Best beoordeelde gietvloer specialist met 268 reviews!

Kleur in uw interieur

Interieur kleuren

Als u uw stemming zou omschrijven aan de hand van een kleur, welke kleur zou dat dan zijn? Kleuren en gevoel zijn sterk met elkaar verbonden. Daarom hebben kleuren zo veel invloed op de uitstraling van uw interieur. In dit blog leggen we uit wat kleur voor uw interieur kan doen, bespreken we de laatste kleurtrends voor 2022, gaan in op kleurcombinaties, vertellen we u hoe kleur voor meer lichtopbrengst in huis kan zorgen en lichten we de talloze mogelijkheden van gietvloer kleuren toe. Van basiskleuren tot kleurpaletten en van krachtige contrasten tot harmonieuze combinaties.

Het effect van kleur

De effecten van kleur op een ruimte zijn legio. Door de juiste kleur te kiezen kunt u invloed uitoefenen op de sfeer, het ruimtelijke gevoel en de samenhang binnen één of tussen meerdere ruimtes. Allereerst is er een duidelijk verschil tussen warme en koele kleuren. Warme kleuren zoals rode, oranje en gele tinten stralen energie en comfort uit. Koele kleuren zoals blauw en groen zorgen voor rust en werken kalmerend. Naast het effect op de gemoedstoestand speelt kleur ook een grote rol in uw ervaring van de ruimte. Door de juiste kleur voor uw gietvloer, muren of het plafond te kiezen kunt u een ruimte groter, langer of hoger laten lijken. Wilt u bijvoorbeeld een kleine ruimte groter laten lijken, ga dan voor lichte kleuren. Als u het plafond in een tint lichter schildert dan de muren lijkt de ruimte optisch groter, terwijl het kleurverschil niet of nauwelijks zichtbaar is.

Interieur kleuren 2022

Wordt u ook zo gelukkig van kleur in uw interieur? Wij in ieder geval wel. Weg met witte muren; het is tijd voor kleur. In 2022 zet deze ontwikkeling door en zien we in veel interieurstijlen natuurlijke, koele kleuren terugkomen zoals groen en blauw. Waarom deze kleuren? Omdat ze de natuur vertegenwoordigen. We voelen ons sterk op ons gemak in de natuur en wanen ons dus ook binnenshuis graag in een natuurlijke omgeving. Hoewel grijs en beige nog steeds populaire gietvloer kleuren zijn, zien we ook steeds vaker gietvloeren in prachtige groene tinten, zoals Daarnaast zien we ook een aantal warme, terra tinten in het interieur verschijnen. Dit zijn kleuren die sterk aan de jaren 70 retro interieurstijl doen denken, vol ronde vorm en grafische prints. Een warme, bruinrode kleur geeft pit aan uw ruimtes.

Hoe breng ik kleur in mijn interieur?

Leuk, al die kleuren. Maar hoe past u dat nou toe in uw interieur? Kleur en stijl blijven natuurlijk erg persoonlijk en wij kunnen niet bepalen wat de perfecte kleur voor u is. Wat we wel kunnen, is advies geven over het samenstellen van een kleurenpalet. Er zijn drie verschillende methoden om een kleurenpalet samen te stellen aan de hand van de kleurencirkel van Johannes Itten:

  • Contrast
  • Harmonie
  • Ton-sur-ton

Contrast

Als u op zoek bent naar een manier om een levendig interieur te creëren dan raden we het gebruik van contrasterende kleuren aan. Contrasterende kleuren versterken elkaar. Doorgaans worden complementaire kleuren (rood-groen, blauw-oranje, geel-paars) als contrasterend gezien, maar ook een combinatie van zwart en wit zorgt voor een duidelijk contrast. Contrast kan in verschillende maten worden toegepast. Ga bijvoorbeeld voor een neutrale kleur zoals beige als basis van uw interieur en combineer met accessoires in contrasterende kleuren. Een andere optie is een van de contrast-kleuren als basiskleur te gebruiken, terwijl u details en accessoires toevoegt in de tegenoverliggende kleur. Onthoud: hoe groter de contrasterende oppervlakken, hoe levendiger het interieur.

Harmonie

Houdt u van kleur, maar wilt u toch meer samenhang? Dan geldt: beter een goede buur dan een verre vriend. Harmonieuze kleuren liggen naast elkaar op de kleurcirkel en gaan goed samen. Deze kleuren zijn van elkaar afgeleid, daardoor kunt u spelen met verschillende kleuren terwijl het resultaat mooi in balans blijft. Harmonieuze kleurcombinaties vindt u aan alle kanten van het kleurenspectrum. Kies uw favoriete kleur en combineer deze met de buurkleuren.

Ton-sur-ton

De derde manier om een kleurenpalet samen te stellen noemt men ton-sur-ton. U varieert niet met verschillende kleuren, maar met enkele tonen van dezelfde kleur. Dus bijvoorbeeld een vierkleurige gradatie van kobaltblauw naar lichtblauw. Iedere lichtere nuance bevat iets meer wit. Ton-sur-ton kleurpaletten behouden eenheid en werken rustgevend, terwijl u toch op een subtiele manier kleur aan uw interieur kan toevoegen.

Licht en kleuren

Vergeet niet om de wisselwerking tussen kleuren en licht in uw kleurplan meenemen. Een kleur die bij daglicht fris oogt, kan heel anders uitkomen in de gouden gloed van warm lampenlicht. Met behulp van kleurstalen kunt u vooraf kijken welk effect verschillende soorten licht op de kleur hebben voor u een hele wand in deze kleur schildert. Ook handig om te weten: met de juiste kleurkeuze zorgt u voor meer lichtopbrengst in uw ruimtes. Lichte kleuren weerkaatsen invallend natuurlijk licht, waardoor u de verlichting overdag kan dimmen of zelfs helemaal uit kan laten. Mede om deze reden zijn de meest gekozen gietvoeren kleuren lichte kleurnuances.

Gietvloer kleuren

Ook gietvloeren zijn verkrijgbaar in allerlei kleuren. Van de egale solo tint tot het betonlook effect tot een gietvloer met decoratieve kleurvlokken.  Iedere kleurvariatie heeft zijn eigen charmes. Wat voor stijl u ook in gedachten heeft, wij zorgen voor een bijpassende gietvloer kleur. Wist u dat we gietvloeren ook in houtlook en marmerlook kunnen uitvoeren? Lees verder ter inspiratie in onze blogs over deze speciale kleuruitvoeringen.

Wilt u advies van onze experts over gietvloer kleuren? In onze showroom kunt u samples bekijken van de populairste gietvloer kleuren. Neem contact op om uw bezoek te plannen.

Vrijblijvende offerte

Vraag hier uw vrijblijvende offerte aan en ontvang deze binnen 1 werkdag in uw mail box.

Showroom
Coating Vloer & Company BV
Duivendrechtsekade 62
1096 AH Amsterdam

Op afspraak te bezoeken

Contact
Postbus 23282
1100 DT Amsterdam

Snelle offerte aanvraag

Laat uw gegevens achter en ontvang een geheel vrijblijvende offerte.

Als het alleen om een badkamer gaat, kunnen wij u helaas niet verder helpen.