grote of kleine bewegingen te maken. Door hierna te schuren, kan er een extra effect gecreëerd worden. Het materiaal wordt vervolgens waterdicht door het te impregneren.

Hoe lang duurt het aanbrengen van Beton Cire?

Het aanbrengen en het laten drogen van een vloer van Beton Cire duurt gemiddeld anderhalve week. Hierna kunt u jarenlang van de kwalitatieve vloer genieten. Het aanbrengen van een vloer van Beton Cire duurt meerdere dagen omdat de vloer in verschillende lagen wordt aangebracht. Elke laag moet enkele dagen drogen voordat de volgende laag kan worden aangebracht.

We vinden de vloer er erg mooi uitzien. Het is leuk om te zien dat de vloer er door het licht er elk moment van de dag anders uitziet. Ook zijn we erg blij met het feit dat de vloer slijtvast is.

De prijs van Beton Cire

De prijs van Beton Cire is van meerdere factoren afhankelijk. Het oppervlak is een van de belangrijkste factoren. Uiteraard geldt hoe groter het oppervlak, hoe hoger de totaalprijs. Maar bij Coatingvloer.nl bieden we u lagere prijzen per vierkante meter aan als het oppervlakte toeneemt. Daardoor is het interessant om Beton Cire op grotere oppervlakten te laten aanbrengen. Andere factoren die de prijs beïnvloeden zijn het eventueel voorbereiden van de ondergrond en de arbeidsuren.

Gemiddelde prijs voor Beton Cire:

Dit is de gemiddelde prijs van een vloer van Beton Cire. Vraag een vrijblijvende offerte aan voor een prijsindicatie voor een wand of vloer van Beton Cire naar uw wensen.

OppervlaktePrijs excl. btw
Beton Cire 20 – 50 m2vaste prijs € 4.675,-
Beton Cire 51 – 100 m2€ 96,83 per m2
Beton Cire 101 – 150 m2€ 80,15 per m2
Beton Cire 151 – 200 m2€ 72,66 per m2

Prijzen Beton Cire

Beton Cire schoonmaken en onderhouden

Omdat Beton Cire vochtwerend en naadloos is, is een vloer of wand van Beton Cire makkelijk schoon te maken. Gebruik een vochtige doek of een dweil en niet bijtende allesreiniger of groene zeep. Gebruik geen producten met chloor of bleek. Dit kan de vloer beschadigen. Wij geven u altijd een uitgebreid schoonmaakadvies bij de levering van de vloer of wand. Lang stilstaand water kan de beschermlaag aantasten, zorg er daarom altijd voor dat de vloer droog is nadat u bijvoorbeeld gedoucht heeft. Laat een vochtige mat bijvoorbeeld niet meerdere dagen op de vloer liggen.

Qua onderhoud is het goed om de vloer regelmatig van een nieuwe beschermlaag te voorzien. Ook hier geven we u uitgebreid advies over. Bij beschadigingen is het noodzakelijk dat u ons snel inlicht zodat we de beschadiging kunnen herstellen. Als de vloer beschadigd is kan deze verder beschadigen omdat de beschermlaag de vloer niet meer beschermd. Gelukkig is Beton Cire een sterk materiaal dat niet snel beschadigt.

Betonvloer woning

Beton Cire in de badkamer

Beton Cire is vooral heel populair in de badkamer. Omdat het materiaal naadloos, vochtwerend, antibacterieel en slijtvast is, is het perfect voor in de badkamer. Het is mogelijk om zowel de vloer als de wanden van dezelfde tint Beton Cire te voorzien. Dit geeft een mooi effect en doet denken aan een authentieke Arabische badkamer. Beton Cire is een unieke en pure afwerking die voor veel mensen de voorkeur heeft over tegels.

Beton Cire in de woonkamer

Beton Cire zien we ook veel in de woonkamer, vooral als vloer. Bij Coatingvloer.nl zijn we expert in het aanbrengen van naadloze vloeren. Ons team geschoolde vloerleggers brengt de Beton Cire met de hand aan. Een vloer van Beton Cire is uniek, robuust en heeft een natuurlijke uitstraling. Het is prachtig voor in de woonkamer!

Recente Beton Cire projecten

Coatingvloer.nl past regelmatig Beton Cire toe bij diverse klanten. Om u een beeld te geven van het verloop van een dergelijk project hebben we een aantal voorbeelden uitgewerkt.

Project 1: Beton Cire in moderne nieuwbouwwoning

In deze moderne nieuwbouwwoning in Amersfoort hebben we een Design betonvloer ECO geplaatst. Zowel op de benedenverdieping als op de eerste verdieping ligt nu een naadloze betonvloer. In totaal op 150 vierkante meter.

Project 2: Beton Cire in Alphen aan den Rijn

In een nieuwbouwwoning met een geweldig weids uitzicht in Alphen aan den Rijn hebben we op de volledige benedenverdieping een Beton Cire vloer geplaatst. In totaal op 140 vierkante meter. Een Beton Cire vloer is een mooie cementgebonden gietvloer die qua uiterlijk overeenkomt met gepolijst beton. Echter heeft een Beton Cire vloer meer voordelen dan authentiek beton.

Gietvloer in nieuwbouwwonign

Beton Cire nieuwbouw en renovatie

Gaat u verhuizen naar een nieuwbouwwoning? Of wilt u uw huidige woning renoveren? Dan is het goed om een vloer van Beton Cire te overwegen. Beton Cire kan over veel type ondervloeren worden aangebracht. Het is een schitterend materiaal voor een unieke vloer. U heeft de keuze uit een groot aantal kleuren. Bij een nieuwbouwwoning is het vaak mogelijk dat we de vloer van Beton Cire net voor de oplevering aanbrengen. Zo kunt u meteen van de vloer genieten als u de sleutel heeft!

Werkzaam in heel Nederland

Coatingvloer.nl heeft heel Nederland als werkgebied en is specialist in het aanbrengen van Beton Cire. Zo zijn wij onder meer actief in onderstaande regio’s:

Amsterdam
Den Haag
Breda
Eindhoven
Den Bosch
Utrecht
Rotterdam
Groningen

Vraag een vrijblijvende offerte aan

Neem voor meer informatie en advies over onze gietvloeren telefonisch contact met ons op via 020 845 2650. Als u direct een vrijblijvende prijsindicatie wilt hebben, vraag dan een offerte bij ons aan. Binnen 1 werkdag ontvangt u een voorstel op maat van ons.

Bel: 020 845 2650 Gratis prijsberekening