Best beoordeelde gietvloer specialist met 268 reviews!

Badkamer vloer

De ideale badkamervloer

Het kiezen van de ideale badkamervloer is niet gemakkelijk, want de vloer moet aan allerlei eisen voldoen. Zo moet een badkamervloer waterdicht en makkelijk schoon te maken zijn, maar ook bij uw interieurstijl passen. Maar welke badkamervloer past nu het beste bij uw interieurstijl? Gelukkig zijn er veel opties en lukt het daardoor altijd om de perfecte vloer voor uw badkamer te vinden. Bekijk de mogelijkheden en ontdek of een gietvloer de ideale vloer voor uw badkamer is.

badkamer vloer

Waar let ik op bij het kiezen van een badkamervloer?

Ten eerste moet een badkamervloer natuurlijk waterbestendig zijn. Daarom vallen houten vloeren direct af, maar er blijven gelukkig genoeg andere mogelijkheden over. Ook de sfeer en look kunnen een rol spelen bij de keuze voor een badkamervloer, want dit bepaalt of de vloer goed aansluit bij uw interieurstijl. Naast waterdichtheid en de uistraling neemt u ook praktische eigenschappen mee in uw overweging. Hoe veel onderhoud heeft de vloer bijvoorbeeld nodig en gaat de vloer samen met vloerverwarming? Dit zijn allemaal aspecten om op te letten bij het kiezen van een badkamervloer.

Badkamervloeren: vloertypes

Het aanbod op het gebied van badkamervloeren is ruim. Dat maakt de keuze misschien niet makkelijker, maar door de vele mogelijkheden kunt u wel de perfecte vloer vinden. We bespreken hieronder een aantal populaire badkamervloeren en hun eigenschappen.

Beton Ciré

Al ruim 25 jaar is Beton Ciré een populaire keuze in Franse badkamers. Inmiddels is de trend ook overgewaaid naar Nederland en neemt de populariteit van het Franse betonstuc in de Nederlandse badkamer toe. Het materiaal brengen we aan met een wrijvende, draaiende handbeweging, waardoor het een unieke structuur krijgt. Hierdoor krijgt de badkamer een spa-look. Beton Ciré is geschikt voor badkamervloeren en muren. Een waterdichte topcoat sluit het betonstuc af en beschermt de vloer tegen vocht en schimmels.

Gietvloer

Een PU gietvloer is een prettige vloer voor in vochtige ruimtes zoals de badkamer en het toilet, want de vloer voldoet aan de belangrijkste eis: hij is waterdicht. Het vocht trekt niet in de gietvloer, waardoor vocht de vloer niet beïnvloedt. Daarbij zorgt het naadloze oppervlak ervoor dat water makkelijk afgevoerd kan worden en schoonmaken ook snel en eenvoudig is. Als u vloerverwarming in de badkamer heeft, dan is een gietvloer uw ideale badkamervloer.

Tegels

Tegels zijn over het algemeen ook waterbestendig. Ze zijn in vele maten en kleuren verkrijgbaar, waardoor u er alle kanten mee op kan. Maar een badkamervloer van tegels vergt wel een stuk meer onderhoud door de voegen waar schimmels gaan hechten. Dit lost u op met een agressieve voegenreiniger.

Zelfde afwerking op de vloer en op de wand

Als u voor dezelfde afwerking op badkamervloer en wanden gaat, dan zijn Beton Ciré of tegels goede opties. Let er bij tegels op dat de wandtegels een stuk dunner zijn dan vloertegels, waardoor ze niet geschikt zijn voor op de vloer. De sterke hechtkracht van Beton Ciré zorgt dat het op alle mogelijke oppervlakken kan. Van vloeren tot badkamermuren, maar ook op kastjes, meubels of het wegwerken van een inbouwbad.

Gietvloer over tegels

Als u een tegelvloer in de badkamer wil laten renoveren, dan is dat mogelijk zonder de tegels te laten verwijderen. Wij zijn gespecialiseerd in het aanleggen van gietvloeren over tegels. Als de tegels nog goed vastzitten kunnen we de gietvloer eroverheen gieten. Dit scheelt behoorlijk wat tijd en kosten. Voor we de gietvloer over tegels aanbrengen doen we eerst een inspectie van de ondervloer, want we willen een perfect resultaat afleveren.

Offerteformulier

Coatingvloer.nl brengt een gepaste gietvloer aan over uw gehele verdieping. Hoe meer meters u afneemt, hoe voordeliger uw gietvloer. Wilt u enkel uw badkamer van een gietvloer voorzien, dan adviseren we u om de vloer zelf te plaatsen. De benodigde producten vindt u bij ons zusterbedrijf www.epoxywinkel.nl.

Benieuwd naar de mogelijkheden voor uw woning? Vraag een vrijblijvende offerte op.

Offerte

Foto van auteur

Gietvloer Specialist

Onze gietvloer specialist deelt zijn kennis en expertise in informatieve blogs. Benieuwd wat de laatste trends zijn in de wereld van gietvloeren? Wilt u graag advies over de beste gietvloer voor een bedrijfsruimte? Of bent u benieuwd hoe u die nieuwe gietvloer zo lang mogelijk mooi en vrij van scheuren houdt? Onze specialist in gietvloeren weet het als de beste en legt u alles uit.Meer weten over gietvloeren en welke vloer bij uw project past? Ook in onze showroom staan gietvloer specialisten klaar om u te helpen. Maak een afspraak en kom gauw langs! Neem contact met ons op.

Offerte

Vraag hier uw vrijblijvende prijsopgaaf aan en ontvang deze binnen één werkdag in uw mailbox.

Showroom
Coating Vloer & Company BV
Duivendrechtsekade 62
1096 AH Amsterdam

Op afspraak te bezoeken

Contact
Postbus 23282
1100 DT Amsterdam

Snelle offerte aanvraag

Laat uw gegevens achter en ontvang een geheel vrijblijvende offerte.

Als het alleen om een badkamer gaat, kunnen wij u helaas niet verder helpen.