Best beoordeelde gietvloer specialist met 268 reviews!

Welke kleur muur past bij een grijze vloer?

Veelzijdige grijze gietvloer combineren met gekleurde muren

Bepaalt een grijze vloer welke kleur muur u kunt kiezen? Ja, maar grijs is een neutrale kleur waardoor u nog steeds veel kunt variëren. Voorheen waren grijze meubels en grijze muren al populair in Nederlandse interieurs en de laatste jaren zien we ook steeds meer grijze vloeren. Vooral de opkomst van gietvloeren en design betonvloeren hebben daaraan bijgedragen. We bespreken in dit artikel verschillende kleurcombinaties zodat u kunt bepalen bij een grijze vloer welke kleur muur het gewenste effect geeft.

Met welke kleur kunt u de grijze vloer combineren?

Grijs is één van de meest veelzijdige kleuren. Het is een ideale kleur om te combineren met andere kleuren en materialen, maar ook de grijze kleur zelf komt in allerlei variaties en tinten, warm of koel, donker of licht. Voor een rustig en kalm interieur kunt u de grijze vloer combineren met neutrale kleuren zoals wit, taupe, meerdere grijstinten en hout. Houdt u meer van een kleurrijk interieur? Dan vormt de grijze vloer een mooie basis voor allerlei muurkleuren. Van zeegroen, nachtblauw, okergeel, terracotta, oudroze en olijfgroen tot noem maar op. Gaat u meerder kleuren toepassen, gebruik dan de 60-30-10 regel om een kleur evenwicht te creëren.

Grijze vloer welke kleur muur of textuur

Grijze gietvloeren zijn door hun egale, neutrale oppervlak ideaal voor interieurs waarin u met verschillende texturen wilt werken. U vraagt zich af bij een grijze vloer welke kleur muur het beste past, daarbij kunt natuurlijk in kleuren denken maar ook in texturen. Heeft u ook al nagedacht over de mogelijkheden van een onafgewerkte bakstenen muur bij uw grijze vloer? De natuurlijke steenstructuur komt goed tot zijn recht bij een grijze gietvloer. Ook wandpanelen van houten latten zijn een uitstekende combinatie voor als u opzoek bent naar de juiste combinatie voor uw grijze vloer welke kleur muur. Deze wandafwerking laat u tegen de bestaande muur aan plaatsen. Houten wandpanelen kom in allerlei houtsoorten en kleuren.

Grijze vloer welke kleur muur kiezen

De vele mogelijkheden van grijs en het feit dat grijs zelfs één van de meest gekozen kleuren in huis is maken het niet eenvoudiger om een te ontdekken welke kleur muur u bij uw grijze vloer moet kiezen. In 3 stappen ontdekt u voor uw grijze vloer welke kleur muur u het beste kunt kiezen.

  1. Bepaal welke sfeer de ruimte moet krijgen. Dit is heel persoonlijk en kan van alles zijn, denk bijvoorbeeld aan intiem, warm, nostalgisch of strak, zakelijk en clean.
  2. Ga op zoek naar inspirerende voorbeelden waarin deze sfeer terugkomt, bekijk verschillende woonmagazines en speur Pinterest af. Maak een moodboard en ontdek voor uw sfeer bij een grijze vloer welke kleur muur veel gebruikt wordt.
  3. Stel uw persoonlijke kleurpallet samen op basis van de kleuren uit uw moodboard. Nu weet u bij uw grijze vloer welke kleur muur u moet kiezen.

Meer tips over grijze vloer welke kleur muur?

Op onze inspiratie pagina vindt u nog meer tips over kleuren en vloer inspiratie. Bekijk ook eens de vier gouden tips voor een tijdloos interieur of lees meer over kleur in uw interieur. Wij zijn benieuwd hoe u de grijze vloer combineren gaat.

Vrijblijvende offerte

Vraag hier uw vrijblijvende offerte aan en ontvang deze binnen 1 werkdag in uw mail box.

Showroom
Coating Vloer & Company BV
Duivendrechtsekade 62
1096 AH Amsterdam

Op afspraak te bezoeken

Contact
Postbus 23282
1100 DT Amsterdam

Snelle offerte aanvraag

Laat uw gegevens achter en ontvang een geheel vrijblijvende offerte.

Als het alleen om een badkamer gaat, kunnen wij u helaas niet verder helpen.