Best beoordeelde gietvloer specialist met 268 reviews!

Gevlinderde betonvloer

Hij staat prachtig in ieder interieur: de gevlinderde betonvloer. Dankzij de eigentijdse uitstraling, de ruwe look, gemaakt van natuurlijke materialen, is een gevlinderde betonvloer eigenlijk altijd een goede keuze. Een vloer die mee kan gaan met de tijd. Of u nou een industriële interieurstijl nastreeft, of het na een aantal …

Voor design & industrie
Duurzame gietvloeren
Brede technische kennis
Showroom in Amsterdam

Gevlinderde betonvloer

Hij staat prachtig in ieder interieur: de gevlinderde betonvloer. Dankzij de eigentijdse uitstraling, de ruwe look, gemaakt van natuurlijke materialen, is een gevlinderde betonvloer eigenlijk altijd een goede keuze. Een vloer die mee kan gaan met de tijd. Of u nou een industriële interieurstijl nastreeft, of het na een aantal jaar over een geheel andere boeg wilt gooien. Een gevlinderde betonvloer is een bijzondere kruising van een vloer die zowel warm als strak is.

Voor een vrijblijvende offerte van een gevlinderde betonvloer klikt u simpelweg op de oranje offerteknop. Binnen een werkdag ontvangt u de begroting in uw inbox.

Ambachtelijk gevlinderd beton

De betonvloer dankt zijn prachtige uitstraling door een combinatie van het ruwe beton en de gevlinderde cirkels die er in aangebracht worden. Dankzij de gevlinderde print is iedere vloer weer iets anders. Onder het lichtinval komt het reliëf in de vloer goed naar voren. Het vlinderen gebeurt met een vlindermachine. Hierdoor maken we de vloer dichter van structuur en gladder. Om dit resultaat in uw woning te realiseren bent u bij Coatingvloer.nl in vakkundige handen.

Samenstelling

Bij Coatingvloer.nl bieden we twee verschillende design betonvloeren aan: de Design Betonvloer PURE en ECO. De PURE brengen we volledig ambachtelijk aan. De ECO is de gevlinderde variant. Beide vloeren bestaan voor 90% uit beton en 10% uit polyurethaan (PU). De PU zorgt ervoor dat het beton een zeer lichte elasticiteit heeft en voorkomt scheurvorming. Een gevlinderde betonvloer is een ideale optie voor in uw living en woonkeuken.

Laagopbouw

We leggen u graag uit hoe we de betonvloer aanleggen. Zodra we uw ondergrond gebruiksklaar hebben gemaakt, brengen we de eerste laag primer aan. De primer zorgt voor een goede hechting aan de ondergrond. Vervolgens brengen we de ECO aan, waarna een laag steenolie volgt. Tot slot finishen we de gietvloer met een PU Strong Topcoat. De complete gevlinderde betonvloer is zo’n 5-6 mm dik. Het is een optie om graniet in te laten strooien voor een extra grof en authentiek resultaat.

Gevlinderde betonvloer kosten

De kosten van een gevlinderde betonvloer variëren. Dit heeft te maken met onder andere:

  • De nodige voorbereiding van de ondergrond
  • De hoeveelheid vierkante meters die u afneemt
  • Of u nog andere wensen heeft, zoals vloerverwarming

De richtprijs is vanaf € 73 per m². Hoe meer meters u afneemt, hoe lager de kosten. Een gietvloer brengt u over meerdere ruimtes aan. Daarom brengen we uw gietvloer direct over uw complete verdieping aan. Trekt u in een nieuwbouwwoning, dan is het altijd interessant om te kijken of u samen met uw buren van nog meer voordeel kunt profiteren! Vraag nu een vrijblijvende offerte op door te klikken op de oranje offerteknop. Binnen 24 uur ontvangt u een begroting in uw mailbox.

Offerte

De voordelen van een gevlinderde vloer

Een gevlinderde betonvloer ziet er ten eerste prachtig uit. Onze ervaring is dan ook vaak dat klanten de vloer bij vrienden of familie hebben zien liggen en er direct (maar figuurlijk) voor zijn gevallen. Een andere gietvloer is dan ook geen optie meer. En we geven hen ook geen ongelijk, want design betonvloeren zijn uniek & authentiek. Ondanks dat de vloer bijna volledig uit beton bestaat, is deze toch zeer goed te combineren met vloerverwarming. Tegenwoordig kunt u met uw vloerverwarming zowel verwarmen in de winter als verkoelen in de zomer!

Betonvloer gevlinderd: echt of look?

U bent de verschillende termen mogelijk al eens online tegengekomen: betonvloer, woonbeton of betonlook. Ook bij Coatingvloer.nl maken we onderscheid tussen een echte betonvloer, als een gietvloer met een betonlook. Afhankelijk van uw doeleinden maakt u een keuze.

Wilt u per se een ruwe betonvloer hebben, waarvan u het patroon kunt voelen, dan is een echte gevlinderde betonvloer perfect voor u. Bent u op zoek naar een betonvloer voor op uw eerste verdieping of in uw appartement en moet deze tot in uw badkamer doorlopen? Dan raden we een PU gietvloer aan met een betonlook.

Andere benamingen voor woonbeton

De gevlinderde betonvloer wordt met regelmaat anders aangeduid. Bekende termen zijn: woonbeton, betonvloer, cementgebonden vloer of cementvloer. In principe komt dit alles op hetzelfde neer: een vloer met als basis beton. Toch kan de toepassing van de termen per leverancier verschillen. Zo heeft u bij oplevering van uw woning ook vaak een betonnen ondergrond, maar deze is verre van gebruiksklaar. We spreken daarom bij Coatingvloer.nl over ‘design betonvloeren’ of ‘woonbeton’.

Ook de term ‘beton cire’ wordt nog wel eens in verwarring gebracht met een betonvloer. Beton Cire is een veel dunnere afwerking, die voornamelijk als wand- en vloerafwerking in uw badkamer wordt toegepast. Beton Cire is dan ook niet geschikt als vloer voor in uw slaap- of woonkamer.

4 bijpassende interieurtrends

De gevlinderde betonvloer is niet weg te denken uit de interieurs van dit jaar. Welke interieurstijl u dan ook naleeft. Hierdoor zijn er een tal aan voorbeelden aan woontrends gecombineerd met een gevlinderde betonvloer terug te vinden. We sommen de mooiste trends voor u op.

1.     Duurzame kwaliteit

We maken steeds bewustere keuzes, ook in onze interieurs. We gaan voor materialen en merken van hoge kwaliteit, zodat de items zo lang mogelijk meegaan. Voorbeelden zijn zware houten meubelen, die prachtig samengaan met een gevlinderde betonvloer. Een nog milieuvriendelijkere optie is tweedehands meubelen. Ook de combinatie van vloerverwarming met gevlinderd beton is een voorbeeld van duurzame kwaliteit.

2.     Natuurlijke materialen

Omdat een gevlinderde vloer een prachtige natuurlijke uitstraling heeft, gaat deze gietvloer goed samen met andere natuurlijke materialen, zoals: zwart metaal, groene planten en juten kleden. Ook hierin kunt u kiezen voor de duurzaamste optie, zoals gerecyclede materialen van bamboe of kurk. Hier is steeds meer vraag naar en wordt op de meest creatieve wijze toegepast. Deze kleuren geven uw interieur direct een speels kantje.

3.     Kantoorruimte of thuiswerkplek

Een design betonvloer is een pareltje voor op kantoor. Het geeft de ruimte direct een luxueuze en moderne uitstraling. Een ware indrukmaker voor uw klanten. Ook de werkplek thuis verdient steeds meer aandacht. We brengen meer tijd op onze werkplek thuis door. Een gevlinderde betonvloer geeft een stijlvolle tint aan het geheel. Bescherm uw betonvloer door een mat onder uw bureaustoel aan te brengen. Of nog smaakvoller: leg een groot tapijt onder uw complete werkplek.

4.     Warme tinten

Ook dit jaar blijven we warme tinten terugzien in het interieur van de toekomst, zoals: terracotta, baksteenrood, cayenne of mosterdgeel. Tegen de grijze kleur van gevlinderd beton steken deze kleuren prachtig af. Bent u helemaal niet van de warme tinten, dan staan lichte wanden ook prachtig in contrast met het beton. Kies ervoor om de warme tinten gering terug te laten komen, bijvoorbeeld in decoratiestukken.

Waarom is gevlinderd beton zo populair?

Er zijn verschillende redenen waarom gevlinderde betonvloeren de laatste jaren in populariteit winnen. Ten eerste zijn ze een duurzame en betaalbare vloeroptie die lang meegaat. Ten tweede passen ze uitstekend bij de moderne interieurtrends van dit moment. Het minimalistische karakter van de vloeren sluit naadloos aan bij de woontrends, van Scandinavische ontwerpen tot de Japandi stijl. Maar ook bij de stoere industriële stijl sluit gevlinderd beton naadloos aan.

Beton met een statement piece

Daarnaast biedt de veelzijdigheid van gevlinderd beton talloze mogelijkheden om een uniek en opvallend interieur te creëren. We maken steeds meer bewuste keuzes, ook voor ons huis. Minder is meer en met de meubels die we uitzoeken willen we een statement maken. Een opvallende bank of een bijzondere stoel kan bijvoorbeeld mooi contrasteren met de rest van de ruimte en zo uw unieke stijl benadrukken, zeker als deze items een opvallende kleur hebben. Laat u inspireren en creëer uw eigen stijl voor het nieuwe huis. Of u nu een strakke en moderne uitstraling wilt of juist een meer rustieke, landelijke sfeer, een gevlinderde betonvloer biedt het allemaal.

Onderhoud van gevlinderd beton

Dagelijks onderhoud

Voor dagelijks onderhoud van gevlinderd beton is het voldoende om het oppervlak te stofzuigen of te vegen om vuil en stof te verwijderen. Als er vlekken op de vloer zitten, reinigt u dit met een mild reinigingsmiddel, zoals ECO cleaner, en lauw water. Vermijd het gebruik van agressieve schoonmaakmiddelen die het oppervlak beschadigen.

Periodiek onderhoud

Onder het periodiek onderhoud van gevlinderd beton verstaan we het opnieuw aanbrengen van een coating om de vloer te beschermen tegen slijtage en krassen. Dit moet om de paar jaar worden gedaan, afhankelijk van de mate van gebruik van de vloer. In huis zal dit minder snel gedaan hoeven worden dan in een winkelpand.

Schade aan gevlinderd beton herstellen

Als er schade aan de gevlinderde betonnen vloer is ontstaan, zoals scheuren of putjes, repareren we dit voor u met speciale reparatieproducten. Ook gaan we na hoe de schade is ontstaan, zeker in geval van scheuren is dit van belang. Door de oorzaak te achterhalen kunnen we u helpen of adviseren om verdere schade aan de vloer te voorkomen.

Veelgestelde vragen over gevlinderde vloeren

We verzamelen na verloop van tijd de meest gestelde vragen voor u. Staat uw vraag er niet bij? Stel uw vraag dan door een mailtje te sturen naar info@coatingvloer.nl. We streven naar een responstijd een werkdag.

Wat kost een gevlinderde betonvloer?

De prijs bij Coatingvloer.nl begint bij € 73 per vierkant meter. Hoe meer vierkante meters u afneemt, hoe voordeliger u uit bent. Een gietvloer gieten we dan ook altijd over een complete verdieping. U kunt van nog meer korting profiteren wanneer u samen met uw buren een gevlinderde betonvloer afneemt. Dit komt ideaal uit wanneer u een nieuwbouwwoning betrekt. Natuurlijk heeft u nog steeds de vrije keuze om op een ander moment dan uw buren uw gietvloer aan te laten brengen.

Wat is een gevlinderde betonvloer?

Een gevlinderde betonvloer heeft als basis beton. Bij Coatingvloer.nl bestaat die basis voor 90% uit beton en voor 10% uit PU. De gietvloer brengen we over verschillende lagen aan. Tot slot vlinderen we de vloer met een speciale machine. De machine zorgt voor cirkelachtige kringen in de vloer en maakt de gietvloer gladder en dichter van structuur.

Hoe impregneer ik een gevlinderde betonvloer?

Impregneren is het doordringen van het beton met een andere stof, dit doet u om te voorkomen dat het poreuze beton water en andere vloeistoffen opneemt. Als u uw betonvloer door ons laat aanleggen voorzien wij deze van een waterdichte laag. Bij Coatingvloer.nl maken we gebruik van een coating om de vloer vocht- en vuilafstotend te maken. Anders dan bij impregneren, strijken we de coating als een beschermende deklaag op het gevlinderde beton.

Welke coating op gevlinderd beton?

Zowel epoxy als PU coatings zijn geschikt voor gevlinderd beton. Welke coating uw vloer krijgt is afhankelijk van het gebruik van de vloer. In huis raden we voor alle betonvloeren een PU (polyurethaan) coating aan, omdat deze de vloer sealen en voor een licht elastisch laagje zorgen. Dit maakt de cementgebonden vloer niet alleen waterdicht, maar verhoogt ook het wooncomfort. Voor bedrijven is een coating van epoxy meestal een betere keuze, deze coating maakt gevlinderd beton haast onverwoestbaar. Een epoxy coating maakt de vloer bestand tegen hoge belasting.

Hoe weet ik of een betonvloer gevlinderd is?

Wanneer u een betonvloer niet vlindert, blijft de vloer ruw en onbewerkt. Gevlinderde betonvloeren hebben een gladde, glanzende afwerking en vertonen meestal lichte ronde markeringen aan het oppervlak. Vlindermachines laten deze markeringen achter op het oppervlak tijdens het glad te maken en verdichten van de vloer. Als u wilt controleren of een betonvloer gevlinderd is, kunt het oppervlak van de vloer inspecteren op zulke markeringen. U kunt ook aan het oppervlak van een gevlinderde vloer voelen, als u er met de hand overheen strijkt voelt deze glad en egaal aan. Als u twijfelt kunt u het beste contact opnemen met de aannemer of partij die verantwoordelijk is voor het leggen van de betonvloer. Zij kunnen u met zekerheid vertellen of uw vloer gevlinderd is of niet.

Showroom te Amsterdam

Benieuwd naar de gevlinderde betonvloeren van Coatingvloer.nl? Druk op de oranje offerteknop en vraag vrijblijvend een offerte bij ons op. Binnen een werkdag ontvangt u de begroting in uw inbox. Is uw interesse gewekt, dan nodigen we u van harte uit in onze showroom. We maken samen met u per mail of telefoon een afspraak. In Amsterdam kunt u onze design betonvloeren van dichtbij bekijken, voelen, ervaren. En we voorzien u natuurlijk van deskundig advies!

Offerte

Offerte

Vraag hier uw vrijblijvende prijsopgaaf aan en ontvang deze binnen één werkdag in uw mailbox.

Showroom
Coating Vloer & Company BV
Duivendrechtsekade 62
1096 AH Amsterdam

Op afspraak te bezoeken

Contact
Postbus 23282
1100 DT Amsterdam

Snelle offerte aanvraag

Laat uw gegevens achter en ontvang een geheel vrijblijvende offerte.

Als het alleen om een badkamer gaat, kunnen wij u helaas niet verder helpen.