Een 4,7 op basis van 231 Google reviews!

Routebeschrijving info@coatingvloer.nl 020 - 845 26 50
Offerte

Soorten gietvloeren

Constant innoveren maakt het gietvloer aanbod steeds gevarieerder, maar dat kan er ook voor zorgen dat u door de grondstoffen de gietvloer niet meer ziet. Daar kan dit overzicht van gietvloertypes bij helpen. We kunnen gietvloeren in drie categorieën: gietvloeren op basis van kunsthars, op basis van cement en op basis van grind. Binnen iedere materiaalcategorie bestaan gietvloeren in allerlei soorten en maten. Daardoor kunt u een gietvloer zo stijlen en ontwerpen dat we precies de juiste gietvloer voor uw situatie maken. Dat geldt voor particuliere woonhuizen, maar ook voor kantoren en industriële bedrijfshallen.

Soorten gietvloeren van kunsthars

Deze groep gietvloeren hebben een aantal eigenschappen gemeen, waaronder dus het type materiaal waarvan ze gemaakt zijn. Het zijn allemaal soorten gietvloeren van een kunsthars. Coatingvloer.nl maakt kunsthars gietvloeren van:

  • Polyurethaan
  • Epoxy hars
  • Acrylaat
  • Polyurea hars

Polyurethaan: PU Gietvloer Green Line

Gietvloeren van polyurethaan, oftewel PU, zijn de favoriet voor woningen. De PU Gietvloer Green Line is een hoge kwaliteit gietvloer volledig van polyurethaan kunsthars. Dit materiaal staat bekend om de relatief flexibele eigenschappen, waardoor het enerzijds sterk is en anderzijds comfortabel aanvoelt. Daarbij hebben we onze gietvloer van PU ontwikkelt als een duurzame en milieuvriendelijke vloer.

Epoxyhars: epoxyvloeren en vloercoatings

De industriële sector maakt veel gebruik van epoxy gietvloeren en EP vloercoatings voor bedrijfspanden, omdat dit type vloer extreem bestand is tegen zware mechanische of chemische belasting. Het is dus geen probleem om met zware voertuigen over gietvloeren op epoxy basis te rijden. Epoxy is ook niet gevoelig voor olie, brandstof en andere bijtende stoffen. Epoxyvloeren zijn sterke gietvloeren die jaren meegaan.

MMA vloer van acrylaat

MMA staat voor Methyl Meth Acrylaat en dit is een kunststof met bijzondere kwaliteiten. Naast de met epoxy vergelijkbare eigenschappen heeft de MMA gietvloer nog een groot voordeel en dat is de zeer korte uithardtijd. Met gegarandeerd maximaal twee uur is de vloer volledig uitgehard en klaar voor gebruik. Deze vloer is dus ideaal als u uw werkzaamheden niet te lang wil onderbreken.

Polyurea gietvloeren

Net als de MMA gietvloer staan polyurea gietvloeren bekend om hun korte uithardtijd. Daarnaast voldoen polyurea gietvloeren aan HACCP normen en zijn ze ook geschikt is voor een Verklaring Vloeistofdichte Voorziening. Daarom brengen we polyurea gietvloeren vaak aan in keukens, maar ook als de omgevingsvergunning eisen aan de vloer stelt.

 

Cementgebonden gietvloersoorten

Veel cementgebonden gietvloeren lijken op echte betonvloeren. Alleen bestaan klassieke betonvloeren volledig uit beton en zijn de cementgebonden gietvloeren een samenstelling van verschillende materialen, waaronder ook een klein deel kunsthars om voor wooncomfort te zorgen. Hoewel deze soort gietvloeren in verschillende kleuren te maken zijn, blijven de grijstinten ongekend populair. Waarschijnlijk omdat het toch het meeste op een klassieke betonnen vloer lijkt. Ons aanbod in cementgebonden gietvloeren bestaat uit:

  • Woonbeton
  • Microcement
  • Beton Cire
  • Design Betonvloeren

Woonbeton

Woonbeton lijkt qua eigenschappen sterk op de klassieke gietvloer van polyurethaan, maar dan is het een cementgebonden gietvloer. Het verschil zit in de laagdikte en het uiterlijk. Woonbeton is dikker en is een favoriet onder de liefhebbers van de betonlook. Woonbeton bestaat uit 90% cement en 10% polyurethaan.

Microcement

Microcement komt van origine uit Argentinië, maar is nu ook in Nederland erg populair. Een microcement vloer is totaal anders dan een klassieke gietvloer. Microcement vloeren hebben een robuust uiterlijk en krijgen een unieke tekening doordat we het met de hand aanbrengen. Microcement bestaat uit 80% cement en 20% polyurethaan.

Beton Cire

Betonstuc of Beton Cire is een bekend product in Franse badkamers. De naam is afgeleid van de manier van aanbrengen en betekent ‘gewreven beton’ in het Frans. Doordat we het artisanaal aanbrengen krijgt het een uniek levendig patroon. Het overigens niet alleen voor vloeren, maar ook voor wanden. Beton Cire bestaat uit 80% cement en 20% polyurethaan.

Design Betonvloeren

Ook onze Design Betonvloer is een cementgebonden vloer. Design Beton heeft alle voordelen van een klasieke gietvloer, maar het uiterlijk van echte betonvloer. Hierdoor heeft de vloer het robuuste van beton met de warmte van een gietvloer. Hoewel het lijkt alsof de vloer gemaakt is van gepolijst beton, bestaat dit type gietvloer uit 90% beton en 10% polyurethaan.

Grindvloeren: soorten gietvloeren met fijngemalen steen

De soorten gietvloeren die onder deze categorie vallen bestaan uit een combinatie van fijngemalen gesteente en een bindende kunsthars. De steenkorrels kunnen twee verschillende functies hebben: design toevoegen of voor een sterke vloer zorgen.

  • Steentapijt/Korreltapijt
  • Troffelvloer

Steentapijt, korreltapijt of de siergrindvloer

De soort grindvloer die we vaak in woonhuizen en kantoren terugzien staat bekend onder vele namen: korreltapijt, steentapijt, grindvloer en siergrindvloer zijn daarvan de bekendste. Bij deze soort gietvloer voegen we fijngemalen grind toe, kleine korrels, om een mooie designvloer te maken. De grindvloer kleuren zijn zo gevarieerd doordat we de grindkorrels in verschillende kleuren verven en vervolgens meerdere kleuren kunnen mengen voor een unieke grindvloer.

Troffelvloer

De troffelvloer, ook bekend als de mortelvloer, is ook een echte industriële vloer. Net als de particuliere variant van de grindvloer bestaat de vloerafwerking van een troffelvloer uit grind gemengd met een kunsthars. Als we deze vloer in een veestal aanbrengen, dan gebruiken we een lichtflexibele kunsthars voor het comfort. Bij industriële toepassingen gebruiken we epoxy in het troffelvloer mengsel vanwege de slijtvaste eigenschappen.

Meer informatie over gietvloeren

Heeft u nog andere vragen over gietvloeren en gietvloertypes of twijfelt u tussen enkele soorten gietvloeren? Stel uw vragen aan onze specialisten. U kunt ze per e-mail of telefonisch bereiken. Wilt u liever langskomen in de showroom? Vraag dan eerst een vrijblijvende prijsberekening aan.

Offerte

 

Coating Vloer & Company BV

Vrijblijvende offerte
aanvragen

Snelle offerte aanvraag

Laat uw gegevens achter en ontvang een geheel vrijblijvende offerte.

Als het alleen om een badkamer gaat, kunnen wij u helaas niet verder helpen.