Best beoordeelde gietvloer specialist met 268 reviews!

Routebeschrijving info@coatingvloer.nl 020 - 845 26 50
Offerte

Beoordeeld met een 4,8 / 5 uit 256 beoordelingen

Hoge kwaliteit vloeren op maat

Ruime keuze aan gietvloeren

Showroom in Amsterdam

Sportvloer

Wat hebben volleybal, basketbal en rolstoelhockey met elkaar gemeen? Juist, alle drie de sporten zijn balsporten en ze worden doorgaans in een sporthal gespeeld. Een sportvloer is een vloer die speciaal geschikt is om op te sporten in onder meer sportscholen, gymzalen en sportaccommodaties. Een sportvloer wordt dikwijls zeer intensief gebruikt en moet daarom alleen al aan verschillende eisen voldoen.

Hygiëne en belastbaarheid gymvloer

In een fitnessruimte staan bijvoorbeeld zware toestellen opgesteld en over een gymzaal vloer wordt vaak met toestellen gesleept. Het spreekt dan voor zich dat de vloer deze belasting en daarnaast nog de menselijke belasting aan moet kunnen. Verder kunnen er ook ten aanzien van het onderhoud eisen gesteld worden. Sportvloeren die intensief gebruikt worden, moeten natuurlijk ook gemakkelijk schoongemaakt kunnen worden. Als u naar een dergelijke vloer op zoek bent dan heeft Coatingvloer.nl de oplossing voor u in huis.

Eigenschappen waar een sportvloer aan moet voldoen

Er is al even aandacht besteed aan een aantal belangrijke eigenschappen waar een goede sportvloer aan moet voldoen. Maar er zijn echter ook een aantal kwaliteiten van de sporthal vloer nog niet benoemd. Als er bijvoorbeeld gekeken wordt naar het hygiënische aspect dan is het belangrijk dat vuil en stof zich niet ophopen of zich vasthechten aan de vloer in een sportruimte. Bovendien mag ook van een goede sportvloer verwacht worden dat deze lang meegaat. Daarnaast is veiligheid eveneens een aspect dat niet onderschat moet worden. Een glad oppervlak kan namelijk al snel voor ongevallen zorgen als er op gesport wordt. De sportvloeren van Coatingvloer.nl voldoen aan hoge eisen en zijn:

  • Naadloos
  • Hygiënisch
  • Vloeistofdicht
  • Veilig voor gymzalen en fitnessruimtes
  • Slijtvast
  • Scherp geprijsd
  • Onderhoudsvriendelijk
  • In alle kleuren beschikbaar
  • Geschikt voor intensieve belasting

Kleuren toepassen bij een sportvloer

De gymzaal vloer is vaak een kleurig geheel, voor iedere sport is een ander veld uitgetekend. Er is haast geen sportvloer te bedenken waar de gehele vloer uit dezelfde kleur bestaat en zeker niet als het gaat om vloeren waar ook sportwedstrijden opgespeeld worden. Coatingvloer.nl heeft voor wat betreft het toepassen van kleuren in een sportvloer veel verschillende mogelijkheden beschikbaar. Er kan bijvoorbeeld belijning worden aangebracht, maar ook kleurvakken zijn een opties net als dat er patronen kunnen worden verwerkt.

Sporthal: van welke materiaal is de vloer gemaakt?

Voor wat betreft het soort vloeren maken wij onder meer een onderscheid tussen twee soorten kunsthars: polyurethaan en epoxy. Beide materialen zijn uitermate geschikt voor gietvloeren. Ze worden vloeibaar verwerkt en op de ondervloer gegoten, waarna het uitharden begint. Verderop in dit artikel gaan we dieper in op de manier waarop deze kunsthars sportvloeren worden aangelegd. Polyurethaan staat bekend om het lichtflexibele resultaat dat het oplevert. Dit materiaal biedt lichte vering en is een comfortabele sportvloer of gymzaal vloer. Epoxy is veel harder, waardoor het ook slijtvaster is. Dit materiaal zou u bijvoorbeeld perfect in een fitnessruimte kunnen gebruiken waar zware fitnesstoestellen staan.

Wat is de dikte van een sportvloer?

De dikte van een sportvloer is afhankelijk van het type sportvloer. Kiest u voor een sportvloer van Coatingvloer.nl, dan bieden we u bijna altijd onder vloercoating aan. Dit is een zeer dunne epoxy, die we met zowel belijning als antislip aan kunnen brengen. De vloer is gemiddeld 0,2 – 0,5 mm dik. Wenst u een dikkere vloer? Dit is ook mogelijk. Een van de oplossingen is het ophogen van het vloersysteem met egalisatie. Hiermee komt de sportvloer uit op een dikte tussen de 2 tot 3 mm.

Aanbrengen van een sportvloer

Het aanbrengen van een sportvloer op basis van epoxy of polyurethaan verloopt via een stappenplan, waarbij voor de werkzaamheden aanvangen de ondergrond geschikt moet zijn. Indien de ondergrond van zichzelf al prima is, hoeven er geen voorbereidende werkzaamheden uitgevoerd te worden en kan op de droge en schone vloer eerst een primer worden aangebracht. Bij een polyurethaan sportvloer wordt achtereenvolgens een schraplaag, gietvloer en laag aflak aangebracht. Er zijn verschillende soorten mogelijkheden op het gebied van sportvloeren en afhankelijk van het sportdoel en uw wensen geven wij u graag advies.

Sportvloer prijzen

De prijzen van sportvloeren worden per m2 berekend. Daarvoor kijken we naar het totaaloppervlak. Bovendien profiteert u van een goedkopere vierkante meterprijs wanneer u een groter oppervlak sporthal van gietvloer laat voorzien. Aangezien het assortiment van Coatingvloer.nl meerdere sportvloer opties biedt, geldt dat de materiaalkeuze eveneens een rol speelt.

Oppervlakte sporthal of fitnessruimte

De oppervlakte die de sportvloer krijgt, is bepalend voor de m2 prijs. Het is echter wel zo dat u profiteert van een lagere m2 prijs als het oppervlak van de sportvloer toeneemt. Er wordt namelijk een korting verstrekt die een oplopend karakter heeft. Hoe groter de vloer, des te lager de vierkante meter prijs voor uw sportvloer is.

Materiaalkeuze vloer in sporthal

Wat betreft de materiaalkeuze zijn er onder meer mogelijkheden op het gebied van een epoxy sportvloer of een vloer op basis van polyurethaan. Deze keuze is ook bepalend voor de m2 prijs. Daarnaast kunnen we tegen een meerprijs een speciale antislip-mix aan het materiaal toevoegen. Uw materiaalkeuze hangt af van het beoogde gebruik van de vloer, gaat het om de vloer in een gymzaal, sporthal of een fitnessvloer? Overleg met onze vloerspecialisten over de beste optie voor uw vloer.

Fitnessvloeren

Het is niet ongebruikelijk om rubberen tegels te gebruiken om een fitnessvloer te maken. Dit is een voordelige vloeroplossing voor in fitnessruimte, want voor zo’n rubberen vloertegel betaalt u gemiddeld € 30,- per vierkante meter. Echter dienen deze tegels alleen ter bescherming en moeten deze tegels wel over een sterke ondervloer worden geplaatst. Met een sportvloer van Coatingvloer.nl heeft u een alles-in-één sportvloer voor uw sport- of fitnessruimte. De sportvloer is krachtig en biedt demping en grip voor sporters.

Is elke sportvloer geschikt om zaalhockey te spelen?

Nee, niet iedere sportvloer is geschikt om zaalhockey op te spelen. Bent u op zoek naar een geschikte sportvloer om zaalhockey op te spelen, dan adviseren we u eerst nader onderzoek te doen of advies in te winnen bij de Nederlandse Hockeybond.

Werkzaam in heel Nederland

Coatingvloer.nl is leverancier van sportvloeren en gymvloeren in heel Nederland, waarbij de vloer door het eigen professionele applicatieteam aangelegd wordt. Wij zijn onder meer werkzaam in onderstaande regio´s:

Offerte aanvragen voor een sportvloer?

U kunt ons altijd bellen voor meer informatie via 020-845265. Of vraag een gratis prijsopgaaf aan. Voor het aanvragen van een vrijblijvende offerte voor een sportvloer kunt u het online aanvraagformulier op onze website gebruiken. Neem daarna contact op om een afspraak te maken als u de showroom van Coatingvloer.nl wilt bezoeken.

Vrijblijvende offerte

Coating Vloer & Company BV

 

Bereken direct mijn prijs

Vrijblijvende offerte aanvragen

Snelle offerte aanvraag

Laat uw gegevens achter en ontvang een geheel vrijblijvende offerte.

Als het alleen om een badkamer gaat, kunnen wij u helaas niet verder helpen.