Een 4,7 op basis van 231 Google reviews!

Routebeschrijving info@coatingvloer.nl 020 - 845 26 50
Offerte

Vloertrends 2022: is duurzaamheid een tijdelijke trend of een blijver?

Duurzaamheid, industriële looks en visgraatmotieven kenmerken de vloertrends van 2022. Wanneer u een nieuwe vloer gaat uitzoeken dit jaar kunt u erop rekenen dat het aanbod bij veel vloerenzaken hierop afgestemd is. Ook bij Coatingvloer.nl spelen deze ontwikkelingen een belangrijke rol. Maar waar komen deze trends vandaan en welke types vloeren passen bij de vloertrends?

Bewustwording en koopgedrag

Klimaatverandering door menselijke invloeden is bewezen en de gevolgen daarvan zijn inmiddels duidelijk zichtbaar. Hierdoor zijn mensen zich bewuster geworden van hun voetafdruk op de planeet en wat hun manier van leven betekent voor het klimaat. Mensen passen steeds meer levensstijl en koopgedrag aan om hun impact te verkleinen. Dat kan betekenen dat men vaker de fiets pakt in plaats van de auto of minder wegwerpplastic gebruikt. Maar ook een bewust gekozen duurzame vloer past bij verantwoord koopgedrag.

Eerder maakte men vooral keuzes voor het hier en nu, maar tegenwoordig baseren we onze keuzes met het oog op de toekomst. Daarom is de focus op duurzaamheid meer een verandering in gewoonte dan een trendgebonden idee.

Duurzaamheid en vloertrends

Duurzaamheid speelt een steeds grote rol in vloerkeuzes. Maar wanneer is een vloer duurzaam? Er zijn verschillende aspecten waarop u de duurzaamheid van een vloer kan beoordelen. Enkele duurzaamheidscriteria zijn verbruik en hergebruik van materialen bij de productie van de vloer, recyclebaarheid en de invloed van de vloer op het energieverbruik. Omdat duurzaamheid zo’n grote vloertrend is, bestaan er steeds meer duurzame alternatieven voor verschillende vloertypes. We lichten drie soorten duurzame vloeren uit:

  • Gietvloeren
  • Bamboevloeren
  • PVC vloeren

Gietvloeren: recyclebaar en slijtvast

Gietvloeren zijn al jaren bezig met een opmars en ook in 2022 zet deze trend door. Het grote voordeel van gietvloeren is hun lange levensduur in combinatie met het eenvoudige onderhoud. Industriële interieur ontwerpen maken vaak gebruik van gietvloeren met betonlook. Maar we zien ook steeds meer gietvloeren in andere interieurstijlen zoals de landelijke woonstijl. Door de naadloze afwerking hebben gietvloeren geen naden, kieren of voegen en geven ze uw woning een modern uiterlijk. Bovendien zijn gietvloeren recyclebaar en slijtvast. Als uw gietvloer na 20 jaar aan vervanging toe is kunnen de materialen van de oude vloer worden hergebruikt. Wist u dat u een gietvloer ook kunt combineren met andere vloeren zoals bamboe of pvc?

Een vloer van bamboe

Bamboehouten vloeren zijn de nieuwste vloertrend. Dit duurzame alternatief voor gewoon hout is licht en stevig. Daardoor kan het op allerlei manieren worden toegepast, waaronder dus voor vloeren. Bamboe groeit erg snel (sommige soorten groeien maar liefst 1,2 meter per dag), het neemt veel CO2 op en neemt minder ruimte in dan andere boomsoorten. Er zit wel een nadeel aan bamboe als grondstof voor een vloer, want bamboe groeit niet in Nederland en moet uit Azië worden geïmporteerd. Het vervoer van bamboe is belastend voor het milieu.

Duurzame PVC vloeren

PVC vloeren blijven een populaire keuze. Het zijn vloeren die relatief lang meegaan voor een lage vierkante meter prijs. Verlijmde PVC vloeren of plak PVC is de meest duurzame keuze. Doordat de vloer aan de ondergrond vastgelijmd zit is er geen ondervloer nodig (dus een lager grondstoffenverbruik). Daarbij werkt een eventuele vloerverwarming optimaal als er geen ruimte tussen de ondervloer en de PVC zit. PVC bestaat in allerlei stijlen, maar de visgraat PVC vloer blijft het populairst. Het nadeel van PVC is dat het een kunststof is die niet wordt afgebroken in de natuur.

Duurzame gietvloeren van Coatingvloer.nl

Al die verschillende soorten vloeren hebben elk hun voordelen en nadelen. Maar wat is nou de beste vloerkeuze? De beste vloer is de vloer die het beste aansluit bij uw wensen. Prijs, uiterlijk en duurzaamheid kunnen alle drie doorslaggevende redenen zijn om de ene vloer boven de ander te verkiezen. Bij Coatingvloer.nl houden we ons bezig met duurzaam ondernemen en de ontwikkeling van duurzame gietvloeren. Vindt u duurzaam wonen belangrijk en overweegt u om een gietvloer aan te laten leggen? Lees meer over onze duurzame gietvloeren of neem contact op voor meer informatie.

 Bel 020 845 2650

Coating Vloer & Company BV

Vrijblijvende offerte
aanvragen

Snelle offerte aanvraag

Laat uw gegevens achter en ontvang een geheel vrijblijvende offerte.

Als het alleen om een badkamer gaat, kunnen wij u helaas niet verder helpen.