Best beoordeelde gietvloer specialist met 256 reviews!

Routebeschrijving info@coatingvloer.nl 020 - 845 26 50
Offerte

Beoordeeld met een 4,8 / 5 uit 256 beoordelingen

Hoge kwaliteit vloeren op maat

Ruime keuze aan gietvloeren

Showroom in Amsterdam

Gietvloer vloerverwarming

Vloerverwarming stijgt in populariteit. Veel mensen combineren het met een stenen of houten vloer. Dat is een gemiste kans, aangezien een gietvloer het best de warmte van vloerverwarming geleidt. Lees in deze blog waarom deze combinatie zo goed werkt.

Betere geleiding

vloerverwaming gietvloer eco heat

Gietvloeren zijn, in tegenstelling tot plavuizen vloeren, vrij dun. Hierdoor verwarmt de oppervlakte van een gietvloer zeer snel. De opgenomen warmte geeft de gietvloer vervolgens af aan de omgeving. Een kamer is hierdoor snel op temperatuur en er gaat weinig tot geen energie verloren. Een gietvloer met vloerverwarming zorgt dus voor efficiënte verwarming, waardoor uw huis of bedrijf sneller verwarmd is.

Een snellere verwarming betekent bovendien een lage energierekening!

 

Voordelen van vloerverwarming

  • Omdat een gietvloer de warmte zeer goed geleidt, ervaart u overal een aangename en stabiele temperatuur.
  • Vloerverwarming in combinatie met gietvloeren biedt aangename warmte en zorgt voor besparing op de energiekosten.
  • Bovendien kunnen radiatoren uit het zicht verdwijnen wanneer u voor een gietvloer met vloerverwarming kiest. Hierdoor lijkt de ruimte nog groter.
  • Dankzij de verbeterde luchtvochtigheid, is de lucht in de ruimte schoner en hygiënischer.

Luxe & comfort

Luxe en comfort zijn twee aspecten die standaard van toepassing zijn wanneer u de keuze maakt voor de combinatie van een gietvloer met vloerverwarming. De uitstraling en het comfort van de vloer zijn ten eerste fantastisch. De verwarming onder de vloer laat een gelijkmatige warmteverdeling tot stand komen. Hierdoor ervaart u overal in de ruimte de warmte op eenzelfde niveau. Dat maakt de combinatie van een gietvloer met vloerverwarming ook zo krachtig.

Energiezuinig

Doordat vloerverwarming de warmte snel en egaal door de ruimte verspreidt, bespaart u energie. Andere soorten vloeren zijn dikker waardoor de warmte minder snel door de

ruimte verspreidt en er onnodig energie verloren gaat. Vloerverwarming in combinatie met een gietvloer is hierdoor een energiezuinige manier om uw woning te verwarmen.

Verbeterde luchtvochtigheid

U kunt bij ons rekenen op een moderne vloerverwarming in combinatie met een gietvloer die u uiteraard geheel naar wens kunt samenstellen. Het Eco-Heat-Systeem zorgt ervoor dat niet alleen de luchtcirculatie, maar ook de luchtvochtigheid in de ruimte verbetert. Huisstofmijt krijgt daardoor veel minder kans om zich te verspreiden. Een gietvloer met vloerverwarming heeft in dit opzicht anti-allergene eigenschappen en draagt bij aan een hygiënisch en optimaal klimaat.

 

Minder risico op waterschade

gietvloerDoor ervaringen in het verleden heeft vloerverwarming soms een slechte naam, lekkende buizen in de vloer zorgden toen al snel voor grote problemen bij het onderhoud. Met de nieuwe slimme buizenindeling en het gebruik van moderne materialen zijn deze bezwaren verleden tijd. Met vloerverwarming heeft u tegenwoordig zelfs minder risico op waterschade dan bij reguliere centrale verwarming. Het systeem maakt gebruik van naadloze buizen die lekken praktisch onmogelijk maken.

 

Gietvloer vloerverwarming: veelgestelde vragen

Wat kost een gietvloer met vloerverwarming?

De prijs is afhankelijk van het type gietvloer dat u afneemt en het aantal vierkante meters. U kunt uitgaan van een gemiddelde van €100 tot €150 per vierkante meter. Voor een vrijblijvende prijsopgaaf vraagt u gemakkelijk online een offerte bij ons op.

Is een vloerverwarming in combinatie met een gietvloer efficiënt?

Vloerverwarming in combinatie met gietvloeren is efficiënt te noemen. De naadloze vloeren op basis van kunsthars nemen van nature al de omgevingswarmte over. Om het ook echt warm te krijgen in de ruimte is de keuze voor vloerverwarming in combinatie met gietvloeren een efficiënte keuze. De warmte stijgt vanaf de vloer naar boven op. Door de gelijkmatige verdeling wordt de temperatuur in de gehele ruimte even aangenaam.

Welke gietvloer is geschikt voor vloerverwarming?

Er is een groot aanbod aan verschillende gietvloeren. Gietvloeren die geschikt zijn om te combineren met vloerverwarming zijn licht elastisch. Zoals een PU gietvloer Green Line of een troffelvloer. Een epoxy gietvloer en cementgebonden gietvloeren zijn minder elastisch en zijn dan ook minder geschikt om te combineren met vloerverwarming.

Fungeert vloerverwarming ook als hoofdverwarming?

De goede geleiding maakt het systeem ideaal om te fungeren als hoofdverwarming voor uw huis. Vloerverwarming heeft een bevorderend effect op de luchtcirculatie en luchtvochtigheid. Bovenop het positieve effect op de lucht krijgt huisstofmijt in een verwarmde gietvloer geen kans.

 

Beide producten bij één bedrijf

De keuze voor vloerverwarming in combinatie met een gietvloer is natuurlijk heel persoonlijk. Coating Vloer & Company kan zowel uw gietvloer als uw vloerverwarming leveren. Dit is mogelijk in bestaande bouw of nieuwbouw panden. Met deze combinatie bespaart u de administratieve rompslomp die gepaard gaat met het inhuren van twee bedrijven voor hun individuele producten. We regelen namelijk alles voor u!

Voor informatie over gietvloeren en vloerverwarming kunt u contact met ons opnemen via 020 845 26 50. Ook kunt u op onze offertepagina een vrijblijvende offerte aanvragen.

Coating Vloer & Company BV

 

Bereken direct mijn prijs

Vrijblijvende offerte aanvragen

Over Coatingvloer.nl

Coatingvloer.nl is dé specialist op het gebied van gietvloeren voor woningen en bedrijven. Bent u op zoek naar een nieuwe gietvloer of vloercoating? We zijn al meer dan 12 jaar expert in het leggen van gietvloeren, betonvloeren en vloercoatings voor particulieren en bedrijven.

Van het eerste advies tot het leggen van uw nieuwe gietvloer: wij zijn de aangewezen partner voor de beste kwaliteit en service. In onze grote showroom van 500 m2 maakt u kennis met al onze gietvloeren en helpen onze adviseurs u graag met het vinden van de juiste keuze voor uw pand. Mogen wij uw nieuwe gietvloer leggen?

 

Vraag een offerte aan